Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht laat WK-finalist meetrainen: 'Hij kent de wetten van topvoetbal'

Laatste update:
/

Edson Braafheid staat mogelijk voor een terugkeer in de Eredivisie. De 33-jarige verdediger sluit aan bij FC Utrecht, in eerste instantie om zijn conditie op peil te houden, maar mogelijk zit er meer in het vat. De ex-international traint in ieder geval de komende twee weken mee met de selectie van coach Erik ten Hag.

Braafheid is geen onbekende in Utrecht: hij doorliep er de jeugdopleiding en brak in 2003 door in het eerste elftal. In de winter van 2007 verkaste de linksback naar FC Twente, waar hij een transfer naar Bayern München verdiende. “Vanuit zijn verleden bij FC Utrecht willen wij Edson de mogelijkheid geven om aan zijn conditie te werken”, laat Ten Hag weten op de website van FC Utrecht.

De tienvoudig international van het Nederlands elftal, die onder meer minuten maakte in de WK-finale tegen Spanje, stond de voorbije twee seizoenen onder contract bij Lazio, maar die samenwerking was geen groot succes. Sinds 1 juli is Braafheid transfervrij. “Hij kent de wetten van het topvoetbal. Voor ons is het een mooie gelegenheid Edson te herontdekken”, aldus Ten Hag. Braafheid speelde in zijn loopbaan ook nog voor Celtic en TSG Hoffenheim.

Denk jij dat Edson Braafheid iets kan toevoegen aan FC Utrecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bij zijn terugkeer naar Twente viel hij mij in ieder geval redelijk tegen en zag je toch al dat hij begon af te takelen. Zou mij verbazen als hij nu, drie jaar later, behalve ervaring nog echt iets toevoegd aan Utrecht.

18 juli 2016 om 16:21

Inderdaad. Van Twente naar Bayern Munchen; grootste voetbal escalatie allertijden . Ik heb hem al een tijdje niet gevolgd, dus weet niet of hij een aanwinst zou zijn. Als back ben je, naast inzicht, toch deels afhankelijk van je snelheid. Ben benieuwd of hij het nog heeft.

18 juli 2016 om 16:33

Inderdaad, kudo's voor zijn zaakwaarnemer ook!

18 juli 2016 om 19:05

hij heeft er meer uitgehaald dan wij @zo makkelijk spelers afkraken

18 juli 2016 om 21:47

Dat zegt hij toch?

19 juli 2016 om 08:14

met een ondertoon althans zo lees ik het

Toch wel een beste selectie bij Utrecht als het zo blijft en de geruchten inderdaad kloppen.

Ruiter (heus)
Klaiber - Janssen - Letschert - Braafheid (van de Maarel - Leeuwin - Hardeveld - Conboy)
Barazite - Ramselaar - Strieder - Ayoub (amrabat - Ludwig - Joosten)
Haller - Zivkovic (peterson - Rubin)

18 juli 2016 om 17:34

Ruiter gaat naar AZ toch?

18 juli 2016 om 17:44

Dat is nog maar de vraag.
AZ heeft een lager bedrag dan de vraagprijs van FC Utrecht geboden en de door Utrecht gewenste vervangers (brad Jones en Hidde Jurjus) zijn inmiddels elders onderdak.

18 juli 2016 om 18:01

Zivkovic speelt toch niet bij onze fc? Of heb ik iets gemist?

18 juli 2016 om 18:48

Nee, maar FC Utrecht heeft wel interesse.

18 juli 2016 om 21:09

Zoals @orwell zegt heeft Utrecht inderdaad interesse. Daarom begon ik ook te zeggen met als de geruchten kloppen.

Ik denk trouwens dat Zivkovic bij Utrecht goed zal kunnen slagen. Als je Haller en de Zivkovic van Groningen in één team hebt, is je voorhoede op zijn minst top-5 materiaal.

19 juli 2016 om 10:03

@Orwell

Vd interesse wist ik af, maar naar mijn weten is er nog niks rond. Vandaar mijn reactie hiervoor.

18 juli 2016 om 19:49

Waarom Janssen achterin?

18 juli 2016 om 21:09

Omdat Janssen deze zomer alleen op de CV positie speelt. (in trainingen en oefenwedstrijden)

Braafheid 10 minuten wk finale 2010 gelijk 1-0 voor spanje door fout .....braafheid.

18 juli 2016 om 18:45

Was meer een fout van, Van der Vaart hoor. Die verdedigde uit in de voetbal van Fabregas die alleen nog maar hoefde mee te geven aan Iniesta

Haha dat voetbalzone maakt je wel nieuwsgierig met die titels. Alles voor de kliks.

Overigens denk ik dat braafheid voor Utrecht nog zeker wel van waarde kan zijn. Als ajax die slome Westermann haalt dan moet Braafheid nog helemaal mee kunnen in de eredivisie

Als Braafheid bereid is salaris in te leveren mag hij van mij terugkomen. Conboy gelijk een strik om doen en bedanken, komt echt te kort voor het niveau dat Utrecht wilt voetballen vind ik. Snapte sowieso zijn transfer niet. Met Braafheid haal je extra ervaring in huis iets wat ik niet slecht zou vinden in dit elftal.

Al ben ik niet vergeten hoe Braafheid destijds bij Utrecht vertrok richting Twente.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren