Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 
 

Feyenoord met gezond beleid terug naar de top

Vrijdag, 5 maart 2010 om 20:39 door FR19082008

De economische crisis zou Feyenoord komende zomer nog wel eens kunnen opbreken. De Rotterdammers kampen, zoals inmiddels wel bekend, met een gigantische schuld van 36 miljoen. Voor de crisis er waren slechts drie transfers nodig geweest om een dergelijke schuld mee af te kunnen lossen: Dirk Kuyt werkte drie indrukwekkende jaren af en vertrok voor 18 miljoen, Salomon Kalou had een seizoen minder nodig om zich in de kijker van Chelsea te spelen (hij vertrok voor zo’n tien miljoen) en Royston Drenthe hoefde eigenlijk slechts indruk te wekken op een Europees jeugdkampioenschap om voor dertien miljoen naar Madrid te verkassen. Samen brachten deze spelers 41 miljoen op (waarvan wel een deel moest worden gedeeld met andere clubs). Nog dezelfde transferperiode als Drenthe had ook Jonathan de Guzman voor veertien miljoen naar Manchester City kunnen trekken, maar de transfer werd afgeblazen.

Bij Feyenoord lopen op dit moment met Leroy Fer, Georginio Wijnaldum en Ron Vlaar spelers rond die een paar jaar geleden voor dergelijke bedragen Feyenoord in √©√©n klap uit de schulden zouden kunnen helpen. Zo gemakkelijk dreigt het echter komende zomer niet te gaan worden. Hopen kan altijd, want wie weet welke buitenlandse topclub bereid is om de portemonnee open te trekken, ondanks de penibele financi√ęle situatie die ook in het voetbal heerst. Als er geen grote bedragen voor deze spelers worden geboden, is het beter om deze spelers te behouden en te proberen hun contracten open te breken. Zo kan Mario Been met een goede en talentvolle selectie volgend jaar Europa in gaan. Een groot vraagteken is natuurlijk of deze spelers bereid zijn bij te tekenen en niet transfervrij de deur uit lopen, zoals De Guzman. Bovendien moet rekening worden gehouden met het salarisplafond van vijf ton, dat alleen voor spelers met exceptionele kwaliteiten kan worden verhoogd tot acht ton. Been zei niet voor niets dat spelers bij Feyenoord niet voor het geld, maar voor die fantastische club moeten spelen. Giovanni van Bronckhorst zal moeten inleveren, maar zelf zegt hij dat zijn toekomst bij Feyenoord alleen van zijn eigen fitheid afhangt.

Met het aanstaande vertrek van Roy Makaay, Kevin Hofland en Tim de Cler bespaart Feyenoord al enkele miljoenen per jaar op de begroting. Denny Landzaat staat open voor een langer verblijf, maar met de komst van Adil Auassar is zijn vertrek ook weer een stap dichterbij gekomen. Ook zal het wel of niet blijven van publiekslieveling Stefan Babovic een rol spelen. Babo is inmiddels niet meer weg te denken uit De Kuip, maar er mag niet vergeten worden dat hij momenteel op huurbasis actief is en wordt betaald door zijn zaakwaarnemer en vader. Voorlopig gaan we ervan uit dat FC Nantes hem niet terug wil en Feyenoord zijn salaris volgend jaar zelf kan opbrengen.

Het komende seizoen zal Feyenoord dus waarschijnlijk nog drie routiniers in de selectie rond hebben lopen met Van Bronckhorst, Rob van Dijk en Jon Dahl Tomasson. Bij Feyenoord zal meer dan ooit de jeugd de kans krijgen. De talenten Stefan de Vrij, Bart Schenkeveld, Ricky van Haaren en Luc Castaignos zullen waarschijnlijk voor het eerst vanaf de voorbereiding volwaardig lid zijn van Feyenoord 1, dat wil zeggen dat ze bij ‚Äėde 23‚Äô horen. Tim Eekman (verdediger), Shabir Isoufi, Jordy Clasie (beiden middenvelder) en Jerson Cabral (aanvaller) komen er ook aan. Over de toekomst van de bij Excelsior gestalde talenten is nog geen duidelijkheid, maar het is goed mogelijk dat de meesten daar nog een jaartje zullen blijven. Als De Cler vertrekt, is Kevin Wattamaleo een optie als back-up voor de linksback positie, al speelt hij bij Excelsior weer op het middenveld waar hij in de jeugd ook actief was. Kermit Erasmus en Luis Pedro zouden Feyenoord voorin mogelijk meer armslag kunnen geven. Als Kevin Hofland vertrekt, en wellicht ook Vlaar, kan met Norichio Nieveld de verdediging versterkt worden. Al deze vier spelers debuteerden al onder leiding van Gertjan Verbeek.

Mario Been zal volgend seizoen werken met een groep van 23 spelers, waaronder drie doelmannen. Met de Griek Kostas Lamprou als derde keeper lijkt een verhuur van Erwin Mulder goed mogelijk. Darley zal volgend seizoen waarschijnlijk weer als eerste doelman beginnen met Van Dijk als tweede man.

De selectie zou er zonder Vlaar, Fer en Wijnaldum als volgt uit zien:

Doel: Darley (20), Van Dijk (41), Lamprou (19)

Verdediging: Fern√°ndez (27), Eekman (18), De Vrij (18), Schenkeveld (18), Nieveld (21), Bahia (26), Van Bronckhorst (35), Wattamaleo (21)

Middenveld: Leerdam (20), El Ahmadi (25), Babovic (23), Van Haaren (19), Auassar (23), Bruins (23)

Aanval: Schaken (28), Schet (22), Biseswar (22), Cissé (25), Tomasson (33), Castaignos (17)

Na de drie routiniers zouden Ruben Schaken (VVV-Venlo, mogelijke aanwinst), Dani Fernández en André Bahia de oudste spelers zijn, nog ruim onder de dertig jaar. Feyenoord gaat vermoedelijk dus de komende jaren met een zeer talentvolle selectie te werk, niet eens veel slechter dan de huidige selectie. Een plek in de top vijf lijkt mij dus ook de komende jaren nog zeker mogelijk, de jaren waarin de enorme schuld afgelost zal moeten worden. De keuze tussen geld en sportieve prestaties worden ook duidelijk komende zomer: Fer, Wijnaldum en Vlaar kunnen Feyenoord nog een jaar helpen aan prestaties in de competitie, de beker en Europa League (wat ook geld oplevert) of vertrekken en helpen Feyenoord daarmee voor een groot deel uit de schulden. Met de komst van Auassar, Schaken en misschien ook wel Edouard Duplan (Sparta Rotterdam) of Bas Dost (Heracles Almelo) zou Feyenoord nauwelijks geld kwijt zijn aan nieuwe spelers en zou de selectie zo goed als rond zijn voor het nieuwe seizoen.

Mocht Feyenoord dit seizoen geen schulden kunnen aflossen door het verkopen van spelers, is het voor de financi√ęle situatie erg zonde, maar nog geen totale ramp. Er blijkt nog genoeg talent rond te lopen en met gezond beleid kan Feyenoord er de komende jaren langzaam weer bovenop komen. Ik ben misschien rasoptimist, maar onmiskenbaar zit er nog genoeg toekomst in Feyenoord.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 6 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door FR19082008)

Alhouwel ik de helft van de spelers niet ken hoop ik echt dat Feyenoord er weer bovenop komt! Hoop dat ze de financieen weer snel op orde krijgen!

ik verwacht niet dat Fer, Wijnaldum en Vlaar allemaal weg gaan hoor. mja we zullen moeten afwachten! En die jeugdspelers zijn ook niet de minste. maar je hebt wel die ondersteuning van een spelers hebben die er bovenuit steekt! wel leuk stuk trouwens.

Jij vergeet dat 25% naar talentpools gaat. Bij vlaar gaat bijvoorbeeld 50% nog naar az ook geloof ik. Daarnaast krijgt Feyenoord van ze leven geen 36 miljoen voor die spelers. Overigens is het geen 36 miljoen maar veel meer

Beenhakker:
Hoe groot onze schuld is? Nou ja, laat ik het er maar bij houden dat 36 miljoen euro dan nog aan de magere kant is. "maar als de schuld niet 36, maar 36,2 miljoen was geweest, had ik deze opmerking niet gemaakt."

Voor een zogenaamd Fey expert moet je je diep schamen dat ik meer weet als Ajacied.

6 maart 2010 om 01:23

Van Vlaar en Wijnaldum klopt inderdaad dat 25 naar de Talent Pools gaat, voor Fer gold dat eerst niet maar na het plotselinge vertrek van Lensky was Peter Bosz zo slim om hem Lsvervanger op te offeren... Met de Talent Pools had ik inderdaad even geen rekening gehouden, al verzeker ik je dat ik wel wist van hun bestaan. De 50 van Vlaar geldt voor een transfer naar het buitenland, mocht Ajax in hem de grasmaaier zien die ze al een tijd zoeken dan kan AZ naar de centen fluiten Mijn punt is vooral dat de crisis Feyenoord nog wel eens lelijk in de weg zou kunnen zitten bij het verkopen van spelers om schulden af te lossen. Je zegt het zelf al, Feyenoord zou nu met geen mogelijk 36 miljoen voor deze spelers vangen, maar een paar jaar geleden voor de crisis waarschijnlijk wel. Gelukkig is de komende jeugdlichting niet ge√Įnvesteerd in Talent Pools en kunnen we voor deze spelers weer de volledige buit vangen, want naast eerdergenoemde spelers zitten volgens mij verder alleen nog De Guzman (die gratis vertrekt), Erwin Mulder, Luigi Bruins, Mitchell Schet en Diego Biseswar erin. Ik zal niet beweren dat we met 5 toptranfers zo weer uit de schulden zijn, maar er lopen genoeg potenti√ęle toppers rond om Feyenoord op de lange termijn weer uit de schulden te redden.

Verder over de opmerking van Beenhakker: ik zag hem ook bij Holland Sport maar dan vraag ik me af hoeveel hoger die schuld kan zijn als pas geleden nog de jaarcijfers zijn gepresenteerd. Ik denk dat hij slechts bedoelde dat de schuld 38 miljoen is, ook een aanzienlijk verschil met 36. Immers was de schuld 21 miljoen en is er een verlies geleden van 17 miljoen, een simpele optelsom zou ik zeggen?

6 maart 2010 om 04:51

36 miljoen en iemand roept dat het aan de magere kant is zou zeker geen 2 kleine miljoentje verschil in zitten. Begrijpelijk dat je alles positief wil zien maar zo is de werkelijkheid niet. Je vergeet opnieuw dingen zoals rente (waar niemand een woord rept over de hoogte). Denk dat het publiek maar halve waarheid weet.

Jeugd is idd de enige oplossing maar dat gaat nog voorlopig even duren, en Fey heeft met een dergelijke schuld geen tijd. Bovendien moet fey bidden dat jeugd al niet weggeplukt wordt voordat ze een contract aangeboden krijgen. Er zijn ontzettend veel valkuilen die je over het hoofd ziet.

Om nog even met beenhakker af te sluiten dacht hij net zoals jullie nu denken:

Toen ik aan deze klus begon, wist ik dat er financi√ęle problemen waren. Dat ze z√≥ groot waren, wist ik niet. De kans is heel groot dat we de komende jaren (lees goed komende jaren) noodgedwongen in de marge zullen moeten spelen"

6 maart 2010 om 10:09

De jeugdspelers die ik in dit stuk noem, beschikken allen al over een contract. Leo zou wel gek zijn om ze op jonge leeftijd voor een relatief laag bedrag te laten vertrekken, zeker als je bedenkt dat we het van de jeugd moeten hebben. Natuurlijk is het zaak de jeugdlichting die daarna komt ook te behouden, zoals niet lukte bij Van la Parra (FC Caen, halfbroertje van Wijnaldum) en Jeffrey Bruma. Maar zoals wel duidelijk is weten we ook genoeg talenten te behouden. Castaignos mocht zelfs niet voor 4 miljoen naar Liverpool of Arsenal. Ik ontken ook niet dat we komende jaren wellicht in de marge zullen moeten spelen. Dat is niet meer dan logisch, want de enige spelers die we van Nederlands topniveau kunnen krijgen zijn de eigen jeugdspelers, waarbij je nog moet afwachten hoe snel ze zich ontwikkelen tot dat niveau. Over twee jaar zal er waarschijnlijk weer structureel winst geboekt worden en daarbij moeten transferopbrengsten voor een versnelde aflossing van de schulden moeten zorgen. Zodra Feyenoord niet meer onder curatele staat (daarvoor hoeven niet alle schulden afgelost te zijn) hebben we ook weer wat speelruimte op de transfermarkt om slimme inveteringem te doen.verder zal dat hele gedoe met rente vast wel kloppen, daar heb jij meer verstand van dan ik. Dan zal Leo wel bedoeld hebben dat je met 36 miljoen de rente nog niet eens meetelt. Verder zeg je dat Feyenoord geen tijd heeft om op de jeugd te wachten, maar ondertussen wordt de financi√ęle situatie ook al verbeterd door de salarispost flink in te slanken. Onder veel mensen van het Legioen proef ik dat ze het ook prachtig vinden dat de jeugd eens de kans gaat krijgen en de meesten vinden het ook verstandig dat er nu geen risico's met geld worden genomen. De verwachtingen zijn duidelijk al afgenomen, zolang er strijd wordt geleverd blijft men positief tegenover de spelers. Ik denk dat ook de komende jaren de toeschouwersaantallen gemiddeld wel boven de 40.000 blijven, dus verwacht geen achterblijvende inkomsten via seizoenskaarten en ticketverkoop. Nogmaals, als clubexpert blijft dit natuurlijk ook deels
mijn eigen visie en ik heb er een hekel aan om in de huidige situatie niet oppurtunistisch te blijven.

6 maart 2010 om 13:42

Dat is het punt dan ook leo heeft weinig keus gezien de schulden van Feyenoord.met jeugd.

Het lijkt me zeer gevaarlijk om Feyenoord investeringen te laten doen. Het is zo lang geleden dat er een speler van waarde gehaald is. Cisse is weer een typisch voorbeeld. Wel. goed dat in salarispost wordt gesneden, maar aan andere kant kan je dan ook moeilijker spelers halen en behouden. Feyenoord kan beter jeugd zoeken en jeugd opstellen dan spelers ophalen en die scouting van hun volledig herzien. Wel. goed dat in salarispost wordt gesneden, maar aan andere kant kan je dan ook moeilijker spelers halen en behouden. Ik heb er nogal een hard hoofd in dat dit op korte termijn gaat gebeuren. Belangrijkste is dat supporters zich blijven realiseren hoe de situatie is. Vind het dan ook telleurstellend dat deze ook niet volledig op de hoogte zijn van de situatie. Aan de andere kant als iedereen het weet denkt iedereen spelers voor een appel en ei te kunnen kopen.

Laten we hopen dat Feyenoord weer winst gaat maken en de weg omhoog gaat vinden (niet teveel natuurlijk blijven toch rivalen he, hopelijk op gezonde wijze).

Goed stuk en ik vind ook dat er zeker wel toekomst is bij Feyenoord. Maar je moet dan ook niet alleen op de talenten gaan leunen. Ik denk niet dat Vlaar Fer en Wijnaldum alledrie weggaan deze zomer. Misschien eentje. Wijnaldum gaat sowieso nog niet weg want hij zegt dat hij pas weg wil als hij bij Feyenoord helemaal uitgeleerd is. En nu is hij dat denk ik nog niet.

En Babovic. Zou hij blijven of niet? Heeft natuurlijk wel een contract voor 1 jaar en ik weet niet of zijn vader zijn salaris nog wil blijven betalen.
Het liefst zie ik Dost nog komen maar dat is denk ik onmogelijk. Moet je voor betalen en ik denk dat als er een transfer komt van bijv. Vlaar dat dat geld dan in de schulden word gestoken.

Her belangrijkste is dat de spelers ook voor Feyenoord willen voetballen en Feyenoord j√ļist in deze tijd willen helpen door contracten te verlengen waardoor Feyenoord een hogere prijs kan krijgen. Wij willen spelers zoals Babovic en niet zoals de Guzman. Babovic zou op zon moment denk ik gewoon zijn contract verlengen en dan deze zomer weggaan voor een prijs. Dat soort spelers willen wij! Spelers die vechten/strijden tot het bittere einde.

Vlaar dit seizoen-8 miljoen?
Fer volgend seizoen-14 miljoen.
Wijnaldum over 2 seizoenen-20 miljoen.
Castaignos over 3 seizoenen-14 miljoen ofsow?
Dus er zouden best nog wel wat miljoenen binnen gehaald kunnen worden.

Darley
Dani
de Vrij
Bahia
Gio
El Ahmadi
Fer/Auassar
Wijnaldum
Tomasson
Cisse
Castaignos

De talenten waarmee je je selectie aanvult zijn nu de ”excelsior-jongens'. Het lijkt me sterk, dat die gasten het benodigde niveau voor Feyenoord hebben. Wijnaldum, Fer, Leerdam en De Vrij zaten allemaal in jeugdelftallen na deze jongens. Dus als ze echt goed genoeg zouden zijn voor Feyenoord zouden ze echt wel bij de doorgebroken zijn of anders bij de selectie zitten. Verder ie het nog maar afwachten of Castaignos, Van Haaren, Eekman en Schenkeveld ook goed genoeg zijn. Niet elk talent, dat in je jeugdopleiding zit is goed genoeg voor Feyenoord of zal uberhaupt Eredivisie waardig zijn. Het is goed dat er nu op regelmatige basis talenten doorbreken, maar je moet er niet in doorslaan. Spelers van buiten met meer wedstrijden/ervaring zijn ook nog van toegevoegde waarde.

Voor de komende jaren om alleen maar mee te spelen voor Europees voetbal is het essentiel om Vlaar, Fer en Wijnaldum te behouden. Dit zijn nu al de sterkhouders op jonge leeftijd ze kunnen ook nog alleen maar doorgroeien. Je kan beter op regelmatige basis voor Europees voetbal gaan spelen(die kans is het grootst met je beste spelers nog bij je team) dan je bepalende spelers te verkopen. Ik denk dat dat op de lange termijn meer geld op gaat leveren en beter is voor Feyenoord om voor sportieve resultaten te gaan en je beste jongens te behouden, dan ze onder hun waarde ook nog te gaan verkopen.

Goed stuk, Feyenoord zal echt wel weer boven komen drijven. Schulden aflossen (talentpools behoren óók tot de schuldenlast van 36 miljoen) en opleiden moet het devies zijn om ooit nog een keer met dat blinkende soepbord op de coolsingel te kunnen staan.

6 maart 2010 om 12:38

Hoe kunnen talentpools schulden vastgesteld zijn als het bedrag dat er aan de investeerders teruggegeven wordt nog onbekend is?

6 maart 2010 om 16:38

Het geld van de Talent Pools wordt geloof ik niet tot de schulden gerekend. Als ik me niet vergis wel het geld waarmee investeerders spelers als Cissé hebben gehaald. Dit is wel degelijk een risicovolle investering, want als Feyenoord hem voor een lager bedrag verkoopt dan hij is aangetrokken, moet het prijsverschil vergoed worden aan de investeerder.

Toch slecht dat een Clubexpert van Feyenoord gewoon over het feit talentpools heen kijkt en daardoor zegt, hoppa de schuld is zo weg. Bovendien zeg je in je reactie op Dphenom wel heel leuk dat Feyenoord bij een binnenlandse transfer niets hoeft af te staan aan AZ, maar zeg nou zelf hoe groot is de kans dat Vlaar komend seizoen nog een binnenlandse transfer maakt?
Verder vind ik het ook vreemd om te zien dat je op je middenveld niemand boven de 25 neemt terwijl dat toch wel een belangrijke (in mijn ogen de belangrijkste) linie is.
En Babovic niet meer weg te denken uit de Kuip? Met alle respect van de wereld maar wat heb ik gemist? Bovendien heeft hij bij Nantes nog een contract tot 2011. Huur je hem dan nog een jaar of zou Nantes liever niet toch een paar centen willen vangen voor iemand die blijkbaar genoeg talent heeft om de kar in Rotterdam te gaan trekken? Ik denk niet dat Nantes zo'n talent gratis de deur uit laat lopen namelijk.
Verder is het heel opsommerig.
2 sterren

6 maart 2010 om 16:49

Klopt dat ik eerst over de Talent Pools heen heb gekeken. Vlaar was eigenlijk al afgeschreven maar kwam sterk terug, terwijl hij gewoon nog in de Pool zat en Fer was de vervanger van Lensky. Het is aardig richting de investeerders, maar ook een beetje dom van het bestuur van toen om Fer voor 25% weg te geven. Ik weet overigens niet of het nog steeds mogelijk is om een aandeel in deze Pouls te verwerven voor investeerders, als dat zo zou zijn is dat natuurlijk een goede manier om Feyenoord aan extra geld te helpen. Die 25% heb je toch al weggegooid, dan mag je er wel wat extra voor terugkrijgen.
Ik denk niet dat het mij te verwijten valt dat er in deze selectie geen spelers boven de 25 rondlopen op het middenveld. Het is de harde realiteit dat er weinig transfervrije spelers van niveau rondlopen in die leeftijdsklasse. Ik kan er moeilijk een speler bijverzinnen, niet waar?
Babovic is inderdaad voor Feyenoordsupporters (ook voor mij) niet meer weg te denken, iedereen heeft het al over het clubicoon dat hij kan worden en de aanvoerdersband die hij over 10 jaar mag dragen. Bij Nantes is hij eigenlijk uitgespuugd, ze lieten hem niet voor niets naar Feyenoord gaan. Hij heeft potentie, maar dit seizoen heeft hij dat (gelukkig) nog niet helemaal bewezen aan Nantes. Ik denk dan ook niet dat ze veel best zullen doen om hem te behouden of veel geld voor hem te vangen. We zullen zien of hij volgend jaar nog rondloopt in de Kuip.
Verder bedankt voor je commentaar, ik zal er aan denken bij mijn volgende stuk.

6 maart 2010 om 18:37

Landzaat behouden, Tomasson op 10, Gio linkshalf
De selectie die jij noemt is sowieso veel te smal om mee te doen in de top, dus er zal echt nog iemand gehaald moeten worden of een extra iemand blijven.

6 maart 2010 om 19:34

Landzaat kan mogelijk behouden worden, maar hij zal het grootste deel van zijn salaris dan kwijt zijn. Gio is een leuke middenvelder, maar wie wil je dan op linksback zetten? Dan heb je alleen Bahia (die centraal achterin thuishoort), Wattamaleo (die eigenlijk middenvelder is) en Leerdam (op backs inzetbaar maar komt het beste tot zijn recht op het middenveld). Gio is de puurste back die zonder De Cler rondloopt in de selectie. Tomasson op 10 is altijd een optie, ik heb hem alleen bij de aanvallers gezet aangezien hij dit seizoen vaak in de spits speelt en ook op 10 is hij eigenlijk meer aanvaller dan middenvelder. Mario behoudt ook het liefst de hele selectie, alleen de oudere spelers zullen minder speeltijd krijgen en drukken met hun salarissen toch op de begroting.

Je toont met jouw stukje aan dat je veel spelers kent. Verder ben ik het met Kaspar eens over talenpools.

Verder nog veel slordige tekstuele fouten in jouw verhaal. Tenslotte vind ik het niet bepaald realistisch dat jij zegt dat top 5 haalbaar is met de slectie die jij schetst voor volgend seizoen. Met die selectie moet Feijenoord zich naar mijn mening echt zorgen gaan maken. Daar ga je echt een europees voetbal mee halen en moet je zelfs gaan oppassen dat je niet buiten linker rijtje valt.

6 maart 2010 om 16:56

Wie missen we dan ten opzichte van vorig seizoen? Hofland en De Cler, die dit seizoen bijna niet meespelen, Landzaat die even een opleving had en nu weer uit de basis gespeeld door El Ahmadi en tot slot Makaay die dit seizoen 2 goals en 2 assists heeft als aanvaller. Vooral een vertrek van Vlaar of Fer zou erg pijnlijk zijn en moeilijk op te vangen, maar wie weet hoe hun vervangers het gaan doen. We bezetten nu dik de 4e plaats? Dus waarom zou volgend seizoen een zwaarbevochten 5e plaats niet mogelijk zijn? Ik ga er niet van uit, maar ik sluit het ook zeker niet uit. Bovendien staat een vertrek van Vlaar en Fer nog lang niet vast. Daarnaast zullen de concurrenten het ook niet makkelijk hebben: AZ kan een leegloop verwachten, FC Utrecht heeft vooral in de eerste seizoenshelft veel punten gepakt, Heracles zie ik niet snel nog zo'n topseizoen draaien, NAC mist volgend jaar veel dragende spelers. FC Groningen en Heerenveen zullen volgend jaar beter doen dan nu, maar staan toch ver van Feyenoord momenteel.

Ik als Feyenoorder ben het hier mee eens. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet al die namen ken die jij opnoemde, maar dat maakt verder niets uit. Mooi stuk in principe, wel zonde dat je de talent pools vergeet. Verder is het wel info die ik vaker gehoord heb op andere manieren, maar ik vind het wel een leuk stukje.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3943
2.Feyenoord3229
3.AZ2923
4.FC Twente2711
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. StengsMiddenvelder133
Q. TimberMiddenvelder134
Igor Paix√£oAanvaller133
S. GiménezAanvaller1316
M. WiefferMiddenvelder122
R. ZerroukiMiddenvelder110
Y. MintehAanvaller103
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern M√ľnchen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren