Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord wacht clash met Partizan: ‘Verwacht dat Ajax-fans me steunen’

Laatste update:

Queensy Menig kijkt uit naar het tweeluik met Feyenoord in de achtste finale van de Conference League. De aanvaller van Partizan Belgrado kreeg veel telefoontjes uit Nederland toen hij tijdens de loting aan de ploeg van trainer Arne Slot werd gekoppeld. Menig is op zijn hoede voor Feyenoord, dat in zijn ogen dit seizoen een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Menig verruilde FC Twente afgelopen zomer voor Partizan en weet dat er donderdag tijdens de heenwedstrijd in Servië veel ogen op hem gericht zullen zijn. “Veel mensen uit Nederland belden me op en wensten me succes. De wedstrijd wordt live uitgezonden op de Nederlandse tv, fans van Ajax zullen er ook naar kijken en ik verwacht dat ze mij zullen steunen”, zegt Menig, die een verleden bij de Amsterdammers heeft, op de clubsite van Partizan.

De voormalig aanvaller van Ajax, PEC Zwolle en FC Twente kan zich de duels met Feyenoord in de Eredivisie nog goed herinneren. “Ze zorgen voor een aparte sfeer, het is vergelijkbaar met de eeuwige derby van Belgrado.In mijn ogen hebben ze de beste sfeer in Nederland”, vertelt Menig enthousiast. “Vrienden en familie zullen proberen naar Belgrado te komen, maar ze zullen ook zeker naar Rotterdam komen voor de return.”

Menig mag afgelopen zomer een transfer hebben gemaakt naar Partizan, hij volgt de Eredivisie daarentegen nog altijd op de voet. Zo ziet de aanvaller ook dat er bij Feyenoord onder Slot het nodige is veranderd. “Ze hadden een goed thuisrecord en uit juist wat problemen, maar onder de nieuwe trainer gaat het echt goed. Feyenoord speelt nu zowel thuis als uit goed. Ik denk dat het goed is dat we de heenwedstrijd thuis spelen, we kunnen een goed resultaat behalen in Belgrado en dat meenemen naar Rotterdam.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nee Menig, wat interesseert mij het nou dat jij als oud-ajacied daar speelt. Ik ben Europees gezien voor de NL ploegen, dus van mij mag Feyenoord wel winnen (al zou ik er ook wel om kunnen lachen als ze er uit vliegen

9 maart 2022 om 15:48

@GoudseKaas precies dat, gewoon hopen dat Feyenoord en Psv winnen morgen

9 maart 2022 om 16:40

@mitch natuurlijk ook AZ en Vitesse!

9 maart 2022 om 16:53

@Dirk_borst ook Az en Vitesse maar ging over morgen vandaar

9 maart 2022 om 17:27

Die spelen ook morgen. En anders vat ik hem even niet haha.

9 maart 2022 om 19:36

je hebt gelijk, dacht een andere keer, foutje bedankt

9 maart 2022 om 15:56

3 wedstrijden in Ajax 1 volgens VZ, genoeg voor een legend status denkt hij natuurlijk. Wat een giller dit

Nee hoor Queensy. Als Ajacied kan Partizan me geen fluit schelen. Ik hoop dat Feyenoord twee keer dik wint, dat is namelijk goed voor ons eigen landje en punten. Krijg maar lekker de klere met je Partizan

9 maart 2022 om 16:10

Ik heb wel altijd het idee dat Ajacieden persé willen dat we punten binnenhalen Europees gezien. Andersom zijn er veel clubsupporters die het fijn vinden als Ajax verliest. Ik hoop zelf bijvoorbeeld wel altijd dat Ajax eruit vliegt in de CL. Wordt het verschil met de rest van NL financieel niet nóg groter. Met mij, meerdere vrienden van mij hier in Alkmaar

9 maart 2022 om 16:14

Dus jij bent niet echt voetballiefhebber. Of gewoon weinig hersenen.

9 maart 2022 om 16:22

Jij hebt liever dat Ajax er uit ligt in plaats van dat meer nederlandse clubs veel punten binnen kunnen harken voor Nederland. Jij hoopt dus dat wij Europees nog verder weg zakken zodat straks helemaal niemand hier meer naar toe wil komen. Nou ik juich voor elke nederlandse club in Europa. Dat is namelijk nogal belangrijk voor ons voetbal.
Mensen die hopen dat een bepaalde nederlandse club er snel uit vliegt in europa die zijn geen voetbal liefhebber.

9 maart 2022 om 16:30

Niet dat het mijn mening is, maar op zich vind ik dat Azalckmaer wel een redelijke redenatie heeft om te willen dat Ajax eruit vliegt, namelijk om het verschil in de NL competitie niet (nog) groter te maken.

Doordat Ajax meer geld binnenhaalt, omdat ze vaker en langer in de CL spelen, wordt het verschil met PSV, Feyenoord en AZ groter, waardoor ze nog vaker en langer in de CL spelen, waardoor het verschil nog groter wordt en zo verder.

Ik ben voor alle NL clubs in Europa, maar om te stellen dat je geen voetballiefhebber kan zijn als dat niet zo is, vind ik wel erg overdreven.

9 maart 2022 om 16:31

En hoe zit dat dan bij het Nederlands elftal? Daar spelen ook Ajaxieden in.
Hoop je dan dat ze geen knikker raken of dat ze een eigen goal maken of een penalty veroorzaken?

Europees moeten we de strijdbijl begraven en hand in hand, schouder aan schouder onze vaderlandse ploegen steunen..
Lekker de punten bij elkaar harken voor Nederland!!

9 maart 2022 om 16:47

Bij het Nederlands elftal worden geen punten voor de Coëfficiëntenlijst verdiend dus dat is naar mijn idee een hele andere situatie. Wat betreft punten harken in Europa, dat kan Ajax natuurlijk evengoed in de Europa League doen. Met het verschil dat de financiële kloof tussen Ajax en de rest van de Eredivisie als gevolg hiervan niet nog veel groter wordt ten opzichte van wanneer die punten in de CL worden verdiend.

9 maart 2022 om 19:20

Dat financiële gat heeft toch helemaal niet zoveel invloed. De laatste jaren zijn ze niet met een straatlengte voorsprong kampioen geworden toch

9 maart 2022 om 19:29

Sowieso, als de sportieve prestaties (bij voetbal of bij welke andere sport dan ook) lineair evenredig waren met financiële mogelijkheden konden we alle eindstanden op voorhand al invullen toch? Zo zwart/wit werkt het niet. Tuurlijk hebben de meer vermogende clubs meer mogelijkheden en winnen zij vaker de prijzen. Bovendien heeft Ajax dat huidige financiële gat zelf bewerkstelligd, juist door goed beleid en goede sportieve prestaties. Een tweede Nederlandse club in de CL zorgt alleen maar voor meer inkomsten en een sterkere Eredivisie.

10 maart 2022 om 00:50

Behoudens vorig seizoen dan (16 punten).

Ik dacht al... daar gaan we weer, de supporters in Partizan. Maar gelukkig niet. Benieuwd wat we gaan doen morgen, dit soort westrijden verloren we over het algemeen vaak, maar onder slot lijken we ook hier voluit te gaan. Ga er voor zitten morgen, kom op jongens!

Nou Menig, ik gun jou alle succes in je voetbalcarrière maar hoop gewoon dat jullie met 5-0 afgestraft worden. Europees moeten we elkaar als Nederlandse supporters steunen. Groetjes van een Ajax fan.

Nope. Hopen dat er punten gepakt worden en we snel een tweede CL-ticket hebben. Go PSV, Feyenoord, Vitesse en AZ! In Ajax heb ik gezien in de recente vorm misschien nog wel het minste vertrouwen (al zal Roma Vitesse normaliter uitschakelen).

Zullen twee pittige wedstrijden voor Feyenoord worden, zeker morgen in Servië. Heb ergens het idee dat het tussen de fans van Partizan en Feyenoord nog wel eens kan gaan clashen, want zijn beide toch wel erg fanatiek. Maar op papier lijkt mij dit een prachtige wedstrijd.

Naast Menig heeft Partizan (voor mij) wel een paar bekende spelers: Lazar Markovic (o.a. oud-speler van Benfica, Liverpool en Anderlecht), Danilo Pantic (paar seizoenen terug door Chelsea een Vitesse gehuurd, waar hij een handjevol wedstrijden speelde), Bibras Natcho (oud-speler van o.a. CSKA Moskou), Milos Jojic (oud-speler van o.a. Borussia Dortmund), Ljubomir Fejsa (oud-speler van o.a. Benfica), Rajko Brezanzic (oud-speler van o.a. AZ) en Ivan Obradovic (o.a. bij Anderlecht gespeeld) en dan hebben ze met Popovic, Pavlovic, Jovic, Terzic en Milovanovic een aantal jonge spelers die best wel goed zijn.

Helaas zijn clubs uit Kroatië en Servië zoals Partizan Belgrado, Rode Ster Belgrado, Dinamo Zagreb, etc. al 20 jaar of langer niet meer zo goed als dat ze vroeger waren. Dat waren toen echt wel goede teams met goede spelers, al hebben Partizan (met o.a. Stevanovic, Pavlovic en Milenkovic) en Zagreb (met o.a. Gvardiol, Majer, Olmo, Benkovic, Coric, Rog, Pjaca, Brekalo, Brozovic, Simunovic, etc.) de afgelopen jaren toch best wel wat goede spelers opgeleid en verkocht. Al heeft Zagreb dat wel wat meer gedaan dan Partizan, maar die hebben denk ik wel een iets betere structuur en financiële mogelijkheden om spelers op te leiden.

Winnen van een team waarin Queensy Menig een gewaardeerde kracht is zou voor een club als Feyenoord te doen moeten zijn. We zijn alleen vaak zat over dit soort bananenschillen gestruikeld en de recente vorm geeft ook niet al te veel aanleiding om een walkover te verwachten. Hoe dan ook, ik heb er zin in!

Jongens toch, wat een geweldige eensgezindheid hier op dit forum met steun naar alle Nederlandse ploegen waaronder Feyenoord in dit geval. Heerlijk, een stukje vrede binnen voetbal.
Ik heb echt totaal geen beeld van Partizan, maar kan mij alleen voorstellen dat het vooral vechtvoetbal op het middenveld is met snelle vleugelspelers die het maar moeten uitzoeken voorin. Zijn er kenners hier aanwezig die mogelijk kunnen vertellen wat de speelstijl van Partizan dit seizoen is?

Ik ben blij dat ik allemaal verstandige reacties zie. Als Ajax fan hoop ik dat we straks 4 Nederlandse halve finalisten hebben in de Conference League. Dat zal niet gebeuren, maar zou wel het beste resultaat zijn voor Nederland.

Menig, jij boeit mij als Ajacied echt helemaal geen hol haha. Hup Feyenoord! Het Nederlandse voetbal gaat voor!

Mooi om deze reacties te lezen. Ik ben benieuwd of deze ook zo zouden zijn bij een Ajacied die daadwerkelijk wat betekend heeft voor Ajax..
Morgen wordt een mooi avondje! Laat die punten maar binnenstromen!

10 maart 2022 om 10:21

Jahoor als Feyenoord tegen Chelsea zou spelen dan hoop ik nog steeds dat Feyenoord wint van Chelsea en niet Chelsea omdat daar een Ziyech zou spelen. Maar goed er zullen vast mensen zijn die wel anti zijn en nooit een andere Nederlandse club succes gunnen.

Nou die nederlandse punten (95% enkel en alleen te danken aan Ajax) boeien mij helemaal niks. Als Ajacied in hart en nieren hoop ik dat menig en zijn vriendjes die “andere club” alle hoeken van het veld laat zien en er keihard uitknikkerd

9 maart 2022 om 16:35

Zuur zijn kan natuurlijk altijd. Zelf hoop ik dat PSV de Conference League wint omdat ik wel degelijk hoop dat een NLclub wint en PSV omdat dat betekent dat ze lekker lang in Europa blijven als concurrent. Bij Feyenoord ben ik vooral heel blij voor mijn vriendin en AZ en Vitesse vooral leuk als kleinere club. Verstand komt met de jaren.

9 maart 2022 om 16:39

Snap wel wat je bedoelt kerel. Al dat verontwaardigde gedoe over als je niet voor een Nederlandse club bent Europees komt me de strot uit. Ik heb niets met Ajax, PSV, Feyenoord of Vitesse dus zal ik er ook niet voor juichen of supporten. Mijn club heeft er geen baat bij aangezien ik niet verwacht dat Groningen snel Europees zal halen. Hoe meer CL plaatsen etc. Vrijkomen hoe groter de afstand wordt tussen de middenmoot en de top. Ik vind het ook leuk om vrienden van mij te plagen met het feit dat ze uit Europa liggen. Laat iedere club er maar uitvliegen wat mij betreft.

9 maart 2022 om 16:55

@ Obstwasser312: jij snapt het, zo zit ik er ook in!

Ik ben al 36 jaar Ajaxsupporter en ik heb nog nooit ervan genoten als een andere Nederlandse club eruit vloog in Europees verband. Ik zie zelf ook niet Feyenoord als de grote concurrent van Ajax (maar Psv), maar als grote rivaal. Ik vond het geweldig toen Feyenoord de Eufacup pakte door te winnen van Dortmund. Ik kan het me helemaal niet voorstellen om tegen Nederlandse clubs in Europa te zijn. Dan zou je toch ook niet voor het NL elftal kunnen zijn, want er lopen altijd spelers rond die iets met Feyenoord of PSV (of andere NL clubs) te maken hebben.

Nou hoop dat Feyenoord erin blijft. Europees voetbal kost clubs in de competitie veelal punten. Zou het hilarisch vinden als Feyenoord daardoor 4e in de competitie wordt, aldus een Ajax fan.

Beste Quincy, vorig jaar scoorde je twee keer als oud-Ajacied voor Twente in de Arena. En terecht want je speelde voor Twente en je hoort volop je best te doen voor de club waar je speelt. Maar het is toch ook terecht dat de meeste mensen voor de Nederlandse clubs zijn? Al had je 500 wedstrijden voor Ajax gespeeld.

Ik begrijp die opwinding over die “coëfficiëntiepuntjes” nooit zo goed. Stel, we krijgen een tweede CL-plaats, wie moeten we daar dan naar toe sturen? Is er hier iemand die serieus denkt, dat PSV, Feyenoord of AZ in de CL potten gaan breken? Die worden afgetekend laatste in hun poule en dan zijn we die tweede CL-plek ook zo weer kwijt. Het Nederlandse voetbal, Ajax uitgezonderd, is van het Conference-League-niveau en daar is niks mis mee, toch?

9 maart 2022 om 23:57

Het idee is dat het kansen geeft tot groei. Natuurlijk overleeft een PSV, of Feyenoord niet zo maar de groepsfase, ook niet als 3de, maar met een beetje een goede loting en een goed geolied elftal kan je zomaar stunten. Dan blijven die centen komen kan je steeds meer investeren in de groei van je elftal en van de club en heb je een toekomst waar NLse clubs weer echt worden gerespecteerd in Europa. Niet vergeten dat Ajax voor 2019 al 14 jaar lang niet de KO fase van de CL had gehaald, het is steeds blijven groeien en na vele seizoenen met degelijke wedstrijden in de CL en vooral veel 3de plekken zijn de puzzelstukjes goed gevallen, dat kan ook met andere clubs hoor, daar ben ik overtuigd van. Ja Ajax is de grootste club van Nederland, maar als ik ook zie hoeveel fans PSV en Feyenoord heeft zegt dat genoeg en ze zijn er nog niet, maar AZ heeft toch wel al heel lang goed beleid - dat kan toch best biijven groeien.

10 maart 2022 om 10:18

Direct zal het niet veel goeds opleveren maar het levert geld op. Ajax was ook niet meteen waar het nu staat maar het vele geld wat er te verdienen valt versnelt wel een hoop dingen. Als je dan eens een uitschieter haalt vang je dikke transfersommen en dan gaat het nog sneller. Stel Ajax en PSV komen allebei in de CL uit dan gaat dat op den duur voor beide clubs veel extra inkomsten opleveren en dus een beter team en succes. De andere clubs gaan daar dan ook op meeliften uiteindelijk omdat er meer gekeken wordt naar de Nederlandse competitie en meer betaald gaat worden voor transfers. Dus op de korte termijn is het nog niet goed maar uiteindelijk zeker wel. Ajax is hier het perfecte voorbeeld van!

Nou nee Menig niet bepaald, wist niet eens dat hij bij Partizan speelde. Ik zelf had een andere competitie gekozen dan in Belgrado te gaan ballen, maar ja voetballer zijn is al mooi genoeg. Afmaken die hap morgen, het zou toch prachtig zijn als we gewoon 5 clubs zouden hebben de volgende ronde. Dromen mag, toch?

Je hoort t Quincy.. over t algemeen.. steunt niemand jou .. ook de ajacieden niet.. haha

Nou sorry hoor Menig maar dan ken jij niet goed wat supporters van Ajax denken. Ik ben namelijk gewoon voor Feyenoord en hoop oprecht dat ze door gaan in deze tweeluik met Partizan. Goed voor Feyenoord en goed voor het Nederlandse voetbal. En dat jij oud speler bent geweest is leuk maar ik blijf toch een Nederlandse club supporten en geen buitenlandse club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren