Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord houdt ‘redelijke vergoeding’ over aan definitief vertrek van miskoop

Laatste update:

Róbert Bozeník verlaat Feyenoord definitief voor Boavista, zo meldt de Portugese club. De 23-jarige spits kwam afgelopen seizoen al op huurbasis uit voor de club uit de Liga Portugal en maakt nu de definitieve overstap. Feyenoord houdt ‘een redelijke vergoeding’ en een doorverkooppercentage van twintig procent over aan het vertrek van de Slowaak, zo meldde 1908.nl eind juni al.

Bozeník kwam begin 2020 voor vier miljoen euro over van MSK Zilina en liet in zijn eerste paar weken zien over potentie te beschikken. De spits maakte in zijn tweede wedstrijd voor Feyenoord de winnende in de laatste minuten op bezoek bij PEC Zwolle (2-3 winst) en was in het daaropvolgende thuisduel met Fortuna Sittard (2-1) goed voor een doelpunt en een assist.

Toen de coronapandemie vervolgens een streep door het seizoen 2019/20 zette en Dick Advocaat ook in 2020/21 voor de groep stond in De Kuip, verdween Bozeník langzaam maar zeker uit beeld. De dertigvoudig Slowaaks international stond slechts vier keer in de basis en mocht twaalf keer invallen en scoorde alleen op bezoek bij ADO Den Haag (3-2). Bozeník draaide vervolgens de voorbereiding onder de nieuwe trainer Arne Slot mee en maakte nog minuten in het openingsduel met Willem II (0-4 winst) in 2021/22, alvorens hij op huurbasis overstapte naar Fortuna Düsseldorf in de 2. Bundesliga.

Dat dienstverband werd met twee doelpunten in 21 wedstrijden geen overweldigend succes. Afgelopen seizoen bood Boavista uitkomst, dat een koopoptie van 2,5 miljoen euro had bedongen in de huurdeal. Die kon vanwege financiële problemen bij de club echter niet gelicht worden. “Na verdere onderhandelingen tussen Feyenoord en Boavista is een definitieve transfer mogelijk gemaakt”, aldus 1908.nl. Het wordt niet uitgesloten dat Bozeník op korte termijn een vervolgstap maakt. Eerder werd al duidelijk dat hij in de belangstelling stond van FC Famalicão, Benfica-B en FC Porto.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kom je er nog redelijk vanaf. Heeft 4 gekost en 2,5 opgebracht. En nog 20% doorverkoop. Te Kloese kun je wel om een boodschap sturen.

28 juni 2023 om 11:45

Tsja, als het zo is meer dan de helft heb je terug dan mag je je handen dichtknijpen.

28 juni 2023 om 11:45

"afgelopen seizoen bood Boavista uitkomst, dat een koopoptie van 2,5 miljoen euro had bedongen in de huurdeal. Die kon vanwege financiële problemen bij de club echter niet gelicht worden."

Is dan toch een ander (lager) bedrag dan 2.5m geworden?

28 juni 2023 om 11:56

En gezien de 20% doorverkoop, dat wekt de indruk dat het fiks lager zal zijn ook. 20% doorverkoop doen ze niet zo maar. Wat het exacte bedrag is dus niet bekend, maar zou op basis van boeren verstand verwachten dat dat richting de 1m gaat oid.

11 juli 2023 om 21:29

Die kon toen niet gelicht worden omdat Boavista het geld er nog niet voor had. Nu is na die termijn van de huurdeal/het contract alsnog een transfer gekomen. Blijkbaar voor dezelfde transfersom, al zou 2 miljoen me ook niet verbazen. Maar gelijk richting de miljoen ook weer niet.

12 juli 2023 om 13:41

‘Het wordt niet uitgesloten dat Bozenik op korte termijn een vervolgstap maakt’. Kan dus afgesproken zijn dat Feyenoord bij die vervolgstap een extra bedrag krijgt overgemaakt. Maar het lijkt erop dat vooral alle niet Feyenoorders hopen dat Feyenoord veel geld verliest hiermee.

28 juni 2023 om 11:46

Die 2,5 konden ze dus niet betalen toch? Zoals ik het lees zijn er daarna nieuwe onderhandelingen geweest dus zal het altijd lager dan 2,5 zijn.

28 juni 2023 om 12:06

Er zijn wat spelers verkocht, waardoor er nu wel budget is (geweest) om 'm over te nemen. Maar dat zal vermoed ik dan inderdaad wel lager liggen dan de 2,5 miljoen. Maar goed, hopelijk is de doorverkoop nog wat waard in de toekomst.

28 juni 2023 om 13:47

Ja blijft gissen inderdaad. Zal dan tussen de 1,5 en 2 liggen. Als ze hem nog voor 5 miljoen kunnen verkopen kom je met 20% over de winst alsnog op zo'n 2,5 miljoen uit.

28 juni 2023 om 12:17

Dat staat er niet specifiek mbt 2,5 miljoen. Er is verder onderhandeld en vooral vanwege het hoge doorverkoop percentage verwacht ik dat het direct ontvangen bedrag een stuk lager is uitgevallen. In de toekomst kun je hopelijk alsnog in de buurt komen van de 4 miljoen, maar verwacht het niet.

Dat we Robo nog hebben kunnen slijten.. toch nog een club ingetrapt haha. Onvoorstelbaar matig tot slechte voetballer is dit. Zo'n speler in een vriendenelftal die nooit gevoetbald heeft zonder motoriek of enkel technisch vermogen, daar is hij sterk mee te vergelijken.

28 juni 2023 om 11:59

Oneens, Begon gretig, had een neusje voor de goal, goede looplijnen en Van Persie was positief over zijn talent. Hij moest nog veel leren, maar er zat potentie in. Toen op zijn 20e, in een vreemd land mentaal volledig gebroken door een priveoorlogje van Dick Advocaat die een nieuwe spits wilde.
Daar is hij nooit helemaal van hersteld.

28 juni 2023 om 12:04

Eens, daarom vind ik 20% doorverkooppercentage slim gehandeld want het zou mij niet verbazen als ie over een jaar of 2 bij een club als Porto of Sporting speelt.

28 juni 2023 om 13:01

Begon wel redelijk, maar vind het geen kwaliteitverschil tussen een Bannis en Bozenik. Hij is natuurlijk wel aan zijn lot overgelaten toen zat Advocaat ook gewoon te lang.

We konden destijds een ervaren spits halen of een jeugdig speler. In hoop van dat het in de toekomst wat kon opleveren. Moet wel zeggen dat de scout destijds behoorlijk slecht was.

Redelijke prijs? Ik ga er dan vanuit rond 1,5 mln? mln lager + doorverkoop (wat niet interessant is). Ik geloof niet dat hij het gaat maken.

28 juni 2023 om 13:02

Je kon toch wel van het begin zien dat het een vrij beperkte voetballer was? 2 van richting veranderde doelpunten tegen Pec en Fortuna doen daar niks aan af. Dat hij profvoetballer is en met zijn beperkte kwaliteiten tonnen verdiend vind ik enorm knap van hem. Niks tegen Robo, maar als je als scout naar hem gaat kijken ben toch binnen 20 minuten uit het stadion vertrokken?

28 juni 2023 om 14:31

Inderdaad Fr010,
Ben daarom ook benieuwd hoe hij onder Slot zou renderen.
Daar we dominanter en georganiseerder spelen en hij niet helemaal op een eiland staat, zoals bij Advocaat wel het geval was.
Het gaat er niet meer van komen maar ik heb het gevoel dat ie een uitstekende backup zou zijn van Santi.

Haha ok, ik moet toegeven, nu zijn jullie errug snel met het nieuws.

Goed om te zien dat Bozenik nog wat op gaat leveren en een flink doorverkooppercentage. Iedereen is het er wel over eens dat deze jongen momenteel(en waarschijnlijk nooit) het niveau van Feyenoord gaat aantikken.

Het ga je goed Robert.

Zal je net zien dat hij er daar in 1 seizoen 15 inschiet en vervolgens bij Porto of Benfica belandt net als Suk

28 juni 2023 om 12:09

Kan natuurlijk zomaar gebeuren, ja. Iets wat wij zelf bijv. weer met Graziano Pelle bijvoorbeeld hebben ondervonden - weinig indruk maken en bij ons de pannen van het dak spelen. Maar dan is het mooi dat er 20% doorverkooppercentage op zit.

28 juni 2023 om 14:00

En dat is prima. Dan vangen wij 20% van de transfersom. Dennisje had er al rekening mee gehouden

28 juni 2023 om 14:18

Zou wel weer de pech van Feyenoord zijn,mocht dat gebeuren. Net als met Amrabat en Tapia, daar had Feyenoord goed aan kunnen verdienen.

28 juni 2023 om 16:11

Dat zou ik hem persoonlijk van harte gunnen. Het is gewoon beschamend hoe die knul is behandeld door de oh zo grote Dick Advocaat. Hij kwam op een jonge leeftijd binnen, voor het eerst in een nieuw land. En vervolgens gaat een oude ervaren rot hem publiekelijk aan de schandpaal nagelen omdat hij niet gelijk constant presteert. Een belachelijke vertoning van Dick. Jaren later loopt Bozenik nog steeds met zijn hart onder zijn riem. Laat hem maar zijn vertrouwen vinden. Ik hoop dat hij nog ver komt.

Heel blij mee. Deze jongen komt zwaar tekort voor Feyenoord. Dat had Dick toentertijd al vastgesteld. Deze jongen is fysiek een amateur speler en komt technisch tekort. Zijn inzet is fantastisch.

28 juni 2023 om 13:38

Wat Dick deed was vooral korte termijn denken. Wilde vooral zelfs scoren. Hij had niks goed gezien, hij wilde een spits die er meteen stond en koos toen voor Pratto en gooide Bozenik voor de bus..

28 juni 2023 om 13:52

Ja én Bozenik was en is gewoon simpelweg niet goed genoeg. Daar doet Dick zijn agenda niks aan af. Dick is een resultaat coach altijd al geweest. Dat is per definitie veel korte termijn werk.

28 juni 2023 om 16:15

Dick Advocaat is vooral een enorme prutser die één keer een mazzeltje heeft gehad met Zenit Sint Petersburg. En zelfs daar is hij daarna de laan uit gestuurd. Hij is de meest overschatte trainer die Nederland ooit geproduceerd heeft. Als je mazzel hebt doet hij het één seizoen leuk. En daarna stort het hele kaartenhuis in elkaar. Of hij doet het zoals bij ADO Den Haag niet eens één seizoen naar behoren.

Lijkt goed gehandeld door Feyenoord. Meer zit er niet in. Slechte aankoop blijkt achteraf. Hopelijk doet hij het daar goed en halen we er nog een minimaal verlies uit.

Voor een miskoop levert Bozenik toch nog een mooi bedrag op met respectievelijk 2,5 miljoen. Sterk onderhandeld door Feyenoord.

11 juli 2023 om 19:41

Dat is natuurlijk geen 2.5 euro miljoen wat we ervoor krijgen. Verwacht eerder dan 1 miljoen plus dan de 20% doorverkooppercentage. Dus mocht hij een goed seizoen draaien daar, dan pak je nog wat lekkers mee wellicht.

11 juli 2023 om 20:03

#feyenoord houdt €2.500.000 over aan de transfer van Róbert Boženík naar Boavista. Twintig procent doorverkoop.

Volgens 1908 2,5 miljoen plus 20 procent doorverkoop. Is dat waar is valt me dit verlies (want dat is het) alleszins mee.
Jammer natuurlijk dat het er voor deze jongen hier niet uitgekomen is, maar ik denk nog steeds dat het een goede spits is/kan zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren