Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Paixão noemt naam van club die bereid was om meer te betalen dan Feyenoord

Laatste update:

Danilo en Igor Paixão hebben in een interview in het Algemeen Dagblad samen uitgebreid teruggeblikt op hun eerste seizoen bij Feyenoord. De twee Brazilianen, die vorig jaar overkwamen van respectievelijk Ajax en Coritiba, zijn beste vrienden geworden. Danilo maakte Paixão wegwijs in Nederland en hielp hem waar nodig. Laatstgenoemde maakt nu bekend dat hij afgelopen zomer ook naar Los Angeles FC kon, dat zelfs meer wilde betalen. “Maar ik wilde naar Europa, naar De Kuip”, aldus Paixão.

De vleugelspeler werd gehaald door Feyenoord om het vertrek van smaakmaker Luis Sinisterra op te vangen, die de Rotterdammers voor een recordbedrag van 25 miljoen euro exclusief bonussen in had geruild voor Leeds United. Paixão zocht in de zomer al snel contact met Danilo. “Toen Coritiba bijna akkoord was met Feyenoord, stuurde ik Danilo een berichtje. Ik had op internet gekeken of er nog een Braziliaan onder contract stond bij Feyenoord. Zijn antwoord was geweldig, hij zou mij wegwijs maken in Nederland en Rotterdam. Ik was als een broer voor hem. Die woorden heeft hij waargemaakt: Danilo is echt mijn vriend.”

“Vlak voordat de transfer rondkwam meldde Los Angeles FC zich nog. Die wilden meer betalen”, vervolgt Paixão, die zich daardoor niet van de wijs liet brengen. “Mijn vader en ik belden meteen naar Dennis te Kloese met de mededeling dat ik helemaal niet naar de MLS zou gaan. Ik wilde naar Europa, naar De Kuip. Daar heb ik geen seconde spijt van gehad.” De vleugelspeler had even nodig om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving. Zo moest hij het in het begin van het seizoen voornamelijk doen met invalbeurten, omdat hij nog geen Engels kon en Arne Slot hem daardoor weinig tot geen aanwijzingen kon geven. “Dan riep hij go, go, go”, lacht Paixão. “Dat ik druk moest zetten. Maar ik snapte niet altijd wat hij bedoelde. Ik oefen erop, hoor. Op een dag geef ik interviews in het Engels.”

Danilo is als een grote broer voor Paixão. De spits vertelt dat zijn landgenoot zijn zus en moeder miste tijdens de festiviteiten rondom het kampioenschap van Feyenoord. “Die waren al in Nederland geweest en de regel is dat je dan drie maanden moet wachten voor de volgende keer”, zegt de spits. De vader van Paixão was wel aanwezig. “Mijn ouders hebben veel voor mij opgegeven. Daarom ben ik ook zo blij dat ik in mijn eerste seizoen in Europa al meteen een grote prijs heb gepakt, mijn eerste landstitel. Mijn vader was erbij. Hij wist niet wat hij zag in het stadion en vooral op de Coolsingel. Al die mensen, al die blijdschap...”

“We moeten eigenlijk eens van de Kop van Zuid naar de Coolsingel wandelen”, zegt Danilo. “Kijken hoelang we erover doen. De mensen zijn zo blij, iedereen maakt een praatje. Ja, ook als je niet altijd in de basis hebt gestaan.” De spits begon het seizoen als eerste keuze in de punt van de aanval, maar Santiago Giménez kreeg rond de winterstop de voorkeur van Slot en verdween toen niet meer uit het elftal. Danilo moest het daardoor doen met invalbeurten, hoewel hij wel in elke officiële wedstrijd van Feyenoord dit seizoen minuten heeft gemaakt. Hij is de enige speler van de Rotterdammers die dat kan zeggen. “Natuurlijk heeft Giménez het goed gedaan, maar als je blijft knokken komen er altijd weer kansen. God geeft je die.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie in deze jongen de nieuwe Sini! Sini had ook tijd nodig en kijk wat er van geworden is.Paixao heeft die verfijnde kwaliteiten ook.. komt vanzelf eruit! Geef hem de tijd. Komend seizoen gaat hij Shinen

31 mei 2023 om 14:26

Meer rendement minder ‘samba’. Sini is lichtvoetiger en heeft een betere passeerbeweging. Deze jongen gaat niet heel vaak voorbij zijn man maar heeft een betere voorzet en kan goed koppen. Als je het mij vraagt een heel ander type, maar kan zeker net zo waardevol zijn/worden.

31 mei 2023 om 14:29

Hij kan de bal ook goed voorzetten zonder de man voorbij te gaan, vind ik altijd een waardevolle kwaliteit. Koppen kon Sini ook aardig, maar voor de rest wel andere stijl ja.

31 mei 2023 om 14:26

Z'n statistieken zijn opzich nu al oké hoor.

31 mei 2023 om 14:34

Sinisterra heeft na zn blessure aardig in de gewichten gehangen en bracht wel eventjes wat meer inhoud en kracht. Igor heeft alles en lijkt iets verfijnder maar hoop wel dat ze m met een degelijk schemaatje op vakantie sturen.

31 mei 2023 om 14:38

Uitstekend schot, best snel, heel goede vroege voorzet (a la Willems) en zn passeeracties gaan met stappen vooruit. Daarnaast is hij wel 'clutch'. Presteert vaak als de druk hoog is (AS Roma uit, Ajax thuis).

31 mei 2023 om 15:07

Sini had de bal nog iets meer aan een touwtje. Echt een mooie speler. Aan de andere kant lijkt Paixao wat makkelijker te scoren.

Verstandige keuze gemaakt, voor je ontwikkeling kan je beter in Nederland voetballen bij Feyenoord dan in de MLS

laat ook maar eens zien hoe belangrijk het is om zo'n jongen in een goede omgeving te krijgen, mooi dat danilo bij feyenoord zit voor hem.

toch 1 van die aspecten die lastig in te schatten zijn wanneer je een speler haalt, hoe passen zij zich aan. nieuw land, andere cultuur en noem maar op.

31 mei 2023 om 15:37

Ja, Feyenoord heeft daar de laatste jaren erg op ingezet. Rijkelijk laat, maar blij dat het er is.

1 juni 2023 om 17:25

In het verleden hadden Botteghin en Tapia ook zo'n sociale rol t.o.v. bijvoorbeeld Sinisterra of Senesi.
Die rol wordt nogal onderschat.

toch wel handig als je een paar woorden over de grens lult voor je ergens heen gaat, heeft zeker leuke dingen laten zien, maar ben nog niet helemaal overtuigd van deze jongen. doet het leuk, maar je verwacht op de een of andere manier toch meer van zo'n type speler.

31 mei 2023 om 15:09

Na de winterstop bijna al zijn goals en assists gemaakt. Die gaat komend seizoen knallen samen met Santi. Ik zet in op 15 en 25 goals.

31 mei 2023 om 15:26

Mag ik dan vragen wat jij dan meer van hem verwacht?Ik vind dat hij het heel goed doet voor zijn situatie. Tegen de tijd dat hij zijn visum had en mocht beginnen met trainen begon de groepsfase europa league al en heeft feyenoord bijna constant tot aan de winterstop 2 wedstrijden per week gehad,of te wel veel minder tijd voor trainen en fitter worden, de tactiek beter leren enz. Zijn taal barrière maakte dat misschien nog wat moeilijker. Toen kwam de winterstop en kon hij dus veel meer aansluiten en dat zag je ook, gelijk meer basisplaatsen, doelpunten en assists.uit eindelijk heeft hij eredivisie afgesloten met 12 doelpunten/assists. Voor hem is dat ongeveer 1 per 100 minuten. Dat is ongeveer hetzelfde als nummer 1 en 2 op de mvp lijst , tadic en xavi. Ook beide +- 1 per 100 minuten. En het is ook niet zo dat hij vooral scoorde bij invalbeurten als de tegenstander al moe was. 10 van de 12 waren bij basis plekken en nog in belangrijke wedstrijden ook.Misschien dat hij wat meer passeeracties moet hebben, maar rendement is toch verreweg het belangrijkste denk ik. Dat heeft hij wel en aan inzet ook geen gebrek

Ik ben benieuwd wat zijn positie gaat zijn volgend seizoen. Hij heeft op zowel linksbuiten als rechtsbuiten goede wedstrijden gespeeld. Ik ben benieuwd waar zijn plafond ligt. Hij lijkt steeds beter te worden in de kleine ruimte en hij heeft een goed rendement voor een buitenspeler.

Hopelijk haalt feyenoord minimaal een goed buitenspeler die kwalitatief vanaf het begin meekan op Champions League niveau. Ik zag net ergens in een ander topic Danjuma voorbij komen. Als je die kan aantrekken zou dat een geweldige optie zijn (afhankelijk wat zijn verkoopprijs zal zijn, anders huur). Dan heb je met Danjume, Paxaio Jahanbaks en Dilrosun de vleugels al aardig bezet. Danjuma tov idrissi is een verbetering. Daarnaast lijkt het erop dat Pepi ook naar Rotterdam komt, dus de aanval van feyeboord begint al aardig vorm te krijgen.

Als Paixao en Gimenez blijven, dan zullen ze veel doelpunten gaan maken volgend seizoen! Zijn goed op elkaar afgestemd, vooral Paixao die voorzet op Santi!

Kunnen we Sini niet huren van Leeds volgend seizoen, die wil vast vast geen Chmaoionshil spelen. Dan hebben we voorin Sini, Gimenez, Paixao. Wel een risico met zn blessures dus misschien dat Leeds dan wat salaris wil doorbetalen

31 mei 2023 om 22:07

Sini een jaartje huren dat zou ik toejuichen! Zou de mogelijkheid tot overwintering in de Champions League ook aanzienlijk verhogen. Ik hoop niet dat Idrissi nog een seizoen gehuurd wordt.

Heerlijk spelertje aan het worden, heeft al een paar schoonheden van doelpunten gemaakt afgelopen seizoen. Dilrosun had ik meer van verwacht, zou Reis Nelson komend seizoen serieuze kansen krijgen bij Arsenal? Maar ja, ga je huren creëer je weer geen kapitaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren