Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente boekt nipte thuiszege en voert de druk op nummer twee Feyenoord op

Laatste update:

FC Twente heeft de derde plaats in de Eredivisie zaterdagavond weten te verstevigen. De ploeg van trainer Joseph Oosting won in eigen huis met 2-1 van Sparta Rotterdam. Daan Rots en Myron Boadu scoorden voor de Enschedeërs, terwijl Pelle Clement nog iets terugdeed. Door de zege heeft Twente nu tien punten meer dan nummer vier AZ, en drie minder dan Feyenoord. Die twee clubs hebben overigens nog wel een duel tegoed. Sparta staat voorlopig elfde.

Twente moest het stellen zonder Mees Hilgers en Mathias Kjølø. Zij werden vervangen door Max Bruns en Youri Regeer. Verder keerde Lars Unnerstall terug van een blessure, waardoor Przemyslaw Tyton weer naar de bank verhuisde.

Bij Sparta ontbrak de geblesseerde Joshua Kitolano. Dat betekende dat de middenvelder, die tegen Twente werd vervangen door Pelle Clement, voor het eerst sinds zijn komst in augustus 2022 een competitieduel van de Rotterdammers miste.

Het duel begon enigszins pijnlijk voor Gijs Smal, van wie deze week bekend werd dat hij na dit seizoen waarschijnlijk transfervrij naar Feyenoord vertrekt. In de eerste minuten werd hij elke keer als hij de bal had uitgefloten door de Twente-aanhang.

Na een openingsfase zonder grote kansen was het halverwege de eerste helft plotseling raak. Rots kopte bij de tweede paal de 1-0 binnen, op aangeven van Michel Vlap.

Daarna had de thuisploeg meermaals de kans om de score te verdubbelen. Vlap raakte in kansrijke positie echter uit balans, doelman Nick Olij tikte een knal van Michal Sadílek fraai uit de kruising en een kopbal van Joshua Brenet ging via de lat over.

Ook na de rust had Twente het prima voor elkaar, en mocht Sparta Olij bedanken dat de marge niet ruimer was. In de 78ste minuut werd het alsnog 2-0, toen Boadu na een goede pass van invaller Anass Salah-Eddine afrondde. Met een afstandsschot maakte Clement er vlak voor tijd nog wel 2-1 van, maar verder wist Sparta niet meer te komen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Pff onnodig lastig op het eind. Hadden wel 2 of 3 goaltjes meer kunnen maken.

Je maakt het je eigen weer onnodig moeilijk. Twente was heer en meester. Op naar psv volgende week.

9 maart 2024 om 20:50

Probleem daarbij was ook dat Olij heer en meester in zijn doel was. Bij elke andere eredivisie keeper (op Wellenreuther na denk ik) scoor je wel 2 of 3 van de vele kansen. Olij moet m.i. onbetwist in oranje.

9 maart 2024 om 21:02

Haha is Wellenreuther nu al zo mytisch? Unnerstall houdt ook weleens een bal tegen.

9 maart 2024 om 21:05

Maar die speelt bij ons :D
Ik kan niet ontkennen dat Wellenreuther het gewoon ontzettend goed doet. Jammer dat beiden Duits zijn.

Totaal onnodig die spanning aan het einde van de wedstrijd. Twente was oppermachtig en had het al veel eerder moeten afmaken. Desalniettemin. Erg blij met de Drei Punkte!

2-1 vertekend. Twente heer en meester zeker de 2e helft.
Vlap mooie assist en een prachtige steekpass maar dan ook weer minimaal 2 onbenullige momenten.

En waarom speelt Boadu niet wat langer? Ik had gehoopt op meer speeltijd zeker gezien het feit dat er 3 lastige uitwedstrijden aankomen waarbij Boadu belangrijk kan zijn

Als we in de afwerking nou iets meer overzicht bewaren, ipv allemaal voor eigen succes te gaan dan kan je deze pot met 3 a 4 doelpunten verschil winnen. Al die schoten uit de tweede lijn leveren helemaal niets op.

Mocht Hilgers deze zomer vertrekken dan staat er met Bruns echt een waardig vervanger. Echt een geweldige CV in potentie. Staat verdedigend zijn mannetje, is aan de bal sterk en zijn grootste kracht is nog wel het middenveld oversteken met of zonder bal. Waar Hilgers stil staat in zijn ontwikkeling vind ik Bruns al goed sinds zijn eerste keer basis en blijft hij zich goed ontwikkelen.

9 maart 2024 om 21:19

Ja man, Bruns vind ik erg compleet. Naast wat jij terecht als kwaliteiten benoemd ook enorm agressief en daarbij vrij snel wat goud waard is als cv. Gaan we veel plezier aan beleven.

9 maart 2024 om 22:07

Zou er geen probleem mee hebben als hij volgend seizoen onze vaste centrale verdediger wordt naar Pröpper. Mesbahi erachter als tweede keus en nog een speler voor de breedte die de hemel niet hoeft te kosten.

9 maart 2024 om 22:40

Helemaal mee eens. Waar ik me aan gestoord heb is de scheidsrechter geel geven waar niets aan de hand is, een terugspeelbal wegwuiven bij de tegentreffer in de weg lopen het warrige fluiten. Hoop zondag echt op een goede scheidsrechter

10 maart 2024 om 08:46



En als deze scheidsrechter niet in de weg liep voor een Twentespeler, had Sparta wellicht geen mogelijkheid voor dat afstand schot, en was het bij 2-0 gebleven!

Rots is de laatste tijd enorm veel monden ah snoeren, inclusief die van mij. Wat voetbalt die jongen toch heerlijk de laatste tijd. Ik ben om in ieder geval.

9 maart 2024 om 21:09

Hier nog iemand. Eerste 10 wedstrijden ronduit matig. Nu ben ik blij als hij erbij is.

Verdiend gewonnen, maar de druk op Feyenoord opvoeren vind ik gewaagd van VZ. We zijn al blij met Europees voetbal en dan doel ik op voorronde CL. Feyenoord is echt een maatje te groot voor ons.

9 maart 2024 om 21:23

Tuurlijk is Feyenoord een stap te hoog maar dat zeg niks in het voetbal er kan een mindere fase komen. Twente heb de pech dat ze psv Ajax en az nog krijgen die Feyenoord niet krijg

9 maart 2024 om 23:05

Ik denk juist een voordeel, onze fc20 scherper uit in grotere wedstrijden, denk Badou in basis naast Ricky tkv Vlap. Beide wedstrijden winnen we away

10 maart 2024 om 02:48

Dat je 3e wordt is al enorm knap imo. Twente is hele mooie stappen aan het maken. En als ze dat op deze manier blijven doen, verwacht ik dat zij sneller een aanval op de top 3 kunnen doen dan een AZ.

Echter zal het de komende periode met uit PSV, uit Heerenveen en uit Ajax toch wel lastiger worden.

10 maart 2024 om 03:46

Haha, misschien zo nu en dan. Maar stabiel bij de top aansluiten? Als het al gebeurd, is het wel minstens 15 jaar weg. Nee ik denk dat AZ en Twente met zijn tweeën alleen op een eilandje zitten achter de drie top clubs.

Eerst moeten beide clubs hun prijzen kast gaan uitbreiden en vaker Europees succes boeken.

@VZ, waar blijft het artikel van de wissel van Smal, waarbij er massaal voor hem geklapt werd?

Verder een goede pot. Ricky basis kan niet meer, hopen dat Boadu een keer fit wordt.

9 maart 2024 om 22:03

En hij bijna huilend voor de camera stond na het oprechte applaus dat hij kreeg

10 maart 2024 om 03:35

Kan er weinig medelijden mee hebben.
Ze fluiten hem uit na het bedonderen van de fans, met zijn leugens.
Tegelijkertijd waren de fans ook bewust van zijn inzet vandaag en gaven hem dus ook vervolgens applaus, de meesten overigens al direct.

Twente heeft niets te zoeken in de CL, ik zie hen die voorronde ook niet overleven vooral vanwege hun ongunstige positie op de uefa coëfficiënten lijst. Plek 3 is natuurlijk wel leuk voor Twente, maar ze maken meer kans in EL. Maar goed ik zie AZ en Ajax niet zo snel plek 3 overnemen.

10 maart 2024 om 02:50

Maar waarom niet? Twente presteerd dit seizoen stabieler dan Ajax en AZ, dat is wel duidelijk.

Dan verdienen ze die plek toch gewoon? Ik vind ze een zeer stabiel elftal hebben, dat met wat versterkingen echt wel die laatste kwalificatieronde kan gaan halen met een gunstige loting.

Als je die haalt ga je of de groepsfase CL in of de EL, njaa prima toch?

Ajax in de huidige staat is net goed genoeg voor de conference league.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren