Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht wint onder toeziend oog van Elia én met nieuwe trainer

Laatste update:

Onder toeziend oog van de nieuwe aanwinst Eljero Elia, die zijn nieuwe ploeggenoten vanaf de tribune in actie zag, won FC Utrecht donderdagavond met gemak van sc Heerenveen. De vriendschappelijke ontmoeting in de Domstad eindigde in 4-1. Bij FC Utrecht nam assistent-trainer Rick Kruys eenmalig de rol van hoofdtrainer John van den Brom over. Om zijn trainerscursus te mogen afronden, moest Kruys de leiding hebben bij een oefenwedstrijd.

Veel slechter had de oefenwedstrijd voor Heerenveen niet kunnen beginnen. In de achtste minuut zette FC Utrecht een vlotte aanval op aan de linkerflank, die na een fraaie hakbal van Simon Gustafson en een handige pass van Adrián Dalmau met de buitenkant van de voet resulteerde in een gekraakt schot van Django Warmerdam. In de rebound schoot Warmerdam alsnog de 1-0 achter Erwin Mulder.

Kort daarna dacht FC Utrecht op 2-0 te komen, toen Othman Boussaid scoorde na voorbereidend werk van Sean Klaiber en Gustafson. Arbiter Bas Nijhuis zette echter een streep door dat doelpunt vanwege een vermeende buitenspelsituatie. Halverwege de eerste helft wist FC Utrecht de marge toch nog te verdubbelen. Gustafson drong na een pass van Dalmau tussen Joaquín Fernández en Ibrahim Dresevic door en schoot van dichtbij raak.

Negen minuten voor de pauze werd de schade voor Heerenveen nog groter. Na een afgemeten voorzet van Warmerdam werkte Dalmau van dichtbij de 3-0 binnen. Toch deden de bezoekers nog iets terug: Rami Hajal kopte raak uit een hoekschop, met de eerste serieuze doelpoging van Heerenveen: 3-1.

De ruststand leek lange tijd ook de eindstand te worden, daar beide partijen na rust niet in staat leken om te scoren. De eerste grote kans was voor invaller Mohammed Mallahi, die ruim een kwartier voor tijd zijn schot net voorlangs zag gaan. Zes minuten voor tijd, toen het inmiddels was gaan stortregenen in Utrecht, was het toch raak: een hard schot van Gyrano Kerk ging precies door de benen van Mulder.

FC Utrecht herstelde zich zo van de ruime nederlaag (5-1) van vorige week bij Ajax. Eerder in de voorbereiding won de ploeg van John van den Brom wel van AZ (1-0). Voor Heerenveen betekende het de vierde nederlaag in evenzoveel oefenduels. Afgelopen zaterdag leden de Friezen een pijnlijke nederlaag bij De Graafschap (5-1) en ook Vitesse (1-2) en NAC Breda (1-0) waren eerder te sterk.

Welke club zal komend seizoen hoger eindigen in de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima wedstrijd, Heerenveen baart me echter wel zorgen.. vraag me af hoe dat zal gaan lopen in de Eredivisie over een paar weken.

20 augustus 2020 om 23:57

Ik zie zwaar tegen dit seizoen op. Er zit helemaal niks in het elftal. Op deze manier word het ergens onderin rechter rijtje. Het word elk seizoen minder leuk heerenveen supporter te zijn.

21 augustus 2020 om 07:54

Van Espejord word je niet blij van en achterin is het ook magertjes. Naja Fernandez heeft de voordeel van de twijfel, want hij moet nog even wennen in een nieuw land en club. Dresevic moet ook even wennen aan zijn nieuwe partner achterin. Maar voor de rest is het niet zo heel veel, dus achterin, vervanger voor Faik en een andere centrumspits zal wonderen verrichten voor dit Heerenveen.

21 augustus 2020 om 08:35

Niet passief verdedigen heeft niks met wennen aan elkaar te maken. Communicatie over doordekken, man overnemen etc wel. Maar als ik in de 4e klasse zo verdedig als Heerenveen gisteren word ik direct gewisseld.

21 augustus 2020 om 10:40

Nee absoluut, en het was ook heel matig allemaal. Maar ik denk dat ze niet duidelijk weten wat ze van elkaar moeten verwachten ook. Fernandez spreekt amper Engels, dus het is nog even wennen voor hem. Maar Heerenveen heeft een verschrikkelijk smalle selectie ook. Met 18 man kom je niet zonder kleerscheuren het seizoen door, waarbij Faik waarschijnlijk weggaat en nog belangstelling is voor Ejuke (zal ik verkopen en dan proberen zo creatief mogelijk het geld te investeren + met het geld dat nog over is voor transfers van dit seizoen).

Zal me nu verbazen als ze überhaupt nog 5 miljoen voor veerman en ejuke kunnen krijgen, man wat is dit Heerenveen inspiratieloos er zit echt 0 pit in. Hoop voor ze dat ze het licht nog gaan zien anders wordt het het rechterrijtje voor ze.

Nou dit Heerenveen hoeft niet bang te zijn dat Ejuke, Van Bergen en Veerman worden weggekocht ze laten alledrie totaal niks zien. En mochten ze wel een niet te weigeren bod binnen krijgen voor deze spelers dan denk ik dat het een zwaar seizoen wordt voor Heerenveen

20 augustus 2020 om 23:25

Het is maar oefenen hé..

Ijzersterke eerste helft van Utrecht. Vooral het middenveld is om te smullen, nu ook nog met wat talent erbij. Vd Berg, Boussaid, St-Jago speelde goed. Maher moet gewoon strijden om zijn plekkie. En gaat v Overeem weer onder vd Brom uit de boot vallen?

21 augustus 2020 om 08:10

Vergeet ook Velanas niet, betrokken bij de de drie eerste doelpunten.

Dat gaat een lang seizoen worden voor Heerenveen , die komen echt op bijna alle posities tekort en hebben weinig financiële middelen. Als je toch het gemak zag waarmee Ajax Utrecht oprolde en dan nu het gemak waarmee Utrecht Heerenveen oprolde is dat zorgwekkend.

Heerenveen is gewoon een degradatie kandidaat als het niet oppast. Weet niet wat het programma van ze is, maar van wie zouden ze moeten kunnen winnen over een week of drie?

Utrecht.... tog wel een elftal waar rekening mee gehouden moet worden, zeker wnr Elia er nog bij komt. Na de top 4 is Utrecht denk ik de enige club die voor dreiging ken zorgen on tussen de top 4 zichzelf te plaatsen

Ik zou mij als ik Heerenveen supporter was, toch wel wat zorgen gaan maken. Wat is daar aan de hand??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren