Eigen doelpunt beslist spannende halve finale tussen Senegal en Tunesië

Senegal heeft zich zondagavond voor de finale van het toernooi om de Afrika Cup geplaatst. Het team van bondscoach Aliou Cissé was met minimaal verschil te sterk voor Tunesië, dat door een eigen doelpunt van Dylan Bronn in de verlenging ten onder ging; 1-0. In de eerste negentig minuten miste zowel Ferjani Sassi als Henri Saivet een penalty. In de finale is Algerije of Nigeria de tegenstander.

De beste kansen voor rust waren voor Senegal. Een inzet van Youssouf Sabaly eindigde schitterend tegen de paal en ook Mbaye Niang en Sadio Mané lieten een kans onbenut. Na rust waren de grootste kansen juist voor Tunesië. Taha Yassine Khenissi werkte de bal te hoog over Alfred Gomis, die daarna een inzet van Sassi keerde.

Ondanks twee strafschoppen werd er in de reguliere speeltijd niet gescoord. Hassen was aanvankelijk nog de held van Tunesië door negen minuten voor tijd een penalty van Saivet te stoppen. Saillant: Saivet nam de strafschop omdat Mané tijdens de Afrika Cup al twee keer miste. Tunesië miste zes minuten eerder ook een penalty: Gomis stopte de matig ingeschoten strafschop van Sassi.

Hassen groeide in de verlenging uit tot de schlemiel van het duel. De doelman werkte de bal na een vrije trap van Senegal verkeerd weg en stompte de bal tegen Bronn aan. Tunesië mocht in de tweede helft van de verlenging nog hopen op een strafschop na vermeend hands van Idrissa Gueye, maar de VAR draaide dat terug.

Wie gaat de Afrika Cup winnen?

1
2

Op een heleboel manieren een bijzondere wedstrijd, maar vooral een die gekenmerkt wordt door blunders van alle kanten. Tunesie had in de verlenging nog echt een penalty moeten krijgen en deze wedstrijd had denk ik ook wel een strafschoppenreeks verdiend.
Beide ploegen waren in aanvallend opzicht bijzonder pover, met ballen die alle kanten opsprongen.

Uiteindelijk wordt het dan, geheel in stijl van de wedstrijd, beslist door een keepersblunder. Wat is die man slecht zeg, eerder in het toernooi ook al faliekant mis. Die kan beter iets anders gaan doen na z´n vakantie...

14 juli 2019 om 21:48

Ik denk wel dat Senegal terecht gewonnen heeft vond hun toch wel net iets sterker en gevaarlijker.

Naar mijn idee was het geen penalty, er was echt geen beweging naar de bal en de arm was langs het lichaam. Overigens was er wel veel te lang onduidelijkheid over

14 juli 2019 om 22:57

Nouja, licht verdiend dan. Tunesie miste vooral de laatste schijf om de aanval echt af te sluiten in een grote kans. Maargoed.
Wel penalty, geen penalty. Ik keek via BeInSports en de commentatoren waren erg overtuigd dat het er wel een was, ik ook. Je kan hem geven, ik meende te zien dat zijn arm wel licht naar de bal ging.

De keeper van Tunesië is werkelijk waar een van de meest dramatische keepers die ik in een toernooi heb mogen aanschouwen. Hoe ze het tot de halve finales hebben geschopt met hem in het doel blijf ik maar een raadsel vinden.

Ik heb mij echt geërgerd aan de commentaar bij fox. Ik bedoel als je er geen zin in hebt, doet het dan niet. Ga lekker met vakantie ofzo.
Ook zo denigrerend voor alles wat Afrikaans is.
Bah bah

14 juli 2019 om 21:46

Ik ben met je eens dat hij erg negatief was maar ik vind het een stuk vervelender als ze zoals vrouwen voetbal opeens doen alsof het een top niveau is terwijl het dat niet is. Als er een belachelijke fout wordt gemaakt kan dat toch gezegd worden?

14 juli 2019 om 23:10

Klopt, dat overdreven positieve gedoe is ook niks. Het zou fijn zijn als de voetbalcommentatoren eens 'normaal' zouden doen. Geen overdreven pessimisme (zoals rond de Afrika Cup), geen overdreven optimisme (zoals die carnavalsfeer rond de Oranjevrouwen) en geen rare typetjes / sketches / aandachttrekkerij (Sierd de Vos). Dan ben je al een heel eind.

Waar ik oprecht naar van word, is dat neerbuigende van Fox wanneer twee Afrikaanse landen tegen elkaar spelen. Alsof wij Europeanen op hen neer moeten kijken ofzo... Dat is bij Fox extra ongepast, omdat ze daar negen maanden per jaar één de treurigste competities van West-Europa uitzenden: de Eredivisie. Dan is het niveau van de Afrika Cup toch echt beter.

14 juli 2019 om 23:35

En dan zelf neerbuigend doen over de eredivisie , haha sommige mensen hebben zichzelf niet door

15 juli 2019 om 11:42

Ik maak toch gewoon een heldere vergelijking en ik onderbouw 'm? Die Fox-commentatoren mogen ook kritisch zijn, maar dit is gewoon compleet onterecht. Of denk jij dat FC Emmen - VVV van een beter niveau is dan Nigeria - Algerije?

En ik mag neerbuigend doen over alles en iedereen. Voor iemand met een publieke functie, zoals een Fox-commentator, is enige objevtiviteit wel vereist.

Dit wordt een mooie finale, met Koulibaly, Gueye en Mané tegen Mahrez, Feghouli en Mandi. Toch wel sterke elftallen en over het gehele toernooi vind ik zeker Senegal aanvallend en attractief spelen

14 juli 2019 om 23:13

Zou je aub willen solliciteren bij Fox? Dit soort teksten hoor ik graag rond zo'n toernooi, in tegenstelling tot de heren commentatoren. Ook ik kijk uit naar de finale, twee prachtige teams tegen elkaar. Heb zelf een lichte voorkeur voor Senegal.

14 juli 2019 om 23:24

Ik heb de laatste wedstrijden met Engels commentaar bekeken Tim. Ben het namelijk volledig met je eens over de commentatoren. Het is eigenlijk altijd denigrerend. Dat uit zich in gespeeld en geforceerd optimisme of juist daar alles te reduceren tot ´zo, voor een Afrikaans land is dit heel wat.´ Ik denk dat het onbewust gebeurt, maar Afrika wordt echt neergezet alsof het minderwaardig is. Hoop zelf ook op Senegal, daar spat de passie in mijn ogen echt van af