Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord doet zaken met Vitesse en zwaait jeugdexponent tijdelijk uit

Laatste update:

Ramon Hendriks maakt het seizoen af bij Vitesse, zo laten zijn nieuwe tijdelijke werkgever en Feyenoord weten via de officiële kanalen. De 22-jarige centrale verdediger leek even terug te keren bij FC Utrecht, maar de Arnhemmers gaan dus met hem aan de haal. In tegenstelling tot de eerdere berichtgeving van 1908.nl heeft Vitesse geen optie tot koop bedongen. Sterker nog: Feyenoord heeft het contract van de linkspoot tot medio 2026 verlengd en ziet nog altijd toekomst in Hendriks.

Hendriks speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Utrecht, maar wist daar wegens twee zware blessures niet zijn stempel te drukken. De linkspoot scheurde zijn kruisband af op vakantie, slechts een week nadat zijn verhuurperiode naar de Domstedelingen was afgerond. Hendriks herstelde snel, maar begin april sloeg het noodlot opnieuw toe en raakte hij geblesseerd in het uitduel met FC Groningen (1-2). Die kwetsuur betekende toen het einde van zijn seizoen.

FC Utrecht besloot de koopoptie in het huurcontract van Hendriks niet te lichten, waardoor hij deze zomer terugkeerde bij Feyenoord. Daar hoorde de mandekker van Arne Slot dat hij in De Kuip mocht blijven, aangezien hij de eerste optie achter Dávid Hancko aan de linkerkant van het centrum van de defensie was. Thomas Beelen geldt als stand-in van Gernot Trauner, terwijl Slot ook Lutsharel Geertruida in het hart van de verdediging kan zetten. Het is onduidelijk of Feyenoord nog op zoek gaat naar een linksbenige vervanger van Hendriks, al lijkt het daar niet op.

Hendriks vervolgt zijn carrière in ieder geval op huurbasis in het GelreDome. De voormalig jeugdinternational belandde in de zomer van 2018 in de jeugdopleiding van Feyenoord, dat hem overnam van FC Dordrecht. De centrale verdediger werd begin 2021 voor een half jaar gestald bij NAC Breda, waar hij een uitstekende indruk maakte. In het seizoen 2021/22 kwam hij tot elf optredens in het shirt van Feyenoord, voordat hij in de daaropvolgende zomer dus werd verhuurd aan Utrecht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me niet slim we hebben genoeg aanvallers maar verdedigers precies 1op1. Als Hancko een keer uitvalt heb je een groot probleem.

28 augustus 2023 om 23:28

En Kasanwirjo dan?

28 augustus 2023 om 23:32

Is rechtsbenig en voldoet niet.
Komt zwaar tekort.

29 augustus 2023 om 06:08

Dat hij tekort komt ben ik helemaal met je eens. Alleen Kasanwirjo is behoorlijk tweebenig. Ik had liever Hendriks gehouden, maar de kans is zeer klein dat hij gaat spelen. Ik snap de keuze wel om hem te verhuren, hij moet immers vlieguren maken, is ook al weer 22 jaar oud.

28 augustus 2023 om 23:37

Ja geen linkspoot dan meer beschikbaar achter hancko. Hendriks kwam in zijn minuten best solide over. Van zijn kant snap ik het dan weer wel gezien speeltijd

29 augustus 2023 om 00:59

Ik ben ook heel benieuwd wat deze transfer precies inhoud. Ik dacht dat Hendriks gebruikt zou worden als stand in voor hancko. (Of die daar goed genoeg voor is moet nog blijken)

Maar nu ze hem verhuren vraag ik me af welke speler hancko dan zou moeten opvangen bij afwezigheid?

Het lijkt er voor alsnog niet op dat Feyenoord na Hendriks een directe vervanger heeft op links centraal.

Ja je zou bijv Geertruida bij nood daar kunnen zetten en Nieuwkoop dan rechts… maar dat lijkt mij niet de optimale scenario.

Zal dit betekenen dat Feyenoord dan nog een linker verdediger gaat kopen/huren? En zo ja, wie? Want ik heb nog geen geruchten voorbij zien komen…

29 augustus 2023 om 08:07

Je hebt Trauner en Hancko als basis met als backup Luts en Beelen. Dat Beelen of Geertruida dan niet linksbenig is maakt als backup toch niet zoveel uit?

29 augustus 2023 om 01:35

Ik bedoel, meeste selecties hebben een kern van 15 en nog 5 wisselS/flexibele voor de roulatie

29 augustus 2023 om 10:59

Ik denk oprecht dat als nu hankco zou uitvallen dat hij vervangen zou worden door geertruida in het centrum en nieuwkoop op rechts, dat is kwalitatief toch wel veel beter, dan maar geen linkspoot. Tegen sparta zat hij niet eens bij de wedstrijd selectie, kasanwirjo wel. Geen idee of er iets speciaals was maar anders staat die samen met beelen misschien ook nog wel boven hem. Tegen almere was hij er ten koste van 4e doelman berger (momenteel dus 3e) er wel weer bij. Zegt misschien genoeg over zijn plek.

Dit begrijp ik dan weer niet.
Had Hendriks er gewoon bij gehouden en minuten gegeven in de beker.
Je hebt een stand-in nodig voor Hancko, mocht die een x geblesseerd raken.

Nu heb je alleen Trauner, Beelen en Hancko als CV's en eigenlijk weer hetzelfde probleem als vorig jaar.

29 augustus 2023 om 08:29

Vergeet Cassie niet. Als je die aan de praat krijgt dan heb je een goede verdediger... maar als zelfs Slot dat niet lukt zegt dat genoeg over hem. Zonde want in zijn eerste periode bij ons was ie echt goed.

29 augustus 2023 om 10:53

Begrijp het ook niet. Eerste stand-in voor Hancko en kan daarnaast ook nog linksback spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren