Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord geeft gehoor aan fans en gaat grote verandering doorvoeren in De Kuip

Laatste update:

Feyenoord gaat de palen en netten rond het veld van De Kuip weghalen, zo maken de Rotterdammers bekend via de officiële kanalen. De palen en netten stonden er al meer dan een jaar om te voorkomen dat er een voorwerp op het veld gegooid kon worden en de wedstrijd daardoor gestaakt of stilgelegd werd. Veel supporters wilden ze weghebben.

Feyenoord gebruikt al jaren palen en netten langs het veld in Europese competities om zware sancties van de UEFA en andere problemen bij eventuele ongeregeldheden te voorkomen. Vorig seizoen besloot de club de palen en netten ook te gebruiken tijdens De Klassieker(s), wegens het weerzien met Steven Berghuis.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

In de halve finale van de TOTO KNVB Beker werd Davy Klaassen geraakt door een voorwerp uit het publiek en besloot de KNVB om strengere regels te gaan handhaven. Indien er voorwerpen op het veld gegooid zouden worden, werd de wedstrijd stilgelegd of zelfs gestaakt. Feyenoord besloot daarom om de rest van dat seizoen de palen en netten te laten staan. Ook dit seizoen stonden tijdens alle thuisduels palen en netten rondom het veld.

Veel supporters wilden de palen en netten weghebben. Daar geeft Feyenoord nu dus gehoor aan. “Feyenoord plaatste in april 2023, na invoering van nieuwe regels door de KNVB bij het gooien van plastic bekers of andere voorwerpen, palen en netten rondom het speelveld van De Kuip”, valt te lezen op de website. “De club wilde daarmee voorkomen dat wedstrijden zouden worden onderbroken of zelfs definitief gestaakt, zoals de regels voorschrijven.”

“Hoewel Feyenoord het op dit terrein recent nog mis zag gaan bij meerdere wedstrijden van andere clubs, onder meer in de play-offs om promotie/degradatie, gaat het desondanks over tot het weghalen van de gezichtsbeperkende palen en netten in De Kuip.”

“De club stelt dat het nu aan de supporters is om te laten zien dat dit kan.” Feyenoord waarschuwt de fans echter dat de club de palen en netten terug zal plaatsen indien er in te toekomst toch weer spullen op het veld terechtkomen en het duel daardoor stilgelegd of gestaakt wordt. “Dan zullen de palen en netten weer terug worden geplaatst tot tenminste het einde van het seizoen 2024/25”, zo klinkt het.

De palen en netten blijven tijdens Europese duels wel gewoon gebruikt worden. Alleen voor de tribune waar de tv-camera’s staan zullen geen palen en netten geplaatst worden om het zicht van de tv-kijker niet te belemmeren. Vak Z, het vak achter de dug-outs, blijft dan leeg.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als seizoenkaarthouder zeer blij met deze ontwikkeling! Wel cruciaal is dat de supporters nu ook daadwerkelijk verantwoording gaan nemen en gaan laten zien dat het wel kan, zodat ze niet op korte termijn terugkomen.

11 juni 2024 om 12:41

Verwacht zomaar dat bij de 1e pot het alweer fout gaat.
Die dwarrels die dit doen, die geven niets om de echte supporters en hebbe in het verleden al meermaals getoond dat een ezel zich wel 100000x aan dezelfde steen stoot.

11 juni 2024 om 13:06

Waarom zou het bij de 1e pot weer fout gaan? Geef eens voorbeelden van wedstrijden waar er spullen op het veld zijn gegooid in De Kuip, buiten die halve finale tegen Ajax, en de finale Ajax - PSV (waar Feyenoord dus niet meedeed). In 2014 is er opblaasbanaan op het veld belandt tegen AS Roma, maar dat is al een decennium geleden.

11 juni 2024 om 13:28

Daar ging meer bier over het veld dan in sommige stadions werd gedronken.

11 juni 2024 om 13:43

Als er gescoord wordt, gaat er wel eens een biertje door de lucht idd.
Vrees dat dat niet gaat veranderen.

Ik ben persoonlijk blij dat die netten verdwijnen idd.....nu maar hopen dat alles goed gaat.

11 juni 2024 om 13:45

Je moet wel een plaat voor je kop hebben om te beweren dat dat de enige gevallen zijn dat er voorwerpen richting het veld zijn gegooid haha. Zonder daarmee overigens te suggereren dat dit bij andere clubs niet gebeurt.

11 juni 2024 om 13:47

@richardmas Voordat de KNVB die regels ingevoerd had over dat biergooien, werd er regelmatig met bier gegooid in de kuip. (Dit geldt btw voor alle stadions, bier gooien was toen normaal en werd nooit bestraft)

Goed bezig Feyenoord! Het zit er niet uit om achter een net een wedstrijd te kijken. Nu ook gewoon stoppen met deze disproportionele maatregel en de veiligheid aan de scheidsrechter overlaten met zijn discretionaire bevoegdheid. Hij weet wel wanneer er te veel of te ernstige spullen op het veld worden gegooid waardoor de veiligheid in gevaar komt

11 juni 2024 om 12:49

Alles wat het veld op wordt gegooid is toch te veel? Ik kan me namelijk geen reden voorstellen waarbij het gooien van spullen op een voetbalveld erbij hoort. Lijkt me dus niets disproportioneel aan toch?

11 juni 2024 om 13:12

De scheidsrechter heeft een discretionaire bevoegdheid. 1 van zijn taken is om de veiligheid te bewaken van de spelers. Bijvoorbeeld een wedstrijd staken als er vuurwerk wordt gegooid. Zijn discretionaire bevoegdheid is ontnomen want bij elk voorwerp moet hij de wedstrijd staken. Dus bij 1 plastic bekertje moet de wedstrijd worden gegooid en de persoon moet worden weggestuurd (en strafblad?). Dit kan dus ook in het geval zijn bij  per ongeluk in zijn/haar vreugde, teleurstelling, woede, of door de wind. Dat is bizar disproportioneel. Ook gaat een persoon echt niet opeens denken dat hij een grote fout heeft gemaakt en de wereld verbeteren. Want het is maar één klein plastic bekertje. Hieronder wordt zelfs gezegd dat door 1 propje papier al de wedstrijd moet wordt stilgelegd. 1 propje papier! Nou, 2 propjes papier en iedereen kan naar huis want dan wordt de wedstrijd gestaakt. Het maakt dus niet uit of je een papiertje gooit of een vuurpijl. Gooi dan maar een vuurpijl. Of als je wilt dat de wedstrijd moet worden gestaakt. Lekker stiekem met je maten van de harde kern een papiertje gooien. De enige reden is dat dit überhaupt een beetje heeft 'gewerkt' is dat we in het vredige Nederland wonen. Netten is symptoombestrijding tegen een disproportionele maatregel. Wet weg net weg.

11 juni 2024 om 13:30

Nr. 11, discretionaire bevoegdheid is tot zekere hoogte goed, zoals bij politieagenten. Ik kan me voorstellen dat ze de regel hebben ingesteld om scheidsrechters te ontlasten en een lijn willen trekken. Het heeft wel effect gehad, want waar er bij de Grolsch veste regelmatig wisselen van de tegenpartij bestookt werden met bier, is het nu not done. Dat een gooier trouwens een strafblad krijgt lijkt me sterk. Voor het overtreden van de huisregels? Of baldadigheid?

Het werd gewoon even tijd voor harder ingrijpen. En het is lastig als je dan niet in alle stadions een lijn trekt.

11 juni 2024 om 14:09

Door de wind vliegt ineens jouw plastic bekertje met bier erin uit jouw hand zo het veld op. Maak dat de kat maar wijs In geen enkel geval is het nodig om iets op het veld te gooien. Door vreugde kan het, maar in de meeste gevallen komt het niet door vreugde.

Daarnaast kan een scheidsrechter het pas bepalen nadat het voorwerp gegooid is. Als club zijnde mag je hier best een bepaalde verantwoording in nemen. Verder wel mee eens dat voor een propje papier bijvoorbeeld het wel een extreme maatregel is.

11 juni 2024 om 14:23

Ik ben het echt zelden zo oneens geweest met een reactie.

Om te beginnen begrijp je volgens mij niet helemaal wat per ongeluk betekent. Als je in een vlaag van woede , teleurstelling of vreugde een beker gooit dan is dat niet 'per ongeluk', dat is expres. En als het zo hard waait dat spullen het veld op waaien, dan zal de scheidsrechter de wedstrijd sowieso staken, dus is je punt ook niet relevant.

Verder maakt het natuurlijk wel uit voor de strafmaat of je een propje papier of een vuurpijl gooit. En natuurlijk komt bij het propje papier de veiligheid van de spelers niet in het geding. Het is echter juist verstandig dat de KNVB z'n verantwoordelijkheid neemt en niet alles afschuift op de discretionaire bevoegdheid van de scheidsrechter. Dan zijn zij de gebeten hond die de wedstrijd hebben gestaakt terwijl ze door hadden kunnen laten spelen. Sta je dan tegenover een paar duizend doorgesnoven hooligans, fijne wedstrijd.

En nee, natuurlijk gaat een persoon niet opeens 'de wereld verbeteren', man wat een dooddoener. Maar op het moment dat je weet dat een wedstrijd dan gestaakt wordt en je je de woede van de andere fans op de hals haalt dan denk je wel twee keer na.

11 juni 2024 om 14:25

Ik kan me wel wedstrijden voor de geest halen waar supporters het veld op rennen om een keeper een rotschop te verkopen of een wedstrijd gestaakt werd omdat er van die bommen het veld op werden gegooid...maar daar zijn geen netten nodig!

11 juni 2024 om 15:06

Ik dacht dat dit artikel over Feyenoord ging ?

11 juni 2024 om 12:50

Is niet disproportioneel. Je hebt de regel kennelijk niet begrepen. Al gooi je een propje papier het veld op de wedstrijd wordt stilgelegd. Kennelijk wil jij nog dat scheidsrechters moeten kijken of het ernstig genoeg is. Dat moet een scheidsrechter helemaal niet, maar hij doet dat al. Dat kan dan meegenomen worden in de boete en eventuele sanctie die volgt. Feyenoord wil dat laatste juist voorkomen. Maar begrijp dat ze de nota naar jou kunnen sturen, want het was maar een papier prop dat moet kunnen vind jij.

11 juni 2024 om 13:49

Prachtig voorbeeld van iemand die het liefst overal wet & regelgeving voor ziet, want menselijke maat en nuance is toch onbelangrijk.

Propje papier volgens jou: regel
Propje papier volgens zelfdenkend Nederland: onbelangrijk

Begrijpelijk voor de fans heel fijn.


Op basis van wat zou het nu wel lukken? Dat is de vraag. Het gaat overal nog mis. Ik zou eerder meer dan minder netten zien, zodat voetbal wedstrijden normaal kunnen worden uitgespeeld.

11 juni 2024 om 19:17

Dat gaat hooguit een wedstrijd goed, totdat het even niet loopt.

Verdoemd om te mislukken natuurlijk. Maar voor de normale supporter wel heel erg fijn. (Voor zolang het duurt)

11 juni 2024 om 12:42

Ik ben er ook bang voor. Er hoeft maar één grapjas tussen te zitten en we kijken weer tegen die palen aan...

11 juni 2024 om 12:55

Over het algemeen zitten er wel meerdere grapjassen.

Kijk alleen al naar het incident met Klaassen. Er werd daar zo extreem veel gegooid, er was alleen maar 1 gast die een beetje kon mikken. Die had de pech dat die raak gooide, de rest kwam ermee weg

11 juni 2024 om 12:46

Ja, doordat de bekertjesmaatregel überhaupt is ingevoerd. Hoevaak werd de wedstrijd nog stilgelegd door een voorwerp op het veld voor deze disproportionele maatregel? Gewoon intrekken en lekker zonder netten spelen. Zonder wetten zonder netten

11 juni 2024 om 15:51

Er wordt in elk stadion in Nederland gegooid en alleen in de Kuip hangen netten. In dat opzicht was het dan ook een belachelijke maatregel.

Begrijpelijk, betaald de volle prijs voor een seizoenskaart/losse kaart en dan wordt je zicht plots belemmerd. Hopelijk wordt het 'gooi fenomeen' volgend seizoen een stuk minder met strengere straffen en hopelijk een intern besef binnen de harde kernen dat ze daarmee zichzelf in de vingers snijden, en onderling een 'straf' uitdelen

Als ik de leiding van Feyenoord zou zijn, dan zou ik de netten nog wel minimaal 1 en misschien zelfs wel 2 of 3 jaar laten hangen. Laat mensen maar wennen aan het feit dat je niets kunt gooien. Als ze dan na lange tijd de netten weghalen, zullen mensen veel minder snel iets gooien. Maar goed, we gaan het zien of een relatief korte periode met netten de mensen heeft doen realiseren dat ze niets moeten gooien.

11 juni 2024 om 13:25

Mwa, ik vind het signaal dat ze afgeven juist sterk en er zit een goede waarschuwing in. Gaan we een keer weer in overtreding, hangen de netten er gelijk weer tot (minimaal) einde seizoen 2024-2025.

We moeten ook niet in angst blijven leven.

11 juni 2024 om 14:16

Het nadeel is wel dat er bij sommige wedstrijden ook neutrale supporters of zelfs supporters van andere clubs naar binnen kunnen. Die kunnen dus om de Feyenoordsupporter te naaien een kaartje kopen en wat op het veld gooien.

Vond het goed dat Feyenoord dit had gedaan, aantonen niet bang te zijn maatregelen te nemen is prima. Uiteraard dramatisch dat het nodig was. Ik hoop dat de netten wegblijven, maar vrees dat het niet lang duurt en ze hangen er weer. Zou mooi zou zijn als overige supporters de slechte meute aanspreekt op gedrag.

Kunnen ze bij Feyenoord mooi wat CL inkomsten apart zetten voor de volgende rits boetes.

11 juni 2024 om 14:07

Gelukkig zijn de boetes in de eredivisie niet zo extreem en blijft het waarschijnlijk bij 1 boete, want daarna staan de netten er weer voor de rest van het seizoen. Bovendien blijven de netten in Europese wedstrijden wel gewoon staan

Kunnen we al inzetten op de dag van terugkeer van deze netten? Of gaat de Kuip dan meteen naar plexiglas?

Ben benieuwd.

Supporters van Feyenoord kennende gaat dit zo weer mis

11 juni 2024 om 13:25

Nederlandse supporters kennende* zou je dat inderdaad wel kunnen generaliseren - omdat het overal raak is / kan zijn.

11 juni 2024 om 18:42

Maar bij Feyenoord is het vaker raak.

Kijk incident Klaassen, overal wordt wel wat gegooid, maar Feyenoord supporters proberen ook echt de tegenstander te raken.

In ieder geval als het Ajax betreft

Zucht, dat wordt weer minimaal één onderbreking in de eerstvolgende drie wedstrijden. Laat nou gewoon hangen.

11 juni 2024 om 13:14

Of gewoon de maatregel intrekken. Had nooit moeten worden ingevoerd. Het enige probleem is dat je dan de eerst volgende wedstrijd krijgt is dat ze dan juist met bekertjes gaan gooien (want nu "mag" het)

11 juni 2024 om 14:20

De maatregel hoeft niet ingetrokken te worden, maar mag best aangepast worden. 1 bekertje die op het veld ligt 30 meter van de dichtsbijzijnde persoon mag toch nooit tot een tijdelijk staking leiden.

De volgende Feyenoord Ajax is het weer raak. Zonde van het tijd en geld dat erin gestoken wordt.

11 juni 2024 om 13:13

Misschien kunnen ze de netten aan Ajax verkopen, die hebben het harder nodig gehad.

11 juni 2024 om 15:53

Ik gok eerder bij Ajax-Feyenoord als die weer eens moedwillig een wedstrijd willen laten staken uit angst voor een vernedering.

11 juni 2024 om 18:43

Feyenoord supporters proberen letterlijk de tegenstander te raken....

Achja wat verwacht je van die gasten.

Durf te wedden dat 20% daar aan de drugs zit

11 juni 2024 om 19:10

20% nog wel. Dat is wel een uitspraak.
Dan durf ik wel te stellen dat jou IQ ongeveer net zo laag is als degenen die wedstrijden verzieken door wangedrag. Ongeveer 90% van het stadion zijn naar mijn idee redelijk normale mensen. In 10% van het stadion zit harde kern en daarvan gebruikt een deel vast wel drugs maar hoe jij dan aan 20% komt is mij toch een raadsel. Misschien gebruik je zelf maar 20% van je hersencellen

12 juni 2024 om 00:32

Feyenoord supporters zijn over het algemeen wel de meest achterlijke supporters.

20% was wel wat overdreven inderdaad hahaha.

Toch mooi hoe je het letterlijk opvat die 20%

Heb toch smakelijk om je reactie kunnen lachen

Dank daarvoor

Kijken hoelang dit goed gaat

Ah, nou geniet ervan. 1 wedstrijd zonder netten en palen. 👍🤭

Het lijkt wel een beetje kleine kinderen opvoeden. "Nou, laten we het maar weer een keer proberen. Kijken of je de verantwoordelijkheid aan kunt. Maar ja, als het fout gaat, pakken papa of mama het weer af ".

Klopt ook wel aardig, die lui zitten qua niveau een beetje op dezelfde hoogte als kleine kinderen. Althans: zo gedragen ze Zich.

we zullen zien waneer ze tegen ajax spelen of het dan goed gaat

Fijn. Ik snap de netten prima, maar als je vervolgens in de 17 andere wedstrijden allemaal brandende troep het veld op ziet komen is het toch zuur dat wij tegen een net aan loeren.

Leuk de Europa wedstrijden maar een heel vaak leeg laten voor de tv kijkers? Kunnen ze de netten niet vanaf bovenaan, zonder palen bevestigen dan? Dit is onnodig geld mislopen.

En na 2 wedstrijden komen ze weer terug....dweilen met de kraan open daar

Ergens in september hangt alles weer terug op het vertrouwde plekkie…

Ik zou de palen en netten even goed bewaren, want het is natuurlijk een kwestie van tijd.

Voor TV zijn die netten niet echt irritant, wel de drie palen die op 25, 50 en 75 meter staan. Waarom is dat? Ze kunnen toch ook een oplossing bedenken voor 1 net van 100 meter?

nau dat worden 2 wedstrijden zonder net dan hangen se erweer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren