Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fabrizio Romano reageert op bericht in Engeland over Donny van de Beek

Laatste update:

Manchester United heeft nog geen standpunt ingenomen over de toekomst van Donny van de Beek op korte termijn, zo benadrukt Fabrizio Romano. Volgens de transfermarktexpert heeft zowel de middenvelder als het management nog niets officieels van de club vernomen over een eventuele uitleenbeurt in januari. Romano reageert op het bericht uit Engeland dat Van de Beek door de club zou zijn aangeboden bij zowel Borussia Dortmund als Newcastle United.

“Manchester United heeft nog geen beslissing genomen over een mogelijke verhuur”, zo stelt Romano. “Er is niets richting de speler of de zaakwaarnemer gecommuniceerd. Ralf Rangnick wil nog steeds dat Donny tot het einde van het seizoen blijft. Er is vooralsnog geen enkel contact met Borussia Dortmund geweest.” Romano heeft geen informatie over de vermeende interesse van Newcastle United in de Nederlander.

Van de Beek voerde recent een lang gesprek met Rangnick. De trainer hoopt dat de middenvelder ondanks de weinige speelminuten bij de club blijft. “Hij zou zeker tot het einde van dit seizoen moeten blijven en hij moet proberen zoveel mogelijk speeltijd af te dwingen. Hij wil graag naar het WK in Qatar, maar dan heeft hij wel speeltijd nodig.” Rangnick stelde de ex-speler van Ajax meer speeltijd in het vooruitzicht. “Hij moet gewoon hard blijven werken, dan komt de speeltijd vanzelf.”

In zijn eerste seizoen kwam Van de Beek tot negentien Premier League-duels, waarvan het merendeel als invaller. Dit seizoen staat de teller pas op zeven competitiewedstrijden. Toen Rangnick begin december de ontslagen Ole Gunnar Solskjaer opvolgde, leken de kansen van Van de Beek te kunnen keren. Verder dan negentig minuten speeltijd in de Champions League tegen Young Boys (1-1), naast enkele ultrakorte invalbeurten, kwam de Nederlander echter niet die maand.

Van de Beek maakte afgelopen maandag in het FA Cup-duel met Aston Villa (1-0) zijn eerste minuten sinds 11 december, toen hij vlak voor tijd inviel tegen Norwich City. Hij deed bijna twintig minuten mee. De ploegen treffen elkaar zaterdag opnieuw, maar dan tijdens de Premier League-wedstrijd in Birmingham.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als beide trainers hem zo weinig gebruiken, komt hij misschien niet alleen te kort, maar past hij er ook niet goed. Dat laatste moet toch wel doorslaggevend zijn voor zowel Man U als Donny om te vertrekken en daar lijkt wel sprake van.
Uit elkaar gaan is het beste voor beiden.

14 januari 2022 om 09:58

Lekker terug naar Nijkerkerveen. Half uurtje vanaf Amsterdam. Gravenbergh zal wel vertrekken. Klaassen heeft niet t eeuwige leven en is multifunctioneel. Donny moet naar huis waar moeders zn broodtrommeltje smeert en hij dichtbij huis een balletje trappen kan.

14 januari 2022 om 10:42

Brood kun je smeren, maar ik zou een broodtrommel toch niet insmeren met iets. Dat vervoert moeilijk.

14 januari 2022 om 11:19

Voor het vervoer maakt het niet uit, maar het wordt zo'n kliederboel.

14 januari 2022 om 11:58

Hahaha Bong touche.. Een broodtrommeltje hagelslag lijkt me ook niet wat.

14 januari 2022 om 12:12

Is gewoon het zoveelste voorbeeld van United dat één type speler wil, en er een compleet ander type voor koopt. Wilden een controleur, kochten hem om ook een graantje mee te pikken van het Ajax team dat Europa versteld deed staan. Maar dat ze die jongen dan ook gewoon blijven vasthouden...

Wat zou voor beide clubs de meerwaarde zijn om met Donny van de Beek in zee te gaan? Bij Dortmund zit hij sowieso op de bank die hebben 11 middenvelders , waarvan er 7 beter zijn. En Newcastle strijd tegen degradatie in de PL een competitie waarin Donny van de Beek niet mee kan komen.

14 januari 2022 om 10:12

Maar eerlijk is eerlijk zijn niveau is misschien net te hoog voor Newcastle maar een middenmoot is de Max voor hem

14 januari 2022 om 10:56

ja Donny komt tekort ? . daarom stond hij basis in een team die eigenlijk in de finale van de champions league had moeten staan .

omdat 1 trainer daar besluit dat hij betere spelers heeft en hem dus nooit echt een kans heeft gegeven is hij te licht voor de premier league , echt hoe simpel ben je om dat te denken . ze moeten Pogba daar al lang wegsturen bij Mu . Donny moet ook niet willen blijven in die giftige club, wat een slangenkuil daar . Gewoon naar een mooie club gaan en al deze annalisten hier een op hun nummer zetten .

14 januari 2022 om 11:32

@witjan, ik denk dat je Ajax moet zien als een echt team. Een team dat bestaat uit individuen die daadwerkelijk op elkaar ingespeeld zijn en waarvan de individuele kwaliteiten passen binnen de visie van de club/coach. Ze passen allemaal binnen het systeem. Sommige spelers passen makkelijk / passen zich makkelijk aan in een nieuw team. Donny heeft een specifieke kwaliteit, maar als het team daar niet op is ingericht, dan heb je weinig aan hem. Dat zien we gelukkig wel vaker: speler x is bij club x geweldig en flopt bij club y. Ik vind het dan vaak vanuit de club zeer slecht gescout en vanuit de speler is er onvoldoende gekeken naar de eigen kwaliteiten en of hij daar kan renderen. Newcastle en Dortmund zijn wat mij betreft ook niet de ploegen waar hij zou kunnen renderen. Wellicht een gekke gedachte, maar wellicht verder onder de vleugels van Peter Bosz?

14 januari 2022 om 11:41

@ryanbabel8 ja daar ben ik het dus ook helemaal mee eens , Maar als ik dan zie dat de spelers die nu spelen bij MU ook niet in het systeem passen , (ik vraag me uberhaupt af of ze een systeem hebben daar ) dan heb ik het idee dat er totaal geen voetbalvisie is daar Bij Peter Bosz lijkt me heel goed , al vraag ik me wel af of die daar nog lang zit in Lyon . ze zullen daar nu wel denken dat hij er helemaal niets van kan omdat ze in het rechterrijtje staan . (heerlijk toch die scoreboordjournalistiek )

14 januari 2022 om 12:45

@ryanbabel8 - Het probleem is vooral dat hij eigenlijk alleen z'n gevoel voor diepte zoeken heeft. Hij heeft een aardige functionele techniek, maar hij is niet per se een afmaker. Z'n rendement bij Ajax was ook niet heel bijzonder. Een Guus Til wist dat rendement ook wel te halen. De intensiteit is ook een grote factor. Daar waar Ajax zich grotendeels focussed op die 10 wedstrijden per seizoen in Europa, is het in de Premier League twee keer per week feest. Zeker als aanvallend ingestelde speler moet je iets extra's hebben in de Premier League. Ik denk dus dat spelers als Klaassen en Van De Beek simpelweg niet goed genoeg zijn voor de competitie. Als ze niet scoren, is de rest wat ze leveren echt bijzonder weinig op een dergelijk niveau. Klaassen kan echter ook wat verdedigen en werkt altijd keihard. Die kan het nog enigszins compenseren.

14 januari 2022 om 13:08

Hahahaha vd beek beter dan pogba zeker🤣🤣🤣🤣

14 januari 2022 om 15:01

@Witjan, ja bij United is er voor een miljard aan spelers gekocht (tijdperk Woodward) en het heeft ze vrij weinig gebracht. Daarom kun je nog zoveel geld hebben, maar als je het zonder gedachte zomaar uitgeeft, dan is het snel gedoemd te mislukken. Zo ook de aankoop van Donny.

14 januari 2022 om 16:24

Witjan oh dus de andere 10 op het veld stonden er gewoon bij voor spek en bonen dan.

Je kunt toch zelf zien dat hij te kort komt voor de subtop en dat is United ook nu.

14 januari 2022 om 13:30

@baradona, VdBeek kan het niveau van Newcastle natuurlijk makkelijk aan. Dat lijkt me dus ook een goede match. Een club waar hij speeltijd krijgt en hopelijk de ontwikkeling omhoog mee vorm kan geven. Zou goed kunnen slagen.

Er zitten me toch een paar oelewappers daar bij United. Waarom laat je Lingard en van de Beek niet gaan en verleng je Mata, als ze nooit spelen en ook geen kans gaan krijgen? Pure kapitaalvernietiging en alleen maar verliezers in deze situaties. Wat een waardeloos beleid daar, om te janken.

14 januari 2022 om 12:47

Tja, elke ploeg heeft wissels nodig. Wij kijken naar de bedragen en zijn ook wat subjectief als het Nederlanders betreft, maar we kunnen wel stellen dat Van De Beek gewoon aangetrokken is voor de bank. Het technisch beleid is dan wel erg slecht, maar zelfs daar weten ze heus wel dat Van De Beek geen gevaar is voor Fernandes en Pogba.

14 januari 2022 om 14:15

Maar dat is het dus, van de beek is geen wissel, hij is 7e keuze. Daar heb je jeugdspelers voor, geen grootverdieners

het is voor beide partijen het beste om uit elkaar te gaan
als er zo weinig gebruik wordt gemaakt van Donny

hier wordt niemand vrolijk van

Soms moet je beseffen dat je goed zit, over wat zelfkennis beschikken.
Hij was gewoon goed en belangrijk bij ajax, daar was niks mis mee. Hij zat daar goed op zijn plek.
Niet iedereen heeft het karakter en een bepaald talent om in het buitenland te wonen en werken.
Dit geldt voor veel mensen, ook niet voetballers

14 januari 2022 om 10:24

Het probleem is dat je vaak eerst de stap moet maken voordat je kan ervaren dat het de verkeerde stap is. Het zou wel erg ambitiloos zijn om de stap omhoog niet durven te maken. Met zo'n instelling hoor je niet in de topsport thuis.
Daarnaast moet je ook niet generaliseren. United is verkeerd gebleken, maar er zijn legio clubs hoger dan Ajax waar hij mogelijk wel in het systeem past en kan slagen met zijn stijl van voetballen.

14 januari 2022 om 10:37

Als voetballer droom je er toch van om voor een grote buitenlandse club te mogen spelen? Als Manchester United dan aanklopt, zie ik jou ook geen nee zeggen in Donny zijn situatie

14 januari 2022 om 11:24

@29er absoluut true, valt te prijzen idd.
Maar vind soms dat een omgeving/zaakwaarnemer daar realistischer in moeten zijn. Uk valt nl nog mee qua verschil en afstand. Maar het is al bv een totaal andere wereld als je als nuchtere hollandse jongen uit de klei gaat wonen en werken in pak em beet sevilla.

@timo ik kom eerlijk gezegd van een generatie dat ajax/psv/feyenoord het hoogst haalbare waren. Manu zag en hoorde je nooit wat over en bv ajax was destijds ook gewoon groter.
En zo niet, meer is niet altijd leuker/beter.
Maar ik snap het wel hoor, soms moet je even op je plaat gaan. Maar dan niet wanhopig daar aan gaan vasthouden.

Heb met mijn vrouw in London en Rome gewoond, en we hadden het er naar ons zin hoor. Maar we beseften wel hoe fijn we het in Nl hadden en hoe Nederlands we zijn.
Ik heb inmiddels in Nl een eigen bedrijf maar mijn vrouw werkt nog in Ldn en vliegt heen en weer, ze wil gewoon niet meer weg hier.

Lekker terug naar Nijkerkerveen. Half uurtje vanaf Amsterdam. Gravenbergh zal wel vertrekken. Klaassen heeft niet t eeuwige leven en is multifunctioneel. Donny moet naar huis waar moeders zn broodjes smeert en hij dichtbij huis een balletje trappen kan. Lijkt me echt iemand die wat verder van thuis in z'n slaap huilt dat ie naar zn mamma wil.

Zou belachelijk zijn als hij niet mag vertrekken. Speelt niks en hij heeft spelers ''voor zich'' die ook totaal niet presteren.

Mctominay en Matic? Is toch lachwekkend.
Zelfs Bruno Fernandes presteert amper tot niet meer bij United. En zelfs dan krijgt Donny amper kansen.

Enige die ik goed vond de laatste tijd, was Fred. En opeens werd hij niet meer opgesteld, maar kwam de oude Matic er weer in...

14 januari 2022 om 10:45

Besef wel dat Donny echt helemaal geen indruk heeft gemaakt. Geen creativiteit, geen loopvermogen, geen goals, geen dribbels. Ze hebben niet eens echt een positie voor hem.

14 januari 2022 om 11:38

Dus doordat hij geen indruk heeft gemaakt, krijgt hij geen kans.
Een Matic en Mctominay maken toch ook totaal geen indruk. En die spelen wel gewoon?

Matic is notabene een oude rot waar 0 restwaarde op zit. Ik zou nog liever met Donny spelen dan met hem. Wellicht komt hij dan naar een paar potten weer wat meer in zijn ritme en heb je een speler die wel nog restwaarde heeft. Wellicht is Donny niet goed genoeg, maar slechter dan die 2 Cm's is hij echt niet.

Fred speelt overigens ook opeens niet. Die begon net lekker te voetballen, gaat hij eruit voor die 2 clowns.

14 januari 2022 om 12:29

Om het dan op Matic te schuiven, tsja. Van Matic weet je wat je moet verwachten, en zoveel heeft ie in totaal niet gespeeld dit seizoen. 7 basisplekken, 4 invalbeurten. Zo'n vetpot is dat niet. En Mctominay is gewoon bedoelt als een soort stoomtrein en opruimer. Ik zou ook niet weten waarom je hem niet gewoon als enige controlerende middenvelder laat spelen, maar goed. Maar wat kan van de Beek centraal op het middenveld überhaupt? Zijn concurrent is Bruno Fernandes hoofdzakelijk.

14 januari 2022 om 16:42

@bongiorno

Oké, zijn concurrent is Bruno. Maar wat presteert Bruno de afgelopen 10 wedstrijden bij United? Hij zat zelfs potten op de bank en zelfs toen speelde Donny niet.

Ik vind het gewoon belachelijk dat hij niet speelt. En als hij dan niet speelt omdat ze hem niet goed genoeg vinden: verhuur hem dan of verkoop hem dan. Laat die jongen ingodsnaam niet weer een heel jaar verpieteren...

14 januari 2022 om 16:57

Ik ben het niet helemaal met je oneens. 116 minuten is echt niks. Als ze hem nou eens 4 keer achter elkaar basis zouden zetten, dan weet je wat meer inderdaad.

14 januari 2022 om 12:53

Anderzijds: Wat gaat Van De Beek in hemelsnaam klaarspelen als zelfs Bruno Fernandes het momenteel niet makkelijk heeft? Daarnaast zijn Mctominay en Matic defensiev(e) (ingestelde) middenvelders. Dat zijn niet de spelers waar Van De Beek mee zou moeten concurreren. Verdedigen kan hij niet, dus dat is geen optie.

Dit is nou eenmaal het risico als je een speler als Ronaldo aan gaat trekken. Hij rendeert 'wel leuk', maar eist automatisch elke aanvallende bal op. Als je daar als coach intrapt en hem die rol geeft, dan gaat de ploeg beduidend minder draaien. Nu vond ik die tweede plek van vorig seizoen sowieso onverwachts. Zo'n goede ploeg vind ik het helemaal niet.

14 januari 2022 om 16:45

Mwah, niet helemaal mee eens.
Als je er van uit gaat dat Pogba geblesseerd is, kan je toch zeker wel met Fred of Mctominay naast vdbeek spelen met Bruno ervoor? Dan heb je een prima middenveld. Donny maakt defensief echt wel zijn meters (en zelfs Bruno). Daarnaast komt er dan ook eens wat meer voetbal vanuit de as en vanuit achteruit erin.
Donny viel bijvoorbeeld in tegen ik meen Watford. Direct zag je dat hij op die plek (rcm), balletjes diep begon te geven. Ze waren gevaarlijk (niet allemaal), maar je zag zijn aanwezigheid en een risico in zijn spel, dat de aanvallers van United goed doet.

Met deze opstelling kan je toch prima spelen? Zeker tegen de onderste 8 a 10 teams in de BPL. En ja, je kan een Rashford of Martial er nog ingooien ipv Greenwood of Sancho ofcourse.

De Gea
AWB
Varane
Lindelof
Shaw
vd Beek
Fred/McTomin
Greenwood
Fernandes
Sancho
C. Ronaldo

Het is toch ongekend als Donny ook in deze valstrik trapt. Beide trainers zeggen dat zijn speeltijd nog wel komt, nou bij Olé waren het 2 minuten per wedstrijd en nu zijn het er maximaal 15 of 20. Hoezo denk je in godsnaam mee te mogen naar het WK? Helemaal bij Van Gaal? Zelfs als hij naar een club gaat waar hij 90 minuten per wedstrijd gaat spelen, moet hij zich alsnog bewijzen om überhaupt mee te mogen naar het WK. Dat gaat hij bij United never nooit redden. Die halve wedstrijdjes gaan heb absoluut geen plek opleveren, hoezo zien ze dat niet? Als je echt zo graag naar het WK wilt, moet je je heil ergens anders zoeken en genoegen nemen met minder salaris. Niet volgende week, niet morgen, maar vandaag vertrekken.

Ik denk dat je als voetballer, in dit geval Donny, gewoon ergens wil voetballen op welk (redelijk) niveau dan ook.

Als hij ergens in Nederland bij een mooie club verzekerd is van een basisplaats dan heeft hij dat natuurlijk liever dan bij bijvoorbeeld een degradatie kandidaat in de PL afwachten of je mag spelen.
Maarja...centjes die gooien vaak roet in het eten bij het maken van de beste keuze op sportief vlak.
Nu weet ik niet wat vd Beek verdient bij MU, maar wellicht heeft hij al genoeg om te kunnen rentenieren en vind hij een salaris van 1 - 2 miljoen o.i.d. ook wel genoeg i.c.m. de garantie altijd te kunnen spelen.

Met verhuur schiet Donny ook niks op. Donny moet gewoon een vaste transfer gaan maken naar een club waar die wel aan spelen toe komt. als United hem alleen wil verhuren dan is hij erna weer terug bij af.

Manchester United was vanaf het begin een rare keuze. De plek waarop van de Beek uitblonk bij Ajax was al bezet door Bruno Fernandes, dan weet je dus dat je niet veel gaat spelen. Wat heeft hem doen besluiten om toch naar Man U te gaan?

Het is uiteraard een prachtige club met een grote historie, maar als de kans op spelen vanaf het begin 0 is, dan heeft het niet veel zin.

Man U voelt dit verder ook niet in de portemonnee? Die gast strijk tonnen per week op, alles toon dat ook deze trainer hem totaal niet gaan gebruiken ookal zegt je van wel en niemand daar binnen zegt:’ Oi lads, are we this stupid?’

Toch knap hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren