Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Eerste keus’ Danny Buijs keert terug als hoofdtrainer in de Eredivisie

Laatste update:

Danny Buijs is de nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Sittard, zo hebben de Limburgers bekendgemaakt via de officiële kanalen. Het wordt voor de voormalig trainer van FC Groningen zijn derde klus in het betaald voetbal. Naast zijn dienstverband bij de Trots van het Noorden had Buijs de touwtjes in handen bij KV Mechelen. Bij de Belgische club werd hij echter al na vier maanden ontslagen.

Buijs dient bij Fortuna als opvolger van de Spanjaard Julio Velázquez en tekent een contract voor twee seizoenen. De veertigjarige oefenmeester werd in oktober al na vier maanden ontslagen bij Mechelen. Buijs zat sindsdien zonder club. De voormalig profvoetballer maakte afgelopen zomer de overstap van FC Groningen naar Mechelen, maar had in de Belgische Pro League weinig succes. Na twaalf competitiewedstrijden en drie opeenvolgende nederlagen kreeg hij de zak van de clubleiding.

“Ik kijk er enorm naar uit om aan deze klus te beginnen,” laat de kersverse hoofdtrainer weten op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "Ik heb een aantal enorm fijne gesprekken gehad. Daar heb ik een goed gevoel aan over gehouden. We moeten er met z'n allen elke dag alles aan doen om deze club op een goede manier te vertegenwoordigen. Dat moet de norm zijn. De relatie met de supporters is hierin essentieel. Mij staat bij dat het in Sittard altijd lastig voetballen was, vooral als het publiek erachter ging staan. Dat moeten we ook komend seizoen weer realiseren."

Directeur Américo Branco is blij met de komst van Buijs. "Danny sluit uitstekend aan op het profiel dat we als club vooraf hadden geschetst. Hij was vanaf het begin onze eerste keuze voor het hoofdtrainerschap. Danny heeft Eredivisie-ervaring, werkt graag met jonge talenten en kan teams en spelers individueel ontwikkelen. In de afgelopen periode hebben Danny, Ivo Pfennings en ik meermaals met elkaar om de tafel gezeten. Deze gesprekken verliepen zeer positief en hebben onze keuze alleen maar bevestigd."

Buijs werd eerder in verband gebracht met een dienstverband bij FC Emmen, dat op zoek is naar een opvolger van Dick Lukkien. Begin mei gaf hij bij Goedemorgen Eredivisie echter te kennen geen trek te hebben in een trainersfunctie bij de Drentenaren. Buijs gaf in het praatprogramma aan wel open te staan voor een terugkeer als trainer bij ADO Den Haag, waar gezocht wordt naar een vervanger van de binnenkort vertrekkende Dick Advocaat, maar kiest nu dus voor Fortuna Sittard.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oei, waar begin je aan Danny. De buitenlandse enclave zal een puinhoop achterlaten, probeer er dan maar eens in te blijven volgend seizoen..

9 juni 2023 om 12:03

Ach ja, ontslagvergoeding is ook lekker op zn tijd

9 juni 2023 om 12:23

Danny met zijn directe methode jaagd de mooi weer voetballers zo weg. Goede trainer wel verder. Hoor van spelers van Groningen ook eigenlijk alleen maar goede verhalen.

9 juni 2023 om 13:47

Jouw optiek zijn onderbuikgevoelens die hoofdzakelijk zijn bepaald door verschillende media.

Van de ene naar de andere malloot… Dat wordt betonvoetbal met een keurige 8e plek. Haalt, zoals wel valt te zien nu bij Groningen, het maximale uit een elftal

9 juni 2023 om 12:43

8e plek met Fortuna dan verdien je een standbeeld.

9 juni 2023 om 13:12

En waarom malloot? Omdat hij niet keurig op het bankje blijft zitten. Ik denk dat Fortuna blij mag zijn met deze trainer. Weet zijn spelers te motiveren.

9 juni 2023 om 15:48

Een bevlogen trainer op zijn tijd is geen probleem, maar iedere week na de wedstrijd geen interviews kunnen geven omdat je (in een leeg corona stadion goed te horen en daarnaast volstrekt onnodig) 90 minuten je stem kapot schreeuwt vind ik persoonlijk een malloten uitstraling. Daarnaast ook binnen de club een volstrekte idioot tegen staf en jeugdspelers als het niet loopt zoals hij wil. De Groningen podcast heeft na een jaar nog horror verhalen over Buijs en zijn werkwijze. Maar goed, in Sittard zijn ze met die Velazquez nog veeel gekker gewend.

Denk dat Buijs trouwens niet onverdienstelijk gaat presteren hoor, echt een resultaat trainer. Maar ik kan je op een briefje geven dat Fortuna geen leuke ploeg wordt om naar te kijken

Onvoorstelbaar dat je Danny Buijs gaat halen.. ik denk dat ze met deze trainer weer volop moeten strijden tegen degradatie

9 juni 2023 om 11:57

Vanwaar deze opmerking? Waarop gebaseerd? Bij Groningen lag het duidelijk niet aan hem. Bij de amateurs prima voetbal laten zien.

9 juni 2023 om 14:58

Zo zo, dat is een gedurfde uitspraak over een club dat nog altijd de zwakste financien heeft in de eredivisie en geregeld vreest voor bestaansrecht. Durf je ook de voorspelling aan dat de opvolger van Heitinga top 3 kan gaan spelen?

9 juni 2023 om 19:01

Zal niet aan de trainer liggen,aankoop beleid is gewoon niet goed

Kan hij lekker strijden tegen degradatie volgend seizoen..

9 juni 2023 om 11:55

Dat weet je bij voorbaat al wanneer je bij een laagvlier aan de slag gaat.

9 juni 2023 om 13:48

12de en 13de in de afgelopen drie jaar is niet helemaal een laagvlieger.

Ik heb geen hoge pet op van de trainer Danny Buijs. Van een bekende kreeg ik ook door dat hij voornamelijk schreeuwend langs de lijn staat en niet in staat is om spelers beter te maken. Hij kan er wel weer een team van maken. Ik ben benieuwd wat hij met Fortuna laat zien. Dat is toch elk jaar ook weer een raadsel welke spelers je daar krijgt als trainer

9 juni 2023 om 12:25

Hoezo niet in staat is spelers beter te maken? Strand Larsen, Itakura, Matusiwa, Meijer, Gudmondson. Suslov groeide onder Buijs, net als El Messaoudi. Bij Buijs zag je bij ons dat spelers echt beter werden. Ook de fitheid was echt beel beter. Buijs is gewoon een goede trainer. Alleen werd zijn directheid niet altijd mee. Dit kan leiden tot botsingen.

9 juni 2023 om 16:21

Klopt, vooral buitenlandse spelers zullen laat hebben van zijn directheid. Verder begrijp ik de negativiteit niet zo over hem. Vind hem een goede trainer die toch goed gepresteerd heeft met Groningen.

Domme zet van Buijs. Met al die bestuurlijke rotzooi wordt het een hels karwei.

9 juni 2023 om 19:03

Haha bestuurlijke rotzooi…bij Ajax gaat het lekker

Oh god, nee he. Weer dat eindeloze geschreeuw langs de lijn

9 juni 2023 om 11:57

Dat je Danny Buijs binnenhaalt maar dat je toch een rustigere trainer langs de lijn krijgt 😂

9 juni 2023 om 12:31

Dugout blijft wel heel nu.

Buijs is heel goed in het maken van een team en degelijk voetbal brengen waarmee Fortuna gewoon in de middenmoot kan eindigen structureel

Allemaal weer lekker negatief, chapeau. Wacht nou eerst maar eens af ipv gelijk gaan oordelen.

9 juni 2023 om 13:51

Het zijn ook de eerste die hier hosanna en lof postten als het goed gaat. Iets met een ruggengraat en met alles mee waaien..

9 juni 2023 om 15:21

Waarom afwachten? Wie heeft het bepaald dat je moet wachten met het geven van je mening? Het helpt als je alleen maar gelijk wilt hebben omdat achteraf lullen altijd makkelijker is, maar voor de rest zie ik er geen nut in.

Misschien is dit wel een match. Toch mooi voor Buijs dat hij een nieuwe kans krijgt.

Graag gezien bij me clup om wat op te bouwen
Wij weten nog niet of er wel of geen geld is voor een nieuwe trainer

Prima combinatie! Je ziet dit jaar aan Groningen, en ook bij zijn vorige werkgever Mechelen dat het er niet beter op is geworden sinds hij is vertrokken. Succes Danny!

Goede zet van Fortuna. Vond het bij ons een goede trainer. Lekker nuchter tegenover de media en kon heerlijk direct zijn. Vond dat de spelers ook beter en fitter werden toen hij er zat. Voetbal zal niet altijd mooi zijn maar hij weet wel hoe hij resultaat moet halen en dat is belangrijk voor een club in de onderste regionen.

Grootste miscast die er de laatste 20J bij KV Mechelen gelopen heeft.
Had na 4 maanden ook al zijn spelersgroep verloren.
Zucht van opluchting bij de kakkers dat we er snel vanaf waren...

9 juni 2023 om 19:05

Proficiat 🥳

Heeft het bij ons met het beschikbare materiaal prima gedaan. Het is een aanwezige coach, daar moet je van houden. Ik denk dat Buijs er wel weer meer 1 team van kan maken, ook wel weer een trainer waar je voor door het vuur gaat, maar aan de andere kant, je kan er ook keihard mee botsen.. Succes Danny!

Jammer. Zal je zien dat PSV/Bosz en Ajax/Knutsen niet doorgaat en dan lopen ze hem ook nog mis.

Nou Fortuna, het was leuk jullie gekend te hebben, maar dit wordt een harde degradatie als je Buijs gaat aanstellen.

Danny Buijs heeft als trainer van Kozakken Boys 4 jaar lang uitstekend gepresteerd, met toenmalig TD Kees Spaan een uitstekend team gecreeerd dat net geen algemeen amateurkampioen werd. Vervolgens heeft hij met FC Groningen 4 seizoenen prima gepresteerd en vooral ook spelers beter gemaakt waardoor Groningen in deze periode veel spelers voor mooie bedragen kon verkopen. Als er één geen klagen had over Buijs dan was het de penningmeester van Groningen wel. Maar goed, kennelijk moeten we af gaan op wat de heren experts allemaal over Buijs weten.

10 juni 2023 om 09:24

Exact dat. Buijs is een prima beginnende coach gebleken gezien de resultaten tot zo ver. Inmiddels wat meer bagage en zelfs een keer op zijn bek gegaan in België. Dat neemt hij ook weer mee. Ik denk dat er heel wat slechtere opties waren dan Danny.

Als het team in grote lijnen, lees; op de sleutelposities, in tact blijft, dan heeft Buijs een redelijke ploeg staan. Met spelers als Guth, Pinto, Cordoba en Duarte heb je een prima as. Met Pandur heb je een meer dan uitstekende keeper die écht punten pakt en wellicht wil Siovas zijn contract gewoon uitdienen om als invaller de laatste 10-15min nog alles weg te koppen. In dat kader zullen de belangrijkste nieuwelingen een spits, nr 10, winger, cv en een linlsback moeten zijn. Dat mogen wat mij betreft ook 3 huurlingen zijn. In de tussentijd hoop ik op een transferklapper van Flemming richting de PL en Schuurs naar een Italiaanse topclub. Cashen zonder te verkopen, dat zou echt top zijn.

Danny Buijs, niet direct de trainer waar ik van m'n stoel spring, maar zeker geen slechte keus vindt van Fortuna.
Daar waar andere clubs trainers van de jeugd doorschuiven en het maar afwachten is, lijkt mij dit absoluut iemand waar je wel het een en ander kunt verwachten, in de positieve zin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren