Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'FC Utrecht raakt na Bovenberg ook Zweedse miljoeneninvestering kwijt'

Laatste update:
/

Alexander Gerndt gaat FC Utrecht na krap anderhalf jaar alweer verlaten. De Zweedse spits, die de hoge verwachtingen in de Domstad nooit helemaal heeft kunnen inlossen, staat volgens De Telegraaf op het punt om te tekenen bij het Zwitserse Young Boys uit hoofdstad Bern.

FC Utrecht zou in ‘vergevorderde’ onderhandelingen zijn met de huidige nummer vijf van de Swiss Super League. Mocht de deal doorgaan, dan ontvangt de club mogelijk een deel van de destijds geïnvesteerde transfersom terug. In de zomer van 2011 betaalde FC Utrecht ruim drie miljoen euro voor de achtvoudig international. Hij werd als vervanger van Ricky van Wolfswinkel naar De Galgenwaard gehaald.

Eerder werd bekend dat Utrecht ook afscheid neemt van Daan Bovenberg. De back staat op het punt een contract te tekenen bij NEC. FC Utrecht haalde zelf Jens Toornstra op. De aanvallende middenvelder komt over van ADO Den Haag, waar hij sinds 2009 tot de A-selectie behoorde.

Alexander Gerndt is ... in Utrecht

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat Utrecht hier verstandig aan doet. Over de gehele periode is het net niet gebleken bij Gerndt, op deze wijze beperken ze het verlies en zijn ze een dik salaris kwijt.

Mocht de deal doorgaan, dan ontvangt de club mogelijk een deel van de destijds geïnvesteerde transfersom terug.

Heeft Gerndt een aflopend contract ofzo? Anders ken men die 3 miljoen toch wel terug verdienen?

31 januari 2013 om 12:42

Gerndt is die 3miljoen natuurlijk nooit waard. Dus Young Boys gaat dat nooit betalen.

31 januari 2013 om 12:52

3 miljoen terug krijgen voor een speler die niks heeft gepresteerd bij Utrecht gaat niet gebeuren!

Vond hem toch altijd wat hebben. Kwam wel dreiging van af. Wel slecht begonnen volgens mij.

Moet zeggen dat dit toch verrassend nieuws is.. Hoopte dat die nog wel bleef, geen geweldige spits kwa doelpunten maar geeft ook aardig wat assist. Hopelijk kunnen we een vervanger halen. Want mocht Mulenga ook weg gaan hebben we Van Der Gun, Kogel, Badjeck (als die herstelt) Duplan die er eventueel kan spelen, té weinig dus.

31 januari 2013 om 12:44

Speelde de laatste tijd redelijk en daarvoor slecht. Mooi dat Utrecht nog wat van de investering terug ziet. Maar zoals je zegt, het aantal spitsen (en de kwaliteit ervan) is te weinig.
De Kogel zie ik echter wel zijn kans grijpen nu er meer tijd is om te groeien.
Ziet Utrecht niets in Guyon Fernandez?

31 januari 2013 om 12:49

De Kogel is meer een spits die vlamt met een invalbeurt. Toen die een basisplek kreeg was die niet beter dan de rest. Guyon hoef ik persoonlijk niet te zien. Zeg het nogmaals, Van Weert moet FCU halen. Goed scorende spits, moet niet te veel kosten en heeft aangegeven dat die voor FCU wilt voetballen.

31 januari 2013 om 13:06

Nee!!!! Fernandez mag lekker in Rotterdam blijven. Hij is een zeer matige speler en we hebben geen goede ervaringen met naamgenoten van hem.

Ik hoop ook op een Jupiler league speler, wellicht van Weert?

31 januari 2013 om 12:45

Tel daar Lars Veldwijk bij op. Die doet het vooralsnog prima als huurling bij Dordrecht. Ik vind het ook wat mager hoor maar het is wel simpel: we moeten gewoon knaken vangen. Gerndt heeft mij nooit kunnen overtuigen dus al het geld wat we nog aan hem kunnen terugverdienen is wat dat betreft mooi meegenomen.

Verrassend vind ik het ook ja.

31 januari 2013 om 12:50

Hebben we nu weinig aan. Kwaliteit voorin zakt zo behoorlijk weg, ik zie weer een scenario dat FCU gaat verkopen en de prestaties gaan tegenvallen..

31 januari 2013 om 23:46

vd Gun, takagi zijn er ook nog

en met Toornstra is er betere aanvoer naar de aanval en ook dreiging qua doelpunten vanuit het middenveld,

Duplan kan in de spits naast Mulenga maar ook vd Gun

De Kogel niet als basisspelers naast Mulenga dat zijn dezelffde type spelers,

Mulenga gaat niet weg, dus niets aan de hand

Als ze voor daar een goede spits voor terug kunnen halen kan Utrecht wel een mee gaan doen voor plaats 4 t/m 6. Staan nu all na een prachtige seizoenshelft op de 6e plek maar zie ze niet hoger dan 4e eindigen wat al een prestatie opzich zou zijn!

Nou als je er hetzelfde bedrag voor terug krijgt dan heb je een gok gewaagt en niets verloren. Salaris was je ook aan andere spelers kwijt geweest, misschien wat minder, weet echter niet hoeveel hij ontvangt.

De verwachtingen waren hoog gespannen, helaas niet echt ingelost, maar ze kunnen eventueel een leuke speler als de Kogel meer inzetten.

Waarom zou Toornstra bij Utrecht tekenen? De hele kern van Utrecht gaat vertrekken.

31 januari 2013 om 12:43

Er komen toch ook weer spelers erbij.

31 januari 2013 om 12:50

Geld?

31 januari 2013 om 23:47

welke kern? Alleen Gerndt is weg en bankzitter Bovenberg, de rest blijft

en volgend jaar volgt ie Kali op

Aan de ene kant jammer, vond hem altijd wel iets hebben maar de verwachtingen waren erg hoog. Bovendien is hij groot-verdiener en zal er waarschijnlijk een jongere spits voor gehaald worden. Hiermee neemt Utrecht een grote stap naar een gezond salarishuis

Zou toch een rare beslissing zijn. Die jongen was basisspeler bij Utrecht. Ik zou hem alleen verkopen als je en je investering van destijds terugkrijgt en je een goede vervanger kan vastleggen.

Wow, Gerndt. Wat een afschuwelijke miskoop was dat dan gebleken zeg.

31 januari 2013 om 12:53

Niet echt een miskoop, 3 miljoen was te veel dat is waar. Vergeet niet dat hij net 30+ wedstrijden in Zweden had gevoetbalt en gelijk hier weer stuk of 20 moest voetballen, dat is zwaar.

Daarna gebleken dat die een bruikbare speler was verder niet. FCU ziet in dit geval alleen maar geld en niet dat het aanvalsselectie nu erg afzwakt kwa kwaliteiten en we moeten nog een seizoenshelft en we scoren al niet te veel..

31 januari 2013 om 12:54

Je doet hem hiermee tekort heeft wel degelijk zijn bijdrage gehad aan het succes van Utrecht. In de vorm van dreiging, veel schoten over en naast. Bovendien zo nu en dan een goal en een fraaie assist.

31 januari 2013 om 14:00

Ja ik hoor dat al weken. Maar dat geld is voor Utrecht een astronomisch godsvermogen. Al die drogredenen over dat ie al een seizoen heeft gespeeld en hier moest wennen. Ik ben dat nu wel zat. Als Utrecht ook al de helft in hem zag zoals de meeste onder jullie zullen ze zo'n kapitaal nu niet verpatsen aan een andere, mindere, club. Die bijdrage aan succes is prima, zijn aandeel ook, maar een miskoop is het.

Veel schoten over en naast? Ja, dan kennen ze mij ook opbellen. Ken ik ook wel voor zorgen

31 januari 2013 om 23:48

Gerndt gaf meer assists dan v Wolfswinkel en qua speelminuten maakte hij ook meer veldgoals dan v Wolfswinkel en zat ie op hetzelfde mouenne als Mulenga

Wel jammer. Goeie speler met veel techniek. Goed schot en balbeheersing. Ik had verwacht dat hij het alsnog zou slagen.

Gerndt was niet helemaal wat verwacht, maar heb ook slechter gezien. Nu hij weg gaat heeft Utrecht met Mulenga en De Kogel twee sterke spitsen, vd Gun als backup, en er zit nog wat jeugd aan te komen. Strikje eromheen en succes bij Young Boys.

31 januari 2013 om 14:01

De Kogel mocht toch na wat anders zoeken? En Mulenga zou ook geen verlenging krijgen, te duur. Het technisch beleid van Utrecht is soms een rare.

Utrecht doet erg goede zaken vandaag. Ik hoop dat ze nog een andere spits aan trekken voor Gernd

31 januari 2013 om 12:55

Wat dacht je van het huren van Locadia van Psv?

31 januari 2013 om 13:01

Ik denk van Weert van Den Bosch

31 januari 2013 om 23:48

geen spits nodig, vd Gun en Duplan kunnen naast Mulenga spelen

Ik ben zeker niet rouwig dat hij weggaat maar ik vind dat De Kogel nog niet klaar is voor een basisplaats.

Weet iemand wat dit oplevert?

31 januari 2013 om 12:59

Denk rond 1.5 miljoen zodat ze het geld wat ze voor Toornstra hebben betaalt wel hebben terug verdient.

31 januari 2013 om 13:28

Ik verwacht dat ze nog een spits uit de Jupiler League halen, Hemmen, Guvenç of Van Weert zouden prima versterkingen zijn.

Als Gerndt vertrekt kan Utrecht ook evt. weer 4-3-3 gaan spelen. Dan speel je een ander systeem, maar Kali kan dan ook nog vertrekken.

Utrecht is echt mijn clubbie, lekker alles op het laatste moment doen ^^.

Ik denk dat dit nog best een lekker dagje kan worden, lekker veel VZ in de gaten houden en kijken hoe mijn club verstandige deals maakt.

31 januari 2013 om 13:15

En dan hebben ze aan het eind van de dag Guyon Fernandez gekocht en Oar verkocht aan PSV voor 3 ton..

31 januari 2013 om 13:20

Geen zorgen, zal niet gebeuren.

Op Twitter zijn er geruchten dat Utrecht Kali wil ruilen tegen Fernandez + bijbetaling ofzoiets. Als Gerndt weggaat klinkt dat nog niet zo raar, maar wat moeten wij met Kali als we Vilhena, Vormer, Singh, Clasie en evt ook Immers & Goossens.

31 januari 2013 om 14:34

En wat moeten wij in Utreg in godsnaam met Fernandez??? Alsjeblieft, laat die in Rotterdam blijven. Los van de naam waar we slechte ervaringen mee hebben hoeven we geen mislukte rotterdamse spits.

31 januari 2013 om 15:51

Laat kali maar komen en fernandez vertrekke! Ik snap dat jullie de komst van fernandez niet zien zitten;-) wij kunnen dan vilhena of Clasie naar voren schuiven en kali laten stofzuigen!

Levert ons 2 miljoen op en met een paar ton van Bovenberg daar nog bij. Gaat natuurlijk wel de 950.000 van Toornstra nog vanaf!

Ben nooit kapot geweest van Gerndt, is een typische counterspits, past dus niet in het systeem, heeft overigens geen 3 miljoen gekost maar 4,8

Young Boys? Hij doet het net aardig. Ik heb het idee dat er nog veel meer zit in deze man. Natuurlijk heb ik alleen maar samenvattingen gezien van FC Utrecht en heb ik hem in mijn profcoachteam, maar toch. Leek me voor Utrecht een prima spits. Youngs Boys is zo ongeveer meteen einde carrière.

ze zouden als mulenga weg zou gaan teddy chevalier kopen

31 januari 2013 om 13:43

Ik hoop het niet! Die man zeurt alleen maar op zijn medespelers en kan niet bijzonder goed voetballen, wat moeten we met hem?

Misschien een leuke jupilerleaguespits voor jullie in Sittard ophalen.
Prince Rajcomar!

31 januari 2013 om 14:35

Nee, niet nóg een keer. die ene keer was meer dan genoeg.

31 januari 2013 om 16:51

Kunnen we net zo goed Calabro, Tanghe, Vreven, Bosschaart, Silbebauer, Wapenaar, Caluwe ook terug halen en misschien ook Loval en Grandel.

Gerndt heeft toch de laatste tijd hoge punten gekregen, hoor, en hij is een goede voetballer.

Ben benieuwd tegen welk FC Utrecht Twente zondag komt te staan....zo kun je je toch ook niet voorbereiden...

31 januari 2013 om 13:50

Dat geld ook voor twente die kunnen zich ook niet voorbereiden die weten immers niet wie ze zich tegenover zich krijgen. En twente ook zwaar verzwakt zonder chadli en een fer die een tik gehad heeft. Zou everton van hercales een stunt vinden als opvolger van gerndt volgens mij loopt zijn contract af

31 januari 2013 om 23:50

tegen twente? heel simpel Toornstra voor de geblesseerde Sarota en Duplan of vd Gun ipv Gerndt

meer wisselt er niet

2 vleugelverdediggers weg en een spits en dan alleen een toornstra dr voor terug nou lekker dan het word nog spannend 2e helft competitie laat ayoub aub in basis

31 januari 2013 om 13:50

Er komt nog een 22 jarige spits bij naam is nog niet bekend

31 januari 2013 om 14:05

hoe weet je dat waar gelezen

31 januari 2013 om 15:12

op fcutrecht.net

31 januari 2013 om 14:07

Bulthuis gaat niet weg dat is zeker

Nu is er dus ook geld om bij ons labylle om te komen halen?

denk het wel wat kost die

3 miljoen? Ik dacht toch echt dat het bedrag van Gerndt rond de 5 miljoen lag. Wie weet hoe dit precies zit?

Gerndt officieel weg voor 20 miljoen kronen, helaas kostte hij 35miljoen kronen :

Blijf erbij dat Gerndt geen miskoop is, maar hij gewoon niet wordt begrepen door zijn medespelers.. wordt nooit in stelling gebracht. Jammer, maar uit financieel oogpunt heel begrijpelijk dat hij weggaat. En nu geen Fernandez Aub!

31 januari 2013 om 19:03

Waarom niet? Als hij niet te veel kost is het een heel leuke spits voor onze FC hoor. Ik zie een ruil met Kali wel zitten: daar hebben we na dit seizoen al helemaal niks meer aan. Deze jongen heb je nog kans op een opleving en goals.

31 januari 2013 om 20:51

Klopt, maar huur hem dan met optie tot koop. Brengt hij niks, gaat het je ook niks kosten. Flopt ie, gaat ie weer terug naar Feyenoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren