Eghan luistert rentree bij FC Twente op met doelpunt in ‘leeg’ stadion

Shadrach Eghan heeft zijn rentree op de voetbalvelden opgeluisterd met een doelpunt. De middenvelder uit Ghana scoorde zaterdagavond in de Jupiler League-wedstrijd tussen FC Twente en Telstar en had daardoor een aandeel in de 3-1 overwinning. Eghan kampte met een schouderblessure en kwam op 20 oktober voor het laatst in actie (Jong FC Twente - Roda JC Kerkrade, 0-2).

De twintigjarige Eghan opende na twintig minuten de score in de JenS Vesting in Emmen, waar ongeveer negentig toeschouwers aanwezig waren. Na een afgeslagen hoekschop pikte hij de bal op en zijn van richting veranderde schot bleek doelman Wesley Zonneveld te machtig: 1-0. De Tukkers gingen uiteindelijk met een 3-0 voorsprong de rust in. Jari Oosterwijk profiteerde van geklungel van Dougall en tekende na 41 minuten voor de tweede treffer.

Via een knal van Merlin Schutte werd het in de blessuretijd ook nog 3-0. Telstar moest in de tweede helft al gauw met tien man verder door een rode kaart voor Oliver Rifai, maar deed nog wel wat terug. Tim Keurntjes zette de aanval op zijn eigen helft op en rondde hem aan de andere kant van het veld zelf af: 3-1. Verder kwam Telstar echter niet meer. Eghan werd na een uur overigens vervangen door Jelle van der Heyden.