Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eerste doelpuntenmaker voor Ajax in Eredivisie Loek den Edel (88) overleden

Laatste update:

Loek den Edel is op 88-jarige leeftijd overleden, zo maakt Ajax maandagavond bekend in een persbericht. De oud-aanvaller was de eerste speler die namens de Amsterdammers scoorde in de Eredivisie. Den Edel kwam tussen 1945 en 1959 uit voor Ajax en kwam in totaal tot 108 duels waarin hij 56 keer scoorde.

Den Edel werd op twaalfjarige leeftijd officieel lid van Ajax. Eén van zijn eerste trainers in Amsterdam was Jack Reynolds. Den Edel doorliep de jeugdopleiding bij de club, maar moest vervolgens in militaire dienst. Na twintig maanden zonder voetbal keerde hij terug in het vierde elftal van Ajax. Den Edel maakte direct drie treffers, waardoor hij binnen een aantal weken van het vierde, via het derde en tweede elftal, naar Ajax 1 ging. In alle elftallen bewees hij zichzelf door bij zijn debuut drie doelpunten te maken, zo schrijft Ajax op de website.

Nadat de oud-aanvaller ook bij zijn officiële debuut in Ajax 1 een hattrick maakte, schreef hij in 1956 historie. Den Edel verzorgde in het eerste Eredivisie-duel van Ajax ooit (met NAC Breda, 1-0) de enige treffer. Later dat seizoen kon Ajax ook meteen de landstitel vieren. In totaal kwam Den Edel dus tot 56 treffers, waarmee hij een plekje in de top vijftig van de meest scorende Ajacieden vergaarde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een van de beste spelers die ik live heb mogen aanschouwen!
Rip legende.

2 augustus 2022 om 00:51

Huh, je bent 22 jaar volgens jouw profiel. Hoe heb je Loek den Edel live mogen aanschouwen?

2 augustus 2022 om 01:48

Hij is hem misschien in de supermarkt tegengekomen.

2 augustus 2022 om 08:24

Dat zou wel kunnen natuurlijk. Of bij de bakker of slager.

Ondanks de droevige reden toch een leuk artikel . Kende de man eigenlijk niet, maar toch een aantal leuke feitjes omtrent hem. Rust in vrede Loek!

Ik ben 71 en heb Loek nog zien spelen. Hij kon aardig een balletje trappen.

2 augustus 2022 om 06:58

Gaaf. Mooie leeftijd ook. Begin jaren 70 3 CL s meegemaakt. Mooie tijd om een jaar of 20 te zijn lijkt me. Helemaal in Amsterdam.

2 augustus 2022 om 10:34

Even je profiel aanpassen, dan valt de leugen minder op ;-)

2 augustus 2022 om 11:25

Het is geen leugen.

2 augustus 2022 om 16:54

Haha precies. Daarbij had hij onder een ander artikel nog gereageerd over dat hij bij elke vrouw eraan denkt hoe hard ze gisteren nog was gepakt. Typische reactie van een 70 plusser.

2 augustus 2022 om 22:20

Johan Derksen?

Toch mooi voor hem dat hij zijn club de afgelopen jaren nog zo heeft zien opbloeien. Rust in vrede Loek.

Loek, mooie ode aan deze heer. Rust in vrede makker.

Mijn vader als ik het hem vraag zou hem vast kennen, mijn pa was geregeld ballenjongen bij Ajax en was/is hij supertrots op.

Gecondoleerd en heel veel sterkte voor de nabestaanden.

2 augustus 2022 om 16:13

Mooi man. Je vader heeft de echte grote jongens van dichtbij gezien. Terecht dat ie trots is. Dat mag jij ook zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren