Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Flinke domper voor Ajax: ‘ideale opvolger Van der Sar’ bedankt voor functie

Donderdag, 8 juni 2023 om 17:31Jonathan van Haaster • Laatste update: 17:57

Menno Geelen wordt niet de nieuwe algemeen directeur van Ajax, zo schrijven Voetbal International en De Telegraaf. Geelen, bij de Amsterdammers werkzaam als commercieel directeur, werd door de Raad van Commissarissen beschouwd als de 'ideale opvolger' van de recent opgestapte Van der Sar. Geelen heeft echter laten weten af te zien van de functie. Wel wordt hij vanaf 1 augustus de interim-algemeen directeur van de hoofdstedelingen.

De RvC zag in Geelen al langere tijd de ideale opvolger van Van der Sar. In eerste instantie voor de lange termijn, daar de oud-doelman nog over een contract tot medio 2025 beschikte. Door het vroegtijdig opstappen van Van der Sar kwam er plots een vacature vrij voor de functie van algemeen directeur, waar Geelen voor benaderd werd. De bestuurder heeft echter besloten te bedanken voor de functie, omdat hij de voorkeur heeft om verder te gaan als commercieel directeur.

Wel gaat Geelen vanaf 1 augustus aan de slag als interim-algemeen directeur, totdat die positie definitief door iemand anders ingevuld wordt. De Amsterdammers gaan zodoende buiten de club zelf op zoek naar een opvolger van Van der Sar. Dat de naam van Geelen is gevallen als gedroomde opvolger van Van der Sar, is geen verrassing. Geelen verricht al jaren uitstekend werk als commercieel directeur, een functie die hij sinds 1 november 2016 vertolkt. De Telegraaf voegt toe dat Geelen al jaren werd klaargestoomd om de opvolger van Van der Sar te worden. De Huizer heeft groot draagvlak binnen de club en bij de sponsoren. Geelen maakte tijdens de personeelsbijeenkomst bekend dat er '1001 redenen' waren om wél te nieuwe algemeen directeur te worden.

Er is echter één belangrijke redenen voor Geelen om het niet te doen. De bestuurder hecht namelijk in de geest van Johan Cruijff grote waarde aan een voormalig Ajax-speler als boegbeeld van de club. Wel gaf hij dus aan de functie van interim-algemeen directeur te willen bekleden. Zodra de definitieve nieuwe algemeen directeur aan de slag gaat, keert Geelen terug in zijn functie als commercieel directeur. Financieel directeur Susan Lenderink en Chief Sports Officer Maurits Hendriks zouden na het afhaken van Geelen geen ambitie (meer) hebben om de opvolger van Van der Sar te worden. De Telegraaf voegt toe dat zij voor de RvC ook geen serieuze optie zijn geweest.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door janmetdekorte)

"Flinke meevaller voor Ajax: succesvolle commercieel directeur blijft op zijn functie!"

8 juni 2023 om 17:36

Dat zou een veel betere titel van het artikel zijn!

8 juni 2023 om 17:38

@Fossen, dit is 1 van de beste nieuwsberichten in de afgelopen weken!

8 juni 2023 om 17:38

Een betere schets van de situatie!

8 juni 2023 om 17:39

Precies! Snap de negativiteit nooit van VZ. Slaat meestal nergens op.

8 juni 2023 om 17:43

Ligt niet aan VZ denk ik hoor, zo brachten Telegraaf en VI het namelijk ook

8 juni 2023 om 17:45

Fossen

Weet niet of dit een meevaller is hoor. Hij is erg gewild vooral vanuit de Pl.
Kan dus ook betekenen dat hij dus ons gaat verlaten

Zou echt een domper zijn

8 juni 2023 om 18:12

Er staat wel in het artikel dat er een voormalig Ajax-speler als boegbeeld op die functie moet zitten, dat dit de reden is om te bedanken. Wel fijn dat hij het tijdelijk wil doen.

8 juni 2023 om 17:50

Ja dat levert geen clicks op he. Maar dat zou wel de kop moeten zijn. Blij zijn dat hij op zn plek blijft zitten. Doet goed werk

8 juni 2023 om 18:34

Dat is nog steeds incorrect. De juiste titel zou zijn geweest:"flinke meevaller voor Ajax: Maurits Hendriks niet de nieuwe algemeen directeur"

9 juni 2023 om 09:21

Nou als de club hem in die functie wil en hij wil het niet is het toch een domper voor diegenen die hem er wilden? Dat het ook positief uitgelegd kan worden, wil niet zeggen dat de titel fout is.

Logisch. Levert enorm goed werk in zijn huidige functie en kan daarin volledig zijn ding doen. Waarom veranderen dan?

Die is zuinig op zn vingers die wilt ze niet verbranden. Gaat leuk worden bij Ajax deze zomer.

8 juni 2023 om 17:40

Zeker. Ajax gaat zich flink verbeteren en kom sterk terug.

Wat mij betreft juist goed nieuws. Geelen levert uitstekend werk als commercieel directeur, laat hem maar mooi in die functie blijven en haal gewoon een extern persoon als AD.

8 juni 2023 om 18:00

Ben inderdaad toch jaloers op een commercieel directeur als Geleen. Doet het erg goed. Wellicht had hij het als algemeen directeur ook erg goed gedaan maar dat is koffiedik kijken.

Is geen domper in mijn ogen, anders verplaats je het probleem gewoon.

Aan de ene kant jammer, aan de andere kant doet hij het erg goed als commercieel directeur en zou je hem daar ook niet graag weg halen. Jordi Cruijf lijkt me nog steeds een hele interessante optie al zou het me niks verbazen als iemand als Clarence Seedorf zich op die positie naar binnen weet te lullen.

8 juni 2023 om 17:54

Seedorf heeft net een nieuwe functie bij de Knvb. En ik denk dat Ajax nu wel zo slim is om niet weer iemand zonder enige ervaring op die functie te zetten. Dus Cruijff....doe maar even niet. Even afstappen op het idee om een "naam" daar neer te zetten. Laten we vooral even naar ervaring en kwaliteit gaan.

Een goede ruiter is nog geen goed paard ;-P

Hoezo nou flinke domper. Een absoluut zwaargewicht als commercieel directeur is nog geen goede algemeen directeur. Wel mooi die zelfreflectie van Geelen, dat siert hem.

Haal nou maar gewoon een specialist binnen, ik denk meteen aan Kinsbergen, ideale kandidaat ervoor.

8 juni 2023 om 17:46

Hakim

Misschien omdat hij besloten heeft om naar de PL te gaan. Er werd ook gehengeld naar hem.

zou dit komen die die enge Hendriks? Dat hij hierom bedankt voor deze functie?

8 juni 2023 om 17:41

Die enge Hendrikx moeten ze sws afscheid van nemen. En voor de functie van AD, verder geen idee. Misschien gewoon Nigel de Jong weghalen bij de KNVB😂

8 juni 2023 om 18:19

Lees het hele artikel, dan vind je het antwoord.

Dit is toch helemaal geen domper? Door Geelen is Ajax op commercieel gebied juist heel erg gegroeid ten opzichte van de concurrentie. Die moet lekker blijven zitten waar die zit.

Prima zaak, laat Jordy maar komen. Laat van Geelen maar lekker op z'n plek zitten.

8 juni 2023 om 22:24

Kom eraan! Ben benieuwd wie vd Sar gaat opvolgen. Stiekem wel benieuwd hoe een Seedorf het zou doen. Intelligente welbespraakte man met veel contacten in de voetbalwereld.

8 juni 2023 om 23:03

Hij doet intelligent, is hij niet. Meer eigenwijs . Geen goede keuze

9 juni 2023 om 23:10Ik weet ook niet of Seedorf het goed zou doen. Jordy heeft zich bewezen en Clerence nog niet. Het zou kunnen, maar met Jordy heb je meer zekerheid. Ook heeft Clerence het als trainer ook niet goed gedaan, dus ik zou het niet graag willen proberen.

Verstandig! Heeft ook geen ervaringen met het aansturen van een beursgenoteerde onderneming.

8 juni 2023 om 18:23

Er zijn sowieso niet heel veel oud Ajax voetballers die die ervaring wel hebben en beschikbaar zijn. Dus denk dat dat geen vereiste zal zijn want dan wordt het lastig zoeken…

Bobbo's grijpen de macht, zitten er allemaal voor zichzelf. Ajax is geen voetbalclub meer, Cruijff zou zich omdraaien in zijn graf. Ow wacht. Die hele club bobbo's hebben blijkbaar wel het beste voor met de club en Menno steunt plan Cruijff. Een voetbalman in de top. Tegelijkertijd beseft hij dat zijn nee mogelijk nadelig is voor Ajax dus is hij bereidt om het op interm basis te doen en de nieuw aan te stellen directeur in te werken. Echt wat je de afgelopen dagen allemaal las over Ajax en de top van Ajax, maar niets blijkt minder waar.

Ik snap niet waar iedereen zich zo druk om maakt. Er komt echt wel een goede AD, men gaat gelukkig tegenwoordig niet meer over 1 nacht ijs. Beter een man met ervaring en kwaliteit dan een bekende 'voetbal' naam. Uiteraard kan je er een bekend Ajacied naast zetten als boegbeeld maar laten we diegene alsjeblieft niet te veel verantwoording geven. En zolang niemand een echte Ajacied kan noemen die in het profiel past zal je toch echt moeten doorpakken. Ja het wordt meer Corporate allemaal, maar Ajax is inmiddels ook een Corporate. Er werken meer dan 400 man fulltime. Men denk maar dat iedere jan doedel even een bedrijf met een paar honderd miljoen omzet en 400 man FTE kan aansturen. Dat is een VAK mensen. Geen bijbaantje wat je invult op basis van je verleden als voetballer. Vroeger waren ook gewoon de bekende namen als Van Praag, Van de Herik, Van Raaij de mannen die her regelden. Toen heette het wellicht nog Voorzitter ipv AD maar kwam op hetzelfde neer. Zij waren mensen uit het bedrijfsleven met Ervaring in leiding geven. En toen ging het nog om vele malen minder geld en minder Fte's moet je nagaan. Toen hoorde je toch ook nooit er MOET een bekende naam voorop lopen?
Denk na, bewaar de rust, neem de tijd voor de Perfecte opvolger en we kunnen weer knallen.

Dit is juist heel goed nieuws voor Ajax. Een betere commercieel directeur ga je niet vinden. Menno levert al jaren uitstekend werk voor Ajax. Eindelijk weer een positief bericht vanuit Amsterdam.

Wellicht iets te off topic maar wat een mooie foto van Edwin van der Sar. Zie opeens zeer veel gelijkenissen met onze koning in uiterlijk door de frons van Edwin, hopelijk komt hij dit alles ook weer een beetje te boven want hij was misschien wat overtijd, hij verdient beter dan hoe het nu allemaal is gelopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

Nederland
253 fans
53 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren