Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

FC Utrecht schaamt zich kapot na bekerblamage: ‘Dit is een nachtmerrie’

Laatste update:

FC Utrecht likt de wonden na de blamage in de TOTO KNVB Beker. Dinsdagavond werden de Domstedelingen in de kwartfinale van de KNVB Beker in eigen huis te kijk gezet door Spakenburg. De tweededivisionist won maar liefst met 1-4 in Stadion Galgenwaard. Aleksandar Rankovic, die de zieke FC Utrecht-trainer Michael Silberbauer op de bank verving, sprak van een ‘nachtmerrie’.

“Dit is een nachtmerrie. Totaal onacceptabel en Utrecht-onwaardig”, vertelde Rankovic tegenover ESPN. "Deze klap moeten we even verwerken. We moeten als staf deze wedstrijd analyseren, maar het begint bij de eerste minuut: de tegenstander bracht veel meer energie in de wedstrijd. En dat is ook wat we hebben gezegd tegen de jongens. Als je dat niet kan matchen, dan kom je in de problemen.”

Volgens de interim-trainer was er aan de zijde van Utrecht geen sprake van onderschatting. “Ik heb daar deze week niets van geproefd, ook voor de wedstrijd niet. Ik denk dat we na de 0-1 mentaal wel wat zwakker werden. Het is heel stil in de kleedkamer. Het is voor iedereen nu heel verstandig om niet heel emotioneel te worden, anders loopt het uit de hand. We hebben morgen genoeg tijd om alles te bespreken.”

Toornstra
Volgens Jens Toornstra was de einduitslag niet geflatteerd. “We hebben verdiend verloren. Het is bizar, echt bizar. Ik heb er geen woorden voor hoe dit is gelopen. Dit hebben we aan onszelf te wijten. We hebben niet als team gespeeld. In de eerste tien minuten werden we gewoon weggespeeld. Daarna pakten we het overwicht en kregen we wel wat kansen, maar we speelden gewoon niet goed genoeg.”

De middenvelder van Utrecht stelt dat dit een van de meest bizarre nederlagen in zijn carrière is. “Deze staat wel in de topdrie. In de kwartfinale van het bekertoernooi tegen een amateurploeg met 4-1 verliezen in eigen huis, dat kan echt niet. Met alle respect, want ze hebben het hartstikke goed gedaan. Chapeau voor Spakenburg, maar dit komt wel hard aan bij ons. Je was op voorhand in een uitgelezen positie om de halve finale te halen. Ik denk dat als we vanavond in bed liggen, dat we gaan malen”, aldus Toornstra.

Van der Hoorn
FC Utrecht-aanvoerder Mike van der Hoorn was ontsteld na de harde nederlaag van zijn ploeg tegen de amateurs van Spakenburg. "Het is een regelrechte schande", zei de verdediger. “We staan te kijken bij die goals, de energie ontbrak. Ik vind het heel moeilijk te verklaren. Het lijkt op onderschatting, maar daar hebben we vooraf juist op gehamerd. Ik ben er altijd in blijven geloven. Ook toen het 3-1 werd. Ik dacht toen wel: het wordt lastig. Dit is een harde klap." Ondertussen hieven boze Utrecht-fans het 'Schaam je kapot' aan. "Volkomen terecht", vond Van der Hoorn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
1 maart 2023 om 14:29

Een prachtige onvergetelijke avond met een heerlijke magische sfeer in het uitvak! De verbazing was bij elk doelpunt van ieders gezicht af te lezen, al was het qua spel dik verdiend. Een van die avonden die je nooit meer vergeet.

Genante pot, maar dit maakt bekervoetbal zo mooi! Overschatten van de tegenstander en wat heeft dit uitpubliek het verdiend zeg.

1 maart 2023 om 10:29

Denk eerder onderschatten

1 maart 2023 om 10:36

Hij had het over Spakenburg

1 maart 2023 om 11:48

Snap het woord Genante niet helemaal. Ik heb zitten kijken naar een heerlijke pot voetbal waarin de verwachtingen anders waren dan vooraf gedacht. Spakenburg speelde werkelijk ver boven hun niveau, aan niks was te merken dat dit een amateurclub is. Het is dan ook perse onderschatten of overschatten, Utrecht haalde gewoon het niveau niet. Maar de verdienste zijn gewoon voor de tactiek, de inzet en de bekerbeleving vanuit Spakenburgse kant.

En natuurlijk had Utrecht moeten winnen, maar omdat je verliest van amateurs hoeft dit niet altijd onderschatting te zijn. Alles kan ook gewoon soms op de juiste plek vallen. Heerlijke doelpunten ook, eredivisiewaardig.

1 maart 2023 om 15:11

Ondanks dat Spakenburg een hele goede pot speelde, mag je toch best wel het woord genant gebruiken over hoe Utrecht voor de dag kwam? Als Utrecht haar normale niveau haalt, verlies je nooit thuis met 1-4 van Spakenburg. Dus snap die woordkeuze echt wel.

Nouja, net doen of Spakenburg niets is.
Mooie openingsgoal en dan moet Utrecht risico’s nemen. Snelle spitsen die best balletje kunnen verwerken icm matige verdediging doet de rest. Zo hoort t ook

1 maart 2023 om 09:39

Nou ja Spakenburg is in het spectrum van professioneel voetbal toch ook gewoon niks? Je speelt als professionele club met (zeer goed) betaalde spelers tegen een club amateurs die allemaal naast de training en wedstrijden nog een dayjob hebben, veel minder geld ter beschikking en veel minder faciliteiten. Dan mag je “een snelle spits” best makkelijk in toom kunnen houden. Al is het organisatorisch

1 maart 2023 om 09:40

Spakenburg is natuurlijk niet niets, maar speelt wel gewoon 2 divisies lager en staat daar ook slechts 7e in. Bij 1-2 had FC Utrecht nog alle kansen, maar geven ze 2 kopdoelpunten weg. Ik weet even niet wie de nummer 7 van de ED is, is dat FC Utrecht zelft toevallig? Maar die zie ik ook niet zomaar even met 1-4 winnen van Bayern Mã¼nchen of Man City. Dat is een beetje het niveau verschil he.

FC Utrecht was gewoon in alles slecht. Je ziet heel soms zwaar bevochten overwinningen van amateurs op profs, maar dit is gewoon 3 doelpunten verschil. Je komt nog terug in de wedstrijd en dan lopen die amateurs via 2 doelpunten nog verder weg.

1 maart 2023 om 11:35

Idd Utrecht zelf idd en nee die winnen in principe niet van Bayern.

In alles merk je dat Utrecht enorm onvoorbereid aan deze wedstrijd is begonnen. Spakenburg, counterploeg met uitstekende snelle buitenspelers. Dan ga je als Utrecht zoveel ruimtes weggeven. Als Utrecht vanuit de compacte organisatie had gespeeld zoals tegen een Vitesse, Heerenveen, Twente, had er geen vuiltje aan de lucht geweest. Ook zo'n amateurploeg moet je kapot spelen. Geduld opbrengen en de beslissing forceren. Maar wat er gisteravond gebeurde met die waardeloze organisatie is inderdaad om je kapot voor te schamen.

1 maart 2023 om 09:37

Je hebt gelijk hoor, maar zeker in de eerste 10 minuten was Spakenburg gewoon de betere ploeg, en hadden ze de counters niet eens nodig. Met goed positiespel kwamen ze al toch aardige kansen.

En FC Utrecht geeft 2 kopdoelpunten weg. Vooral die laatste, tussen 2 verdedigers van FC Utrecht kon die spits de bal inkoppen. FC Utrecht heeft op alle fronten gefaald gisteren.

1 maart 2023 om 10:44

Ja dit riekt naar onderschatting. Als je ziet hoe die verdedigers lucht stonden te dekken, en hoe Spakenburg zo makkelijk vrij kon komen...vd Hoorn en Klaiber zijn normaal slecht, maar als ze alles serieus hadden genomen dan laten ze die mannen niet zo vaak los.

1 maart 2023 om 11:16

Dat moet het dan wel geweest zijn, gewoon geen idee hebben van wie je voor je neus hebt. Enorme dekkingsfouten ook bij de 1-0 van Vink en de 3-1 van Artien. Admiraal die Utrecht liet leven, maar precies dezelfde mogelijkheid krijgt 8 minuten later om er alsnog 2-0 van te maken. Utrecht gewoon niet op de hoogte van de kwaliteiten die Spakenburg bezit. Je mag uitgaan van eigen kracht, maar dat betekent niet dat je gaat spelen zonder enige kennis over de tegenstander. En zo voelde die wedstrijd ook aan. Op een gegeven moment was het makkelijk voor Spakenburg om te verdedigen, omdat alles van FCU heel voorspelbaar was, maar andersom bleef Utrecht maar verrast worden met whatever Spakenburg bedacht. Hele vreemde wedstrijd.

Nu voel ik me als Groningenfan iets minder slecht. Aan de andere kant, wat zegt dit over Spakenburg. Die trapten er gewoon 2 eredivisieploegen uit.

1 maart 2023 om 09:59

Niet veel lijkt me, ze staan zevende in hun eigen divisie. Behalve dan dat het geweldige cupfighters blijken te zijn.

1 maart 2023 om 13:34

Misschien betekent dit dat er toch wel een god bestaat? Het christelijke Spakenburg presteert het (nagenoeg) onmogelijke, ik durf het een wonder te noemen. Hiermee lijken ze toch echt hulp van boven te hebben!

1 maart 2023 om 14:53

Jij komt zeker nooit in het 'Chriselijke' spakenburg of ?

2 maart 2023 om 08:11

Nope, klopt. Is het een aanrader?

Iedere neutrale voetbalfan kan hier natuurlijk van genieten. Het is omdat de spelers van Spakenburg niet meer konden lopen na de 80e minuut anders had ik de 1 - 5 er ook nog in zien gaan. Spakenburg staat 16 punten achter op de nummer 1 in de tweede divisie en is zeker niet onverslaanbaar in de competitie. In de beker dus ware cupfighters. In de halve finale tegen het door hun gewenste Feyenoord in de Kuip is ze van harte gegund. Zeker met een gedeelde recette en TV geld. Daar kunnen ze 2 jaar op teren financieel.

Dit laat zuen hoe slecht de verdediging van Utrecht is. Klaiber en vd Hoorn zijn gewoon 2 hele hele matige spelers. Sagnan is een mandekker pur sang, die moet ook niet met ruimte in de rug spelen.

We zijn totaal overklast op werklust en energie. Spakenburg wist dat Utrecht zo zou gaan spelen, en hebben daar optimaal gebruik van gemaakt.

Utrecht lijkt zich slechts echt te kunnen opladen voor de wedstrijden tegen ajax. Het was echt ontluisterend slecht. Maar aan de andere kant dit is toch wat we willen met een bekertoernooi verrassingen.

1 maart 2023 om 11:06

En zelfs die winnen ze niet meer.

Dit maakt toch dat onze beker ook uniek blijft. Het eerste wat mij gelijk opviel, is dat er drie ex Ajacieden meededen waarvan er twee door Ten Hag zijn gehaald. Dit Utrecht Wordt net als Groningen en Vitesse de komende jaren een matige ploeg. Ik schat ze wel sterker in, maar de play offs voor Europees voetbal zie ik niet zo snel meer gebeuren.

Maar zal dit bij Utrecht als een incident worden beschouwd of gaan hier stevige consequenties aan verbonden worden?
Je word als subtopper toch vernederd en weggespeeld door een amateurclub.

Ik mag toch hopen dat hier niet zachtzinnig over gedaan zal worden.

1 maart 2023 om 11:14

Ik vrees dat het gezien gaat worden als een incident en dat er verder niks gebeurd. Ik gok dat ze nog niet eens een straftraining gaan krijgen.

Je zou als Utrecht zijnde dit toch gewoon op techniek kunnen winnen, daar wil ik mee zeggen, je hoeft hier niet veel energie aan te verspillen. Iets wat de trainer dus al niet begrijpt als hij begint over de inzet van het team.

Dit zou met 2 vingers in de neus gewonnen moeten worden. Zonder zweten ook nog.

Schaam je idd Utrecht.

Ach, de standaard riedeltjes weer... en ze snappen er allemaal niks van. Misshcien moeten ze de wedstrijd eens terugkijken, dan zien ze dat ze als een stel oude wijven over het veld sjokken. Totaal geen inzet of energie tonen.

Bij de eerste goal (prachtig afgemaakt) denkt Jensen 'ach, het is een amateur. Die voorzet gaat vast mis'. Ondertussen staat die spakenburg daar vrij met de dichtsbijzijnde utrecht spelers op een paar meter.

Bij de 0-2 staat Klaiber te slapen en laat zijn mannetje uit zijn rug weglopen, maar ja. Klaiber kan alleen maar denken aan aanvallen he, al is hij toch echt verdediger.

De 1-3, Toornstra die zijn mannetje laat lopen en het duel verder ook maar niet meer aangaat

De 1-4, vd Hoorn en Klaiber die met zijn 2en geen kans maken tegen die Spakenburger, vooral omdat ze het duel niet eens aangaan.

Ze hebben zichzelf compleet overschat en Spakenburg compleet onderschat, dachten het wel op halve kracht te kunnen. Verder ook veel te weinig creativitiet, vooral langzame lopers (vd Hoorn, Sagnan, Brouwers, Toornstra, vd Streek), totaal geen voetbal in de as.

Volgevreten vedetten die plichtmatig een avondje afwerkten, dat waren het.

Frans trap die Zuidam etc er nou gewoon eens uit. Neem nu eens mensen aan die zich bewezen hebben en niet mensen die op een of andere manier betrokken zijn bij de club. Zorg eens dat er echte verdedigers aangenomen worden ipv die halve zolen die er nu lopen. Desnoods gooi je de komende seizoenen weg en ga je je volledige focussen op eigen jeugd ipv mislukte/uitgerangeerde "grote" namen.

Trek je conclusie, 15 jaar geld erin pompen en wat is er bereikt? juist.. helemaal niets.

1 maart 2023 om 14:25

Van seumeren moet zelf ook gewoon opsouten

1 maart 2023 om 16:09

Ik weet nooit hoe serieus jouw reacties zijn, maar als suikeroom Frans vertrekt heeft Utrecht financieel een dik probleem, hoe matig ik het beleid van Utrecht ook vindt. Zuidam zou een goede eerste stap zijn, die haalt werkelijk niks bijzonders binnen

1 maart 2023 om 17:34

Ben heel serieus.
Denk dat je beter zonder suikeroom af bent.

Dan ga je tenminste normaal beleid voeren.
Nu lijkt het heel wat omdat die alle gaten dicht, maar dat dit dus nog altijd nodig is, is gewoon dieptriest na al die jaren.
En het is ook niet zo dat we even goed of net zo ver zijn als een az/twente he

1 maart 2023 om 19:39

@Salerno1919 zonder Frans had de club niet meer bestaan of hadden er ondertussen in de KKD gespeeld. Het enige wat Frans moet doen is zorgen dat je stopt met de vriendjes van aannemen en opzoek gaan naar betere scouts, betere TD, betere hoofdcoach, investeer om het trainingscomplex te verbeteren en betere coaches bij de jeugd en gebruik die jeugdspelers ook. Zorg dat je jeugdopleiding een echte springplank wordt naar het 1e en vanaf daar naar subtoppers in Europa. Zorg dat je opleiding zo bekend wordt dat ze niet meer overstappen naar feyenoord, ajax, psv..

1 maart 2023 om 21:28

Ik geloof niet in die onzin.
Az en twente is het in kortere tijd gelukt.
Utrecht is ook nog eens een veel grotere stad.
We zijn geen steek verder met hem gekomen.
Dan hadden we destijds misschien 1x afgezakt zonder hem, maar met een normaal beleid weer naar boven kunnen kijken.

Ik heb veel ellendigheid meegemaakt in de Galgenwaard maar dit spant de kroon. Het is wel weer typisch Utrecht: Feyenoord & PSV thuis gelijkspel, 2x AZ uit 5-5 & winst. Tegen 10 man Vitesse verliezen en dan een pak slaag van Spakenburg.

Vrijdagavond zie ik ons gerust weer 3-0 winnen van Fortuna.

1 maart 2023 om 17:36

En dan is alles weer goed!
Tijd voor een echte schoonmaak. Schande dit

Toine heerlijk met een pakje zakdoekjes op de bank!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren