Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘FC Barcelona wil gelederen versterken met voormalig Real Madrid-aanvaller’

Laatste update:

FC Barcelona gaat zich komende zomer mogelijk versterken met een ex-speler van Real Madrid. De Catalanen zouden in Borja Mayoral, tegenwoordig aanvalsleider bij Getafe, namelijk een versterking zien voor de voorste linie. Volgens het Spaanse Diario AS komt het jeugdproduct van Real Madrid in beeld bij een uitgaande transfer van Vitor Roque.

De Braziliaanse tiener speelt sinds januari voor Barcelona, maar wist vooralsnog weinig potten te breken. De inmiddels vertrokken Xavi zag het niet volledig zitten in Roque en deed slechts sporadisch een beroep op hem.

Roque en diens zaakwaarnemer zijn allerminst tevreden over het gebrek aan speeltijd bij Barça en sturen mogelijk op een vertrek uit het Spotify Camp Nou, al dan niet tijdelijk. Vermoedelijk wordt eerst afgewacht hoe Hansi Flick, de opvolger van clubicoon Xavi, tegen de kwaliteiten van Roque aankijkt.

Indien ook de Duitse keuzeheer geen speeltijd durft te beloven aan de tiener, zal Roque willen vertrekken bij Barcelona. In dat geval wil de club een vervanger aantrekken, die als stand-in voor Robert Lewandowski moet fungeren.

Voor die positie is dus Mayoral in beeld. De 27-jarige centrumspits komt uit de jeugdopleiding van Real Madrid en staat sinds de zomer van 2022 vast onder contract bij Getafe. Afgelopen seizoen was hij in 31 wedstrijden voor die club goed voor 17 doelpunten en 1 assist.

Vijftien van die goals maakte Mayoral in LaLiga, waarmee hij zichzelf naar de gedeelde achtste plaats op de topscorerslijst schoot. Tevens was hij samen met Álvaro Morata (Atlético Madrid) de meest scorende Spanjaard in de competitie.

Mayoral ligt bij Getafe nog vast tot medio 2027 en dus zal Barcelona met een transfersom over de boeg moeten komen om hem aan te trekken. Transfermarkt schat zijn marktwaarde in op vijftien miljoen euro. Het is onbekend hoe Mayoral zelf tegenover een mogelijke transfer naar Barça staat.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Xavi heeft mazzel dat hij deze neerslag van de club de komende tijd niet gaat meemaken, hij had als laatst een troon in het luchtkasteel.

Verzwakken bedoelen ze denk ik? Wat een niveau trekken ze daar aan zeg.

9 juni 2024 om 19:43

ze moeten wel, zitten in financieel zwaar weer... geven bergen aan salaris uit terwijl ze dat allemaal niet kunnen betalen. Dan kom je bij dit soort b-garnituur (met alle respect) uit, die voor wat minder geld wel komen voetballen.

9 juni 2024 om 22:32

Wat is dat voor onzin. Had je vorig seizoen zeker over Joselu gezegd. Schoot madrid wel naar de CL finale.

Dat zou ik jammer vinden. Ik hoop dat Joselu definitief wordt overgenomen daar hij gewoon een zeer nuttige breedtespeler is die uitstekend als breekijzer kan fungeren, een hart voor de club heeft en niet zeurt om zijn rol. Echter zal hij ook niet al te lang meer meegaan gezien zijn leeftijd van 34 jaar. Als hij dan over een jaar of 2 met pensioen gaat zie ik in Mayoral een uitstekende potentiele vervanger. Overigens moet Madrid imo op elke linie zo'n speler hebben. Een speler die eigen jeugd is, kwaliteit heeft om te leveren wanneer nodig, de nodige ervaring en die het niet erg vind om voornamelijk op de bank te zitten. Zeker nu Nacho en Vazquez niet lang meer hebben wordt het tijd om nieuwe jongens in die rol te zoeken.

9 juni 2024 om 20:21

Staat nergens in het artikel of titel dat Real Madrid hem wilt, enkel dat FC Barcelona hem wilt hebben schijnbaar😅.

9 juni 2024 om 20:41

@rochester

Hij komt uit de jeugd van Real Madrid en het liefst wilt geen enkele Madridista dat een speler die uit hun jeugd komt naar hun grote rivaal gaat.

Zoals wat bij Barca is gebeurd met Kubo moest op jonge leeftijd daar weg. en kon op zijn 18e weer terug naar Barca maar helaas koos die voor Real..

9 juni 2024 om 23:46

Neen, er was ook geen enkel gerucht in de media over Joselu tot vorige zomer. Dat er nu (wat compleet logisch is) nog niets over gezegd wordt in de media betekent niet dat het over 2 jaar niet plots kan gebeuren. Als hij echter bij Barca speelt tegen dan kan je het uiteraard bij voorbaat vergeten.

Mag toch echt hopen dat dit niet waar is Borya Mayoral is geen versterking.

Ik hoop echt van harte dat Nico Williams komt dat is een speler die veel beter is en ook een speler die Barca hard nodig heeft.

9 juni 2024 om 21:15

Van welk geld gaat Barcelona hem halen dan? Kost te veel.

9 juni 2024 om 22:02

@sergioramoshm

Heb ik gisteren al uitgelegd onder het artikel van de wedstrijd Spanje dus kijk daar maar terug,

9 juni 2024 om 22:29

Alleen klopt je uitleg daar niet. Dat Barcelona dicht bij de 1:1 regel is betekent niet direct dat ze 50 miljoen kunnen/gaan uitgeven en ook nog eens dik 200k per week aan salaris. (Zoveel verdient hij bij Bilbao) momenteel kan niemand zeggen wat het budget voor de komende zomer is. Als je de geruchten hoort worden we enkel aan hele dure spelers (en Merino) gelinkt. Geen idee in hoeverre Barcelona ook geld beschikbaar heeft voor die spelers.

Verder is Mayoral een spits, en Nico een linksbuiten. Die hebben dus niks met elkaar te maken. Mayoral is volgens AS als Roque wordt verhuurd het alternatief voor de positie achter Lewandowski. Absolute onzin natuurlijk.

Tot nu toe lijkt een verlenging van de huur van Felix plus een verlenging van de huur van Cancelo vrij reëel. Verder is het hopen dat er meer mogelijk is.

9 juni 2024 om 23:02

Adrien Rabiot (of Guido Rodriguez) en Anthony Martial zijn transfervrij. Merino zijn contract loopt volgend jaar af. Je zou toch eerder zulke transfers verwachten in combinatie met de toevoeging van Fati en Casado naast de verlenging van de 2 Joao's. Ze moeten in ieder geval iets doen, want anders wordt het echt allemaal heel triest. Hansi Flick moet toch enige garanties gekregen hebben voor hij instapte. Ik ben toch wel benieuwd wat ze uit de hoge hoed gaan toveren deze zomer..

9 juni 2024 om 23:45

Martial? Dan kan je net zo goed niemand halen. Die is en blessuregevoelig, en voldoet niet. Ook Guido is overbodig als je Casado doorschuift. Rabiot is een goeie speler, maar meen dat hij gaat verlengen.

Er gaan geruchten rond Merino. Barcelona wilt rond de 20 miljoen betalen. Zou een hele goede aankoop zijn. Dan heb je met Casado, Frenkie, Gündogan, Gavi, Pedri, Merino en in nood nog Christensen vrij veel opties. Ook Bernal heb je er dan nog achter als talent.

10 juni 2024 om 00:02

Merino heeft wel iets van Busquets qua speelstijl ja. Merino en een onvoorspelbare maar consistente vleugelspeler die scoort en assists geeft zoals Nico (en Fati) zijn eigenlijk wel een must om te kunnen blijven concurreren.

Het Madrileense As...meer moet je niet weten. Riooljournalistiek. Next.

9 juni 2024 om 22:17

Diario AS zit er echt stelselmatig naast inderdaad. Niet betrouwbaar dit artikel.

Potverdorie. Wat een rommel die ze op het oog hebben

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren