Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

El Ahmadi ziet ideale vervanger voor Wijndal: ‘Dat is een echte Ajax-speler’

Laatste update:

Anass Salah-Eddine is een ideale vervanger van Owen Wijndal, zo stelt Karim El Ahmadi. Ajax betaalde afgelopen zomer tien miljoen euro aan AZ om Wijndal in te lijven, maar een onuitwisbare indruk heeft de linksback in Amsterdam nog niet weten te maken. Salah-Eddine, die momenteel door Ajax verhuurd wordt aan FC Twente, kan de analist van ESPN wel bekoren.

El Ahmadi is van mening dat Salah-Eddine Wijndal komend seizoen bij Ajax kan vervangen. “Wijndal maakt op mij niet de indruk dat hij altijd moet spelen, als ik hem zo zie”, zegt de analist bij Voetbalpraat. “Als je jong bent, moet je kiezen voor minuten, maar Salah-Eddine is wel echt een Ajax-speler. Als hij tegen Feyenoord op linksback had gespeeld, dan zou dat beter zijn geweest dan wat we in de afgelopen wedstrijd hebben gezien.”

Salah-Eddine had begin dit seizoen weinig perspectief op speeltijd bij Ajax en liet zich hierop verhuren aan Twente, waar hij dusdanig imponeert dat de Enschedeërs een langer dienstverband in De Grolsch Veste wel zien zitten. Tubantia schreef dinsdag dat Twente de mogelijkheden onderzoekt om Salah-Eddine definitief van Ajax over te nemen. Daarvoor moet echter wel een transfersom op tafel komen. De multi-inzetbare Salah-Eddine werd afgelopen zomer naar Twente gehaald als back-up achter eerste linksback Gijs Smal, maar blonk de afgelopen weken uit als spelverdeler naast Ramiz Zerrouki.

Salah-Eddine sprak eerder dit seizoen nog uit terug te willen keren naar Amsterdam om daar de concurrentiestrijd aan te gaan. Nu hij meer aan spelen toekomt, staat hij er anders in. “Of ik bij FC Twente blijf na dit seizoen? Goede vraag, maar ik ga daar nu nog niet op antwoorden. Ik durf het nog niet te zeggen. Ik hoop het wel. Na het seizoen ga ik kijken wat het beste is. Ik ga nu niet roepen dat ik hier blijf, of terugga naar Ajax. Ik moet inderdaad veel spelen en me elke week laten zien. Of Ajax al van zich heeft laten horen? Dat houd ik voor mezelf", besloot hij lachend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is een hele goede speler zowel linksback als middenvelder. Ik zie hem graag concurreren met Wijndal.

22 maart 2023 om 11:37

Zeker weten. Zijn stijl past ook erg goed bij Ajax. Fel en technisch heel begaafd. Volgend jaar Jorrel Hato op de plek van Bassey met Salah Eddine linksback. Dan kan je opeens wel weer voetballen van achteruit.

22 maart 2023 om 13:31

Er is een vreemde hype aan het ontstaan rondom deze speler. SE toont zeker potentie, maar de twee wedstrijden waarin hij echt goed was stond ie op het middenveld. Op linksback kan ie vooralsnog Gijs Smal niet eens uit de basis spelen, maar mensen verwachten wel hij dat hij direct Ajax verder gaat helpen volgend seizoen?

22 maart 2023 om 17:14

Ajax fans zien hem al jaren als groot talent, dus dit komt echt niet uit de lucht vallen. Velen die hem al een kans wilden zien krijgen in de voorbereiding.

22 maart 2023 om 14:03

Ik zou eerst Sanchez, Rensch en Bassey vervangen. Met Wijndal kan het nog goedkomen.

23 maart 2023 om 07:29

Met Bassey kan het nog goedkomen. Mogelijk met Rensch ook. Wijndal en Sanchez hebben werkelijk waar geen enkele wedstrijd een goed niveau gehaald. Ook niet tegen de mindere tegenstanders. Rensch heeft onder Ten Hag een goed half jaar gedraaid en Bassey zie je echt vooruitgang boeken. Feyenoord nog een stapje te hoog, maar bv vorige week tegen Heerenveen was het zeer behoorlijk wat hij liet zien. Ook in balbezit.

23 maart 2023 om 09:46

Tja, het kan nog goedkomen met die gasten.. Daar is helemaal geen tijd voor toch? We hebben het over een Ajax dat niet lang geleden nog de wereldtop aan het uitdagen was. Dan is dit wel een hele andere maatstaf. Met Bassey is het na zo'n draak van een pot gewoon echt geen optie om hem in de basis te houden, dat was de ondergrens in het kwadraat. Dan dat eeuwige vertrouwen in Rensch vind ik ook onzin, die laat al zo lang niks zien. Hij heeft wel potentie, maar een basisplek heeft hij natuurlijk bij lange na niet afgedwongen. Als die zo doorgaat wordt het gewoon een Ricardo van Rhijn. Over Sanchez wil ik niet eens beginnen maar ik doe het toch, dat is echt een jongen die bij NAC niet eens zou uitblinken. Ook Wijndal ben ik als supporter helemaal klaar mee. Telkens als hij wordt gewisseld ook een verongelijkte houding. Wat heeft hij in hemelsnaam in zijn bol gehaald dat hij denkt zo'n houding aan te kunnen nemen? Verdedigend mega kwetsbaar, en aan de bal is het echt alles op safe. Al die mensen die Blind aan het bashen waren. Hij was al met vlag en wimpel de beste opbouwer, maar man, wat wordt dat element enorm gemist nu zeg. Het is armoe troef en daar kan geen enkele wondertrainer momenteel wat aan veranderen.

Deze Salah-Eddine is sowieso beter dan wat er nu loopt, ook al speelt hij niet eens net alles bij als back bij Twente.ook die back van AZ Kerkez is gewoon een klasse beter en die komt net kijken. Af en toe een foutje maken in het aankoopbeleid hoort erbij, maar met terugwerkende kracht is het wel steeds pijnlijker aan het worden wat er in Amsterdam allemaal gebeurd.

23 maart 2023 om 11:56

Ik denk dat heel Nederland een lachkick kreeg hoe hij zondag blunderde. Dat is niet de eerste keer. Hij word zwaar uitgelachen.

AZ heeft dat echt geweldig gedaan. Wijndal verkocht voor 10 (!) miljoen en er een betere speler voor teruggehaald.

22 maart 2023 om 10:29

In Alkmaar lachen ze zich kapot ja. Die Kerkez doet het net zo goed al dan niet beter en wij zitten met de tweelingbroer van Wijndal die nooit gevoetbald heeft...

22 maart 2023 om 10:57

Wijndal was gewoon goed bij Az

Heeft nu een valse start gemaakt bij Ajax. Ook door de oplichter die wij te lang voor de groep hadden. Daarnaast heeft de jongen paar vervelende blessures.

Snap niet waarom hij te snel afgeschreven wordt

22 maart 2023 om 11:35

Die oplichter is nu al een tijdje weg, en nog presteert Wijndal niet naar behoren.

Dat je vervolgens met uitspraken uit de hoogte komt over 'de beste linkerkant van Europa', waar 'de meest uit vorm linkerkant van Europa' meer gepast is, helpt ook niet mee.

22 maart 2023 om 11:43

Ik wil hem ook nog niet afschrijven. Iedereen riep dat Ajax destijds zat te slapen en sneller actie ondernemen om hem te halen en nu wordt hij door iedereen als miskoop bestempeld. Neemt niet weg dat ik hem vaak laks vind spelen en dat er nog veel valt te verbeteren. Volgend seizoen vanaf het begin af aan knallen en laten zien wat hij waard is, en met Hato achter zich een prima alternatief en in potentie misschien zelfs beter. Een nieuwe linksback is dan ook (nog) niet nodig. Baas loopt er ook nog rond. En wellicht kan Salah-E volgend jaar de concurrentie aangaan met Wijndal en een van die andere verhuren om ervaring op te doen.

22 maart 2023 om 11:45

@mrkrillin - Maar Ajax is toch even andere koek. Hij kan wel beter dan dit, maar z'n zwakheden komen nu ook gewoon boven water. Bij Ajax verbloem je dat niet zo snel. Hem afschrijven moet je natuurlijk niet, maar die jongen roept de kritiek ook wel over zichzelf af door met enige regelmaat veel te hoog van de toren te blazen op basis van niets. Daar gaan mensen vaak niet goed op, zeker niet als je niet eens 30 procent van je transfersom waarmaakt.

22 maart 2023 om 14:17

Wat heeft die “oplichter” er mee te maken dat wijndal gewoon niet presteert bij Ajax. Ook onder Heitinga weet ie totaal niet hoe hij moet lopen en is hij continu weg uit de zone waar hij moet staan

22 maart 2023 om 14:54

Ik vond Wijndal bij AZ al niets bijzonders eerlijk gezegd. Hij mist snelheid, maar vooral handeling snelheid. Ook haalt die te weinig de achterlijn en is die in de korte combinatie niet sterk. Begreep ook niet dat Ajax hem voor maar liefst tien miljoen had gehaald, maar toen ik de andere versterkingen zag kon ik daar wel inkomen. Ik heb nog nooit zulke slechte aankopen in de eredivisie gezien in één zomer voor zoveel geld.

23 maart 2023 om 12:10

die Wijndal is 1 van de slechtste backs van Nederland. Bij az deed hij het goed zeg jij maar bij az mag het bij Ajax moet het dat is een groot verschil.

Goh, dat hadden we zelf nog niet gezien…

22 maart 2023 om 11:00

obv wat is Salah nu beter en verder dan Wijndal? Hij kan niet eens Smal (met alle respect) uit de basis spelen. Wijndal heeft een veel hoger niveau gehaald dan Smal.

22 maart 2023 om 11:07

Dat kan natuurlijk helemaal niemand zeggen, want Salah heeft amper minuten gemaakt. Toch denk ik dat als hij nu bij Ajax had gezeten hij zeker niet kansloos was. Verder schat je Smal te slecht in, want hij is een klasse beter dan Wijndal momenteel. Ik zie weinig redenen om een van de beste linksbacks van de eredivisie te wisselen.

22 maart 2023 om 11:36

Het zou best kunnen dat Smal momenteel nu beter is dan Wijndal, daarom gaf ik aan hoger niveau wat Wijndal gehaald heeft. Terwijl Wijndal ook nog eens 2 jaar jonger is.

Ajax zat niets voor niets jaren achter hem aan ipv Smal.

22 maart 2023 om 12:01

Ja ik kan wel 20 voetballers noemen die eerder een hoger niveau haalde. Het feit is dat, dat er niet toe doet. Als Wijndal zo doorgaat zou het mij niet verbazen als hij er gewoon wordt uitgespeeld door een jeugdspeler of een nieuwe aankoop en dan is het gewoon weer een stapje terug.

Dat Ajax niet voor niets achter hem aanzat zegt helemaal niks, zij zaten ook ooit achter vd Hoorn aan ipv van van Dijk. Geen kritiek op Ajax hoor, zo loopt het nou eenmaal ooit.

22 maart 2023 om 12:21

Snap wat je bedoelt, maar de voormalige TD Overmars zat natuurlijk lang achter Wijndal aan. Die heeft best overall een goede kijk op.

Toen met vd Hoorn ipv v Dijk komt natuurlijk door FdB die trainer was. Die wilde alleen maar ideale schoonzonen. Dat sloeg toen ook nergens op.

Ik heb nog wel vertrouwen in Wijndal. Volgend seizoen moet hij er echt vanaf start staan. En anders verkopen wij hem. Verwacht wel dat hij nog wel rond aankoop bedrag verkocht kan worden.

22 maart 2023 om 12:24

Dat hij relatief weinig minuten heeft gemaakt is eigenlijk ook niet voor niets natuurlijk. Smal heeft inderdaad (duidelijk) de voorkeur rechtsback. Verdedigend doet het elkaar niet veel, maar Smal is veel belangrijker in de opbouw. Dat hij nu op het middenveld speelt komt vooral door de blessures van Sadilek en Kjolo. Dit heeft vooralsnog aardig uitgepakt (echter tegen PSV en GAE viel het ook tegen). Hij groeit absoluut en heeft talent, maar ik betwijfel wel of zijn toekomst bij Ajax ligt..

22 maart 2023 om 14:25

Ja maar ook Overmars doet miskopen. Ook niet gek overigens want het mentale is net zo belangrijk als het talent. Naast meer druk, meer kritiek, meer tegenslagen, etc die je bij een topclub als Ajax eerder zal krijgen dan bij AZ, spelen externe factoren ook nog een rol. Kortom miskopen zullen er altijd tussen zitten.

Of hij het nog om gaat draaien weet ik niet, maar het moet niet te lang meer gaan duren anders vermoed ik dat Ajax ook doorschakelt. Het is sowieso niet echt heel breed bezet achterin, dus misschien komt er nog wel wat bij.

Zou wel zonde zijn van de beste linkerkant van nederland

22 maart 2023 om 11:01

betreft wel de duurste linkerkant van Nederland ;p

Maar zonder dollen, qua potentie heeft hij natuurlijk wel gelijk. Ik verwacht dat belofte van beste linkerkant volgend seizoen wel nagekomen wordt. Uiteraard wel belangrijk om een goede coach te hebben.

22 maart 2023 om 11:13

Ik heb geen idee of hij qua potentie gelijk heeft. Ik heb het iig nog niet gezien.
En bedoel je hiermee aan te geven dat het eruit kan gaan komen als heitinga weggaat?

22 maart 2023 om 11:23

Ironman

Dit was een bizar seizoen voor Ajax. Zoals gezegd we hadden een oplichter te lang voor de groep. Tactisch en fysiek niets bijgebracht voor de groep.

Nu met Heitinga - wat een goede people manager lijkt - hebben wij een coach die nog te onervaren is. Heeft ook te weinig tijd om goed te trainen.

Mochten wij een ervaren goede coach weer hebben, die vanaf begin goed zet en goed traint dan verwacht ik meer ja.

En Wijndal had natuurlijk ook paar blessures gehad.

Mogelijk ontbreekt er nu iets mentaals bij hem,

22 maart 2023 om 11:32

Ja aan zijn zelfbeeld te horen ontbreekt er wel het een en ander.
Ik denk trouwens dat heitinga er volgend seizoen nog zit.

22 maart 2023 om 11:40

Qua potentie ook niet. Ik zie bij AZ en Feyenoord op links al meer kwaliteit én meer potentie

22 maart 2023 om 14:45

Dat is populisme Mangalitsa. Kerkez speelt leuk mee bij AZ, maar Wijndal was daar gewoon beter en heeft meer laten zien. Hartman werd afgelopen zondag na 20 minuten gewisseld, omdat hij Kudus niet kon afstoppen. Potentie zal er zijn, maar kwaliteit vind ik wel wat snel om wat over te zeggen.

22 maart 2023 om 15:01

Maar Hartman gaf wel een prima assist na vijf minuten. Wijndal heb ik niet één keer met zoveel snelheid en drive naar voren zien gaan, die leverde zijn eerste bal al meteen in. En Kudus afstoppen doen er maar weinig in de eredivisie en die eerste gele kaart verbloemde veel natuurlijk. Het was niet zo dat die voor zijn wissel moeite met Kudus had.

22 maart 2023 om 12:22

Deed of doet de opmerking zo veel pijn? Ik heb liever spelers die met de borst vooruit lopen dan spelers die sneaky hopen kampioen te worden. Voor al niet zeggen hoor dat je kampioen wil of zal worden. Als we niets zeggen zullen ze ons niet in de smiezen hebben.😁😁

22 maart 2023 om 15:01

Nou als die nou zei dat Ajax kampioen zou worden snapte ik het. Maar deze gozer zegt dat ze beste linkerkant van Europa zijn. Is wel echt een verschil qua uitspraak. Heeft Wijndal uberhaupt 3 goede wedstrijden voor Ajax gespeeld?

23 maart 2023 om 07:56

Maandenlang waardeloos spelen en zeggen dat het geweldig is valt natuurlijk onder "met de borst vooruit lopen."
En nee deed geen pijn hoor. Was alleen heel lach- en vooral verbazingwekkend.

En ook "spelers die sneaky hopen kampioen te worden"

22 maart 2023 om 16:21

Nee, Europa hè!

Bizar. De beste linksback/linkerkant van europa ga je toch niet vervangen??!

22 maart 2023 om 10:34

Altijd streven naar verbetering hé. Beste linkerkant van de wereld.

22 maart 2023 om 23:37

Maar als je de beste kant van Europa bent, ben je dat dan niet automatisch van de wereld.

Is de beste linksback die Hakimi?Beste linker aanvaller is zo wie zo MBappe. Beste linker centrale middenvelder is Kokcu, Alhoewel in het systeem van Oranje onder Koeman en bij Ajax was Frenkie ook niet verkeerd. Zelf vind ik Verratti wel een leuke voetballer.

Wijndal of Hakimi
Berghuis of Verratti
Bergwijn of MBappe
Wel een heel lastige keus om te bepalen wie nou de beste linkerkant heeft 😂

22 maart 2023 om 13:00

jij bent hilarisch

Wijndal en Salah Edine verliezen volgend jaar beiden van Hato. Ik verwacht dat die volgend jaar linksback staat.

22 maart 2023 om 10:38

Nou ik weet het nog niet zo of Salah Edine het zomaar verliest. Daarbij zou je hem ook als 8 kunnen gebruiken en dan kan die met Taylor concurreren. Toegegeven, ik heb Salah Edine maar 2 keer.zien spelen. Tegen ajax in de beker en tegen Az. In beide wedstrijden maakte hij een uitstekende indruk op het middenveld.

22 maart 2023 om 11:39

Hato is nog beter als CV. Gaat wat mij betreft op de plek van Bassey spelen.

23 maart 2023 om 09:10

Ik ken die Hato niet, maar probleem bij Ajax is dat jeugd van Ajax altijd met kop en schouders boven de rest uitsteekt. En daardoor lijken ze altijd heel erg goed.
Maar al die supertalenten komen vaak te kort als ze in de echte voetbalwereld terecht komen. Unuvar, Rensch, noem ze maar op. Velen zijn hen voorgegaan. Dat kan met die Hato net zo goed het geval zijn. Ze zijn nooit echt goed te beoordelen geweest, omdat ze te weinig weerstand hadden. Dan lijkt het al snel top, terwijl het aan de top gemiddeld blijkt

22 maart 2023 om 20:37

Hato moet gewoon een kans krijgen naast Timber als linker centrale verdediger. Bassey is gewogen en te licht bevonden. We hebben behoefte aan een centrumverdediger die kan opbouwen, en dat kan Hato wel. Als het voor Hato alsnog te vroeg is, dan moeten we (helaas) weer de transfermarkt op en een centrale verdediger scouten.

Kan hard gaan; van de beste linkerkant van Europa, naar afgeserveerd worden door Eddine

Zou een domme keuze zijn. Je gaat toch niet de beste linkerkant van Europa uit elkaar halen

Ik vraag me af of hij wel zo goed is op linksback, het zegt toch ook wel iets dat Smal nog boven hem in de pikorde staat. Als Sadilek en Zerrouki beide fit zijn heb ik hen ook het liefst als blok op het middenveld bij Twente. Is een wisselspeler van Twente dan goed genoeg voor Ajax?

22 maart 2023 om 11:02

Op dit moment nee.
Maar kan wel hard gaan. Op middenveld kan hij veel werken aan zijn inhoud.

Wijndal is natuurlijk gewoon verder momenteel.

22 maart 2023 om 11:41

Zo hard gaat het ook weer niet. Het seizoen duurt nog twee maanden en in die 8 wedstrijden gaat hij zeker niet alles starten.

22 maart 2023 om 11:42

Hij kwam net uit Jong Ajax. Zoals Jans ook al aangaf had hij vooral verdedigend/tactisch nog het een en ander te leren. Daarom top dat hij een jaar Twente mee heeft gepakt om daar onder een goede coach aan te werken. Is nu al enorm gegroeid. Is er nog niet maar heeft wel meer talent dan Smal en Sadilek bij elkaar.

22 maart 2023 om 14:03

Ik geloof zeer zeker dat hij meer talent heeft, maar ik heb op dit moment liever Smal en Sadilek. Mag volgend jaar gewoon de bank gaan warmhouden in Amsterdam verwacht ik.

"als hij tegen Feyenoord op linksback had gespeeld, dan zou dat beter zijn geweest dan wat we in de afgelopen wedstrijd hebben gezien.”

En dat weet meneer El Ahmadi natuurlijk zeker, want spelen in een Klassieker is net als spelen tegen Fortuna.
Hij speelt bij Twente niet eens alles en zelfs niet eens al z'n wedstrijden op die positie.

Alsof je Frenkie gaat vervangen voor Clasie, alleen maar omdat Frenkie een wedstrijd minder goed speelde dan Clasie..

22 maart 2023 om 13:35

Nouja slechter dan Bassey kon eigenlijk niet die wedstrijd, dus op zich een mooie open deur van Karim. Verder eens met je verhaal hoor, Salah Eddine heeft nog alles te bewijzen, al heeft ie wel potentie getoond. Zou wel denken dat je inderdaad eerst maar eens basisspeler moet worden bij Twente voor je ook maar iets kunt toevoegen aan Ajax.

Die Wijndal is toch ook bizar slecht dit seizoen. Krijg alle kans van Heitinga en bakt er alsnog geen pepernoot van. Niet eens tegen de wat mindere ploegen maakt die een goeie indruk. Logisch dat de verdediging een groot pijnpunt is dit seizoen want niemand voegt aanvallend wat toe. En als je dan ook nog met Taylor speelt als nummer 8 krijg je dus het Ajax van dit seizoen. Voetballend en opbouwend gewoon heel matig. Die Salah-Eddine zou ik zeker wel een kans geven. Kijken of het een soort Mazraoui gaat worden aan de linkerkant want bij Twente speelt die ook als een soort linkshalf.

22 maart 2023 om 11:38

@modricmagic - Wel met de kanttekening dat hij bij FC Twente alleen speelt tijdens blessures of schorsingen. Normaliter is hij invaller en dat is natuurlijk niet voor niets. Die jongen kan groeien en is zeker niet slecht, maar als je jezelf bij FC Twente niet in de basis kunt spelen, wat denk je dan te gaan doen bij Ajax? Daar is Salah-Eddine echt (nog) niet klaar voor. Die heeft zeker nog wel een heel seizoen in de benen nodig (als basisspeler ergens).

Betreft Wijndal: Da's gewoon weer typisch iemand die enkel rendeert onder ideale omstandigheden. Bij AZ had hij die, maar bij Ajax verwacht men allereerst meer, maar er is ook meer druk en Ajax loopt ook niet bepaald lekker. Wijndal kan sowieso al niet verdedigen en dat is sowieso een probleem. Vooral als je aanvallend ook als een natte krant speelt. Die jongen moet veel minder hoog van de toren blazen, al heb ik het idee dat het z'n manier is om z'n onzekerheid te verdoezelen. Als je echt zo'n zelfvertrouwen hebt, speel je namelijk niet zo waardeloos.

22 maart 2023 om 12:34

Je kan hem altijd de kans geven. Een Mazraoui moest ook steeds bijna weg omdat hij de slechtste was en kijk hoe het nu met hem is. Zeg niet dat hij dat ook gaat doen maar momenteel heb je niet zoveel opties want zowel Wijndal als Bassey zijn drama op linksback.

Wijndal, past eigenlijk wel perfect in de huidige selectie van Ajax, gaat mee in de malaise als het goed gaat, zelfde als het minder gaat. Vind 'm ook onterecht zelfverzekerd tegen het arrogante aan toe, en laat eigenlijk het hele jaar (te) weinig zien.

Nu snap ik ook wel dat het ontbreken van vastigheid en de blessures niet meehielpen, alleen ik moet het volgend jaar nog wel eens zien tegen Hato en hopelijk ook Salah-Eddine en een nieuwe coach. Wijndal kan fantastisch voetballen, maar dat mag die ook wel eens laten zien.

Ik vind overigens ook dat Ajax de volgende keer echt wel 3x moet nadenken voordat ze de hoofdprijs voor een speler neerleggen die met al het respect alleen nog bij AZ gepresteerd heeft. Wat ik me zo kan kan herinneren spelen de meeste spelers max één seizoen goed en uiteindelijk gaan ze voor minder weg.

Wel echt credits naar AZ, speler voor 10 miljoen verkopen en er volgens ook nog op voorruit gaan, chapeau!

Typisch weer. Die jongen heeft bij Twente gefaald op de linksback, waar Smal echt veel beter is. Door blessures staat hij noodgedwongen op het middenveld, waar hij twee wedstrijden goed speelt. Nu zien mensen hem als de nieuwe linksback van Ajax. Analisten die dit roepen snappen er geen pepernoot van, al vind ik El Ahmadi sowieso een zeer matig tot slechte analist.

22 maart 2023 om 10:56

Hij heeft 118 minuten gespeeld over 3 wedstrijden op linksback. Hoe kun je dan spreken over iemand die ‘gefaald’ heeft? Hij heeft toch geen eerlijke kans gehad op die plek? Ik snap best dat Smal beter is maar dan kun je niet spreken over gefaald als je geen echte kans gehad hebt.

22 maart 2023 om 11:32

@arsenal890 - Waar het vooral om gaat is dat men nu ineens doet alsof die jongen het hele seizoen al de pannen van het dak speelt, maar tegen AZ was eigenlijk de eerste wedstrijd waar hij het echt goed deed. Hij heeft met alle respect niet eens een basisplaats. Het is opportunisme van de bovenste plank.

Wel zie ik hem graag komen. Hij kan voetballen en is nog jong, maar enkel mits hij voor een redelijk bedrag op te halen is. Daar wil je als club eigenlijk hooguit een miljoen, misschien anderhalf miljoen aan spenderen en zelfs dat vind ik al best flink. Transfermarkt taxeert 'm op een half miljoen.

22 maart 2023 om 11:43

Dat snap ik ook wel. Die analisten kijken niet naar al die wedstrijden van Twente en roepen daarom maar wat.

Het ging mij erom dat oenieboy hem juist een beetje afschrijft als back op basis van nog geen 120 minuten. Dat vind ik een beetje vreemd.

22 maart 2023 om 11:46

Speelde tegen Ajax ook gewoon heel goed. De enige reden dat deze jongen geen basis staat is dat hij nog aan zijn fysiek moet werken en net uit Jong Ajax komt. Jans gaf aan dat hij tactisch/verdedigend nog wat dingen moest perfectioneren. Sadilek en Smal zijn daardoor nu nog iets verder maar hebben niet het talent dat Salah Eddine wel heeft. Of hij dan klaar is voor Ajax is inderdaad de vraag maar feit is wel dat hij na een heel zware blessure nu in een jaar toch enorme stappen maakt. En dat degene op zijn plek bij Ajax ook niet beter is..

22 maart 2023 om 14:41

Afschrijven doe ik niet, de minuten die hij daar speelde vond ik hem opvallen in verkeerde keuzes en verkeerde positionering. Hij laat de laatste wedstrijden wel wat zien op het middenveld, juist tegen Ajax en AZ. Sterker nog, ik zou hem volgend seizoen ook wel bij Twente willen zien. Hij kan nog verder groeien, maar ik zie geen ajaxmateriaal in hem nu.

22 maart 2023 om 17:19

Dan ben je wel heel snel met het beoordelen op de linksback. In de Ajax jeugd was hij daar geweldig en Ten Hag gaf hem niet voor niets een kans tegen Vitesse eind vorig seizoen.

Moet het nog maar zien, heeft ook wel op linksback gestaan maar dat was echt een stuk minder. Nu op het middenveld was hij tegen Ajax en AZ erg sterk, maar ook daar heeft hij wel hele mindere wedstrijden gehad hoor. Hij is jong, onervaren en ietwat wisselvallig. Plus dat hij genoemd word als linksback van Ajax, maar zijn beste wedstrijden speelt op het middenveld bij Twente. Denk persoonlijk niet dat hij een meerwaarde zal zijn voor Ajax, als linksback heeft hij bij Twente al moeite gehad en als middenvelder heeft Ajax toch ook al Taylor, Fitz-jim, Berghuis etc. Salah-Eddine als reserve heeft niemand iets aan, is nu 21 en dat is toch wel een leeftijd waarop je mag beginnen te spelen. Bij Twente zal hij dit seizoen wel blijven staan, en heeft een grote kans dat hij volgend jaar ook wel basis zal staan als middenvelder.

22 maart 2023 om 17:17

Maar jullie beoordelen hem dus op nog geen 2 hele potjes op linksback? In de Ajax jeugd was hij daar echt geweldig.

22 maart 2023 om 18:10

Draai hem eens om: na 2 matige potjes op linksback, werd het zoeken voor speelminuten. Smal is eerste keus, en met oog op de toekomst/verkoop is het logisch dat het zo was. Smal is als linksback gewoon beter, dus dan moet je zoeken, ook omdat Salah gewoon matig presteerde als linksback. Eenmaal op het middenveld kwam hij los, maar enkel tegen Ajax en AZ was hij echt een uitblinker, wedstrijden daarvoor en daarna was hij ook niet bijzonder en profiteert hij van blessures. Analisten en mensen hemelen hem te veel op en baseren op 2 wedstrijden, waar hij nota bene als middenvelder speelde, dat hij volgend jaar met Wijndal moet concurreren en dat Salah eerste keus moet zijn. Als Twente fan, zie ik dat niet gebeuren omdat hij veel te wisselvallig is, wat gezien zijn leeftijd en weinige ervaring niet gek is maar dat word bij Twente nog geaccepteerd, bij Ajax totaal niet.

22 maart 2023 om 21:31

Smal doet het uitstekend bij Twente, dus dan is het niet gek dat Salah-Eddine daar niet aan spelen toe komt. Als Smal het nou matig deed zou ik mij zorgen maken. Maar het is ook niet makkelijk om dan ineens gelijk goed te spelen na al een jaar weinig speelminuten te hebben gemaakt (was zwaar geblesseerd vorig seizoen). Tevens nauwelijks minuten gemaakt op de back, dan is het lastig echt goed te beoordelen. Hij moest dit seizoen weer in zijn ritme komen. Ook is er niks mis met hem gewoon een kans geven. Heeft vaak genoeg laten zien de potentie wel te hebben (zegt ook wat dat hij precies in de topwedstrijden liet zien veel potentie te hebben) en in een team als Ajax kan hij zomaar nog meer tot bloei komen. Zijn echte kwaliteiten hebben jullie nog niet eens kunnen zien bij Twente. Heeft ook geen ervaring op het middenveld, dus niet gek dat het wisselvallig is dan.

Dit is wel vrij opportunistisch. Sowieso speelt deze jongen nu toch op het middenveld?

Hato en niemand anders.
Heeft alles in huis om een vaste waarde te worden in Ajax 1. Die Wijndal heeft zomaar zoveel krediet.

Wel grappig. Die jongen speelt 1 goede wedstrijd en ineens doet men alsof ze alles over hem weten. Salah-Eddine is een redelijke speler die door kan groeien, maar hij maakt tot nog toe niet enorm veel indruk, zeker niet zoals El Ahmadi hem omschrijft. Ik denk eerlijk gezegd niet dat Salah-Eddine momenteel in staat is een basisplaats af de dwingen bij Ajax. Het kan nog wel twee jaar duren tot hij zover is en dat onder de voorwaarde dat hij nu twee seizoenen lang ergens in de basis gaat spelen.

22 maart 2023 om 11:39

Mwa mensen roepen dit ook niet zomaar hoor. Was altijd een erg groot talent bij ajax alleen door zware blessures wat geremd in zijn ontwikkeling. Tuurlijk speelt hij nu pas een paar potjes goed op het hoogste niveau, maar deze gozer heeft in de jeugd zeker wel laten zien ajax 1 potentie te hebben. Wel eens dat El Ahmadi een beetje onzin uit kraamt hier. Al zal dat ook wel te maken hebben met het feit dat wijndal echt dramatisch speelt dit seizoen en iedereen bij ajax op de tribune eigenlijk wel klaar is met die gozer en zijn hele houding.

22 maart 2023 om 12:10

Mwa, El Ahmadi doet hier alsof hij een pareltje ontdekt, maar hij heeft hem duidelijk maar 1 wedstrijd zien spelen. Ik geloof prima dat hij in de jeugd van Ajax echt een groot talent was, maar ik had het over het nu. Bij FC Twente doet hij mee, maar daar is wel alles mee gezegd. Zelfs een Daan Rots heeft weleens een goede wedstrijd gespeeld.

22 maart 2023 om 12:25

Ja ik geloof je graag hoor. Overigens heb ik me aan net zo iets schuldig gemaakt als el Ahmadi haha. Heb die Daan Rots 1 keer heel goed zien spelen tegen AZ. Dacht eigenlijk dat dat een groot talent is hahaha. Maar blijkbaar dus niet?

22 maart 2023 om 13:40

Haha Sirius heeft het nooit in Daan Rots zien zitten. Helaas maakt Daan die verwachting dit seizoen helemaal waar. Heeft echt nog geen fatsoenlijke pot gespeeld.

22 maart 2023 om 13:43

MAar hij speelde vorig jaar toch heel aardig? Weet nog wel dat ik het wel eens met mijn broer over hem had ahahaha. We vonden het allebei een hele aardige speler toen. Heb hem verder alleen niet echt gevolgd en blijkbaar speelt hij dus niet eens meer. lol

22 maart 2023 om 13:49

Haha nee, al is ie nu ook geblesseerd. Vorig jaar was het een stuk beter, toen kon Jans niet kiezen tussen Rots en Cerny. Dit seizoen is het verschil wel enorm tussen die twee.

Een speler als Wijndal moet je er natuurlijk nooit uithalen en Koeman ziet de beste linkerflank van Europa ook over het hoofd

Snap dat ook niet, haal je een Az speler waarvan 90% nooit slaagt bij Ajax, heb je Salah rondlopen en Hato in opkomst.

22 maart 2023 om 12:14

Ajax had Blind nooit weg moeten doen. Die doet tenminste in balbezit en aanvallend zeer uitstekend, terwijl Wijndal in zowel aanvallend als verdedigend zeer matig vertoont. Ook het link met Tadic lukt hem niet eens.

Ik denk dat wijndal in een PSV shirts meer past dan bij Ajax.

22 maart 2023 om 12:22

@Canniggia Blind is de afgelopen jaren door vele afgezeikt.Ja hij was niet snel maar nu is er geen 1 verdediger die het spel kan lezen tussen de linies en op kan bouwen zoals hij het deed dus ja die missen we momenteel wel.

22 maart 2023 om 14:10

Waar denk je dat ze Salah Eddine vandaan hebben gehaald?

Wellicht heeft Ajax ervan geleerd en kopen ze niks meer in Alkmaar. Hoe goed ze daar ook presteren, een stap hoger en ze blijken toch niet te zijn wat je ervan had gehoopt. Niet de eerste AZ miskoop maar hoop wel de laatste.

Lekker makkelijk praten zo, vorig jaar was Wijndal namelijk wel goed, want anders had ajax er geen 10 miljoen voor over gehad.
en nu is SE goed bij twente (vind hem nog niet heel erg uitblinken als linksachter) maar wie zegt dat hij dan volgend jaar bij ajax goed is?

Misschien een nare gedachte, maar dat die arrogante rare Wijndal hard door de mand valt kan ik wel waarderen.

Heb vorig jaar in pre-season al gewaarschuwd dat dit kon gebeuren, het enige wat Salah-Eddine miste was ervaring, net als de andere jonkies. Qua talent, persoonlijkheid en speelwijze hebben ze een streepje voor op al die andere, saaie Eredivisie aankopen. Dus uiteindelijk zegt ervaring niet heel veel, bij Ajax beginnen ze toch weer op 0.

Nu hopen dat Ajax de goede keuze maakt, en hem een serieuze kans geeft als linksback. Kan goed aan de binnenkant spelen, is enorm handig, slim en creatief. Defensief is het geen hoogvlieger, maar hij heeft wel gif en lef in z'n spel, dus dat kan snel komen.

Ik ben zodanig klaar met Wijndal dat ik hoop dat ie vertrekt. Enorm eenzijdig in z'n spel, de passlijn naar Tadic ligt regelmatig open maar hij blijft maar terugkappen en balletjes breed geven. Ik heb nog liever Taylor als back momenteel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren