Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FIFA ziet Nederlandse Champions League-finalist over het hoofd voor WK

Laatste update:

Björn Kuipers floot dit kalenderjaar de Champions League-finale en gold als een belangrijke kandidaat om de WK-finale te fluiten, maar had de pech dat het Nederlands elftal bij de laatste vier eindigde. De Nederlandse scheidsrechter staat er goed op bij de UEFA en de FIFA, maar is niet uitgenodigd voor het WK voor clubteams, dat volgende maand wordt gehouden.

/

De Portugees Pedro Proença, die onlangs nog de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Barcelona floot, is de enige vertegenwoordiger uit Europa. Dat meldt De Telegraaf. De overige scheidsrechters die actief zijn op het toernooi komen uit andere continenten.

Het WK voor clubteams wordt tussen 10 en 20 december afgewerkt in Marokko, dat ook de Afrika Cup van 2015 zou organiseren. Marokko heeft hier van afgezien, maar zal wel gewoon gastheer blijven voor het WK. Real Madrid doet als Champions League-winnaar mee namens Europa.

Björn Kuipers is de beste scheidsrechter van Europa

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De scheidsrechter die het minst op fouten te betrappen is. Gewoon een super scheids, ik begrijp totaal niet dat ze hem niet uitnodigen voor het WK van clubteams. Komen ze weer aan met die koekenbakkers uit andere continenten. Je moet gewoon dw besten oproepen maakt niet uit waar ze vandaan komen.

13 november 2014 om 09:49

En nu ga je me zeker vertellen dat jij elke scheidsrechter uit elk continent hebt gevolgd? Inderdaad, maakt niet uit waar ze vandaan komen. Misschien zijn er elders wel betere scheidsrechters. Proenca vind ik echt niet slecht.

13 november 2014 om 10:13

Proenca is vaker op fouten te betrappen als Kuipers. Ook bij Ajax-Barca zat hij er een aantal keer naast.
Kuipers is de beste scheids van Europa, andere continenten kan ik geen oordeel over geven.

13 november 2014 om 11:21

Ach, de wereldbeker voor clubs is ook weer niet zo'n prestigieus toernooi...

Die Proenca was een grote grap gebaseerd op Ajax-Barca

13 november 2014 om 09:39

Proenca vindt ik wel een goeie scheids. Ajax- Barca heb ik niet gezien, maar in andere wedstrijden heeft hij wel een goeie indruk gemaakt, vindt ik. Hij fluit niet, zoals veel andere scheidsrechters, elke kleine ding af. Gewoon door spelen, is goed voor de tempo van de wedstrijd.

13 november 2014 om 09:43

Proenca had Ajax minimaal één penalty moeten geven. Maar Ajax wordt al jaren benadeeld in de CL.

13 november 2014 om 09:45

@aze/che 4 Ever
De wedstrijd Ajax-Barca floot hij echt dramatisch. Nou heeft iedereen wel is een slechte dag, maar het was echt slecht.

Dan zou ik persoonlijk eerder voor die Turkse scheidsrechter gaan die ook actief was op het afgelopen WK. prima scheids, kom alleen even niet op zijn naam.

13 november 2014 om 09:50

Cuneyt Cakir? Goeie scheids inderdaad.

13 november 2014 om 09:52

Iedereen kan inderdaad een slechte dag hebben, ik zie hem wel vaak goed fluiten.

Joecartoon

Ik denk dat je Cakir bedoelt, die fluit ook best aardig.

13 november 2014 om 10:02

Ja dat was hem inderdaad, bedankt jongens. Vind dat echt samen met Kuipers een van de betere in Europa op dit moment. Spel loopt prima snel door zonder veel rare beslissingen en strooit niet met kaarten.

Om heel eerlijk te zijn heb ik weinig andere wedstrijden gezien van Proenca maar hij maakte op mij een heel erg warrige indruk in de wedstrijden die ik wel gezien had.

13 november 2014 om 15:31

Ik kan die Cakir me alleen herinneren van die idiote beslissingen tijdens Manchester United-Real Madrid in de CL tijdje terug.

13 november 2014 om 12:05

Je bedoelt ook in 2011 Ajax - Real.. Pedro Proença kan het goed vinden met Blatter.

13 november 2014 om 16:32

in 2011 toen 2 zuivere Ajax doelpunten werden afgekeurd en Lyon even 7 doelpunten in een helft maakte?
Wist niet dat hij toen ook scheidsrechter was.

Hij heeft de finale voor Europa gefloten. Hij heeft dus Real gefloten. Zijn de andere scheidsrechters wel de scheids rechters uit hun finales?

Proença maakte geen sterke indruk tijdens Ajax-Barcelona. Wellicht is dit om de kruimels aan de kinderen te geven, want het WK voor clubteams is zeker geen 'A-toernooi'.

Hoewel ik er niet te veel waarde aan zou hechten, vind ik die Portugees n aparte keuze. Bijna elke wedstrijd die ik met hem gezien heb had ie een paar fouten die het wedstrijdbeeld compleet veranderden.

waarom gaat het wk wel doordan?

13 november 2014 om 09:32

Omdat hier iets minder mensen op af zullen komen dan bij de Afrika Cup schat ik.

13 november 2014 om 14:18

Nee, daar komen geen mensen met ebola op af. Dus er bestaat geen kans op besmetting van het Marokkaanse volk.

13 november 2014 om 14:27

@fedilio

De kans dat er iemand met ebola komt is er altijd hoor, of je nou een toernooi organiseert of niet.

Proenca is wel een aardige scheids, maar neemt soms hele rare beslissingen. Zoals Ajax- Barca en Ned- Mex op WK.

Als we de CL finalist scheids missen, wat dan te zeggen over Rizzoli die de wk finale heeft gefloten???

Wat een lachwekkende keuze voor Proenca. Heeft twee keer Ajax het bloed onder de nagels gehaald (Ajax-Real, Ajax-Barca) en vind hem in andere wedstrijden vaak ook ijdel, arrogant en geil om steeds zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Triest dat deze man wordt beschouwd als het beste wat Europa te bieden heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren