Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Droomtransfer eindelijk in kannen en kruiken: Fofana tekent bij Chelsea

Laatste update:

Wesley Fofana mag zich eindelijk speler van Chelsea noemen. De club heeft dit via de officiële kanalen bekendgemaakt. Leicester City ontvangt volgens journalist David Ornstein van The Athletic 69,5 miljoen pond (ruim 80 miljoen euro) zonder eventuele bonussen. In Londen tekent de Franse verdediger een contract voor liefst zeven seizoenen.

Chelsea had al geruime tijd interesse in Fofana, de onderhandelingen duurden bijna de hele zomer, maar hebben nu dan eindelijk hun gewenste defensieve versterking binnen. Leicester City liet, toen de interesse bekend werd, direct weten dat het zijn jongeling alleen zou verkopen als het transferrecord van ex-speler Harry Maguire zou sneuvelen. Zo ver kwam het dus uiteindelijk niet. De huidig aanvoerder van Manchester United kwam in de zomer van 2019 voor 87 miljoen euro over van the Foxes. Daarvoor stond het record op naam van Virgil van Dijk, toen de international van het Nederlands elftal in 2018 voor 84,75 miljoen euro de overstap maakte van Southampton naar Liverpool.

Opvallend genoeg speelden Chelsea en Leicester City afgelopen zaterdag nog tegen elkaar, al liet Fofana wel verstek gaan. De 21-jarige verdediger sloot zich in 2020 aan bij Leicester City, dat 35 miljoen overmaakte aan Saint-Étienne. De 1 meter 90 lange mandekker bereikte na het akkoord tussen de clubs ook een persoonlijk akkoord met Chelsea. Een verrassing is dat niet te noemen, omdat de Fransman met Ivoriaanse roots al direct kenbaar maakte naar de Londenaren te willen vertrekken. Om die reden ontbrak hij ook al eerder tegen Southampton.  
 
Chelsea speelt doorgaans met drie centrale verdedigers die worden ondersteund door twee vleugelverdedigers. Fofana komt in de centrale achterhoede onder meer Thiago Silva en Kalidou Koulibaly tegen. Laatstgenoemde kwam eerder in de zomer over van Napoli. The Blues zagen deze zomer Andreas Christensen (Barcelona) en Antonio Rüdiger (Real Madrid) vertrekken, waardoor de clubleiding behoefte had aan nieuwe aankopen voor de centrale verdediging.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze gozer was voor zijn lange blessure echt onwijs goed. Hele goede transfer maar wel super veel geld. Maar vergelijk dat met andere verdedigers, zijn ervaring in de PL en jonge leeftijd is dat op zich wel te rechtvaardigen.

31 augustus 2022 om 15:49

Alleen heeft Tuchel nu ongeveer 400 miljoen euro uitgegeven deze transferwindow 💰! Gaan er nog goede resultaten komen of mooi voetbal of wordt er eindeloos met geld gesmeten ? Als he Lukaku ook meerekent dan heeft Tuchel in 2 seizoenen meer dan een half miljard uitgegeven ! Na een teleurstellend vorig seizoen zijn ze ook dit seizoen teleurstellend begonnen.

31 augustus 2022 om 15:54

De beste man heeft 3 prijzen gewonnen sinds hij er zit en in 2 keer zoveel finales gestaan.. Met een beetje meer mazzel en een fatsoenlijk scheidsrechterskorps zou de teller op 5 staan.. hoeveel meer resultaten wil je hebben? Overigens verwacht niemand “mooi voetbal”. Er is geen Chelsea supporter die daar ook maar een sier om geeft. Het is wel zo dat het beter moet, dat je niet door Southampton met je rug tegen de muur gezet wordt.

31 augustus 2022 om 15:59

En voor hoeveel hebben ze verkocht? Wel een prettige kanttekening.

31 augustus 2022 om 16:04

400 miljoen? Ik ben benieuwd hoe je op dat bedrag bent gekomen haha.

31 augustus 2022 om 17:17

Ja, die ervaring konden we heel goed zien toen die het moest opnemen tegen Martinelli ...

31 augustus 2022 om 17:19

Martinelli speelde Cancelo ook ondersteboven vorig seizoen, dat is gewoon een bijzondere speler.

31 augustus 2022 om 17:21

Ja lekker 1 wedstrijd beoordelen. Dan zijn Cancelo en TAA ook amateurs zeker?

Volgens Th Athletic is het 70 miljoen pond zonder bonus. Nog steeds veel geld maar hij heeft de potentie om te behoren tot de wereldtop. 7 jarig contract is ook mooi dan blijft hij tenminste 5-6 jaar of ze moeten dik betalen. Verder hopen dat auba nog komt dat is helaas de enige optie. Hopelijk heeft gebroken kaak van hem niet teveel invloed op de transfer.

31 augustus 2022 om 15:26

Vanmorgen werden de geruchten rondom Neymar weer nieuw leven in geblazen “al zou het erg moeilijk worden om het rond te krijgen..”.. Ik denk inderdaad dat Aubameyang (als dat ooit nog rond komt) onze laatste transfer van deze periode zal worden. Ik had graag nog een centrale middenvelder erbij gehad om het duo Jorginho-Kovacic vaker te kunnen rouleren, maar ik zie het niet meer gebeuren. Al met al geen slechte window, maar ook verre van goed. De manier hoe Chelsea en Boehly zich als een hyperactieve kleuter met een blikje Red Bull in de mik en een gram coke in de neus over de transfermarkt heen geblazen hebben en van target naar target gesprongen zijn is bijna lachwekkend en schreeuwt dat ze geen idee hadden wat ze aan het doen zijn!

31 augustus 2022 om 15:38

Hopelijk komt die TD snel. PSG heeft er nu een en daar zie je dat er gelijk meer beleid in lijkt te zitten al is het even afwachten of ze slagen. En die middenvelder was ook hard nodig. Zeker als je af en toe met 4 achterin wilt spelen. Jorginho is niet goed genoeg en Kante loopt overal op het veld.

31 augustus 2022 om 15:48

Er kan mij niet snel genoeg wat structuur in de club gebracht worden. Geen kwaad woord over Abramovich, maar de laatste jaren was de complete hiërarchie van de club zoek. Dat zal te maken hebben gehad met het feit dat Roman zelf het land niet in mocht en hem van alle kanten informatie ingefluisterd werd, maar als je kijkt naar hoe wij bijvoorbeeld met transfers zijn omgegaan dan schrik je je de pleuris. Uiteindelijk tekende Marina voor alles, maar dan was het Cech die met een naam kwam, dan was het de manager, vervolgens kwam het hoofdscouting met een naam die hij zelf wel geinig vond, dan deed Marina zelf een transfer.. Met het smeden van een team van uit 1 voetbalvisie heeft het weinig te maken gehad. Het wordt echt tijd voor een beetje orde, structuur en fatsoenlijke hiërarchie binnen Chelsea..

31 augustus 2022 om 16:01

Ik moet zeggen dat ik echt niet ontevreden ben als ik kijk waar we in mei waren. Rudiger en Christensen weg, Lukaku en Azpillicueta die wegwilde, de sancties en zo kan ik nog wel even doorgaan. Boehly heeft zowel Emma Hayes als Tuchel de spelers gegeven die zij nodig hadden. Ze hebben met Neil Bath gespard en een paar van de beste talenten van Europa gecontracteerd voor de academie gecontracteerd. We zijn bijna van spelers als Barkley, Alonso, Bakayoko, Batshuayi etc verlost.

31 augustus 2022 om 16:09

Helemaal prima, maar als we niet de magere jaren van Arsenal willen gaan nabootsen dan moet er ook aan het heden gedacht worden. Het middenveld bloedt leeg, ook Gilmour staat op het punt om definitief te vertrekken, en met wat er nu staat ga je geen top 4 plekken halen. Ik snap dat het moeilijk is om en elke linie te moeten renoveren, maar dat is de situatie waar we in zaten en waar we imo nog steeds in zitten. We hebben niet de focus gehad om targets te kiezen en die over de streep te trekken. Ik vind deze periode niet goed genoeg als ik heel eerlijk ben. Het had veel erger gekund met een nieuwe Amerikaanse eigenaar, maar als we in ons eerste seizoen onder de beste man meteen CL mislopen dan kunnen we weleens naar magere jaren gaan kijken!

31 augustus 2022 om 16:45

Neymar zou top zijn

31 augustus 2022 om 17:55

Barkley is al weg zijn contract is ontbonden

31 augustus 2022 om 18:47

Tuurlijk de situatie waar we nu in zitten is verre van ideaal en iedereen weet dat we een echte breker op het middenveld nodig hebben en voorin ook nog de nodige impulsen kunnen gebruiken.

Alleen kijkend naar de context denk ik niet dat je Boehly kan vergelijken met Kroenke. Ik heb Arsenal geen enkele zomer zo agressief op de markt gezien. Dat we op elke linie versterking nodig hebben is ook niet de schuld van het huidige consortium, maar van het vorige regime. Ook even inhakend op je punt dat wij geen targets over de streep konden trekken. Dit probleem hadden wij al onder het vorige regime. Ik ben die beruchte zomer waarom wij Alex Sandro, Koulibaly (ironisch), van Dijk en nog vele andere namen niet konden overtuigen echt niet vergeten. Het verschil onder Roman is dat wij de hele zomer hiermee bezig zouden zijn en op deadline day de Djilabodji’s en Barkleys van deze wereld zouden contracteren.



Toch een lager bedrag dan verwacht, dat is mooi. Ik ben in ieder geval erg blij met Fofana. Echt een no-nonsense verdediger die echt geweldig is in de 1 op 1. Wel pech gehad met z’n zware blessure vorig seizoen, maar bij zijn rentree liet hij gelijk zien het niveau weer te hebben. De verdediging is nu echt meer dan klaar. De aanval zal wel een minder verhaal worden dit seizoen. Zonder een echte spits zal een CL-plek een utopie worden vrees ik.

31 augustus 2022 om 15:32

Dan winnen we dat ding toch gewoon weer, opgelost😁

Je zou toch denken dat Thiago Silva en Koulibally prima in staat zijn om 433/442 etc te kunnen spelen? Blijkbaar kan Tuchel alleen 352/532 spelen.

31 augustus 2022 om 15:35

Chelsea heeft 0 middenvelders om met 4 man achterin te spelen. Jorginho is te zwak als DM.

31 augustus 2022 om 15:38

Probleem is dat ze geen fatsoenlijke defensieve middenvelder hebben om met een 4 mans verdediging te spelen. Kanté zou dat kunnen zijn, maar hij is te vaak geblesseerd. Jorginho en Kovacic zijn opbouwend fatsoenlijk, maar verdedigend niet sterk genoeg om een 4 mans verdediging achter zich te hebben. Teams als City, die Rodri heeft als CDM en Real Madrid met Tchouameni, hebben dat wel. Daarbij, Chelsea heeft ontzettend goede wingbacks in Chilwell/cucurella en James, die aanvallend meer kunnen betekenen bij een 532/352/343

31 augustus 2022 om 15:52

Je kan toch een middenveld hebben met RLC - Kante - Kovacic en 433 spelen ?

31 augustus 2022 om 16:06

Breakdance Cheek is nou ook niet van je het wbt defensief werk

Dat is dus bijna 200mio aan verdedigende versterkingen, zou deze jongen gisteren het verschil gemaakt hebben en dus het verlies voorkomen hebben? En voor deze zomer zou Chelsea een enorm probleem hebben met het vertrek van Abra. Die gaan vrolijk verder spelers voor tientallen miljoenen teveel binnen te halen. Wat gaat Colwill nu doen? Nu is het toch wel aan Tuchel om te laten zien wat ie kan, heeft de nodige spelers buiten gewerkt die hij nu heel goed had kunnen gebruiken imo.

31 augustus 2022 om 17:58

Eigenlijk absurd als je bedenkt dat we 200 miljoen hebben uitgegeven aan verdedigers en nog steeds geen back-up hebben voor James. Te duur maar goed mocht hij zijn talent waarmaken dan heb je met Fofana wel een top verdediger voor de komende 10 jaar. Er is ook genoeg ruimte voor Colwill volgend jaar. Je mag toch aannemen dat Silva een keer gaat aftakelen (absurd wat hij nog laat zien voor zijn leeftijd) en Azpiliqueta en Chalobah zijn spelers die je hij de baas zou moeten kunnen zijn.

Het probleem blijft dat het voorin goed is maar daar toch enige klasse ontbreekt. En met een blessuregevoelige Kovacic en Kante loopt het middenveld ook tegen problemen aan. Ontbreken ze allebei, dan mis je alle controle op het middenveld.

Wat ik niet begrijp is dat Chelsea WEER een verdediger haalt..

Ze kunnen beter kijken naar een spits van kaliber, want leuk sterling maar daar ga je het niet mee redden.

Als zij geen spits halen voor het einde van de transfermarkt dan kan ik je nu al zeggen dat ze een moeizaam voorseizoen gaan krijgen.

Goede transfer als we volgend jaar ook Gvardiol hebben dan hebben we en goede defensie voor de komende jaren.
Als mag T Silva van mij nog en contract voorgeschoteld krijgen van 2 jaar wat die allemaal nog doet.
Ja heb mijn twijfels over Auba zeker nu hij 3/4 weken out is.
Had Zaha ook graag gezien maar lijkt niets van te komen.
Hadden beter vol voor Toney gegaan

Als Arsenal fan juich ik deze transfer toe, werd laatst nog finaal ondersteboven gespeeld door Martinelli. 70 miljoen pond. Wordt genieten de komende jaren van die onderlinge confrontatie.

Gefeliciteerd Chelsea supporters met deze transfer!
Nu nog een baas van een midfielder erbij aub!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren