Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord, het heeft in onze ogen iets magisch

Laatste update:

Het is weer eens zover. Feyenoord loopt poulefase Europa League mis, verliest van Excelsior en speelt gelijk tegen Heracles. Daarbij is de schuld opgelopen tot ongeveer veertig miljoen euro. Het is een triest beeld van de club die de laatste Europese prijs van een Nederlandse club pakte. Dit stukje gaat echter niet over de prestaties van het verleden en het is ook geen azijnzeikerij, dit is het realistische beeld van Feyenoord, een club van weleer.

We hebben tegen AA Gent (weer) een afgang beleefd. We hadden aan een doelpuntje of gelijkspel genoeg om door te gaan en wederom verpest de ploeg het. Het is al jaren hetzelfde. We hebben een middelmatig team dat door de druk van Het Legioen wordt overschat. We hebben geen ploeg die in de subtop kan meedoen. Dit team zal dit seizoen gaan spelen in de middenmoot met wellicht een uitschietertje in het bekertoernooi. De druk op de schouders van Mario Been wordt met de week groter. Eigenlijk is er voor die man geen eer meer te behalen. Ik snap ook niet waarom hij niet gewoon zijn conclusies trekt en opstapt. Natuurlijk speelt clubliefde mee. Maar ik had liever gehad dat hij hieruit was gestapt. Ik had liever het beeld van een triomferende Mario Been gezien dan van een Mario Been die afgaat bij Feyenoord. Hij zal zelf ook wel balen van dit alles. De gifbeker blijkt nog steeds niet leeg te zijn. Al jaren lang niet.

Dat zet mij aan het denken. Zou het niet gewoon beter zijn als de club failliet gaat en dan á la Fiorentina opnieuw starten? De supporters gaan niet weg. Dat is namelijk ook iets bijzonders. Wij hebben zo'n sterke band met de club. Wij zijn bereid door vuur te gaan voor Feyenoord. Feyenoord, het heeft in onze ogen iets magisch. De club zit diep in ons hart en niets dat het daar weg kan krijgen. Het klinkt misschien hypocriet maar ik denk dat ik voor meerdere supporters kan spreken dat we op dit moment een haat-liefde relatie hebben met de club. Ik heb een ontzettende hekel aan de spelers, ik vind ze gewoon niet het Feyenoord shirt waardig. Maar met de club zelf, het Feyenoord zelf. Daar hou ik zoveel van. Ik krijg kippenvel als ik het Mijn Feyenoord hoor. Eigenlijk zijn wij Feyenoord supporters al vanaf het moment dat we de club leerde kennen getrouwd met de club. Niets kan ons breken, tot de dood ons scheidt. Het valt voor buitenstaanders ook niet te snappen dat we nog steeds achter zo'n middelmatig team staan.

Daarom denk ik dat als de club van binnenuit compleet opnieuw wordt opgezet dat er weer gloriejaren kunnen aanbreken. Op dit moment is de hele club zo ziek en verrot. Het nieuwe stadion, allemaal heel mooi maar hoe gaan we dat realiseren met een schuld van veertig miljoen. Fiorentina kwam ook terug na het faillissement. Wellicht spelen we een paar jaar in de lagere regionen van het profvoetbal. Maakt voor mij en een hoop anderen niks uit. We blijven toch wel komen. Want samen staan we sterk en hand in hand komt de club hopelijk ooit weer aan de top.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dat je helemaal gelijk hebt. Eerlijk gezegd denk ik dat het voor Feyenoord ook de beste oplossing is als de club zichzelf failliet verklaard. Het nadeel is dat Feyenoord dan wel weer opnieuw moet beginnen, en waarschijnlijk vertrekken bepalende spelers als Vlaar, Fer en Wijnaldum dan wel. Maar met een talentvol elftal en een volle Kuip kan Feyenoord binnen een 2 jaar weer terug in de Eredivisie komen, en hopelijk binnen 10 jaar weer meedoen om de titel.

1 september 2010 om 09:48

Dat Feyenoord nou enkele wedstrijden verliest betekent gelijk dat ze in de middelmoot moeten gaan spelen? Dat Excelsior nou 2 overwinningen en 1 gelijkspel heeft maakt ze toch ook geen subtopper? En waarom stapt Mario Been niet op? Doorzettingsvermogen.

0 sterren als het zou kunnen

Denk je nou echt dat als je je even failliet verklaart je helemaal opnieuw kunt beginnen? Sponsors lopen weg, contracten zijn niet relevant dus spelers lopen weg, en dan nog de juridische stappen die je krijgt aangezien iedereen die van feyenoord geld zou krijgen wel even aan komt kloppen om wat er nog over is binnen te halen. Terug naar de Eredivisie kun je dan ook meteen vergeten aangezien er nooit geld zal komen om een team te financeren

Het is een leuk geschreven stukje, maar.. wat een onzin

Goed stuk alleen zou het wel zonde zijn om die club failliet te gaan dan heeft mijn club geen rivaal meer en Feyenoord zal er vast wel bovenop komen maar ze zullen erg hun best moeten doen.

Of je nou een faillisement aanvraagt en zonder schulden opnieuw begint in de amateurdivisies, of met het huidige team jarenlang in de middenmoot speelt, we zullen heel veel geduld moeten hebben. Deze ploeg kan je niet van buiten versterken zolang je met die enorme schulden zit, dat duurt jaren. Het duurt ook jaren voordat je wellicht met een 'nieuwe club' weer in de Eredivisie kan spelen. De huidige ploeg kan je toch niet opgeven, er zit zoveel potentie in. In plaats van het nu al op te geven moeten we er gewoon voor gaan knokken. Iedere thuiswedstrijd kunnen we als Legioen de ploeg naar de broodnodige punten schreeuwen. Ik heb ook totaal geen hekel aan de spelers, ik heb groot respect voor die jonkies die de kar willen trekken en de net wat oudere spelers die nu al als routiniers fungeren. Als je contracten verlengt en de begroting volgend jaar zo op orde krijgt dat je winst gaat maken, dan kan je over een paar jaar miljoenen gaan verdienen aan deze spelers en nieuwe jeugd laten doorstromen. Zoals Peter Bosz zei, er komt nog een gouden lichting aan en daarvoor zullen er ook leuke talenten tussen zitten. Het zullen heel lange seizoenen worden waarin we nog vaak uitgelachen zullen worden, maar zodra we van de Knvb weer geld mogen uitgeven en er ook maar een kleine ruimte in de begroting is, dan kan Leo wél een Wanderson of andere speler halen die we hard nodig hebben.en zoals Fred Blankemeijer zei, met Feyenoord komt het altijd weer goed. Een faillisement aanvragen staat gelijk aan opgeven en dat moeten we nooit doen. Het is ook onzin om het op te geven als er tweewekelijks nog 40.000 mensen naar de Kuip komen en er een stappenplan is om de club weer gezond te maken. Behalve Onno Jacobs kan je het bestuur niets verwijten, het zorgt ervoor dat we onze licentie niet kwijtraken en Leo probeert ondertussen het maximale uit het budget van 0,- euro te halen. Mario maakt misschien tactisch verkeerde keuzes, maar is de motivatie voor Beenhakker om door te gaan en heeft kwaliteiten om de ploeg erdoorheen te slepen als het tegen zit. Hij is een echte Feyenoorder, zal de club niet verlaten als het tegenzit en heeft met Vlemmings een goede aanvulling op tactisch gebied. Het tactische plaatje zal nog wel goed vallen dit seizoen, zonder spits is het gewoon nog heel moeilijk om te kiezen wie er buiten de eerste elf moeten blijven. Bruins, Cabral, Castaignos, Smolov, Schaken? We moeten vertrouwen op de mensen die ze op de training iedere dag aan het werk zien.

Mooi stuk, herkenbaar natuurlijk.
Alleen ik (en waarschijnlijk nog veel anderen) weten niet precies hoe het zit met Fiorentina. Het was nog beter als je dat meer had uitgelegd.

Het klinkt wel allemaal heel mooi hoe je het verteld, maar sommige dingen kunnen simpelweg niet. Je kunt een club niet zomaar failliet laten gaan. En wat denk je dat sommige investeerders zeggen als die kunnen fluiten naar hun geld door het faillisement. Die investeren echt niks meer in een ''nieuw'' Feyenoord. Een vergelijking met Fiorentina is ook te gemakkelijk. Er zijn ook genoeg clubs die na een faillisement niet teruggekomen zijn naar de top, bijvoorbeeld Leeds United. Leeds voetbalt nu wel Championship maar dat is een heel ander verhaal dan de top van de Premier League. Feyenoord moet alle hoop vestigen op het nieuwe stadion en een paar groeibriljantjes uit de jeugd.

Ik ben het niet helemaal met je eens. Ik vind dat als feyenoord zichzelf failliet laat gaan de club veel verder van huis is dan het nu is. Ik vind eerlijk gezegd juist, dat ze met het oog op de toekomst goed bezig zijn. Ze hebben een grote lichting aan talentvolle jonge spelers. En ik weet zeker dat Mario Been maar al te graag wil blijven om te bewijzen dat Feyenood weer terug kan groeien tot de Top club die het altijd geweest is. Ik ben zelf dan geen Feyenoord fan, maar vind het toch dat Feyenoord ieder jaar mee zou moeten strijden om het kampioenschap. Het zal een paar jaar geduld moeten hebben, maar ik denk wel dat ze er boven op komen.

Het realiseren van een nieuw stadion gaat toch op kosten van de gemeente Rotterdam? Anders is het inderdaad een missie kansloos.

Ik dacht dat het stadion met oog op het WK 2018 of 2022 gebouwd ging worden en dat Feyenoord niet zoveel hoeft mee te betalen, maar jij zal er ongetwijfeld meer van af weten.

Verder vind ik het meer een gevoel uitspreken en de liefde voor Feyenoord verklaren dan een clubexpert stuk, maar het is wel goed geschreven dus 3 sterren lekker gemiddeld.

Je verhaal klinkt wel leuk maar ik denk dat het te makkelijk gedacht is. Feyenoord is dan in Nederland een grotere club dan Fiorentina in Italië maar je kan ze niet zomaar failliet laten verklaren. Zoals sander1111 al aangaf gaat dat niet zo makkelijk.

3 *

Misklik, oeps. Noujah veel plezier met je 5 sterren dan..

vind het eigenlijk nergens op slaan dit artikel met clubexpert.
waarom zouden ze zich failliet verklaren ?
dan moeten ze weer in de jupiler leauge beginnen.
en in het eerste jaar onderschat je allemaal teams en promoveer je niet.
dan zit je met de gebakken peren.
feyenoord is een hele mooie club gezien op historie.
maar tegenwoordig moeten we niets meer van ze verwachten.

1 ster

Niks faillissement! We staan toch bekend als een knokploeg, geen woorden maar daden. Laten we dan als Feyenoord zijnde om te beginnen nou eens accepteren dat we niet meer die club zijn die kansen heeft op een titel. Dat we een team hebben dat potentie heeft, maar nog een lange weg heeft te gaan. Laten we weer als vanouds opstaan als Legioen en de ploeg de steun in de rug geven die ze nodig hebben, waardoor ze trots zijn om voor Feyenoord te voetballen, i.p.v. ze af te vallen en uit te schelden (als mijn baas me uitscheldt, ga ik echt niet beter presteren). En sponsoren willen volgens mij ook niet aan een club gelinkt worden die een reputatie heeft overal de boel kort en klein te slaan. Ik mis de laatste jaren sowieso steeds meer de sfeer op de tribunes, die afwachtende houding irriteert me gewoon. Eerst kijken hoe ze spelen en dan pas sfeer brengen, dat was vroeger echt anders. Bij uitwedstrijden kan het gelukkig nog wel.

Onze jeugd moet de kans krijgen te groeien, er zit echt wel potentie in. Helaas zullen we ze dan ook moeten verkopen, maar zo komen de centen binnen en ontstaat er weer ruimte voor een nieuwe lichting jeugd. Langzaamaan moeten we weer mee gaan doen en kunnen we op zijn minst proberen om weer gezond te worden.

Het enige waar ik het mee eens ben is de titel.
Wat een slecht ondoordacht stuk.

dat wist ik nog niet .
hebben ze egt 40 miljoen schuld???

Dit is wel heel negatief gedacht. Heb zelf ook een Feyenoord hart.. En je hebt gelijk wat betreft het feit dat Het Legioen nooit afstand zal gaan doen van Feyenoord. We moeten nu juist trots zijn op het feit dat de jeugd van Feyenoord het nu moet gaan doen. En tuurlijk zijn ze wisselvallig, maar verder hebben wij de grootste talenten van NL in de gelederen. Leroy Fer, Wijnaldum, Luc Castagnois, Cabral!! om maar een paar namen te noemen. De eerste 3 zijn zowiezo potentiele NL elftal spelers. Na dit seizoen worden de eerste 2 waarschijnlijk verkocht, voor een leuk bedrag. En daarna kunnen we weer verder bouwen.

Als we allemaal de gedachte hadden die jij hebt dan zag de wereld er wel heel somber uit. Je moet het gewoon een positieve wending geven en dan komt het allemaal goed. Met het Legioen dat Feyenoord heeft en de talenten die we bezitten zal de weg omhoog spoedig weer omhoog worden geslagen. En met de gebroeders ''been'' aan het roer komt het allemaal wel goed.

Ik ben net als velen ook een Feyenoorder in Hart en Nieren!! en ik kan bovenstaand verhaal goed begrijpen....ik zie clubs als NAC en Willem 2 (die ook een slechte financiele huishouding hebben) gewoon nog spelers halen. En mijn cluppie is aangewezen op weldoenerij en de jeugd. Waarbij ik het heel goed vind dat de jeugd nu zijn kans krijgt....

Maar ik denk dat dit heel anders aangepakt moet worden. Feyenoord is zo ver de schulden in gezakt door een beleid van lik me vestje....en daarmee doel ik op bepaalde directeuren en trainers. De tijd van Ruud Gullit bijvoorbeeld! Dat heeft feyenoord zoveel geld gekost! En wat dacht je van alle transfergelden van de oude spelers als Makaay en co? Het zag er mooi uit dat ze kwamen, maar uiteindelijk heeft het veel te weinig opgeleverd. Feyenoord had toen al moeten zeggen....wij gaan verder met de jeugd! niet als het niet anders meer kan. En je kunt wel blijven saneren enzo..., maar dan ben je zometeen sportief failliet....en dat zou zonde zijn voor deze mooie club!

2 september 2010 om 11:14

Als je makaay kan binnenhalen op dat moment moet je dat altijd doen !!!! was 1 van de beste nl spitsen ooit !! veel mensen vergeten dit na het feyenoord debacle.. maar bij bayern en deportivo nnog altijd een zeer gerespecteerde aanvaller.. bij deportivo zelfs europees topscoorder gewoorden.... dat het bij feyenoord allemaal anders uitpakte dan verwacht is jammer.. maar nogmaals..op het moment dat hij gecontracteerd werd stond heel het legioen op de banken!!! helaas kon hij het niet helemaal waar maken in rotterdam...

als je namen als landzaat, hofland en tim de cler noemt.. kan ik je wel begrijpen... kwa naam niets toevoegend... helaas zit die blinde van een de cler nog steeds bij de selectie...

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren