Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Feyenoord en Sebastian Szymanski gaan viraal met plaagstoot aan Xavi Simons

Laatste update:

Social media vormen anno 2023 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Feyenoord scoort dit seizoen niet alleen op het veld, want ook op sociale media is de club enorm populair. Op TikTok hebben de Rotterdammers inmiddels 1,2 miljoen volgers door de ludieke content die dagelijks geplaatst wordt. Zondag plaatste Feyenoord een video waarin een plaagstootje wordt uitgedeeld aan PSV-middenvelder Xavi Simons, die na de bekerzege op Ajax viraal ging met een video waarin hij aangaf dat PSV de ‘nummer 1’ is. Vanwege zijn jeugdige stem verspreidde de video zich destijds razendsnel op het internet.

@feyenoord

??

? original sound - Feyenoord

De kersverse landskampioen speelt in op het fragment van Simons door er beelden van middenvelder Sebastian Szymanski achteraan te plakken. In de video laat de 24-jarige Pool een papieren kampioensschaal zien terwijl hij tweemaal ‘nummer 1’ schreeuwt. De video is in dertien uur maar liefst 900.000 keer bekeken en 122.000 keer geliked. De komende weken zal duidelijk worden of Szymanski langer bij Feyenoord gaat blijven. De linkspoot wordt dit seizoen gehuurd van Dinamo Moskou, maar de Rotterdammers hebben een optie om hem voor negen miljoen euro definitief over te nemen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jezus wat een niveau haha. Elkaar lekker plagen jongens!

22 mei 2023 om 11:49

Wat een niveau inderdaad, had zoveel beter gekund.

Je had er Geertruida achteraan moeten plakken in dat filmpje van Dilrosun waarin hij met de stem van een MMA fighter op volle kracht ‘PAK SCHAAL PAPA’ roept.

Werd er gewoon bang van. 😂

Het houdt Feyenoord wel bezig he 😁

22 mei 2023 om 11:15

Ja, in twee hele dagen feest is er een plaagstootje van 10 seconden richting Tadic geweest en een plaagstootje van 5 seconden richting Xavi.Ze zijn echt constant bezig met de tegenstander. Echt zonde dat ze niet al die tijd bezig zijn geweest met feestvieren.Hahah wat overdrijft iedereen toch over die plaagstootjes, dat hoort gewoon bij rivaliteit

22 mei 2023 om 11:36

Ach, tegenwoordig als je een plaagstootje uitdeelt is het populair om te roepen dat ‘ze wel erg veel bezig zijn met de andere clubs’ en ‘ze moeten genieten van het succes en bezig zijn met hun eigen club.’

Van Gaal stond letterlijk op een plein te brallen dat ie de beste van Rotterdam en Eindhoven was om dit nogmaals dunnetjes over te doen bijna 20 jaar later, alleen dan in lederhosen en slecht Duits.

Maar dan is het ‘uniek’ en ‘mooi’. 😂

22 mei 2023 om 11:55

Oh het hoort er zeker bij hoor. Maar dat je als clubaccount nu al 2x die referentie maakt terwijl Simons helemaal niet op Feyenoord doelde vind ik vrij bijzonder. Voor de rest moeten ze het helemaal zelf weten hoor haha.

22 mei 2023 om 12:05

Het houdt je wel bezig hé 😁

22 mei 2023 om 12:05

Slaap er niet van 😉

22 mei 2023 om 12:52

Tadic was trending door huilende Feyenoorders toen de dampen nog niet waren neergedaald in Rotterdam van het feest.

22 mei 2023 om 11:59

Maar goed dat ze dit in Eindhoven niet doen natuurlijk 😏

22 mei 2023 om 13:03

Fossen, altijd supporters van vooral Ajax uitmaken voor grote monden, succes supporters etc maar zelf net zo erg.

22 mei 2023 om 13:12

Als je niet snapt hoe het er aan toe gaat op Tiktok kun je er beter weg van blijven. Elke club maakt andere clubs belachelijk, en vaak zelfs nog maken clubs zichzelf belachelijk. Lekker elkaar plagen, wat is er mis mee.

22 mei 2023 om 13:17

Misschien ben ik te oud voor tiktok dan.

Toch flauw om zo'n jochie die de baard nog in de keel moet krijgen zo te plagen....i love it

Machtig, die kon je verwachten als je met een baby stem roept dat je nummer 1 bent haha.

22 mei 2023 om 10:58

"PSV nummer 1, ja!"🐿

22 mei 2023 om 11:01

Zou wat zijn als ze uiteindelijk nog derde worden haha (niet dat ik dat verwacht).

22 mei 2023 om 11:08

Ik zie ze zomaar verliezen in Alkmaar, echter zie ik Ajax niet winnen in Enschede dus die 2e plek zullen ze wel pakken. Bij beide clubs moet er in ieder geval veel gebeuren mochten ze geen gigantisch modderfiguur willen slaan in de (voorronde) Champions League

22 mei 2023 om 13:47

Volgens mij kan AZ PSV niet meer inhalen, dus die tweede plaats is wel veilig...

22 mei 2023 om 11:13

Met je ogen dicht klinkt ie letterlijk als een 10 jarige.

22 mei 2023 om 12:22

Met je ogen open eigenlijk ook

22 mei 2023 om 13:20

Touche

Achjoh het is maar een grapje. Is toch juist mooi dit. Beetje rivaliteit op een normale manier

22 mei 2023 om 13:47

Het is relatief onschuldig, maar ik vind het toch geen goede trend dat de officiële clubaccounts het vuurtje tussen de supporters blijven opstoken.

Hou je bezig met je eigen prestaties, en laat het sneren naar anderen achterwege. De supporters zijn al zo hatelijk naar elkaar dat ik vind dat de clubs dit niet moeten voeden.

Beste compliment voor die jongen dat heel Nederland zo ontiegelijk met hem bezig is en naar beneden wilt halen. Doet die toch wat goed

22 mei 2023 om 11:05

Joh dit is gewoon voetbalhumor! Waar maak je je druk om?

22 mei 2023 om 11:13

Dit is inderdaad nog onschuldig grapje

22 mei 2023 om 11:22

Die jongen is 19 en klinkt als een 8 jarige daar moet hij eerst wat aandoen!

22 mei 2023 om 11:24

Zelf ben je waarschijnlijk niet veel ouder maar wel minder bereikt

22 mei 2023 om 11:30

@jason Die baard in de keel moet hij inderdaad even wat sneller er doorheen drukken. Zoveel talent en dan lukt dat nog niet eens.

Zegt wel genoeg dat zo veel met hem bezig zijn. In veel gevallen zo met de beste spelers.

Analisten, supporters en zelfs Feyenoord is zichzelf niet als het om Xavi gaat… vier gewoon je welverdiend kampioenschap ipv te sneren naar een 20 jarige waar je dit seizoen niet eens van kon winnen.

22 mei 2023 om 11:16

Dit is gewoon eem grappige tiktok moet gewoon kunnen , niet mis mee

22 mei 2023 om 11:17

Kom op zeg, het is een grapje?

22 mei 2023 om 11:19

"Waar je dit seizoen niet eens van kon winnen"....ow wat een sneer. Niet nodig als ik het aantal punten zo zie. Kijk maar uit dat de "nummer 1" straks geen 3e wordt, dan is die beker ook niks meer waard

22 mei 2023 om 12:04

@FR010FRDAM, Als we niet eens tweede worden, verdienen we het niet simpel en dat is zeker heel pijnlijk kan ik je zeggen. Maar ik irriteer me er een beetje aan dat er langzaamaan een beeldvorming wordt gecreëerd ala “memphis draagt hoed”, terwijl die jongen zich voorbeeldig gedraagt. Dat merk je hier op VZ, tijdens wedstrijden (spreekoren) analisten en nu dus ook Feyenoord. Het zou een kampioen sieren niet mee te doen met die hetze naar Xavi, ook al is het “grappig” bedoeld. Ik heb altijd ontzettend veel sympathie voor Feyenoord gehad, maar dit gedrag neigt naar iets wat ze bij een andere club zouden doen. Iets wat Slot duidelijk benoemde in zijn speech na de overwinning op Ajax in de arena en waar ik veel respect voor kan opbrengen.

22 mei 2023 om 14:05

Ik heb niks tegen Xavi. Vind het een geweldige speler.
Als mensen zeuren om zijn gezicht dan zijn ze enorm dom. Mensen op uiterlijke kenmerken waar ze niks aan kunnen doen aanpakken is te zielig voor woorden.

22 mei 2023 om 11:19

Aldus Korsou die zelf probeert te sneren terwijl ze toch met gemak kampioen geworden zijn haha. Uitdelen en incasseren is niets mis mee, niet alles is zo serieus

22 mei 2023 om 12:16

Haha, de frustraties moeten eruit na zo dramatisch seizoen en dan komt dit er nog bovenop!!! Nee zonder gekkigheid, het gaat me meer om de beeldvorming over Xavi. Dat verdient die jongen niet qua werklust, talent maar zeer zeker ook hoe hij met respect over andere clubs praat. En nummer 1 van de beker is niks over gelogen toch? Is toch iets anders dan Mertens die praat over “de kampioenswedstrijd”, dit is een beetje een slap aftreksel daarvan. Past eerlijk gezegd ook niet bij de club Feyenoord.

22 mei 2023 om 11:19

Jij als Psv'er voelt je waarschijnlijk aangevallen. Helemaal omdat Feyenoord dit seizoen in alles beter was en PSV in alles slechter. Maar ik als neutrale toeschouwer vind het schitterend dat Feyenoord op deze manier nog even wat misplaatste arrogantie de kop in drukt. Geen woorden maar daden!

22 mei 2023 om 13:18

FCkorsou

Joh kom op he. Dit moeten we als fans van de concurrent gewoon even slikken hoor. Jaar in jaar uit is Feyenoord tot de grond toe belachelijk gemaakt, gek he dat ze het even terug doen

En wat ze doen valt nog behoorlijk mee.

Persoonlijk heb ik respect voor mensen die juist ervoor kiezen om niet te reageren op zulke dingen.

Je hebt je op het veld al bewezen beter te zijn door boven PSV te eindigen en zelfs kampioen te worden. Nu geef je Xavi nog aandacht ook, die zich met die actie alleen maar voor joker zet.

Extreem voorbeeldje misschien, maar kan me Neymar en de hele selectie van PSG nog herinneren die na de winst op Dortmund Haaland belachelijk gingen maken door zijn manier van juichen na te doen. Dan heb je gewoon als persoon verloren imo. Je gaat gewoon reageren op een gast van, volgens mij, 19 jaar op dat moment. Hoe klein ben je dan?

Buiten het feit dat dit gewoon een grappig iets is, vind ik dat men wel een beetje gas terug mag nemen met de kritiek op Simons. Hij is pas net volwassen en is nou al een van de besten in de eredivisie. Op zn kwaliteiten moet hij beoordeeld worden en niet op zn stem of vorm van zn wenkbrauwen, waardoor hij sneller verongelijkt kijkt. Uiteraard is hij niet heilig, maar het begint een beetje vormen aan te nemen die zn voetballende kwaliteiten overschaduwen soms.

Is dat nou wat ze bedoelen met "calimero-gedrag".
Iemand voor de camera met een piepstemmetje laten zeggen dat ze nr. 1 zijn.

22 mei 2023 om 12:10

Hij gebruikt geen piepstem. Filmpje gemist, maar wel hoog in de boom zitten drammen. Dan is de ander de Calimero? Jammer.

Heb dat filmpje van Simons nog niet eerder gezien, kom op jongetje, je kan voetballen als een man, gedraag je dan toch een keer als een man.

Heb al eerder gepleit voor een mental coach voor Simons, kreeg ik het halve forum over me heen. Ik denk dat hij een beetje veel met zichzelf bezig is en dat hem dit ook uit zijn concentratie haalt. Hij is natuurlijk opgegroeid als een social media fenomeen maar dat zie je wel terug in zijn gedrag. Veel gedoe voor de camera telkens. Niet nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren