Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen en Dordrecht akkoord over verhuur; zónder terughaaloptie

Laatste update:

FC Groningen verhuurt William Troost-Ekong komend seizoen aan FC Dordrecht, zo meldt de club vrijdag. De verdediger, twintig jaar, speelde de tweede competitiehelft van het afgelopen seizoen ook al op huurbasis voor de Dordtse club, die komend seizoen in de Eredivisie actief is.

/

FC Groningen heeft niet de mogelijkheid de verdediger tussentijds terug te halen naar Euroborg. Ekong is in het bezit van een na dit seizoen aflopend contract. FC Groningen heeft echter wel de optie de overeenkomst met de verdediger na dit seizoen met nog eens twee jaar te verlengen.

Ekong maakte op veertienjarige leeftijd de overstap naar Engeland, waar hij in de jeugd van Fulham en Tottenham Hotspur uitkwam. Een jaar geleden tekende hij bij FC Groningen, waar hij twee duels in de hoofdmacht speelde. Voor FC Dordrecht kwam hij tien wedstrijden binnen de lijnen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bizar dat deze jongen zo weining kansen krijgt, in mijn optiek een heel groot talent.

Met de juiste begeleiding kan deze jongen de absolute wereldtop halen. Helaas kan Groningen nor Dordrecht deze begeleiding bieden. Een fantastisch inzicht, uitstekende pass. wanneer hij zich minder met randzaken bezighoud voorzie ik een gouden toekomst voor deze jongen.

11 juli 2014 om 18:00

Eensch wat had ik deze jongen graag bij nac gezien.

11 juli 2014 om 18:10

De wereld top? Wat heb jij opgegeten?
Heeft 1 kans gekregen bij de FC en die verprutse hij.. Laat maar zien bij dordrecht dat je het kunt. En dan lekker bothegin opvolgen !

11 juli 2014 om 18:31

Verprutste hij? vind ik wel meevallen. Ik geef het je te doen destijds bij Groningen je debuut maken achterin op jonge leeftijd, op een vreemde positie achterin en alle ballen worden naar jou gespeeld van, bouw jij maar lekker op.

Vond dat echt triest toen dat vd Looi hem eruit haalde, letterlijk niemand hielp die jongen ook.

En de wereldtop weet ik niet, veel te vroeg maar hij heeft alles om een hele goeie te worden in elk geval. Sterk, lang, snel en vrij rustig aan de bal. Komt er wel die jongen, kilometers maken dit seizoen en kan hij wellicht plek van Botteghin overnemen.

11 juli 2014 om 18:34

hij kreeg misschien elke bal, maar elke bal verprutste hij ja, weet niet meer tegen wie dat was, maar hij deed niks goed en vond het terecht dat vd Looi hem der uit haalde 1e helft werd het gelukkig toen niet afgestraft

11 juli 2014 om 18:29

Ik weet niet waar naar jij kijkt, maar Ekong kan het niveau van Groningen al niet aan, laat staan de wereldtop. Ik zie hem vaak genoeg trainen en hij is veel minder dan Botteghin. Natuurlijk gaat Ekong zich nog wel ontwikkelen en ik hoop dat hij zich ontwikkelt tot een basisspeler van Fc Groningen, maar de absolute wereldtop zie ik hem niet halen.

11 juli 2014 om 19:58

Traint Keziah al mee met het eerste? En wanneer word verwacht dat hij debuteert. Is toch fysiek sterk.

11 juli 2014 om 22:22

Ja die traint af en toe mee, ik verwacht dat hij komend seizoen gaat debuteren. Hij is echter nog maar 17 en bij zijn positie als centrale verdediger wordt niet zo snel gewisseld. Laat hem maar lekker met het 2e meedoen. Zelfs daar is hij de jongste.

11 juli 2014 om 18:32

hahahahaha wereldtop!? Heb je hem uberhaupt wel eens zien spelen? Was bij Dordrecht steeds weer de meest onzekere en zwakste schakel en belandde dan ook al snel (gelukkig) op de bank. Ik snap echter niet waarom hij weer is gehaald, had liever van Nieff gezien..

11 juli 2014 om 18:41

Hoezo moet je daar om lachen? hij is nu al veel verder dan bijvoorbeeld jaap stam op zijn leeftijd. Het zou me echt niks verbazen als dit talent een hele grote gaat worden. Hij heeft slechts een coach nodig die heb begrijpt. Feyenoord zou een mooie volgende stap zijn, om vervolgens de stap te zetten naar een club als Real of Barcelona.

11 juli 2014 om 20:16

Ik moet er om lachen omdat ik iedere wedstrijd van hem bij Dordrecht met eigen ogen heb gezien. Heb jij (geb. jaar '95) veel wedstrijden van Stam op die leeftijd en van Ekong gezien dat jij dit concludeert?

11 juli 2014 om 23:04

je bent toch niet serieus eh..
Voor deze jongen is de suptob van Nederland het maximum, maar ik laat me graag verassen

12 juli 2014 om 10:03

Hij kreeg zijn kansen. Het was niet om aan te gluren.
Ik hoopdat hij kan rijpen en anders lekker verkopen voor een paar ton.

Die clausule van niet tussentijds terughalen zal wel zijn op basis van Yoëll van Nieff vorig jaar, daar baalden ze toen wel verschrikkelijk van bij Dordt

11 juli 2014 om 18:12

Als FC Groningen fan vond ik dat toch ook wel een beetje vreemd. Het had met het vertrek van Letschert te maken ook meende ik. Mogelijk hadden we het wel zonder van Nieff gekund, maar het is een goede speler om erbij te hebben hier.

Aardige gozer (is een maatje van een vriend van mij), zie hem wel eens in de sportschool.

Ik als fanatieke Fc fan heb hem meerdere malen zien spelen, en ik kan zeggen dat deze jongen te kort komt voor de eredivisie. Misschien een paar jaartjes rijpen in de eerste divisie en dan nog eens gaan beoordelen wat hij kan.

Die keren dat hij met de hoofdmacht heeft gespeeld, was t een zeer onopvallende speler en qua verdedigen kon het ook beter.

Enfin, ik wil deze jongen veel succes wensen bij Dordrecht! En nogmaals als hij daadwerkelijk zo goed is volgens een aantal van jullie hier dan zal hij snel terugkeren naar de eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren