Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eli Dasa duikt na vertrek bij Vitesse op in Rusland en zorgt voor ergernis

Laatste update:

Eli Dasa heeft zich met de keuze voor zijn nieuwe club niet populair gemaakt in zijn vaderland. De Israëliër, die de afgelopen jaren voor Vitesse speelde en daar deze zomer transfervrij vertrok, heeft getekend bij Dynamo Moskou in Rusland. Er wordt nu gevreesd voor politieke spelletjes.

Dasa heeft een driejarig contract getekend bij de Moskovieten en zwicht daarmee voor het torenhoge salaris dat hem geboden werd. Naar verluidt gaat de rechtsback miljoenen verdienen en heeft het Nederlandse agentschap SEG daar een grote rol in gespeeld. Zij onderhandelden succesvol over de persoonlijke voorwaarden. De keuze voor Dynamo betekent wel dat Dasa met praktische betalingsproblemen te maken krijgt, aangezien er financiële sancties zijn opgelegd aan Rusland en er niet zomaar geld overgemaakt mag worden naar een rekening in Israël.

In dat land zijn ze sowieso niet blij met de keuze van Dasa. Door de betalingsproblematiek kan de vleugelverdediger in juridische conflicten terechtkomen met de FIFA en daarnaast vreest men in Israël dat de vice-captain van het nationale elftal het middelpunt wordt van een politiek steekspel. Als de oorlog tussen Rusland en Oekraïne escaleert, zou het volgens de Israëliërs kunnen dat president Vladimir Poetin gebruik maakt van de aanwezigheid van Dasa. Tenslotte komt racisme vaak voor in de Russische competitie en is de rechtsback joods en van Ethiopische afkomst, waardoor zijn landgenoten vrezen dat ook dat problemen op gaat leveren.

De afgelopen drie jaar speelde de 29-jarige Dasa voor Vitesse. Hij werd transfervrij opgepikt bij Maccabi Tel Aviv en speelde daarna negentig officiële wedstrijden in Arnhem, waarin hij één keer scoorde en dertien assists gaf. Tot dusver kwam de verdediger ook al tot 48 interlands voor Israël. Het afscheid van Dasa bij Vitesse liep heel anders dan verwacht, aangezien hij niet aanwezig was bij de wedstrijden in de play-offs. De Israëliër had zijn bruiloft te vroeg gepland en wilde die niet meer verzetten, waardoor hij afwezig was. Dat zorgde voor veel ergernis bij Vitesse.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zet na deze gewoon de comments uit.

A: Belachelijk, de UEFA moet zich niet mengen met politiek.
B: Ja en Israel zelf dan of de VS, of Nederland met de slavernij.
Japie: Frenkie de Jong kan er niks van.
C: Heel goed dit, allemaal uitsluiten die Russen!

6 september 2022 om 11:32

Haha ik wou net zeggen. Hele tijd dezelfde reacties. Je kan ze wel dromen onderhand. De eerste staat alweer onder mij, met uiteraard een verwijzing naar de VS 😂
Het woordje Hypocriet mag ook niet ontbreken. Lijken wel een stelletje bots hier. Corona idem dito.

6 september 2022 om 11:37

Ik mis eigenlijk alleen een referentie naar Qatar in je opsomming, verder omvat je het allemaal tot in perfectie. Een heerlijke herhaling van zetten. Bij hele interessante topics worden artikelen soms gerecycled waardoor er nog comments staan van de vorige keer. Dat zouden ze bij deze artikelen moeten doen.

6 september 2022 om 11:40

Ja het heeft geen zin dit, ik hap zelf ook altijd precies hierin. Kan het dan niet laten. Maar dit artikel geeft gewoon exact dezelfde strekking aan comments als dat de reacties op het artikel van Normann richting Dinamo Moskou gaf.

6 september 2022 om 12:04

Ik hap zelf ook altijd op alles, dit is een soort zelfbescherming.

6 september 2022 om 11:52



Migi, je vergeet nog iets met WK en Qatar.
Edit: excuse, Dvcer, je was me al voor

Ook niemand meer naar de VS dan graag. Het land met de meeste oorlogsmisdaden op hun naam

6 september 2022 om 12:05

Mag je niet roepen. Amerika zijn de geallieerden en hebben ons bevrijd in de Wo2 en hebben bij velen carte blanche. Geen slecht woord over uncle Sam!

6 september 2022 om 13:53

Jsmooth

"mag je niet roepen."

Van wie mag je wat precies allemaal niet roepen volgens jou?? Want dat de VS de grote schuldige is van de Russische inval in Oekraïne, dat wordt door een groep mensen al maanden geroepen namelijk. Dus wat mag je dan precies allemaal niet roepen volgens jou??

Dat de VS 'ons' in WO II hebben 'bevrijd' is overigens een behoorlijk accurate stelling. Een stelling trouwens ook die los staat van het gegeven dat WO II in feite is gewonnen door het Rode Leger. Aan het Oostfront.

Maar linksom of rechtsom is het sowieso heel erg logisch en begrijpelijk dat we de VS na 75 jaar van welvaart, welzijn, enorme rijkdom én veiligheid (ook mede mogelijk gemakt door de EU) gewoon behandelen als de bondgenoot die het al heel lang is. Want voor alle fouten en andere zaken die je in kritische zin kunt benoemen inzake de VS: wij hebben uiteraard als land zoveel meer gemeen met de VS dan met Rusland. Dus het zou bijzonder raar en apart zijn als we na de inval van Poetin in Oekraïne opeens de agressor van die oorlog gingen steunen, Poetin in zijn kaart gaan spelen door uit de EU en de NAVO te stappen en onszelf daarmee totaal overleveren aan de Goden. Uiteraard steunen wij onze ideologische verwanten! Dat snapt iedereen. Waarom jij niet eigenlijk?

En nogmaals, dat je geen slecht woord over uncle Sam zou kunnen spreken is onzin. We leven hier in een rechtsstaat. Hietr mag jij alles zeggen. Dat is nou precies wat landen als de VS en Nederland onderscheidt van Rusland. Hier mag je alles zeggen (ook dat je Poetin een prachtvent vindt en dat de VS een corrupte nazistaat is). Moet jij anders eens proberen om iets naars over Poetin te zeggen in Rusland! Daar wordt je voor minder al met gif volgespoten. Of vindt jij het wel prima allemaal, anti semitisme, anti homo's, anto democratisch, strafkampen en géén vrijheid van meningsuiting? Sowieso heel raar dan om hier te gaan veinzen dat je hier 'niets zou mogen zeggen'. Terwijl dat dus wél mag!
Dus Jsmooth, graag een beetje realisme in je bijdragen.

"de keuze voor Dynamo betekent wel dat Dasa met praktische betalingsproblemen te maken krijgt, aangezien er financiële sancties zijn opgelegd aan Rusland en er niet zomaar geld overgemaakt mag worden naar een rekening in Israël."

Hij kan dan toch gewoon een rekening in Rusland openen of zie ik dat verkeerd?

6 september 2022 om 11:42

Natuurlijk! Dat is ook niet de uitdaging. De uitdaging is dat hij zijn miljoenen salaris wel in Rusland kan ontvangen, maar niet kan overboeken naar andere landen die de sancties ondersteunen en handhaven.

Dus, zijn geld overboeken naar Israël, Nederland, de VS en het VK is een probleem. Maar ik denk dat betalingen naar Ethiopië, India, Brazilië en Venezuela nog gewoon zullen lukken. '

6 september 2022 om 17:03

Hij kan zijn salaris alleen in Rusland gebruiken, niet daarbuiten. Zo, dat zal die Russen leren.

6 september 2022 om 18:33

Het is ook een heel onsamenhangend verhaal, lees dit:

Als de oorlog tussen Rusland en Oekraïne escaleert, zou het volgens de Israëliërs kunnen dat president Vladimir Poetin gebruik maakt van de aanwezigheid van Dasa. Tenslotte komt racisme vaak voor in de Russische competitie en is de rechtsback joods en van Ethiopische afkomst, waardoor zijn landgenoten vrezen dat ook dat problemen op gaat leveren.

Snap ik er niets van of staat er in feite dat Poetin dan Dasa racistisch gaat bejegenen? of?

Tja, ik snap het enigszins wel, maar ook weer niet. Ik bedoel: niet iedereen en alles in Rusland heeft te maken met de oorlog in Oekraïne. Wat heb je er nu aan dat een speler uit Israel, geen loon krijgt uit Rusland? Het is niet dat Rusland door de komst van Dasa opeens profiteert ofzo?

Die clubs kunnen er ook niks aan doen dat ze zo'n seniele leider hebben in Rusland? Of ben ik nu gek?

Verder is Israel ook alles behalve koosjer. Dus wat dat betreft is het wellicht extra gevoelig: een Israelier in Rusland.

6 september 2022 om 11:42

Ik durf te claimen dat Israel juist één van de meest Kosher landen is ter wereld. Per definitie eigenlijk

6 september 2022 om 11:46

Een inwoner van een koloniserende bezetter gaat wonenvoetballen in een land wat Oekraïne bezet match made in heaven zou ik zeggen soort zoekt soort bijna!

6 september 2022 om 11:54

"die clubs kunnen er ook niks aan doen dat ze zo'n seniele leider hebben in Rusland? Of ben ik nu gek?"

Je bent niet gek, maar naïef. Hét kenmerk van sancties is nu eenmaal dat je het gehele land economisch treft. En dat is illusoir als je dan uitzonderingen gaat maken die geen duidelijke merites hebben. Ik bedoel, voetbal is een miljoenen industrie. We kunnen wel net doen of we simpel zijn en volhouden dat sport en politiek gescheiden moeten blijven, maar dat is natuurlijk al heel lang niet zo. Vraag maar aan Poetin, die zelfs zover ging om zijn veiligheids- en spionage apparaat volledig in dienst stelde van sport voor de Olympische Spelen van Sotsji (we kennen inmiddels alle verhalen en schandalen wel over die dopingschandalen en hoe test monsters werden verduisterd en bewerkt om medailles te halen). Nagenoeg de gehele Russische sportsector was al zo'n beetje wereldwijd geschorst omdat die gehele sportsector één grote dopingbende was en is? En dat was al jaren vóór de inval in Oekraïne.

Dus: het is niet hun schuld dat ze een nare leider hebben die agressie oorlogen begint, maar zij zijn wel slachtoffer van het onbezonnen, gevaarlijke en krankzinnige gedrag van hun leider ja. Dat je sancties moet afzwakken voor een tak van sport die al een tijdje bekend staat als showbiz is sowieso al een vrij krankzinnige propositie. Dit verhaal gaat niet over een paar goedwillende amateurs die op water en brood mooie prestaties leveren of zoiets.

"wat heb je er nu aan dat een speler uit Israel, geen loon krijgt uit Rusland? Het is niet dat Rusland door de komst van Dasa opeens profiteert ofzo?"
Hoe kom jij erbij dat hij geen loon zou krijgen? Natuurlijk krijgt hij loon. Waar héb je het over? Hij kan alleen al die miljoenen die hij gaat pakken daar niet het land uit krijgen. Wat vind jij daar precies zo erg aan eigenlijk? Leg dat eens uit.

"verder is Israel ook alles behalve koosjer."

Dit 'argument' heeft een naam. Het heet: Whattaboutism. Het is een drogreden.

Los daarvan, 'ja het Westen is hypocriet. Zij vielen ook Irak aan en Afghanistan.' Mooi verhaal. Maar in 1979 was de Sovjet-Unie zelf al Afghanistan binnen gevallen. En hebben daar tien jaar lang huis gehouden en een smadelijke nederlaag geleden.' Dus Rusland mag zelf niks meer zeggen dan toch??

6 september 2022 om 12:03

Over whataboutism praten en dit verpakken als drogreden, maar dan Rusland aanhalen dat Afghanistan is
binnengevallen....

Heel verhaal heb je teniet gedaan met één zin.

6 september 2022 om 13:27


Altijd fijn dat er van die slimme lezers zijn die het obvious sarcasme (verpakt als Kremlin propaganda) missen. Beste Jsmooth, soms breng ik weleens een krankzinnig argument dat door de Rusland en Poetin als iets volstrekt normaals wordt gebezigd, om de absurditeit daarvan duidelijk te maken. Dat heet dan een stijlfiguur. Excuses voor de verwarring die bij jou is ontstaan.

6 september 2022 om 14:42

Dit argument is een drogreden, whattaboutism? Ga toch weg man.

Verder: waarom zou Dasa, geld in Rusland verdiend, niet mogen uitgeven in Europa? Of waar ter wereld dan ook?

Het is niet dat hij actief bijdraagt aan de oorlog of wat dan ook. Hij levert een prestatie en krijgt daarvoor geld. Dat geld moet je in mijn ogen gewoon kunnen uitgeven in een ander land.

Heel Rusland aan banden leggen (wat toch niet gaat lukken), slaat totaal nergens op.

6 september 2022 om 14:57



"dit argument is een drogreden, whattaboutism? Ga toch weg man."

Want? Het gebruikte argument is toch een whatabboutism? Of weet je niet wat dat betekent? Of weet je niet wat een drogreden is misschien?
Beetje stoer dan om dan met 'ga toch weg man', te komen vind je ook niet?? Probeer het eens inhoudelijk!

Op dat vlak: sancties voor een land dat een ander land illegaal aanvalt zijn niet alleen logisch, ze zijn ook te begrijpen en volstrekt normaal. Dat was eerder al zo en nu zeker zo! Of wilde jij toekijken hoe daar vrouwen, kinderen en bejaarden worden afgeslacht?? Jeetje, hoe kom jij zo afgestompt en murw???

6 september 2022 om 18:54

Het feitje dat elk leek mist die pas vanaf Februari een beetje interesse toont is het jarenlange en stelselmatige discrimineren van de Russische minderheden in Oekraïne, met vele doden tot gevolg, vaak door inmenging van de zelf geproclameerde Oekraïense overheid. Zoals je weet is daar gewoon een coup d'etat gepleegd maar omdat het een door het Westen geïnstalleerde overheid betrof die vriendelijk zou zijn naar de NATO en EU, maakt niemand in Europa daar een probleem van. In de 'prachtige' Majdan revolutie zijn er door het beruchte Azov bataljon dat later onderdeel werd van het leger, mensen van een bepaalde komaf (raad maar als je het niet weet) in Odessa levend verbrand omdat ze de deuren op slot deden. Een gruwel slachtpartij, het begin van stelselmatig anti Russisch beleid. Daarna nog even lekker doorgegaan in de Donbas tegenover mensen die niet onder de niet democratisch gekozen overheid wilden leven. In de tussentijd is Russisch geen officiele taal meer en heeft de Oekraïense overheid constant de zelf ondertekende Minsk akkoorden constant geschonden met vele doden in de Donbas als gevolg. Ik zou als ik Oekrainer was van een Russische komaf erg blij zijn met de inmenging van Poetin, het te laat vinden, maar dat zeker willen om jezelf niet af te laten slachten als onderdeel van een genocide. Dit conflict had niet hoeven te bestaan als Oekraïne een democratisch land was, mensenrechten respecteerde, en zich een klein beetje aanpaste aan de belangen van hun buren ook. Net als jou buurman het niet fijn vind als je een drugslab in je tuin hebt, vond Poetin het niet fijn dat ze zich wilden aansluiten bij de Nato. Het was allemaal helemaal niet moeilijk maar toch besloot Zelensky, onder aanvoering van de geldschieters die hem president maakte, door te zetten en zijn land en de hele wereld in feite te gijzelen met alle gevolgen van dien. Het verbaast me dat vel mensen in Europa het niet vreemd vinden dat alleen 'het Westen' de sancties normaal vinden en totaal de aanleiding tot het conflict missen, en dus veelal dezelfde mening hebben. Iedereen heeft zijn mondje vol van propaganda maar beseffen niet dat ze daar allemaal ook doelwit van zijn. Kijk maar eens welke bronnen telkens worden aangehaald in 'het Westen'. Een gebalanceerde kijk is er nooit bij.

7 september 2022 om 11:29

Dank Piranha voor jouw keurige weergave van blote Kremlinpropaganda! Wat jij hier allemaal onder de noemer 'jullie missen de feiten' oplepelt is exact wat het Kremlin wil dat wij geloven. Dat de meerderheid van de Oekrainers niets te vertellen heeft maar dat het alleen gaat om de Russisch gezinde Oekraïners en hun wens om bij Rusland aan te sluiten en niet meer contacten met het Westen aan te mogen knopen. Wat een onzin allemaal! Oekraïners mogen uiteraar zélf bepalen waar ze willen horen, bij Rusland of het Westen! Dat Poetin dat niet leuk vindt, dat klopt inderdaad. Maar Poetin streeft de volledge inlijving van Oekraïne, Baltische Staten en nog veel meer gebieden na! Dus hoezo is het dan ineens 'onze' schuld?

Dus als dit jouw idee van 'balancering' van onze kijk zou zijn, dan vind ik dat jij vooral jeself hier te kijk zet. Als Kremlin adept en propaganda verspreider.
Kom op zeg, houdt eindeljik eens op met die onzin! Poetin valt buurland aan, plegt daar genocide en oorlogsmisdaden en veroordeel dat! Hier dan komen beweren, net zoals het Kremlin doet, dat die T-80's weliswaar over de koppen van kinderen rijden maar dat het Westen eigenlijk aan het stuur zit is ziek en laag.

Alsof iedereen hier op Voetbalzone niet naar Dynamo Moskou zou gaan als zij jou 2 miljoen per jaar bieden en een penthouse midden in Moskou (waar je barweinig van de oorlog ervaart)

6 september 2022 om 12:01

Om dan vervolgens je familie niet in de ogen aan te kunnen kijken. Geld is veel, maar niet alles

6 september 2022 om 15:11

Haha ik zou dat probleem gelukkig niet hebben. Geef mij dat geld maar

6 september 2022 om 12:05

En dan zou iedereen op Voetbalzone net zo afgemaakt worden. Wat is je punt? Daarnaast is de situatie wel wat anders voor de gemiddelde mens of een profvoetballer. Die laatste heeft al genoeg centen.

Laat die gast lekker voetballen daar. Die moet ook ergens z'n salaris vandaan halen. Als hij graag in Rusland wil voetballen moet ie dat vooral lekker zelf weten.

6 september 2022 om 14:04

Maar niemand staat deze jongen toch in de weg of wel? Hij gáát toch ook gewoon lekker voetballen daar? En daar gaat hij ettelijke miljoenen opstrijken, wat hij lekker zelf mag weten?

Alleen zal hij problemen krijgen met het overboeken van geld vanuit Rusland naar andere landen die aan de sancties meedoen. Nou, poeh poeh wat erg hoor voor die jongen?? Man, waar gaat dit over? Alsof er een publieke kruisiging heeft plaatsgevonden. Enorm overdreven allemaal.

Ieder weldenkend mens die nu naar Rusland gaat om daar handel te drijven, te gaan sporten of wat voor banden dan ook aanknoopt, op deze manier, die weet dat je je daarmee in een wespennest begeeft. Dan kunnen de moraalridders of de Kremlin adepten wel heerlijk hun slachtofferrolletje spelen en hun algehele frustratie over Woke, anti racisme en het verdwijnen van Zwarte Piet langs deze non-discussie gestalte willen geven, maar ze weten zelf ook wel op welk glad ijs ze zich begeven. En dat doen ze steevast doelbewust.

Maar in feite blijft het dezelfde gespeelde verontwaardiging van een stoere bink die de vriendin van een lid van een motorclub lastig valt en daarna huilend komt klagen dat hij nu bedreigd wordt door een motorclub en hoe oneerlijk dat is. Ja jeetje, tuurlijk is dat oneerlijk. Maar blijf dan uit de buurt van die vriendin en gebruik je normale verstand!!!!

6 september 2022 om 16:44

Volgens mij is Rusland redelijk uit de buurt dus aan je wens wordt voldaan. Verder zijn er genoeg landen waar je wel met je Roebels terecht kunt dus dat is geen probleem. Geen idee over welk wespennest je het hebt, nog niets gehoord over sporters die daar in de problemen zijn gekomen door het niet uitbetalen van geld of andere problemen. Hij maakt een keuze, kan iedereen wat van vinden maar is zijn eigen keuze. Net als internationals die er voor kiezen om naar een WK in Zuid Afrika, Atleten die naar de Winterspelen in Rusland gaan of naar een WK in Qatar, die afweging moeten mensen zelf maken, prima als je daar moeite mee hebt maar dan ben je toch echt zelf de moraalridder.

6 september 2022 om 17:34

"volgens mij is Rusland redelijk uit de buurt dus aan je wens wordt voldaan."

Als je op een metafoor in wilt gaan is de essentie dat je wel eerst zelf de metafoor moet begrijpen. In jouw geval vrees ik dat je mijn metafoor niet hebt begrepen. Ik zou zeggen, probeer het nog eens, ...

"verder zijn er genoeg landen waar je wel met je Roebels terecht kunt dus dat is geen probleem.'
Waar dan? Venezuela? Cuba? China? Nou, ik zeg prima! Kan Poetin zijn gas en olie heerlijk een die landen verkopen. Voor een fractie van de prijs die wij als mega rijke Europese landen aan Gazprom betalen (en dus commercieel bijzonder onaantrekkelijk voor Rusland). Wat dit trouwens te maken heeft met dit verhaal? Geen idee. Het gaat erom dat Dassa dus zijn salaris dat hij verdiend niet naar een Westers land of Israel kan overmaken. Wat doet het er dan toe dat Dassa wél Roebels kan overmaken naar Kazachstan of Belarus??

"geen idee over welk wespennest je het hebt,"

Het wespennest dat internationale sancties heet. Oftewel, je weet vantevoren welke beslissing je neemt en dat je in een land gaat werken dat zwaar gesanctioneerd wordt. Dus als je dan een volwassene bent en je goed weet waar je aan begint maar je kunt die verantwoordelijkheid van je besluit dragen, wat is er dan mis mee verder? Maar als je daarheen gaat weetje wat te wachten staat en dat is zijn eigen keuze inderdaad.

" prima als je daar moeite mee hebt maar dan ben je toch echt zelf de moraalridder."

Ah! Daar is hij weer: dé slechtste doch meest gebruikte drogreden ooit: de jij-bak! Enfin, drogreden dus. Want als je nou eens goed leest, ik heb geen enkele moeite met de keuze van een speler die nu in Rusland wil gaan voetballen. Dat is, zoals jij ook zegt, zijn eigen keuze. En dat sta ik op geen enkele manier in de weg. Als die jongen gelukkig wordt in Rusland, prima! Hoop dat hij zich fijn voelt daar. Dus waarom jij net doet alsof ik er moeite mee heb dat hij daarheen gaat is een groot raadsel. Ik zeg dat nergens Ramon!! Dus waar héb jij het over?

Als je rustig terug leest maak ik bezwaar tegen de moraalriddertjes die nu net doen alsof politiek en s[port gescheiden zouden zijn (zijn ze niet) en dat het zo zielig zou zijn voor de bevolking van Rusland en sporters omdat die geen oorlog zijn begonnen. En dan reageer jij met 'nee joh, jij bent zelf moraalridder'??? Neen Ramon! Zij zijn de moraalridders!

Reageer eens op wat ik zeg en niet wat ik helemaal niet zeg!

Een 29 jarige rechtsback die Vitesse kan verlaten om miljoenen te verdienen in Rusland. De man heeft groot gelijk, die kans op zo'n salaris komt misschien nooit weer.

6 september 2022 om 14:44

Ben ik met je eens, die kans komt misschien niet meer voorbij.

Israëlische mensen die zich druk maken om racisme in Rusland terwijl hun club Beiter Jerusalem misschien wel de meeste racistische club ooit is.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren