Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Genee doet schrikbarende claim over Ajax; Advocaat gelooft er niets van

Laatste update:

Wilfred Genee claimt dat de selectie van Ajax er op conditioneel vlak schrikbarend slecht voorstaat. De presentator van Veronica Offside claimt dat van interne bronnen bij de club te hebben vernomen, maar tafelgast Dick Advocaat trekt dat meteen ernstig in twijfel.

"Ik kreeg berichten door, dat er data is verschenen waaruit blijkt dat Ajax er conditioneel zo slecht voor staat dat iedereen zich helemaal is rot geschrokken binnen die club", meldt Genee in de talkshow. "Moeten we dit niet serieus nemen?"

Dick Advocaat gelooft er niets van. "Daar word ik een beetje moe van, hoor. Nee, je hebt toch als mensen ogen gekregen, om te kijken wie fit is en wie niet", zegt Advocaat, die te horen krijgt dat data niet liegt. "Data kan ondersteunen, maar voor de rest toch niks?"

Genee gaat verder: "Als je die data vergelijkt met de periode van Erik ten Hag, die van Alfred Schreuder en de trainers daarna, dat moet een enorm verschil zijn", aldus de presentator.

"De laatste twintig minuten van een wedstrijd schijnen de spelers helemaal op te zijn, dan is het leeg." Advocaat wil logischerwijs weten van wie Genee die informatie heeft. "Dat mag ik niet vertellen, haha. Het is toch opmerkelijk, dat een club als Ajax conditioneel tekortschiet."

Volgens Genee begon het conditionele probleem al veel eerder bij Ajax. "Dat speelde al een beetje onder Schreuder, begreep ik."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dachten we allemaal dat Brobbey op conditioneel vlak zo vooruit gegaan was, blijkt dat de rest gewoon achteruit gegaan is

21 november 2023 om 06:28

Hahaha, zo kan je ook op gelijkwaardig niveau komen!

Maar weet je wat ze nou eens zouden moeten oprichten? Een bureau voor onafhankelijke bronverificatie. Dat als een journalist wat de wereld inslingert, de bron gemeld wordt bij dat bureau die daar dan een kwalificatie aan hangt. Eerstegraads bron (iemand die er zelf werkt), tweedegraads bron, een partner die er werkt of een persoon die direct met de desbetreffende personen werkt, derdegraads bron, een vriend of vriendin of familielid van iemand die er werkt.

Dat zou die hele onzin van “ik heb gehoord dat” en “het schijnt dat” een stuk plausibeler of meer onzin kunnen maken. Die journalisten kunnen hele tijd maar van alles roepen, zonder ook maar ergens verantwoordelijkheid voor af te leggen.

21 november 2023 om 09:27

En dan een label dat in beeld verschijnt onder de uitspraak, vergelijkbaar met de nutri-score, dus A t/m E. Als de uitspraak niet gecontroleerd is zo'n voice-over "deze uitspraak is gedaan buiten toezicht van het bureau voor onafhankelijke bronverificatie".

Bureau voor Onafhankelijke Bronverificatie, kortweg BOB. Lijkt me geweldig.

Dat speelde al onder schreuder zoals Genee zelf al zegt. Daarna kwamen er 12 amateurvoetballers, 4 trainers en dan moet Ajax nu opeens weer een topfitte selectie hebben ? Genee roept maar wat, maakt van een mug een olifant, en kan dan uiteindelijk niet vertellen van wie die dit heeft gehoord.

21 november 2023 om 00:52

Ja precies, makkelijk verhalen de wereld in sturen zo. En als het uiteindelijk niet klopt, zeggen dat de ‘bron’ het niet goed had…. Net zoiets als vd Meyde en Sutalo met z’n wens om terug te willen naar Kroatië vanwege heimwee. Lekker bezig bij dat programma!

21 november 2023 om 07:33

Dat programma is toch gewoon een soort shownieuws maar dan in een andere setting: ouwe wijfenpraat.

21 november 2023 om 08:28

Zou ook wel dom zijn om te vertellen van wie je dit gehoord heb. Als je dit wel zou doen dan geeft niemand je ooit nog info. Maar als je Ajax een beetje volgt dan zie je een duidelijk verschil met de periode ten hag. Ook als je de afgelopen 2 jaar gaat kijken naar Feyenoord en PSV nu zie je een heel groot verschil. En mensen die nu roepen dat het komt omdat Tadic en Klaasen er niet meer zijn is ook onzin want die zaten er vorig seizoen nog gewoon bij. Je moet ook een trainer hebben die er aandacht aan wil besteden.

Leuk die reactie van Advocaat over dat je dat met blote oog moet kunnen zien. Naast dat dit juist natuurlijk enorm waardevolle data kan zijn waar je daadwerkelijk conditionele achterstand kan waarnemen, zie je ook daadwerkelijk bij Ajax dat de conditie waardeloos is. Ajax speelt hele seizoen al niet goed, maar wat ook hele seizoen al te zien is is dat ze in tweede helft nog verder terug zakken dan in de eerste helft. Bedankt Ibiza Steijn.

21 november 2023 om 00:16

Inkemontana voor of toen steijn begon was er toch ook al dat verhaal dat bij oranje duidelijk was geworden dat ajax spelers conditioneel schrikbarend slecht waren?

21 november 2023 om 00:43

Het eerste wat Astrid. Heeft gedaan was werken aan de conditionele achterstand. Gasten waren topfit. Daarna ga je werken aan een basisopstelling, spelsystemen, automatismes, looplijnen etc. Vervolgens begint de competitie.


En toen na 2 weken kreeg Steijn 2 linksbacks, 2 spitsen, 2 linksbuitens, een keeper, en 2 middenvelders ala Taylor.

Maar het ligt uiteraard aan Steijn.

Dit is natuurlijk ook ongeveer het eerste wat een nieuwe trainer roept die binnen komt bij een club waar het niet draait.

Schoenmaker is sinds 2019 al de conditietrainer die zal toch niet ineens iets compleet anders zijn gaan doen.

Mocht iemand data hebben dan ben ik best benieuwd, het zou mij bijvoorbeeld niet verbazen als Ajax meer kilometers loopt nu in vergelijking met ten Hag maar dat het vooral allemaal de verkeerde kilomets zijn omdat de afstanden binnen het veld voor geen meter kloppen.

21 november 2023 om 02:27

Schoenmaker kan wel hetzelfde willen doen maar als hij bijvoorbeeld minder tijd krijgt om zijn trainingen te doen dan kan die ook niet hetzelfde werken. Daarnaast nam Tadic iedereen ook mee om extra te trainen ik heb geen idee of dat nu nog steeds gedaan word door de spelers.

21 november 2023 om 16:45

Tadic nam iedereen mee om aan de gewichten te hangen, daarvan wordt je sterker maar gaat je uithoudingsvermogen niet of bijna niet omhoog. In het moderne voetbal is dat ook belangrijk en een aspect wat we in Nederland heel lang niet op waarde hebben geschat maar niet de reden dat ze de laatste 20 minuten geen energie meer zouden hebben.

Het klopt dat de conditie vorig seizoen wel belabberd was bij Ajax, maar ik vraag me af of dit misschien ook door de wk gekomen is. Er waren relatief veel Ajacieden op het wk. Ik vond het opvallend dat vooral na de winterstop het zichtbaar werd. Nu zie ik de conditie langzaam verbeteren, want de spelers houden het steeds langer vol. Ook zijn er veel jonge spelers, die nog niet een geweldige conditie kunnen hebben. Verder heb ik ook het gevoel dat in de coronaperiode veel Jong Ajax spelers ziek geweest zijn en daar veel conditionele achterstand hebben opgelopen, bijvoorbeeld Brobbey en Sontje Hansen....

21 november 2023 om 00:14

mayarood volgens mij verslechtert conditie niet van een wk. Eerder van een dikke vakantie.
Wel meer kans op blessures misschien, maar dat is een ander verhaal.

21 november 2023 om 02:04

Het WK zal niet geholpen hebben.
Normaal bouw je de inhoud en conditie op in de voorbereiding en tijdens de winterstop. Tussen de wedstrijden door is het, zeker voor clubs met een dubbel programma, vooral een beetje bijhouden.
Als je hard gaat trainen om conditie op te bouwen ga je juist tijdens de wedstrijden een uitgebluste indruk maken. Top sporters die het van 1 of een paar piek momenten moeten hebben doen daarom in de periode voor hun wedstrijden ook veel minder aan duur training, die moeten ze in de maanden daarvoor opgebouwd hebben.

Neemt niet weg dat het te makkelijk is om het alleen daar op te schuiven. Er waren immers genoeg clubs met net zo veel of meer spelers die er minder last van leken te hebben. Maar het zou als studie geen kwaad kunnen om eens te kijken hoe de verschillende clubs dit hebben aangepakt.

Is dit dezelfde bron die beweerde dat Ziyech door knieproblemen niet bij Galatasaray terecht kon of is dit een andere bron, Wilfred?

Dit bericht verbaast me niet. Als ik naar spelers als Taylor en Rensch kijk, heb ik altijd al dat vermoeden gehad. Weinig intensiteit. Staan vaak uit te blazen na een sprintje. Hoe dan ook, er zal zeker een inhaalslag moeten plaatsvinden. En dan moeten we niet het easy easy van Wijndal horen.

Ergens verbaas me dit niet hoor want het is wel degelijk te zien aan alle spelers van Ajax dat zij gewoon weg fysiek minder zijn in het laatste gedeelte van de wedstrijd. Typisch was ook het antwoord van Bergwijn een paar weken terug waarin hij stelde dat het iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid is om nog in de gym te staan. En dat is dan je aanvoerder.

En Advocaat die data probeert tegen te spreken,tjsa van de oude stempel zullen we maar zeggen dan.

21 november 2023 om 09:44

@weszol: Advocaat probeert de data niet tegen te spreken, hij gaf alleen aan dat je niet altijd data nodig hebt om te kunnen zien dat mensen geen conditie hebben. Gewoon door naar mensen te kijken kun je het vaak ook al gewoon zien, dat was wat hij zei.

Loopt Andy weer te galbakken? Wat een vervelende figuren daar bij vi zeg. Sensatie figuren. Als er geen nieuws is verzinnen ze wel wat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren