Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht overklast Sparta en strijdt met Go Ahead om Conference League-ticket

Laatste update:

FC Utrecht heeft zich donderdagavond ten koste van Sparta Rotterdam geplaatst voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. De Domstedelingen kenden een zware eerste helft en kwamen op achterstand door Tobias Lauritsen, waarna Ryan Flamingo op slag van rust voor de 1-1 tekende. In de tweede helft overklaste Utrecht Sparta en scoorde het via Sam Lammers en Victor Jensen: 3-1. Utrecht strijdt zondag in Stadion Galgenwaard met Go Ahead Eagles om een Conference League-ticket.

Utrecht liet vanaf het eerste fluitsignaal zijn tanden zien. Zo kon Lammers net niet bij een voorzet van Souffian El Karouani en kwam Othman Boussaid tot tweemaal toe net niet lekker tot een schot. Sparta vocht zich langzaam maar zeker in de wedstrijd en kreeg een grote kans via Koki Saito. De Japanner schoot over na een vrije schietkans op randje zestien.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

In de gelijkopgaande eerste helft kreeg Sparta andermaal de mogelijkheid om de score te openen. Pelle Clement slingerde de bal de zestien in en zag dat de fraaie hakbal van Lauritsen ternauwernood gekeerd werd door Vasilis Barkas. De Griek redde zijn ploeg een minuut later opnieuw, toen hij een kopbal van Metinho op katachtige wijze keerde.

Sparta wist zijn goede fase alsnog te bekronen met een treffer. Jonathan de Guzmán slingerde een hoekschop voor het doel, waar Lauritsen zonder al te veel moeite boven alles en iedereen uittorende en raak knikte in de verre hoek: 0-1. Toch wist Utrecht nog voor rust op gelijke hoogte te komen, toen Flamingo een prima voorzet van Hidde ter Avest binnenkopte: 1-1.

Utrecht begon fel aan de tweede helft, wat zich uitte in uitstekend drukzetten van Jens Toornstra. De routinier veroverde de bal in de zestien met een sliding en had de pech dat dat net geen enorme kans voor een teamgenoot opleverde. Een dramatische crosspass van Mike Eerdhuijzen leverde vervolgens balbezit op voor Boussaid, die richting doel sprintte en in de handen van Nick Olij schoot. De goalie was woest op Eerdhuijzen.

Het humeur van Olij werd er niet beter op, toen Utrecht in de 64ste minuut op voorsprong leek te komen. Djevencio van der Kust zette een weinig overtuigende tackle in, waardoor Lammers de gelegenheid kreeg om voor te geven naar de tweede paal. Toornstra legde terug op El Karouani, die afrondde. Toornstra stond echter net buitenspel, zo bleek even later.

Sparta was gewaarschuwd, maar leerde niet van zijn fouten. Ditmaal was het Metinho die schrok van aanwezige Utrechters en zomaar inleverde. Lammers kreeg de bal met een klein gelukje mee en roste de bal overtuigend in de korte hoek: 2-1. Sparta was in die fase nergens te bekennen en had geluk dat het bij slechts 2-1 bleef.

Olij ging in blessuretijd logischerwijs mee naar voren, wat Jensen een countertreffer opleverde: 3-1. Mark van der Maarel mocht in de absolute slotfase nog invallen. Het betekende voor de verdediger, die na dit seizoen stopt, zijn 400ste wedstrijd voor FC Utrecht.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zondaggg is ons dagggieee 🎶
Er is maar 1 UUUUUU in de EUUUUUUJUUU♥️👏

23 mei 2024 om 23:53

Ik verwacht een uitverkocht & kolkend Galgenwaard zondag. Zo als we dat vaker hebben gezien tegen de topploegen

Heerlijk en gunstig dat we thuis mogen.

Come on Uuuuuu!

Sampie Lammers wat een speler kan dat nog worden op latere leeftijd. Die gozer voegt zoveel toe aan Utrecht voorin, had nooit naar het buitenland moeten gaan na Heerenveen. Zo zie je maar dat een Atalanta niet voor iedereen is weggelegd, vele wegen leiden naar Rome 😉

Vind het verder prachtig om te zien de opmars van Utregg en hoop dat ze Europees voetbal halen. Als Jans daar nou een paar jaar blijft zitten en ze de selectie een beetje bij elkaar houden kunnen ze wellicht een stabiele subtopper worden.

23 mei 2024 om 23:08

Stabiele subtopper? Utrecht is wellicht de meest stabiele subtopper van de hele eredivisie als je de resultaten van de laatste 10/15 jaar erbij pakt. Verder helemaal eens over Lammers, ben benieuwd wat zijn afwegingen worden. Hij verdient veel meer bij zijn club dus zal salaris moeten inleveren. Toevoeging. Vanaf 15/16 is Utrecht altijd tussen plek 4 en 7 geëindigd

23 mei 2024 om 23:14

Misschien kunnen ze nog wel een keer meedoen om de titel de komende jaren met zo’n team. Als Jans blijft zou ik gewoon lekker bij Utrecht tekenen. Past gewoon uitstekend in de Eredivisie. Of een Feyenoord moet hem nog willen halen als vervanger van Gimenez,

23 mei 2024 om 23:21

“Lekker bij Utrecht tekenen”
Hij verdient €1.5 miljoen bij Rangers. Utrecht gaat dat nooit betalen! Dan moet hij bijna een miljoen inleveren……denk niet dat hij “lekker bij Utrecht tekent”

23 mei 2024 om 23:47

Gewoon een afspraak maken over een transfersom en mee laten delen bij een goede deal. Dan heeft het best kans denk ik.

23 mei 2024 om 23:49

Wat moet hij dan? Bij Rangers blijven en een mislukte spits blijven? Als hij verstandig is zorgt hij dat hij bij een Utrecht terechtkomt voor een wat minder salaris en kan hij a la een Graziano Pelle nog een stap maken op latere leeftijd.

24 mei 2024 om 00:06

Er zit nog een heleboel tussen de top, Rangers en Utrecht. Hij zou bij een middenmoter in Duitsland prima meekunnen, en die betalen wel dat soort salarissen.

24 mei 2024 om 07:04

Hij heeft al bij Frankfurt gezeten en daar was het ook geen succes....

24 mei 2024 om 07:59

Tsja, dat ligt eraan of je, als je naar de afgelopen 10/15 jaar kijkt, AZ en Twente en in mindere mate Feyenoord ziet subtopper. Ik vind vooral AZ de stabiele subtopper en Twente de laatste paar jaar ook weer na het debacle. Feyenoord is nu weer topper maar voor Slot ook niet bepaald.

Wat een spannende wedstrijd maar wat heb ik genoten van Utrecht vooral de 2e helft. Dit is hoe we het in Utrecht graag willen zien strijden en alles geven dan kan je het eigenlijk al niet verkeerd doen en dan haal je ook een resultaat. Zondag tegen Go ahead hopelijk nog 1x knallen en alles geven het zal toch een verhaal zijn in Oktober op de 18e plaats en uiteindelijk met europees voetbal ervan door gaan.

24 mei 2024 om 01:06

Er zijn clubs die veel later 18e hebben gestaan en eerder Europees voetbal hebben gehaald

Tegenvallende wedstrijd, waarin Utrecht de winst wel verdiende. Sparta leek niet echt een plan te hebben.

Heerlijke pot van Flamingo. Hoe ziet zijn situatie eruit volgend seizoen? Hij is gehuurd van Sasuolo toch? Of heeft Utrecht hem gekocht?

23 mei 2024 om 23:07

Utrecht heeft hem inmiddels overgenomen. PSV had (of heeft nog steeds?) Interesse.

23 mei 2024 om 23:08

Utrecht heeft hem gekocht , zal ook een leuke speler zijn voor jou club (Ajax)

23 mei 2024 om 23:42

Ik vind hem ook zeker interessant voor Ajax. Staat tijdens balverlies positioneel goed opgesteld waardoor hij veel tweede ballen wint, in balbezit zuiver aan de bal, fysiek in orde. Ik zou de gok wel wagen als ik Ajax was. Ik zie hem onder Farioli wel in een soort Rosario rol spelen bij Nice.

23 mei 2024 om 23:09

Hij is gehuurd, maar inmiddels al overgenomen voor 2,75 miljoen.

Ik begreep uit andere reacties dat Go Ahead thuis mag spelen, maar van de commentator hoor ik dat Utrecht thuis speelt zondag. Wat is het nou?

23 mei 2024 om 23:06

De hoogst geplaatste in de reguliere competitie speelt de thuiswedstrijd. Daarom speelden zowel Nec als Utrecht vandaag thuis. Mocht de finale Nec - Utrecht bevatten, zou Nec thuis spelen.

23 mei 2024 om 23:18

Uuuuu thuisss it’s coming home ⚽️

Helaas. Wederom geen beloning voor een goed seizoen. Dat is toch wel frustrerend. Gefeliciteerd Utrecht fans!

23 mei 2024 om 23:19

Sparta is wel heel goed bezig en hebben veel leuke spelers met Kitolano , Saito , Methinho , Lauritsen , Olij en ga zo maar door als je kijkt waar Sparta vandaan komt van een ploeg die vaak bij de laatste 5 eindigde naar een club die nu al 2x (dacht ik) achter elkaar in het linkerrijtje is het alleen knap en moet de club ook lekker zo doorgaan dan komt die beloning echt nog wel.

Zondag is onze dag!! We gaan Europa in. Come on Utrecht!!! UUUUUUU

Natuurlijk speelt Utrecht niet altijd goed maar zie ze maar eens te verslaan, zeker thuis. Lastige opgave voor GA Eagles denk ik. Op basis van de laatste maanden ook zeer terecht als FCU het laatste Europa ticket haalt.

“ fc Utrecht overklast Sparta” huh heb ik naar een andere wedstrijd gekeken? Eertste helft Sparta duidelijk beter met grote kansen en goede goal.. Utrecht komt gelijk door half afgeslagen voorzet.. teeede helft gaat gelijk op tot een grove fout in tweevoud een opendeur naar de 2-1 geeft en vervolgens in de laatste seconden keeper mee naar voren en dat afgestraft.. heb je dan Sparta overklast in je eigen huis een Sparta waar ook nog eens de twee belangrijkste spelers ontbreken (Verschuren kitwlano) nou als dit overklassen is veel geluk tegen eagles dan..

24 mei 2024 om 01:08

Vrij enge/zure reactie moet ik zeggen man. Ja Fc Utrecht was inderdaad beter dan Sparta en is verdiend door naar de finale. Sparta speelde op goed geluk leek het en het zat Utrecht mee dat ze thuis speelde, dat scheelde een hoop. Utrecht was beter. Nu nog even simpel de eagels in eigen huis oprollen en jouw comment kan de prullenbak weer in.

24 mei 2024 om 02:50

Eerste helft Sparta duidelijk beter? Tweede helft gaat gelijk op? Utrecht overklast Sparta is wat overdreven, maar ik denk dat jij inderdaad naar een andere wedstrijd hebt gekeken.

24 mei 2024 om 08:37

Kijk in de eerste helft vanaf de 20e minuut… t/m de 0-1 daar overklast Sparta wel degelijk Utrecht… de 2-1 valt niet door een klasse aanval of veel druk.. maar door 2 blunderende spelers van Sparta.. daarna heeft Sparta niks meer te vertellen ..

24 mei 2024 om 08:43

ik heb even naar de statistieken gekeken omdat ik de wedstrijd niet ervaren heb zoals jij het beschrijft.. 1e helft was balbezit en doelpogingen redelijk gelijk (sparta 3 doelpogingen meer, utrecht 1 schot meer dat daadwerkelijk doel ging). tweede helft balbezit weer redelijk gelijk maar toch wel grote verschil in doelpogingen (utrecht 5 doelpogingen meer en 3 schoten meer die daadwerkelijk op doel gingen)

dus overklast.. absoluut niet.. Sparta 1e helft duidelijk beter? absoluut niet.. en 2e helft was ook niet gelijkwaardig.

We zijn het beste publiek, publiek van nederlaaaand.
We spelen 12 man tegen 11!

Wat een club, wat een stad! U ❤️🫶

Tja Feijenoord zoekt nog een goede coach, als er iemand is die het verdiend dan is het wel Ron Jans.
Wat een prestatie weer, nu bij Utrecht

Alle beschikbare kaarten voor zondag zijn weg. De galg gaat spoken.

Mooiste club van de de wereld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren