Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Engelse gokkers op eigen wedstrijden fors gestraft

Laatste update:

Het wedden op een eigen wedstrijd is Accrington Stanley-verdediger Peter Cavanagh duur komen te staan. De 28-jarige speler kreeg van de Engelse voetbalbond (FA) te horen dat hij de komende acht maanden niet meer welkom is op de speelvelden. Daarnaast kreeg hij ook een boete van bijna 4.000 euro opgelegd. Enkele (oud-) teamgenoten ondergingen hetzelfde lot.

De club uit de Engelse vierde divisie speelde op 3 mei 2008 een wedstrijd tegen Bury, die met 2-0 verloren ging. Achteraf bleek dat Cavanagh geld in had gezet op dat duel, met uiteraard als doel flinke winst te maken. Naast Cavanagh werden nog vier andere spelers geschorst en beboet wegens het onreglementair wedden op eigen wedstrijden.

Chester’s Jay Harris, destijds spelers van Accrington Stanley, werd voor een jaar geschorst en kreeg een boete van iets meer dan 5.000 euro. Zijn toenmalige ploeggenoten Robert Williams en David Mannix kregen schorsingen aan hun broek van respectievelijk acht en tien maanden. Andrew Mangan, toen in dienst van Bury, mag vijf maanden niet meer voetballen.

“Het ging hier om het herhaaldelijk doorbreken van de wetten van de voetbalbond”, luidt de verklaring van de FA. “Deze zijn vitaal om het vertrouwen in de integriteit van het voetbal te waarborgen.” Cavanagh werd door de tuchtcommissie als voorbeeld gesteld, omdat hij aanvoerder is. “Dit zijn serieuze misdrijven door een verantwoordelijk persoon, en daarom moet hij een aanzienlijke periode zijn straf uitzitten en een forse boete betalen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je zal maar bij hun in het team zitten, doe jij je stinkende best om te winnen terwijl je teamgenoten het liefst met 2-0 verliezen! Dat is nog eens flink genaaid worden.
Tenminste als ze er zelf ook niet bij betrokken waren op wat voor manier dan ook!

Terecht dat ze geschorst zijn, wedden op verlies van je eigen club hoort duidelijk niet in het voetbal thuis. Helemaal de aanvoerder moet een lange schorsing krijgen! Zottelingen...

hoe is de Fa hierachter gekomen dan?

10 augustus 2009 om 17:49

alle namen screenen lijkt mij die gegokt hebben op de wedstrijden.

10 augustus 2009 om 17:53

ik ga dr niet vanuit dat ze hun eigen namen hebben gebruikt bij het gokken op hun wedstrijd.. zal wel heel erg opvallend zijn.. denk dat iemand zn mond niet heeft kunnen houden waardoor het aan het rollen is gekomen!

10 augustus 2009 om 18:36

Het geld zal bij een bepaald bedrag toch op de rekening gezet worden. En de rekening moet bij het overmaken kloppen met de naam. Anders zie ik ook niet echt een mogelijkheid

Had hij ingezet op verlies van zijn eigen wedstrijden dan, dat kan ik niet echt uit het verhaal opmaken. Als hij ingezet heeft op verlies van zijn eigen team dan is de straf natuurlijk volstrekt logisch, maar als hij heeft ingezet op winst voor zijn eigen team dan is de straf belachelijk natuurlijk.

10 augustus 2009 om 17:53

Ook al heb je ingezet op verlies.. Als ze abrupt slecht gaan spelen, is deze straf terecht.. Maar als ik een (met alle respect) Afc speler was (om een willekeurige club te noemen) die in de beker tegen Ajax of Psv of Az moet spelen, dan verwacht je niet dat je wint, terwijl je wel je stinkende best doet.. Dan vind ik de straf totaal onnodig. Zolang je blijft vechten voor de overwinning, vind ik dat het gokken op eigen wedstrijden kan. Ga je expres slecht spelen voor het geld, dan gewoon deze schorsingen geven!

10 augustus 2009 om 18:21

Kan me wel indenken waarom je zo denkt, maar dat kan ook niet. Je kan nooit op verlies inzetten van je eigen club, ook al weet je dat je van tevoren kansloos bent.. Het is gewoon tegen de regels en moet inderdaad aangepakt worden door de voetbalbonden. En hoe wou jij bewijzen dat iemand expres slecht gaat spelen, dat kan je misschien wel zien tijdens een wedstrijd maar hij kan ook een off day hebben.. Daarom gewoon hard aanpakken deze gokkers op hun eigen clubs!

Het is natuurlijk een wereld van verschil of je inzet op verlies of winst van je eigen ploeg! Bij het eerste is het gewoon niet bijster handig, bij het tweede is het erg verdacht en is er sprake van competitievervalsing!

10 augustus 2009 om 19:02

Dat bedoel je andersom toch?

10 augustus 2009 om 19:46

Die aanvoerder Peter Cavanagh wedde 5 pond op het feit dat zijn club Accrington Stanley zou verliezen van Bury. Dus daarom zeker we een zeer kwalijke zaak en ook een terechte schorsing.

Eigen schuld en ook een goede zaak. Je hoeft ook niet te wedden op wedstrijden waarin jezelf deel vanuit maakt.

Gokken zou verboden moeten worden.. het maakt zoveel kapot.
Mensen raken falliet, gezinnen gaan kapot en sport lijdt er ook onder

Je kan geen voetballiefhebber zijn en een gokker omdat je dan constant naar het resultaat kijkt waar je zelf op hebt gegokt

Maar jah netals alcohol en cigaretten zal het nooit verboden worden omdat er zoveel geld in draait.......

On: 4000 euro boete is nog te weinig voor zo'n fraudeur

10 augustus 2009 om 18:59

Zizoufan, ik ben het daar niet mee eens. Ik gok zelf niet maar zou het toch niet willen zien als verboden. het is puur tijdverdrijf voor sommigen, het verbieden zou de betutteling nog verder doorvoeren, dat moeten we niet willen. Mensen hebben ook een eigen verantwoordelijkheid, en als ze hun verantwoordelijkheden niet nemen zullen ze daarvan uiteindelijk de rekening gepresenteerd krijgen, mensen hebben het recht hun eigen fouten te maken zolang daardoor andere mensen niet worden gedupeerd.

Ik vind gokken op eigen wedstrijden echter zeer zeer kwalijk, tenzij je inzet op het winnen van de match.

10 augustus 2009 om 19:41

je zegt het goed ja zolang andere maar niet gedupeerd worden, maar dat is in heel veel gevallen wel zo denk eens aan kinderen, vrouw, familie.

on: veel harder straffen!

10 augustus 2009 om 19:44

Als de vrouw het niet eens is met de levensstijl van haar man moet zij hem daarop aanspreken en anders haar conclusies trekken, dan houden ze er blijkbaar een andere manier van leven op na.

10 augustus 2009 om 19:38

@zizoufan
Totaal niet met jou eens. Gokken op sportwedstrijden is juist een verrijking. Ook een saaie wedstrijd wordt in een keer heel erg leuk als je er een gokje op waagd. Datzelfde geldt voor alcohol, zolang je er maar niet verslaafd aan raakt.

Voor zowel alcohol als gokken geldt dat mensen zelf horen uit te maken of ze dit wel of niet doen. Net zoals al die overdreven gelovige mensen die willen alleen maar verbieden om hun eigen straatje schoon te vegen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren