Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente-talent hoopt op kans: ‘De club zal dure spelers moeten verkopen’

Laatste update:

FC Twente scheert op financieel gebied langs de rand van de afgrond en voor komend seizoen loopt de begrotingen met miljoenen terug. Het houdt in dat de Tukkers geen grote aankopen meer kunnen doen, mar het biedt ook kansen aan de jeugd. Zo heeft Jari Oosterwijk zijn zinnen gezet op een vaste plek in het eerste team.

/

Oosterwijk is met twaalf goals in de Jupiler League prima op dreef voor Jong FC Twente. De twintigjarige aanvaller wil volgend seizoen niet meer in de Jupiler League spelen en dat kan in Enschede ook niet, want Jong FC Twente trekt zich terug uit de competitie. “Ik wil zo snel mogelijk aansluiten bij het eerste. FC Twente heeft al eerder aangegeven dat eigen talenten een kans moeten krijgen”, laat Oosterwijk weten aan de Stentor.

Door de financiële problemen denkt Oosterwijk sneller een kans te krijgen. “De club zal dure spelers moeten verkopen en zal ook niet veel geld hebben om nieuwe aan te trekken”, klinkt het. Hij weet dat hij nog zal moeten aanpoten om het niveau aan te kunnen. “Alles gaat daar nog sneller”, weet hij.

Jari Oosterwijk verdient een kans bij FC Twente

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap dat je dit als een kans ziet al zou een verkoop van spelers niet je motivatie moeten zijn om in het eerste te komen natuurlijk. Zelfs alles uit de spreekwoordelijke kast halen, hard werken en als je de kwaliteit hebt komen je minuten in het eerste vanzelf.

13 maart 2015 om 15:17

Ik snap het wel. als Twente er warmer bij had gezeten dan hadden ze wellicht een vleugelaanvaller gekocht. Nu "moeten" ze meer jeugdspelers gaan inpassen dus de kans op een plek bij de selecte is groter..al ben ik het met je eens dat dat niet de drijfveer moet zijn. als je geschikt bent dan halzen die aanvaller niet ergens anders op maar dan krijg je de kans.

13 maart 2015 om 17:13

Als dit het voorland is voor Twente gaan wij (supporters) nog zware tijden tegemoet, zal best een prima jongen wezen, maar het is niet zo'n hele goede spits, redelijk en niet veel slechter als dat Börven is, maar Oosterwijk gaat er in de eredivisie geen 10+ scoren.

Kunnen alleen maar hopen dat van de basisspelers, Tapia, Gutiérrez, Corona en Ziyech blijven, de rest kan wat mij betreft in de verkoop. Lachman en Martina zal Twente wel niet kwijtraken, dan heb je Andersen en Bijen nog, back vrees ik dat dit Schilder blijft, ter Avest aan de andere kant, middenveld met Gutiérrez Tapia en Ziyech is een prima middenveld, dan heb je voorin Corona, Ould Chikh Bórven en Corona, dan moet je toch wel linkerrijtje kunnen spelen.

Stevens
Ter Avest
Martina
Bijen
Schilder
Tapia
Ziyech
Gutiérrez
Corona
Börven
Ould Chikh

Welke spelers zouden op de lijst staan om te verkopen? Corona, castaignos, ziyech?

13 maart 2015 om 15:27

Castaignos, Bjelland, Mokhtar denk ik zo

13 maart 2015 om 15:59

Hoeveel moeten deze spelers dan gaan opleveren? Castaignos misschien de aankoopprijs, zes miljoen? Bjelland is een goede maar geen spectaculaire verdediger, vier miljoen max? Mokthar blinkt mooi uit, een miljoen?

13 maart 2015 om 16:31

Maakt niet uit wat ze opbrengen. Als de bezuiniging van 5.5 miljoen op salarissen maar gehaald word. Samen zullen deze gasten ongeveer 2.5 miljoen verdienenen.

13 maart 2015 om 17:00

Hou het op anderhalf ongeveer. Mokhtar zal op anderhalf a twee ton zitten denk ik. Castaignos zal de acht ton wel aantikken en Bjelland een tonnetje of 5. Als ze 5 miljoen op salarissen wil besparen, dan moet je toch wel gaan denken aan Castaignos, Zyech, Corona en Guitierrez aangevuld met misschien een Mpkhtar of Bjelland.

13 maart 2015 om 17:15

Denk je? Als Rendla al 500 duizend verdiend en Bengtsson 800 duizend(bron:vi).

13 maart 2015 om 17:22

Met een vertrek van Castaignos, Bjelland en Bengtson verdwijnt er al tussen de 2,5 en 3 miljoen aan salariskosten, de mensen die ook (te)veel verdienen zijn Schilder, Cabral en Fernandes die zitten samen ook al aan de 2 miljoen, maar ja die raak je aan de straatstenen niet kwijt natuurlijk.

Zo zie je maar weer hoe vreemd het salarishuis bij Twente is opgebouwd.

13 maart 2015 om 15:32

Corona en ziyech hoop ik niet. Ze moeten zoveel mogelijk spelers met hoge salarissen zien kwijt te raken: castagnios, bjelland, bengtson. En hopelijk komt er nog en gek voor schilder, cabral, mokthar

13 maart 2015 om 15:32

Iedere speler die ervoor kan zorgen dat de financiele situatie wat beter wordt door zijn salaris te schrappen of een goede som geld in het laatje te brengen. Dat wil dus zeggen die drie die jij opnoemt aangevuld met Bengtsson, Bjelland, Mokotjo, Tapia en Gutierrez. Dat zullen allemaal goede kandidaten zijn om met een verkoop Twente gezonder te maken. Ze zullen niet allemaal vertrekken, maar ik verwacht toch zeker minstens een stuk of 4 van die spelers.

13 maart 2015 om 16:15

Denk niet dat Tapia (eerste seizoen pas regelmatig in de basis en laatst aangegeven een belangrijke speler wil worden) weggaat en Gutierrez heeft net een zware blessure achter de rug en het is nog maar de vraag hoe die terugkomt.

13 maart 2015 om 16:24

Ik vrees dat de spelers daar zelf niet heel veel over te zeggen hebben. Twente is niet in de positie om een redelijk serieus bod te weigeren en zal hun spelers dan ook vragen om te vertrekken als er een goed bod komt en de financiele situatie op dat moment nog steeds niet verbeterd is door genoeg verkopen van andere spelers. Een bod weigeren zou een te groot financieel risico zijn voor Twente, zelfs al heeft de speler zich pas 1 jaar bewezen en wil hij zelf graag blijven.

13 maart 2015 om 17:39

Ik doelde meer op het feit dat niet veel clubs bereid zijn om uberhaupt een redelijk bedrag te betalen voor bovenstaande spelers (tapia/guti). Met Mokotjo, Bjelland en Bengtsson ben ik overigens wel over eens, drukken ook dik op de begroting met hun salaris. Maar Ik zie Gutierrez dan als 4e vertrekken gezien hij international is voor Chili.

13 maart 2015 om 15:34

Castaignos en Bengtsson(transfervrij) sowieso. Daarnaast verwacht ik dat Bjelland weggaat en dat ze spelers zoals Cabral, Fernandez, Breukers en Kusk gaan lozen.

13 maart 2015 om 18:39

Bengtsson en Breukers vertrekken sowieso transfervrij. Castaignos en Bjelland hebben nog een contract van een jaar. Verder vertrekken Engelaar en Ryo sowieso.

Gezien zijn prestaties in de JL zou hij wel een kans verdienen in het eerste. Met ter Avest en Ould-Chikh hebben ze nog twee jeugdspelers die volgend seizoen vaste waarde kunne worden. Maar ik denk dat men ook spelers met ervaren moet halen, dan maar transfervrij bijvoorbeeld. Of jongens uit de JL, zoals men eerder heeft gedaan met Chadli.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren