Fiorentina wint weer niet en laat kans op koppositie in de Serie A liggen

Fiorentina had maandagavond minimaal twee uur alleen aan kop in Italië kunnen gaan. Het team van Paulo Sousa slaagde er echter niet in om Sassuolo de eerste thuisnederlaag van het seizoen toe te brengen: 1-1. Het was voor de club uit Florence de tweede remise op rij, na de eerdere puntendeling tegen Empoli (2-2). Fiorentina heeft nu 29 punten en wacht af hoe de topper tussen Napoli (28 punten) en Internazionale (30 punten) later vanavond uitpakt.

/

Na vijf minuten nam Fiorentina reeds de leiding: Giuseppe Rossi kon een lage voorzet van Josip Ilicic niet goed raken, maar Borja Valero schoot de bal van dichtbij alsnog tegen de touwen. De Spanjaard had even daarvoor al bijna direct vanuit een corner gescoord; Andrea Consigli kon ternauwernood redding brengen.

Fiorentina had uitzicht op een tweede doelpunt, maar het was Sassuolo dat het scorebord vier minuten voor rust in beweging kreeg. Na een corner kwam Sergio Floccari hoog in de lucht en kopte hij hard raak: 1-1. In de tweede helft verdiende Fiorentina een tweede doelpunt, maar de afronding liet te wensen over. Consigli stond in de weg of keek de pogingen van la Viola over of naast.

Denk jij dat Fiorentina in de top vier eindigt?