Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Gestopt’ Feyenoord-talent duikt plotseling op in aanloop naar duel in Engeland

Laatste update:

Het lijkt erop dat Guus Baars (20) momenteel met de selectie van Feyenoord Onder 21 in Londen is. Op een video van de Rotterdamse landskampioen zelf verschijnt de voormalig verdediger plotseling in beeld. Baars zette in augustus abrupt een punt achter zijn spelersloopbaan om zich te focussen op ‘andere dingen’. De vraag waarom hij met Feyenoord in Engeland is houdt supporters op X bezig.

Het beloftenelftal van Melvin Boel neemt het dinsdagavond om 20:00 uur (Nederlandse tijd) op tegen de leeftijdsgenoten van Fulham in het kader van de Premier League International Cup. Dit is een jeugdtoernooi waarin twaalf jeugdelftallen van Premier League-clubs strijden tegen twaalf jeugdteams uit de rest van Europa.

Feyenoord speelt in de groepsfase van het toernooi tegen Fulham, Everton, Liverpool en Crystal Palace. Maandagavond deelden de Rotterdammers een video van het beloftenelftal tijdens de reis naar Londen. Een opvallende aanwezige in het filmpje is Baars, die overigens niet op de spelerslijst van Boel staat.

De grote vraag die nu heerst bij de aanhang van Feyenoord is waarom Baars deel uitmaakt van de groep die naar Londen is afgereisd. Onder anderen Feyenoord Youth Watcher, een van de grootste liefhebbers van de jeugdopleiding van de club, vraagt zich het af op X. Op Instagram plaatst Baars zelf een foto vanuit een vliegtuig. Of dat hetzelfde vliegtuig is waar de spelers van Feyenoord Onder 21 in zaten is onbekend. Mogelijk vlogen Baars en het beloftenelftal toevallig op hetzelfde moment vanaf dezelfde luchthaven.

Verwijderde afscheidsvideo
Op de Instagrampagina van Baars valt overigens ook te zien dat zijn afscheidsvideo is verwijderd. In augustus ging hij viraal met een filmpje waarin hij zijn afscheid als profvoetballer aankondigde. Baars gaf in de opzienbarende video aan het plezier in het voetbal te zijn kwijtgeraakt en zich te willen bekeren tot de islam.

De bewuste video is inmiddels dus verdwenen van de Instagrampagina van Baars, waarop nog wel foto’s uit zijn tijd bij FC Dordrecht en Feyenoord te zien zijn. In gesprek met Voetbal International gaf de geboren Rotterdammer onlangs aan te overwegen het profvoetbal toch weer op te pakken.

“Ik was door meerdere redenen het plezier kwijt, maar ik heb nu toch weer de honger”, begon Baars zijn betoog. “Dat had ik zelf totaal niet verwacht, maar ik ben er wel blij mee.” Baars gaf aan dat hij zijn conditie op peil houdt en hoopt in januari aan de slag te gaan bij een nieuwe club. “Het liefst een club in een islamitisch land. Dan kan ik mijn hobby uitoefenen, de Arabische taal leren en mezelf nog meer in het geloof verdiepen. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik was hiervoor een versie van mezelf die niet helemaal klopte. En ik voel me zeker ook gelukkiger.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Dit begint in sommige opzichten bijna een Ihattaren-achtig verhaal te worden. Wel voetballen, niet voetballen, wel voetballen…

31 oktober 2023 om 10:05

Iemand van 20 die van gedachte veranderd? Dan heeft iedereen in zijn leven wel een Ihattaren-achtig verhaal meegemaakt.

31 oktober 2023 om 10:19

Maar hoe ist eigenlijk met Iha? Lang niks over gehoord. Waarschijnlijk straks in de komkommertijd wel weer 😉.
On: prima dat hij van gedachten verandert. Denk alleen dat je tegenwoordig gewoon iets voorzichtiger moet zijn met het delen van grote beslissingen in je leven op social media. Iedereen vindt er wat van en zeker ook als je er op terug komt.

31 oktober 2023 om 10:58

Wat Formus zegt. Het was natuurlijk smullen voor de media dat een jong talent stopt met voetbal om zich te bekeren tot de islam. Nu duikt hij op bij Feyenoord en begint het allemaal een beetje mysterieus te worden. Vandaar mijn vergelijking. Verder is de situatie van Ihattaren natuurlijk heel anders

31 oktober 2023 om 10:14

Haha dat is wel overdreven. Hij wilde stoppen en komt daar op terug. Hij komt dus letterlijk op 1 beslissing terug.


31 oktober 2023 om 12:58

@fr010frdam - Het toont wel aan dat die jongen geen idee heeft wat hij aan het doen is en bovendien totaal wereldvreemd is. Dat zijn nou niet bepaald nuttige 'eigenschappen'. Maar goed, wij zijn dan ook buitenstaanders. Het oogt in ieder geval niet bepaald stabiel.

31 oktober 2023 om 13:37

Haha alsof elke 20'er het leven al heeft uitgevonden en uberhaupt een idee heeft waar die mee bezig is op dat moment. Op die leeftijd doe je eerder gewoon stappen zetten die van je verwacht worden/ zo horen, maar we moeten nou ook niet doen alsof iedereen dan helemaal doordacht zijn levensstappen aan het zetten is.

31 oktober 2023 om 11:15

Is niet zo heel gek hoor, hij is pas 20 en dan weten heel veel mensen echt nog lang niet wat ze precies willen doen. Je kan best spijt hebben of van gedachten veranderen.

31 oktober 2023 om 13:01

Maar die mensen laten ook blijken dat ze het nog niet weten waardoor keuzes wellicht uit worden gesteld. Deze jongen had juist dat hij precies wist wat hij wou gaan doen. Het is nog geen reden tot zorgen, maar er zou nu wel een alarmbelletje af moeten gaan bij die jongen dat de wereld misschien niet is wat hij in z'n hoofd had.

31 oktober 2023 om 13:15

Als ik het zo hoor klinkt het als een best impulsieve keuze (niet heel gek voor een 20 jarige) en zijn fout is vooral dat hij er zo publiekelijk mee was, maakt het toch moeilijker je terug te trekken en van gedachten te veranderen weer. Maar inderdaad, hoop dat dit een les is voor hem.

Huh hij werd toch onderzoeksjournalist en ging wel even de waarheid over alles in de wereld aan het licht brengen?

31 oktober 2023 om 10:15

Waarom zo denigrerend? Wat is er mis met het feit dat hij onderzoeksjournalist wilt of wilde worden en dat hij dit op een normale manier uitsprak?

31 oktober 2023 om 10:21

Niets mis mee maar dit had meer de kant van iemand die de complotwereld is ingezogen en zichzelf als held zag.

31 oktober 2023 om 10:44

Complot wereld haha, Wat een niveau

31 oktober 2023 om 10:50

Naja hij sprak het niet op een normale manier uit. Hij zei dat we allemaal worden voorgelogen door regeringen (vooringenomen mening) en dat hij daarom onderzoeksjournalist wil worden om dat te bewijzen. Dat is de verkeerde volgorde

31 oktober 2023 om 10:56

Er wordt wel heel denigrerend gedaan over de ''complotwereld''.
Uiteraard zijn er hele gekke compotten te vinden online (hagedissen etc) , maar er ijn ook gewoon serieuze ''complotten.
Wat zijn nou ''complotten''... complotten zijn per definitie moeilijk te bewijzen omdat ze verborgen zijn.

9/11 krijgt tegenwoordig steeds meer steun dat het een inside job was... dat werd 20 jaar lang gezien als een complottheorie en je werd belachelijk gemaakt als je daarin geloofde. Idem dito de maanlanding, steeds meer mensen die het niet geloven.
Dat er geen kernwapens waren in Irak en dat Amerika hun invloed wilde forceren in die regio werd ook gezien als complottheorie.
Dat Osama Binladen een ex-CIA agent was werd ook gezien als een complottheorie.
Jeffry Epstein... hel toevallig dat daar helemaal geen aandacht aan wordt besteed, terwijl elk weldenkend mens weet dat hij geen natuurlijke dood heeft gehad.

En zo zijn er ontzettend veel voorbeelden.
Er moet onderscheid worden gemaakt tussen ''hagedissen'' complottheorien en complottheorien over onderwerpen waar je duidelijk gaten ziet in het door de media voorgestelde narratief.

Je kan nooit een held worden in de complotwereld omdat je door de meeste mensen juist belachelijk wordt gemaakt als je in dergelijke complotten geloofd, laat staan zelf actief onderzoek naar doet.
Dus denk niet dat deze jonge de held wilde uithangen. Het is gewoon uiterst interessant om iets te onderzoeken wat niet pluis lijkt te zijn.

31 oktober 2023 om 11:04

Ik zou de definitie van complottheorie een opzoeken.

Los van of het waar is, is alles wat je zegt nog steeds een complottheorie.
Immers is de gedachte dat het regulier vertelde verhaal voorgekookt is om de “gewone mens” te misleiden met heel andere bedoelingen dan verteld wordt.

P.S.
Dat meer mensen een bepaalde theorie willen geloven maakt het niet ineens waar.
(In mijn ogen nog steeds dezelfde bullshit, maar dat terzijde)

31 oktober 2023 om 11:10

Dus omdat er meer idioten zijn die geloven dat 9/11 een inside job was, de maanlanding nep en de aarde plat geeft dat enig gewicht? Internet heeft ervoor gezorgd dat complotten zich veel sneller verspreiden onder de... wat vatbaardere mensen. Betekent niet dat het nu opeens waar is omdat er meer mensen in geloven.

31 oktober 2023 om 11:07

Tijdens zijn onderzoek kwam hij erachter dat de vork toch anders in de steel zat. Hij heeft toen toch maar besloten weer te gaan voetballen

Ik vond het al een beetje een vreemd verhaal, mooi dat hij nu toch weer het plezier terug heeft gevonden. Er zijn maar weinig jongens die genoeg talent hebben om het te maken als profvoetballer en het lijkt mij toch ook geen probleem om dat te combineren met een eventueel geloofsleven, zijn genoeg voorbeelden van.

Als ik het zo lees lijkt het erop dat hij hoopt dat een van die Saudische clubs hem op gaat pikken en hem gelijk in een klap financieel onafhankelijk zal maken. Je zou bijna denken dat hij het zo heeft uitgedacht.

Talent uit de Feyenoord-Academie. Westerse jongen die zich tot de Islam bekeert. Dat is opzich een mooie marketingtool.

Dit lijkt op een jongen die de red pill even in de mond heeft gehad maar uiteindelijk toch maar uitgespuugd. Niet raar om op die leeftijd het een en ander te gaan ontdekken en daarvan in de war te raken.

31 oktober 2023 om 10:43

Beetje suf alleen om dan zo de media erbij op te zoeken haha.

Hadden de mensen om hem heen hem niet wat beter in bescherming kunnen nemen ook?

Ik vond het sowieso al een raar verhaal waarom die wou stoppen met voetballen. Dan moet die de schoolbanken in terwijl die al zover was gekomen. Ook is geld verdienen in het voetbal toch wat makkelijker en meer dan een simpele baantje zou die achter zijn gekomen

De jongen is zo wispelturig als wat. Het zou mij niks verbazen als hij inmiddels is bekeerd tot het Christendom. Het had verstandiger geweest om niet zo hoog van de toren te blazen en het binnenskamers te houden.

31 oktober 2023 om 11:39

Het zou mij niks verbazen als hij dat om de reden doet die hierboven ook gesuggereerd wordt: Een profcontract bij een Saudische of Qatarese club te pakken krijgen om zo een dikke klap geld te verdienen. In dat geval is het natuurlijk juist handig om dit in de publiciteit te brengen

Die jongen is een beetje in de knoop met zichzelf en dat is volkommen normaal op die leeftijd. De een gaat beter mee om dan de ander. Je kan het vergelijken met een student die van opleiding is gewisseld en achteraf daar op terug komt of nog aan het twijfelen is. En btw zat moslims die gewoon islam en arabische taal hier beoefenen en leren terwijl ze voetballer zijn. Ik denk dat deze jongen nog niet zo bekend is met het leven en regels in de midden-oosten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren