Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Excelsior vernedert Volendam in 29 minuten; Eindhoven evenaart stokoud record

Laatste update:

FC Volendam heeft voor het eerst sinds 13 augustus van het vorige kalenderjaar weer eens een nederlaag geleden. Excelsior maakte binnen 29 minuten gehakt van de koploper van de Keuken Kampioen Divisie en vertrok uiteindelijk met een 2-5 overwinning uit het vissersdorp. Achtervolgers FC Emmen (2-0 zege op Jong FC Utrecht) en FC Eindhoven (4-0 zege op VVV-Venlo) maakten geen fout en de Eindhovenaren evenaarden met de achtste zege op rij een 48 jaar oud clubrecord. NAC Breda won mede dankzij een doelpunt van de waarschijnlijk vertrekkende Ralf Seuntjens met 2-0 van De Graafschap.

FC Volendam - Excelsior 2-5
Excelsior hield vanaf het fluitsignaal genadeloos huis in het KRAS Stadion. De wedstrijd was slechts twee minuten aan de gang toen Kenzo Goudmijn de score opende. Thijs Dallinga bediende de vleugelaanvaller, die Oskar Buur uitkapte en in de verre hoek raak schoot. FC Volendam kwam kort daarna nog goed weg toen een volgend doelpunt enigszins weifelend werd geannuleerd en doelman Filip Stankovic een inzet van Marouan Azarkan keerde. Ondanks de waarschuwingen kon Volendam echter niet voorkomen dat Excelsior al snel grote afstand nam.

Mats Wieffer bediende Reuven Niemeijer, die alle ruimte kreeg om richting het doel te gaan en raak te schieten: 0-2. Drie minuten later tilde Dallinga met zijn dertigste competitietreffer van het seizoen de marge naar drie: op aangeven van Azarkan ging zijn hakje in de kruising. Azarkan completeerde in de 29ste minuut met een schuiver in de verre hoek de wervelende start van Excelsior door de 0-4 aan te tekenen. Volendam kreeg door een overtreding van Brandon Ormonde-Ottewill op Daryl van Mieghem binnen het strafschopgebied een buitenkans om in de eerste helft nog wat terug te doen, iets dat Robert Mühren niet naliet.

Wim Jonk had zijn ploeg in de rust overduidelijk op scherp gezet en dat resulteerde al vroeg in de tweede helft in de 2-4 van Boy Deul. Het bleek het startschot van een offensief van Volendam in de jacht op de aansluitingstreffer. Onder meer Deul en Mühren kregen grote kansen, maar doelman Stijn van Gassel of een verdediger op de lijn brachten verschillende keren redding voor Excelsior. Mede daardoor kwam Excelsior niet meer in de problemen en in blessuretijd en Michael Chacón bepaalde de eindstand in blessuretijd op 2-5.

FC Emmen - Jong FC Utrecht 2-0
FC Emmen maakte Jong FC Utrecht aan De Oude Meerdijk al snel duidelijk dat er weinig te halen viel. Thijmen Nijhuis - de doelman van de Utrechtse beloften - kon aanvankelijk nog redden op pogingen van Ole Romeny en Miguel Araujo, maar was kansloos toen Rui Mendes na negentien minuten spelen de bal voor het inschieten kreeg. Dankzij Jasin-Amin Assehnoun verdubbelde FC Emmen nog voor er een halfuur op de klok stond de marge. FC Emmen kreeg in het restant van de wedstrijd de nodige kansen, via onder meer Romeny, Assehnoun en Reda Kharchouch. Verder weglopen lukte de thuisploeg niet, maar Jong Utrecht kon ook van score gehouden worden en daardoor werd de 2-0 stand over de streep getrokken.

FC Eindhoven - VVV-Venlo 4-0
FC Eindhoven kon tegen VVV-Venlo de achtste zege op rij boeken en daarmee een clubrecord uit 1974 evenaren. Desondanks leek er voor de ploeg Jos Luhukay weinig aan de hand na de eerste twintig minuten. Toen de klok 23 aangaf, stond FC Eindhoven echter op een 2-0 voorsprong. Charles-Andreas Brym opende de score, waar Jasper Dahlhaus drie minuten later met een fraaie vrije trap de score verdubbelde. Nog voor er een uur verstreken was in het Jan Louwers Stadion maakte FC Eindhoven een einde aan alle hoop voor de bezoekers. VVV-doelman Delano van Crooij had nog een antwoord op een fraai schot van Matthias Verreth, maar was kansloos op de rebound van Dahlhaus. Het slotakkoord werd drie minuten voor het einde verzorgd door Jort van der Sande, die de eindstand op 4-0 bepaalde.

FC Dordrecht - Jong Ajax 3-3
Doordat het eerste elftal van Ajax vrijdagavond tegen SC Cambuur speelde, moest Jong Ajax aan De Krommedijk aantreden met een bijzonder jeugdig elftal. Toch begonnen de Amsterdamse beloften beter aan het duel dan de thuisploeg, wat resulteerde in kansen voor onder meer Christian Rasmussen en uiteindelijk de openingstreffer van Silvano Vos. Kristian Hlynsson raakte de paal, waarna de bal terugkwam in de doelmond. Vos slaagde erin om het leer in de kruising te krijgen en Jong Ajax daarmee een verdiende voorsprong te bezorgen.

FC Dordrecht poetste die achterstand in het slot van de eerste helft echter volledig weg, ondanks dat Ar'Jany Martha nog de paal raakte. Mathis Suray tekende na een snelle counter voor de gelijkmaker, waarna Alessio Miceli twee minuten later voor de 2-1 zorgde. Die treffer werd na kort overleg tussen de scheidsrechter en de grensrechter, nadat werd geconcludeerd dat er in aanloop naar de treffer van Miceli geen sprake was van hinderlijk buitenspel. Door een fraaie hakbal van Jacky Donkor liep Dordrecht kort na rust uit naar 3-1, al bleek Jong Ajax nog niet helemaal afgeschud. Rasmussen bracht vrijwel direct de spanning terug en in blessuretijd kwam Jong Ajax met tien man - invaller Steven van der Sloot kreeg een rode kaart - terug tot 3-3. Hlynsson bezorgde de ploeg van trainer John Heitinga met een rake strafschop nog een punt.

NAC Breda - De Graafschap 2-0
Door blessures en coronagevallen bij spelers én stafleden kampte NAC met forse personele problemen in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen De Graafschap, waar trainer Edwin de Graaf een van de afwezigen was. Toch kende de thuisploeg - waar Ralf Seuntjens zijn laatste wedstrijd leek te spelen voor hij naar Japan verkast - een goede start, want al vijf minuten stond er een voorsprong op het scorebord. Ted van de Pavert kopte een voorzet van Kaj de Rooij achter zijn eigen doelman Hidde Jurjus.

De beste kansen bleven vervolgens via Jeredy Hilterman, Gylermo Siereveld, De Rooij en Odysseus Velanas voor NAC, al werd een inzet van Jeffry Fortes kort na rust van de lijn gehaald door Seuntjens. Met 72 minuten op de klok trok NAC de wedstrijd naar zich toe. De Rooij kreeg de vrijheid aan de rechterkant van het veld en kon de bal voor het doel krijgen. De defensie van De Graafschap kreeg de bal niet weg, waardoor Seuntjens de 2-0 voor het inschieten kreeg. De aanvaller lijkt daardoor met een doelpunt én een 2-0 zege op zijn oude club De Graafschap afscheid te nemen van het Rat Verlegh Stadion.

TOP Oss - Roda JC Kerkrade 1-2
Nadat TOP Oss een grote kopkans had gemist, maakte Roda in de twintigste minuut de eerste van de avond. Bij een hoekschop kon Guus Joppen de bal in duel met doelman Nolbert Alblas binnen werken. De doelman van TOP kwam zeer ongelukkig terecht en moest per brancard van het veld, waarbij zijn nek gestabiliseerd werd. TOP kwam in de 64ste minuut terug dankzij Stuy van den Herik, die een afgemeten voorzet van Yannick Leliendal op zijn hoofd liet vallen: 1-1. Roda ging er alsnog met de winst vandoor dankzij Dylan Vente, die twaalf minuten voor tijd binnenkopte uit een voorzet van Anthony Limbombe: 1-2.

FC Den Bosch - MVV Maastricht 3-1
Van de dramatische vorm van Den Bosch - dat al sinds november niet won - was in de openingsfase niets terug te zien. Aan de hand van Soufyan Ahannach namen de Noord-Brabanders binnen 35 minuten een dubbele voorsprong. De vleugelspits vlamde de bal eerst snoeihard in de kruising en kon even later doelman Romain Matthys omspelen: 2-0. Balverlies leidde twintig minuten na rust tot de 2-1 van MVV, die door Sven Blummel fraai in de verre hoek werd geknald. Den Bosch hield echter stand en maakte er in blessuretijd nog 3-1 van dankzij een kopbal van Mohamed Berte.

Almere City FC - Helmond Sport 3-0
Almere City zat de laatste weken al in de lift en het bezoek van hekkensluiter Helmond Sport was een goede kans om die lijn voort te zetten. De thuisploeg kreeg na twintig minuten een strafschop, toen Thijs van Leeuwen werd gehaakt. Lance Duijvestijn stuurde Mike Havekotte naar de verkeerde hoek: 1-0. Een gevaarlijk ingebrachte vrije trap van opnieuw Duijvestijn leverde op slag van rust een eigen doelpunt op van Jarno Lion: 2-0. Kort na rust maakte Almere het karwei af via Van Leeuwen, die van links naar binnen kwam en de verre hoek trof: 3-0.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Willem II3422754173
2Roda JC Kerkrade34201043570
3FC Groningen3420773667
4FC Dordrecht34171252163
5ADO Den Haag34161082158
6De Graafschap3418412758
7NAC Breda3414812550
8MVV Maastricht3414713449
9Jong AZ Alkmaar3414713-249
10SC Cambuur3413615245
11VVV-Venlo3412913-345
12FC Emmen3413615-745
13Helmond Sport3412814-444
14Jong Ajax3410915-839
15FC Eindhoven3481412-1238
16Telstar349619-1933
17TOP Oss3410222-2932
18Jong PSV348719-2231
19FC Den Bosch347819-2829
20Jong FC Utrecht345920-3824

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nieuwe spits van PSV voor volgend seizoen, Dallinga? 😉

11 maart 2022 om 22:16

Ben blij dat jij niet over de transfers gaat 😬

12 maart 2022 om 08:00

Hij is 21 en maakt ze wel heel makkelijk. Zou het geen probleem vinden als Feyenoord het gokje waagt en hem een jaar aan een eredivisie club verhuurt.
Azarkan overigens ook weer bij 2 goals betrokken, benieuwd of hij volgend jaar aan kan haken.

Maandag de kraker FC Emmen - Volendam. Leuke pot in de KKD.

Als je maandag wint van ADO heb je de periode. Daarnaast spelen Emmen en Volendam tegen elkaar en dan is directe promotie ineens mogelijk. Deze vorm vasthouden en alles is mogelijk.

11 maart 2022 om 22:37

Bizar toch, na 29 speelrondes 7 punten achter op koploper Volendam. Niet dat de FC iets in de Eredivisie te zoeken heeft, maar een jaartje tegen Feyenoord, Ajax en Psv zou echt onwerkelijk zijn..

11 maart 2022 om 22:55

Ze hebben inderdaad niks in de eredivisie te zoeken. Na promotie is de kans zeer groot dat je direct degradeert en je daarna nog loopt met kosten van dat eredivisie jaar. Dus dan kan t financieel zwaar worden. Maar Ajax Feyenoord en PSV ontvangen aan de Aalsterweg is echt een droom.

11 maart 2022 om 23:17

Ik denk dat het reuze mee zal vallen. Toen teams als Go ahead Cambuur Nec Emmen etc promoveerde dacht iedereen precies hetzelfde maar die kregen het toch ook voor elkaar om erin te blijven.

12 maart 2022 om 00:08

Van dit rijtje is eigenlijk Emmen een goede vergelijking. De andere ploegen hebben grotere achterban, meer geld en hebben vaker in de eredivisie gespeeld. Eindhoven heeft al bijna 50 jaar geen eredivisie meer gespeeld, heeft daarnaast qua achterban op te boksen tegen PSV en heeft sowieso een van de kleinste begrotingen van het betaalde voetbal. Maar ik hoop dat je gelijk hebt.

Zo Volendam even op hun nummer gezet. Volgende week naar Emmen en dan kan het zomaar zijn dat je 2de staat.

Dallinga toe aan stap naar Eredivisie. Wat een seizoen

11 maart 2022 om 22:15

Mwah, sommige spelers zijn gewoon goed in de kkd maar komen er gewoon te kort voor het eredivisie niveau. Muhren van volendam is daar een goed voorbeeld van.

11 maart 2022 om 22:28

Ja Muhren is typische kkd spits. Dallinga ook? Die schat ik wel in voor eredvisie rechtse rijtje. Geen AZ of Utrecht

11 maart 2022 om 23:04

Terecht gewonnen maar moet er wel bij vermelden dat volendam met een veeeeel te aanvallend ingesteld team begon en 2e helft werd dat omgezet,en zag je hoe kwetsbaar en zwak excelsior is,en volledig in paniek raakte bij de 2-4,vollop tijdtekken. Nee excelsior gaat t niet redden. En idd ook volendam gaat n keer verliezen

11 maart 2022 om 23:27

2de helft was het idd een heel ander verhaal. Excelsior weinig van hun eigen helft geweest. Zonde dat de goals niet vielen. Desondanks een vermakelijke wedstrijd, jammer genoeg niet het gewenste resultaat.

Deze is wel erg lekker! Wat een prestatie, ongelofelijk.

Volendam heeft echt niets in de eredivisie te zoeken. Nummer 1 tegen nummer 3 en dan nog maar krap 5 duizend succes supporters op de tribunes.

11 maart 2022 om 23:30

5000 passen er bij jullie niet in! Wij promoveren straks,en er komt n nieuw stadion van 35000000,komt goed

11 maart 2022 om 23:30

Dat is toch ommenabij 1/6 of 1/7 van alle inwoners. Dan te bedenken dat er natuurlijk nog bejaarden, ouders en baby's zijn die niet naar een wedstrijd gaan. Is 5000 mensen aan toeschouwers helemaal niet zo slecht als mensen het laten lijken.

Enerzijds, maandag Volendam verslaan en doorstoten als koploper!
Anderzijds gehoopt dat Volendam, Excelsior zou elimineren en dat wij samen er tussen uit kwamen

Hoeveel andere spelers in de basis bij Jong Ajax i.v.m. maandag? Ik miste in ieder geval Kudus, Daramy, Unuvar, Danilo. En toch beweren dat er geen sprake is van competitie vervalsing. Mij best, maar het blijft vreemd.

Jammer overigens van ADO, kan wel weer een Haagse overwinning gebruiken, en betreft Excelsior, uiteraard prachtig. Er moet nog een club Emmen van de directe promotie afhouden.

11 maart 2022 om 22:42

Geef mij een goede reden waarom Unuvar of Danilo niet bij Jong zouden mogen spelen? Ook Kudus en Daramy hebben amper in 1 gespeeld. Ik snap dat Excelsior fans hiervan balen, maar blijkbaar kiest Ajax ervoor om ze bepaalde wedstrijden te laten spelen en dan hebben die clubs net pech.

11 maart 2022 om 23:00

Ze hebben alle reden om die jongens lekker te laten spelen in de Keuken Kampioen, gezien de regels het toelaten. Het is gewoon frappant dat je begin deze week +/- zesmaal de complete (!) selectie waarde van ADO op het veld hebt staan en vandaag tegen Dordrecht stond er voor minder als een tiende hiervan. Het is gewoon niet fair dat dit gebeurt in een bestaande competitie, en terecht dat er scheve gezichten komen.

Naar mijn idee is de enige geldige oplossing voor eerlijke competitie, dat de resultaten niet meetellen tussen Jong teams en niet Jong teams. Op deze manier kun je tenminste spreken van eerlijke competitie en mogen de jong teams opstellen wie ze willen opstellen.

11 maart 2022 om 23:47

Haha alles wat jij van Emmen wil gebeurt bij jou ado! Volgend jaar nog een jaar kkd gefeliciteerd alvast😂😂

12 maart 2022 om 00:04

Het bestuur van ADO doet er inderdaad alles aan om de promotie aan de horizon te doen verbleken, wat een pietluttige beslissingen er worden genomen en hoe het doorsijpelt in het spel. Verschrikkelijk.

Overigens vind ik nog een jaar KKD fantastisch, die competitie wordt echt onderschat want de amusementswaarde is een stuk groter. Wel droom ik van een competitie die ik niet hoef te delen met FC Emmen, in die zin moet ik dan toch maar hopen op een directe promotie plek voor jullie.

12 maart 2022 om 10:49

Wat heb je dan tegen Fc Emmen?

Heel sterk Roda! Al had TOP zeker een gelijkspel verdiend!
Gefeliciteerd Roda

12 maart 2022 om 00:03

TOP heeft het een stuk beter voor elkaar. Hebben flink tegenstand geboden tegen Roda. Belangrijke zege ook voor Roda. Nu play offs, ook in combinatie met het programma nu toch niet meer mis kan gaan.

Hier was ik al bang voor. Gezien het programma schat ik de kans groot dat het alsnog mis gaat. Nog een trauma erbij, de zoveelste afgelopen tien jaar. Maandag zullen we de koppositie kwijt zijn en komt Eindhoven ook nog eens op 4 punten. En dan moeten we vrijdag nog naar Den Haag. En later volgt er nog een serie GRA thuis, JAJ thuis en JPS uit.

11 maart 2022 om 23:16

Tuurlijk hoop ik dat ADO jullie nog gaat achterhalen maar ik zou me niet zo druk erom maken, Emmen is gewoon de mindere ploeg, ADO draait alles behalve lekker momenteel en die serie tegen jong PSV en jong Ajax, dat is een loterij, of je treft wederom Kudus, maar ik vermoed dat ze bij Ajax jullie graag zien promoveren dus ik verwacht eerder een a-junioren selectie.

12 maart 2022 om 08:19

Emmen de mindere ploeg? Emmen heeft de breedste en beste selectie van de eerste 3 ploegen. Oké, het is niet altijd met oogstrelend voetbal, maar als jij zegt dat emmen de mindere is, heb jij of weinig verstand van voetbal, of jij volgt het totaal niet. Waarschijnlijk teletekst standen bekijken en zo je mening vormen. Slecht stukje tekst kerel.

12 maart 2022 om 10:54

En Emmen heeft veruit de beste verdediging van de KKD. Scoren alleen veel minder dan Volendam en Excelsior. Ikea hou jij je maar bezig met ADO.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren