Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord laat man van 161 minuten niet vertrekken: ‘Dat gaan we niet doen’

Laatste update:

Geïnteresseerde clubs hoeven deze winter niet bij Feyenoord aan te kloppen voor toptalent Leo Sauer, zo liet hoofdtrainer Arne Slot vrijdag weten tijdens een persconferentie van de regerend landskampioen. De zeventienjarige buitenspeler blijft in het restant van het seizoen onderdeel van de hoofdmacht van Feyenoord. Sauer hoopt in mei met Slowakije deel te nemen aan het EK.

Slot liet Sauer dit seizoen als invaller debuteren in de stadsderby tegen Sparta (2-2). De Slowaakse linksbuiten was direct van waarde met een gelijkmaker in blessuretijd op Het Kasteel. Vervolgens mocht Sauer in zes wedstrijden invallen, waardoor de totale teller momenteel op 161 speelminuten voor Feyenoord staat. Naast zijn doelpunt tegen Sparta gaf Sauer een assist in het thuisduel met Vitesse (4-0).

Sauer hoopt, net als teamgenoot en leermeester Dávid Hancko, met het Slowaakse elftal naar EURO 2024 in Duitsland te gaan. Het lijkt erop dat de jongeling wel meer moet gaan spelen om daadwerkelijk een rol te gaan spelen bij Slowakije. Tijdens de afgelopen twee interlandperiodes werd Sauer opgeroepen door bondscoach Francesco Calzona, maar tot een interlanddebuut kwam het nog niet.

Om die reden kreeg Slot tijdens de persconferentie in aanloop naar de stadsderby tussen Excelsior en Feyenoord de vraag of een verhuurperiode van Sauer een uitweg kan bieden. “Dat gaan we niet doen”, luidde het kraakheldere antwoord van Slot, die zijn keuze goed kon onderbouwen.

“Met de Asia Cup en Africa Cup zullen we Alireza Jahanbakhsh en Yankuba Minteh missen”, aldus Slot. “Dan gaan we van vijf buitenspelers naar drie, maar zelfs als ze alle vijf beschikbaar zouden zijn, zou hij in de winterstop nog niet worden verhuurd.”

Slot ziet Sauer als een volwaardig lid van het eerste elftal van Feyenoord. “Leo zit volledig in het rijtje van de vijf buitenspelers, en wat mij betreft zitten de buitenspelers allemaal heel dicht bij elkaar. Dat is een luxe, maar soms zou ik willen dat er misschien wel een of twee enorm bovenuit zouden stijgen. Dat is niet zo, ik vind dat ze alle vijf dicht bij elkaar zitten.”

Sauer werd dus in twee interlandperiodes opgeroepen voor Slowakije, maar zat nog niet bij de wedstrijdselectie. “Ik hoor van Leo zelf dat de bondscoach van Slowakije het heel goed voor hem vindt dat hij bij het nationale team zit, ondanks dat hij daar geen speeltijd krijgt”, aldus Slot, die een verklaring zoekt. “Ik hoop voor Leo dat het een bruggetje is naar het EK, wellicht moet hij dan meer spelen bij ons, wat ook zeker niet is uitgesloten. Elke keer als hij invalt, maakt hij een hele goede indruk.”

Moet Leo Sauer meer kansen krijgen bij Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vraag me vooral af welke 5 buitenspelers Slot bedoelt. Het lijkt er dus op dat hij Dilrosun niet eens meer meerekent. En door de Africa en Azië Cup lijkt hij ook lastig weg te kunnen in de winter.

25 november 2023 om 10:53

Paixao, ivanusec, Jahanbaks, sauer en Dilrosun? Denk dat Slot Stengt als 10 ziet.

25 november 2023 om 11:01

Minteh ook nog, dus Dilrosun ligt er inderdaad helemaal uit

25 november 2023 om 13:57

Dilrosun ligt er idd af.
Dat was wel duidelijk na de wedstrijden tot nu toe.

25 november 2023 om 19:01

Ik zie vaak mensen klagen over Alireza maar die Dilrosun is dus nog veel slechter?
Daarnaast als Slot het echt meent dat de 5 buitenspelers dicht op elkaar zitten dan laat je je grootste talent toch meer minuten maken? Dit klinkt meer als een uitspraak om ze allemaal tevreden te houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren