Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

EK-winnaar blij in Japan: ‘Ajax, Feyenoord of PSV zie ik niet gebeuren’

Laatste update:

Calvin Jong-A-Pin voetbalt inmiddels al bijna zes jaar in Japan en voelt zich daar thuis. De voormalig verdediger van FC Volendam, sc Heerenveen en Vitesse ziet zichzelf niet meer terugkeren naar Nederland. "Als voetballer niet meer, denk ik", vertelt de dertigjarige linksback.

"Je weet het nooit, maar ik zie mezelf niet meer bij Ajax, PSV of Feyenoord terechtkomen", verklaart Jong-A-Pin in gesprek met ELF Voetbal. "Anders zou het weer een ploeg als Heerenveen worden. En daar heb ik al jaren gespeeld. Als ik hier vertrek zou ik een nieuw avontuur willen aangaan: Australië of Maleisië."

Jong-A-Pin speelt sinds januari voor tweededivisionist Yokohama FC. In 2011 maakte hij van Heerenveen transfervrij de overstap naar Shimizu S-Pulse; vorig jaar speelde de winnaar van het jeugd-EK van 2007 nog voor Machida Zelvia. "Het niveau in de J-League 2 is misschien vergelijkbaar met degradatiezone Eredivisie en linkerrijtje Jupiler League", vertelt hij.

Zie je Calvin Jong-A-Pin graag terugkeren in Nederland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker gewoon in Azië blijven voetballen lijkt me heerlijk om daar te wonen, en zoals hij zelf aangeeft mocht hij vertrekken dan lekker naar een mooi land gaan, zelf volg ik Aziatisch voetbal en de sfeer is in sommige landen veel beter dan in Nederland.

Die heeft teveel sake gedronken. Ik weet dat de nederlandse competitie niet meer is wat het geweest is, kan me alleen niet voorstellen dat de tweede divisie van japan net zo sterk is als het rechter rijtje van de eredivisie.

16 maart 2017 om 20:47

Vind jij het voetbal van het rechterrijtje eredivisie wel sterk dan? Ik denk niet dat het met elkaar te vergelijken is, Maar het is niet voor niks dat het Nederlandse voetbal zo afgezwakt is. Ik vind het spel van onze top 3 ook eerder saai dan spectaculair. Mits uitzonderingen natuurlijk. Maar die heb je ook in Japans voetbal, ook op de 2e divisie

16 maart 2017 om 23:27

Maar kom op he... Japan. Vanuit de Eredivisie komen er nog wel eens talenten bovendrijven en halen spelers als De Vrij, Clasie, Hoedt, Wijnaldum etc gewoon de PL, Serie A en de Liga. Nou houd ik niet elke transfer in de gaten, maar zo vaak hoor ik niet dat er weer een talent uit de Japanse competitie is doorgestroomd naar de top 5 landen.

17 maart 2017 om 22:56

Wellicht dat het je verbaasd maar er zitten redelijk wat voetballers uit Japan bij een club van de top 5 landen onder contract zo uit mijn hoofd tussen de 10-20 Niet bijster veel maar zoals onze Nederlandse spelers maar wellicht meer dan je had gedacht!

In Italiã« Nagatomo en natuurlijk Honda

Tatsuya Ito, Gotoku Sakai bij Hsv, Kagawa bij Dortmund, Uchida bij Schalke, Muto bij Mainz, Osako bij Kã¶ln, Haraguchi bij Hertha, Usami bij Augsburg, Asano en Hosogai bij Stuttgart allen Duitsland

Kawashim bij Metz en Hiroki Sakai bij Marseille in Frankrijk

Yoshida bij Southampton en Okazaki bij Leicester in Engeland

Inui bij Eibar, Kiyotake bij Sevilla en Shibasaki bij Tenerife in Spanje

Man man man , kansloos dit. Ekwinnaar in je titel zetten als het gaat om een jeugdtitel. Dan kan je dat bij bijna elke speler doen...

17 maart 2017 om 00:10

Bijna bij elke speler? Noem er eens 1 van Sparta dan?

Jammer dat Calvin niet meer bij een grote club binnen de j league speelt. Vond hem altijd wel redelijk spelen bij shimizu s pulse.

Japan en dan ook nog de 2e divisie, dat is helemaal belabberd niveau volgens mij. Kan je net zo goed in de Jup gaan voetballen, maar misschien is het salaris daar hoger, geen idee.
Maar ja EK winnaar ook nog... Leuk een jeugd EK, maar bij het grote Oranje hebben we hem nooit gezien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren