Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Fop-Chinezen’ nemen Heerenveen beet vanuit flat in Beijing

Laatste update:

De zogenaamde Chinese mega-investering bij sc Heerenveen draait uit op een fiasco. De Telegraaf zocht uit wie er achter Beijing Successful Investment Management zit en ontdekte dat de hele onderneming vaag en schimmig is. Een gezicht heeft de firma niet, de kantoortelefoon wordt opgenomen door iemand die geen Engels spreekt en de assistent-ceo doet vaag over de interesse die het bedrijf al dan niet heeft in sc Heerenveen.

/

Voorzitter Jelko van der Wiel verklaarde deze week al tegenstander te zijn van een forse investering door BSIM, omdat hij geen goed gevoel heeft bij de firma. Hij kon niets logisch vinden toen hij het bedrijf intikte in Google en wierp zich op de barricaden. Er zijn echter ook bestuursleden die voor een overname zijn en aan de kant van Pieter Visser staan. Hij is de initiatiefnemer en probeert de zaken rond te krijgen. De Telegraaf ruikt onraad en publiceert nu een verhaal over de ‘fop-Chinezen’.

De ochtendkrant schrijft hoe tussenpersoon Visser hard zijn best doet om te voorkomen dat er rechtstreeks contact wordt gelegd tussen de club en de mysterieuze firma uit Beijing. Het contact gaat via hem en hij wil de deal beklinken, zo stelt de ochtendkrant. Verslaggevers gingen zelf op zoek naar de mensen die BSIM zouden runnen, maar gaandeweg ontdekten ze dat er maar weinig klopt aan het hele verhaal. Uit uitgelekte correspondentie tussen de club en het concern kwam een adres naar voren en dat bezocht de krant.

/

“Maar daar blijkt geenszins het schitterende kantoor te zitten dat je verwacht bij dit zogenaamde wonderconcern. Achter een oude voordeur met een Chinese nieuwjaarswens, die saillant genoeg ’fortuinlijk’ betekent, zit dus het bedrijf dat Heerenveen moet redden en naar grote hoogten moet stuwen”, geeft de krant zaterdagmorgen aan. Ondanks herhaaldelijk kloppen wordt de deur niet geopend. De buren zeggen van niets te weten en ontkennen dat er een bedrijf huist in het pand.

Wanneer De Telegraaf telefonisch contact zoekt, wordt er wel opgenomen, maar de man aan de lijn spreekt geen Engels. Hij weet ook niets van een eventuele deal met een Nederlandse club en verwijst naar assistent-ceo Kong Weiqing. Die heeft drie telefoonnummers, beschrijft het dagblad, maar twee gebruikt hij er niet en hij blijft vaag over de interesse in sc Heerenveen. Volgens hem is het niet meer dan ‘een idee dat speelt’. Waar het grote kantoor van BSIM precies is, wil hij niet zeggen.

Vergadering uitgesteld
Zaterdag zou er vergaderd worden door het bestuur van sc Heerenveen, maar die bijeenkomst werd zonder opgaaf van reden een week verplaatst. Er zou gesproken worden over het ontslag van voorzitter Jelko van der Wiel, maar dat gaat nu dus nog even niet door.

SC Heerenveen moet de contacten met BSIM gauw afbreken

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens die krant bestonden die Chinezen van ADO ook niet. En kijk nu.

10 oktober 2015 om 08:09

Ook bij Ado voeren ze wan(g)beleid.

10 oktober 2015 om 08:13

leuke woordgrap

10 oktober 2015 om 10:19

Zeker een leuke woordgrap.

10 oktober 2015 om 11:01

Hihi.. En ze leveren een wan(g)vertoning. Haha. Hehe. Leuke grap, adriaan!

10 oktober 2015 om 08:54

Er zijn genoeg verhalen waarbij het inderdaad niet klopte. En daar was ADO ook bang voor nadat het langer en langer duurde

Hahah de mensen die in zee wilden gaan gelijk ontslaan want die zeggen al ja zonder research... Schandalig wat een amateurs.

10 oktober 2015 om 11:36

'research' van een onderzoeksjournalistje van de Telegraaf die dit in een paar uurtjes denkt te kunnen concluderen, net zoals de Telegraaf ook aangaf dat de ADO-Chinezen niet bestaan. Je moet niet alles in de media geloven, en je moet heel weinig van de Telgraaf geloven.

Lekker onderzoek doet de club dan!

Of die Visser loopt de boel te flessen...

10 oktober 2015 om 11:02

De club heeft zich terughoudend opgesteld, er waren er een paar die wel heil zagen in het plan van De Visser en Van den Borg. Maar de geschiedenis leert ons dat deze twee charlatans niet te vertrouwen zijn en onderzoek wijst ook uit dat deze Chinese investeerder op zijn minst zeer dubieus te noemen is.

Nou nou wat een speurweek ban de Telegraaf... Ooit van postbusfirma's gehoord? Moet je eens op zoek gaan naar al die zogenAmde hoofdkantoren in Nederland, kom je ook bedrogen uit. Bovendien zijn veel Zaken in China schinmig en spreken ze slecht Engels. Dat wil niet zeggen dat ze geen geld hebben

10 oktober 2015 om 09:50

Dat wil ook niet zeggen dat je ze dan maar je voetbalbedrijf binnen moet laten

10 oktober 2015 om 10:30

Telegraaf is een flop-krant maar dit is zeker waar. Wanneer het allemaal zo schimmig is moet je er natuurlijk niet aan beginnen.

10 oktober 2015 om 13:20

Ben het in principe met je eens. Maar als het klopt dat er niemand binnen het bedrijf Engels spreekt geeft dat wel aan dat het bedrijf waarschijnlijk geen enkele ervaring heeft met internationaal zaken doen. En in dat geval moet je er als Heerenveen zijnde sowieso niet aan beginnen.

10 oktober 2015 om 15:51

Postbusfirma's zijn idd veel in Amsterdam gevestigd voor ons gunstige belastingklimaat ten opzichte van andere landen. Maar ik denk niet een chinees bedrijf een postbusfirma ergens anders in China opzet, beetje nutteloos.

10 oktober 2015 om 16:30

Mijn punt is: dit kan gewoon een holdingmaatschappij zijn waar miljarden inzitten, maar dat geen operationeel bedrijf is. Het geld kan overal vandaan komen: uit dochterbedrijven, van rijke particulieren, etc. Het is gewoon een fopstuk van de Telegraaf die waarbij die Valentijn Driessen laat zien dat hij niet alleen van voetbal geen verstand heeft, maar ook niet van bedrijfskunde.

Staan jullie even voor lul zeg. Hopen op financiele steun en niet eens gelijk grondig onderzoek doen. Lulletjes.

10 oktober 2015 om 11:41

De ADO-Chinezen bestonden volgens de Telegraaf ook niet. Dat jij Telegraaf-onderzoekjes prevaleert boven eigen denkvermogen, dan sta je in mijn ogen pas echt voor lul.

Overigens heeft de club gewoon aangegeven dat, indien er Chinezen geïnteresseerd zijn, ze maar moeten komen praten in Heerenveen, over een lening en een sponsorschap. Meer niet.

Heerenveen zal toch ook wel samenwerken met partijen die dit soort dingen uit kunnen zoeken? vendor / buyer due diligence? Dan komt dit allemaal wel netjes boven tafel...

Fop-chinezen, bel-chinezen, afhaal-chinezen..
Tis natuurlijk een beetje triest dat Heerenveen zelf geen onderzoek heeft gedaan.

10 oktober 2015 om 11:10

Als je de verhalen de afgelopen dagen ook maar een beetje hebt gevolgd weet je dat een deel dat wel heeft gedaan en het erg argwanend heeft bekeken waar een ander deel erg enthousiast was over een mogelijke samenwerking.

10 oktober 2015 om 12:24

En daar is nu ruzie om. En daar door moet vd wiel wieberen. Ik word verdorie pislink hoe onze club naar de barrebiesjes geholpen word op dit moment. Van mij mag het hele bestuur wel opdoeken en compleet overnieuw beginnen met minder en met frisse mensen die heerenveen weer dat familie gevoel geeft. Het is precies wat jan de jonge zei in bynt op omrop fryslan. Friesland heeft er niks aan dat Heerenveen naar de eerste divisie degradeerd. Heerenveen brengt ook andere bedrijven inkomsten en daar hoort journalistiek ook bij. Er staat gewoon te veel op het spel.

Wat heeft Foppe de Haan hier nu weer me te maken?

10 oktober 2015 om 14:35

Inderdaad, zijn naam staat niet eens in de tekst, vreemd?

Dit hele gezeur rondom Heerenveen geeft ook wel aan hoe gestoord heel de voetbalwereld is geworden.
Zodra er een partij in beeld komt met 'geld' vergeten sommigen eerst de boel grondig te checken en gaan blind zo'n avontuur aan met alle gevolgen van dien.

@fazli, had de titel dan niet beter "Foppe-Chinezen’ nemen Heerenveen beet' kunnen luiden?

Tja, dat mensen zich nog inlaten met bemiddelaars en luchtfietsers als van den Borg is ongelofelijk. Als je toch "extern geld" wil, benader dan de vier zuivelconcerns die zich in Heerenveen hebben gevestigd. Overigens is dat ook al gebeurd heb ik begrepen, zij zijn inmiddels al meermaals op bezoek geweest maar het heeft nog niet geleid tot sponsorschap.

10 oktober 2015 om 10:52

Helemaal met je eens. Van de Borg probeert al meer dan 20 jaar wisselend een voet tussen de deur te krijgen bij dan weer Heerenveen en dan weer Cambuur. Heeft altijd als resultaat dat er flinke onrust ontstaat binnen de club (s). Een grotere leugenaar en bedrieger is er in wijde omtrek niet te vinden. Toen ik zijn naam in het eerste artikel van de Telegraaf zag staan wist ik al dat dit weer een poging tot coup is van deze rat.

Zo'n naam als "bejing succesful investment management' zou ook een belletje moeten doen rinkelen, haha. Klinkt al haast als een parodie op een serieuze investeringsmaatschappij. Denk dat dit vooral als een zegen voor Heerenveen moet worden gezien. Zo'n Chinese investering moet je niet op zitten wachten

10 oktober 2015 om 10:52

Deze naam is niet uitzonderlijk. Er zijn meer Chinese bedrijven met namen die voor westerlingen vaag klinken.

10 oktober 2015 om 11:02

Zoals Very Nice Investment Very Good Yes Yes (VNIVGYY)

10 oktober 2015 om 11:03

Of Buy Shirt Real Shirt Real Ronaldo Real Shirt 5 dollar my friend

nou ik heb anders aardig wat investeringen van bsim gevonden oa waterzuiveringsinstalaties metro s en vastgoed maar alles in eigen land dus ook ik ga ervanuit dat het een broodje aap is maar het bedrijf bestaat wel degelijk

10 oktober 2015 om 11:09

Het is en blijft schimmige business. Er is amper iets over te vinden. Als je die website ook ziet, dat stelt niks voor. Geen openheid, niks. Dan gaat de Telegraaf langs en wat vinden ze: een of andere achteraf-flat.
Geen al te hoopgevende berichten.

10 oktober 2015 om 11:12

de telegraaf neem ik niet serieus die zaten er bij vitesse en ado ook naast

10 oktober 2015 om 11:14

Als ik gewoon op google kom vind ik geen normale bedrijfswebsite oid. Dat vind ik al een beetje dubieus. We kennen allemaal de semi-legale brievenbusfirma's wel en dit heeft er ook wel wat van. Her en der wordt het genoemd maar wie of wat het werkelijks is, daar kom je maar moeilijk achter.
Laten we wel wezen: dat is toch niet een goed teken of wel? Helemaal niet als je hoort dat de bemiddelaars twee grote luchtfietsers zijn die eerder al de meest waanzinnige plannen hadden voor Cambuur en Veendam (waar uiteindelijk nooit wat van terecht kwam).

ecke investment en zn heeft afgelopen week maar wel weer voor een partnership gezorgd. Na een aantal voetballoze jaren en nu zoon oud genoeg is, toch maar twee seizoenkaarten aangeschaft; toch weer een kleine 400euro excl consumptiebonnen en een sjaaltje. Er is nu nog een mooie club in het Friese Haagje, dat moet junior toch nog maar in zijn opvoeding meekrijgen. Hopelijk gaat het de komende jaren beter. Zelf vanaf promotie in 1994 alle mooie hoogtepunten meegemaakt, afgelopen jaren helaas minder. Mocht die Chinese firma idd een hoax of oplichting zijn, dan is dat in en in triest voor het voetbalbedrijf. Volgend weekend voor het eerst weer op de tribune, Feyenoord thuis. Hopelijk laten de spelers nu eens zien wat ze er van kunnen.

10 oktober 2015 om 11:08

Goed bezig ecke, de club kan iedere steun wel gebruiken. Zelf zit ik er ook vanaf begin negentig. Overigens lever ik m'n kaart wel in op het moment dat de club een deel van zijn ziel verkoopt aan wat Chinezen.
Dan maar wat jasjes uit doen qua grootte en prestaties, zolang Heerenveen Heerenveen maar blijft.

10 oktober 2015 om 11:18

Voor mij was 'Alves-gate' toch de trigger om op Skoaterwald de training te kijken. Het Heerenveen club gevoel is er nog steeds, voelde me weer helemaal thuis. Vanaf 2008 geen seizoenskaart meer gehad, maar die ochtend besefte ik wat ik mistte. We gaan het zien, vroeger achter de goal op zuid, later NN en nu een rustig hoek vak met onze 5 jarige boekemantsje. Vader en zoon naar het stadion, zoals het hoort. #pureromantiek

10 oktober 2015 om 11:20

Ik heb echter steeds vaker het gevoel dat ik het wel kan missen. De laatste jaren is te vaak de club de club niet meer geweest en ook nu lijken ego's belangrijker te zijn dan het welzijn van de club. Spijtig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren