Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord-flop lijkt los en is plotseling koploper én topscorer van Portugal

Laatste update:

Róbert Bozeník is sterk begonnen aan het nieuwe seizoen van de Liga Portugal. De Slowaakse spits van Boavista was in de eerste vijf competitiewedstrijden goed voor vijf doelpunten en twee assists, waarmee hij zichzelf momenteel topscorer van Portugal mag noemen. Bozenik, die tussen 2020 en 2023 voor Feyenoord speelde, kan de Rotterdammers in de toekomst nog een mooi bedrag opleveren. De regerend landskampioen ontvangt twintig procent over de nettowinst op zijn volgende transfer. Feyenoord verkocht Bozenik deze zomer voor 2,5 miljoen euro aan Boavista.

Maandagavond nam Bozenik het met Boavista op tegen laagvlieger Chaves. Met twee doelpunten en een assist had de Slowaak een groot aandeel in de 4-1 zege van zijn club. Dankzij de zege staat Boavista momenteel bovenaan in Portugal. Na vijf wedstrijden heeft het elftal van trainer Petit al dertien punten verzameld. Sporting Portugal en Porto deden dat ook, maar hebben een minder doelsaldo.

Bozenik was tijdens de zege op Benfica (3-2) ook al goed voor twee doelpunten.

Feyenoord verhuurde de dertigvoudig international van Slowakije vorig seizoen aan Boavista, maar toen wist hij nog niet te imponeren. In 27 officiële duels was Bozenik slechts goed voor 4 doelpunten en 1 assist. Toch wilde de clubleiding de rechtspoot koste wat het kost vastleggen, waardoor een deal werd gevonden met Feyenoord. Als Bozenik zo doorgaat kunnen de Rotterdammers in de toekomst nog een hogere transfersom overhouden aan zijn vertrek. De aanvalsleider ligt bij Boavista vast tot medio 2026 en is volgens Transfermarkt momenteel 1 miljoen euro waard.

Hoewel Bozenik niet wist te slagen in De Kuip, maakte hij zich als speler van Feyenoord wel populair bij de fans van de club. Zijn enthousiasme zorgde met regelmaat voor een glimlach bij de supporters. In totaal speelde Bozenik 28 officiële wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij goed was voor 4 doelpunten en 2 assists. De Rotterdammers verkochten hem uiteindelijk met zo’n 1,5 miljoen euro verlies, maar dat kan wegens het doorverkooppercentage dus verminderen.

Gaat Bozenik Feyenoord in de toekomst meer geld opleveren?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En zou zie je maar weer, het is zo lastig om te bepalen wat de potentie van een speler is. Bij de ene club raakt hij geen bal, bij de andere club is het wekelijks feest.

19 september 2023 om 07:50

Dick Advocaat heeft die jongen bij ons helemaal kapot gemaakt. In de media hem met de grond gelijk maken terwijl het nog een ongepolijst talent was waarbij je kon zien dat hij kon voetballen. Gelukkig in een nieuwe omgeving weer zijn vertrouwen terug gewonnen. Het is hem gegund.

19 september 2023 om 07:54

Eigenlijk zag je in het begin wel dat hij potentie had. Een goede drive en neusje voor de goal, maar Dick Advocaat heeft die jongen helemaal de grond ingetrapt voor een politiek spelletje om een nieuwe spits te krijgen. Toen js het zelfvertrouwen van die jongen tot onder het 0-punt gedaald. Gelukkig lijkt dat nu terug te komen.

19 september 2023 om 08:03

Erg dat zo een oud persoon, een jonge jongen kapot maakt puur om politieke spelletjes.

Verschrikkelijk!

19 september 2023 om 08:09

Ja ik had ook altijd wel het idee dat ie potentie had. Even afwachten hoe t zich door ontwikkelt, maar vond t destijds ook zo vreemd dat dickie zo negatief was.

19 september 2023 om 08:11

Eens mrkrilin, heel sneu voor zo'n jongen, maar Dick had sowieso weinig met jonge spelers

19 september 2023 om 10:32

Klopt, en toen kwam Pratto weet je nog! Gelukkig lijken dit soort aankopen ver achter ons te liggen.

19 september 2023 om 10:53

@mrkrillin,

Prem ben jij dat?

19 september 2023 om 10:59

Haha nee maar kom op

Je bent jong, komt naar een ander land. Kent niemand, spreekt de taal niet.

Dan gaat je trainer je zagen op tv.

Voor zelfde geldt breekt zo een jongen, weg carriere. Weg goed salaris en voetballeven

En waarom, omdat de trainer een statement wil maken naar de club.

Dat is toch verschrikkelijk.

19 september 2023 om 13:04

@fr010frdam ik had het vaker gezegd sinds psv zag ik al welk soort spelers de kans krijgen in de basis en dat zijn de jonge verdedigers bij dick advocaat… de jonge spelers waar je bij hem moeilijk doorbreek zijn vaak de aanvallers als je goed kijk verdedigers krijgen meer de kans. Ben je een talentvolle aanvaller krijg je nauwelijks de kans geen wonder dat summerviel wegging deed het goed tijdens de voorbereiding toen der tijd maar advocaat zag het niet zitten

19 september 2023 om 14:28

@madrid,
Ja Dick houdt ervan om terug te vallen op ervaring.
Zelfs achterin bij Feyenoord koos hij voor Botteghin, terwijl die ondertussen niet meer kon rennen. Geertruida hadden we toen ook al rondlopen en had toen echt de kans moeten krijgen.
En ik snap Summerville inderdaad ook, die kreeg helemaal geen kans.

19 september 2023 om 08:14

Nou, dat hij een neusje voor de goal heeft kon je bij Feyenoord ook wel zien. Echter kon hij totaal niet meevoetballen en dat is volgens mij nog steeds zo. Ik vind het echt heel leuk voor die jongen dat het zo goed gaat, maar die heeft echt het niveau niet voor Feyenoord en zeker het spel van Slot.

19 september 2023 om 09:52

Dat klopt helemaal, z'n aannames en passing waren vrij beroerd, Wel goede loopacties en gevoel voor positie en hij komt dus veel meer tot z'n recht in een team dat wat meer naar achteren leunt.

19 september 2023 om 09:11

Grote verschil qua coach natuurlijk. Advocaat heeft hem meerdere keren publiekelijk vernederd en met de grond gelijk gemaakt.

19 september 2023 om 09:58

Je kon wel zien dat hij goed was alleen veel te jong gehaald door Feyenoord en bij een topclub als Feyenoord moet je er direct staan en dat kon hij niet. Leuk voor de bank maar nooit basismateriaal is nooit constant genoeg geweest.

haha wat een Pelle-achtige goal ook. Geweldig mooie vent die Bozenik. Die gun ik alles. Hopelijk komt de ketchup er vanaf nu standaard uit voor hem.

19 september 2023 om 07:58

De 3 jaren na Dick ook in Duitsland en Portugal niet heel veel klaargespeeld. Dus was ook gewoon niet klaar voor het niveau dat Feyenoord nastreeft. Maar goed, zn drive was wel hetgeen dat hem interessant maakte dus als hij die vlam weer kan ontwaken dan is dat top.

Gelukkig wel een doorverkoop afgesproken door DtK

19 september 2023 om 08:09

@joris, hij heeft eindelijk zijn zelfvertrouwen terug, dat heeft gewoon lang geduurd. Hij is echt door een diep dal gegaan

19 september 2023 om 08:17

Zelfvertrouwen scheelt een hoop, maar hij wordt wel heel hard omhoog geluld nu na een handvol goede potten. Vorig jaar was het nog niet heel bijzonder in Portugal. En doelpunten maken kan hij wel, maar hij moet in stilling gebracht worden.

Kon zien dat het geen slechte speler is maar werd helemaal de grond ingetrapt door Dickie... mooi dat het nu in Portugal eruit komt.

19 september 2023 om 08:12

Ik denk niet dat je dat kon zien toen. Hij was echt belachelijk slecht bij Feyenoord.

19 september 2023 om 08:25

Eens jonge speler uit buitenland en Dick Advocaat pakte hem steeds publiekelijk aan. Ik heb ook altijd een zwak voor hem gehad en hoopte dat Feyenoord hem een kans zou geven onder Slot.

Leuk voor die jongen en hoop dat die het door kan zetten.

Leuk voor Bozenik. Ik heb wel een zwak voor hem sinds Advocaat hem belachelijk maakte.

Hahaha hoe kan dit nou, die gozert was bij ons zo slecht. Maar goed, tis hem gegund.

19 september 2023 om 08:15

Zelfvertrouwen is een grote factor in het voetbal.

Tja.. dan komt het talent van zo'n jongen er tóch uit he? Hij was natuurlijk nog erg jong toen hij naar de Kuip kwam. Daarna kan ik me voorstellen dat je het moeilijk vindt om met de druk van een topclub om te gaan. Je móet wekelijks presteren in een kolkende kuip. Als je dat niet kan bolwerken dan kan je het beter lokaler bij een kleinere club proberen. Minder druk, minder populariteit, kleiner stadion. Als je dan een paar keer het vertrouwen in de basis krijgt dan kan het er gewoon uitkomen! Leuk voor die jongen.

Je kon echt wel zien dat deze jongen potentie had. Niet de beste voetballer, maar wel een goaltjesdief. Maar Dick Advocaat en Cor Pot vonden het een beter idee om een bejaarde Lucas Pratto naar de Kuip te halen... Ik zal de beelden in die Feyenoord documentaire nooit vergeten dat Cor Pot die scoutingsbeelden zit te bekijken.

Leuk voor die jongen! Destijds bij Feyenoord te jong en te licht. Wel kon je zien dat er potentie was. Balgevoel en meevoetballen waren niet zijn sterkste punten, maar eenmaal goed in stelling gebracht, zorgde hij voor gevaar. Overigens hielp het vast ook niet mee dat Dick hem publiekelijk de grond in trapte.

Mooi voor hem. gozer heeft ontzettend veel inzet alleen in het positie spel houten voeten. Gun het hem van harte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren