Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Emiliano Martínez krijgt twee keer geel maar géén rood dankzij speciale regel

Laatste update:

Ongekende taferelen in de Conference League. Emiliano Martínez kreeg gedurende de penaltyserie tussen Aston Villa en LOSC Lille een tweede gele kaart wegens provoceren, maar hoefde het veld niet te verlaten en keepte zodoende de strafschoppenserie uit. Volgens de reglementen was dat overigens de juiste beslissing.

In minuut 39 had de Argentijnse goalie al zijn eerste gele kaart te pakken, wegens tijdrekken. In de penaltyserie keerde Martínez de strafschop van Nabil Bentaleb, waarna hij zich wendde tot de Lille-fans achter hem.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Met een stiltegebaar provoceerde hij de Franse supporters, hetgeen hem niet in dank afgenomen werd door scheidsrechter Ivan Kruzliak, die hem beloonde met een gele kaart, zijn tweede.

Toch mocht Martínez blijven staan. De commentator bij ESPN begreep er niks van. "Als hij geel heeft gekregen is dat toch zijn tweede? Dan mag hij nu verder niet meer meedoen, maar hij hoeft er niet af. Wat een rare beslissingen!", bleef hij verbouwereerd achter.

Toch maakte Kruzliak de juiste beslissing. Volgens de officiële reglementen, die pas dit seizoen (!) gelden, worden gele kaarten die in de reguliere- en extra speeltijd zijn genoteerd niet meegenomen naar de strafschoppenserie. Alleen rode kaarten worden vanzelfsprekend vertaald naar de penaltyserie.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Ik vind het ook een rare gele kaart. Als supporter mag je zo'n iemand twee uur lang voor rotte vis uitmaken. Maar als je sportief revanche neemt en een gebaartje maakt krijg je geel.. Hoort er toch gewoon bij, als speler hoef je echt niet alles over je heen te laten gaan.

19 april 2024 om 09:42

Zonder dit soort spelers en trainers is het spelletje toch ook een stuk minder leuk. Ik geniet altijd wel van de fratsen van dit soort idioten en vooral van hoe mensen zich laten opfokken door dit soort gasten.

19 april 2024 om 13:56

Als je supporters ook kaarten kon geven was dat wel gebeurt hoor. Als speler moet je een beetje een goed voorbeeld geven, al die rare fratsen kan je dan beter gewoon achterwege laten.

Sloeg ook helemaal nergens op dat die geel kreeg. En daarnaast maakte hij een gebaar dat hij de bal wou hebben. En daar gaf de scheids hem dus geel voor en niet die rare dansjes of die vinger voor zijn mond. Bizarre scheids ook weer. Als het publiek hem de hele wedstrijd uitfluit waarom kan die dan niks terug doen. Tja hij heeft wel het laatste gelachen uiteindelijk.

19 april 2024 om 08:11

En toch (ongeacht of deze kaart terecht was) is het wel een vreemde regel toch? Zoals in dit artikel benoemd wordt geeft dat dus een vrijbrief om te klootviolen, hoewel Martinez dat in dit geval niet eens per se doet.

Bizar, maar als dit de regel is? Dan zou t wel zo zijn, scheidsrechters geven de laatste tijd de vreemde gele kaarten, laten eerst veel door gaan bij de tegenstander en soms bij t kleinste vergrijp krijg de ander wel geel, overigens, betekent dit dat als iemand zijn 5e gele kaart krijgt in de wedstrijd hij uitgesloten is voor de penaltyserie?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren