Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Droog de krokodillentranen over het groeiende gat tussen arm en rijk’

Laatste update:

De uitzendrechten voor wedstrijden uit de Premier League zijn ook na volgend seizoen in handen van Sky Sports en BT Sports. De televisiezenders betalen bijna zeven miljard euro voor de seizoenen tussen 2016 en 2019. Het megabedrag zorgt ervoor dat vanaf 2016 de nummer laatst van de Premier League 135 miljoen euro aan inkomsten tegemoet kan zien. De landskampioen toucheert door de nieuwe overeenkomst liefst 220 miljoen euro.

/

De bedragen zijn duizelingwekkend en leveren zoals altijd direct maatschappelijke discussies op, zo weet Valentijn Driesen, chef voetbal van De Telegraaf. Hij vindt het marktwerking en wijst erop dat Johnny Depp voor drie maanden werk in een film als Pirates of the Caribbean (2007) liefst tachtig miljoen euro opstreek. “Daarmee verklaart hij Eden Hazard voor arbeider met zijn 80 miljoen euro voor vijf jaar Chelsea.”

“Als het op de showbizzpagina’s staat, hoor je niemand. Terwijl het voetbal voor het publiek eenzelfde wereldwijde amusementsindustrie is”, vertelt Driessen in het dagblad. Hij verwacht dat het einde van de miljoenenstroom in de voetballerij ‘lang niet in zicht is’. “Droog de krokodillentranen over het groeiende gat tussen arm en rijk. Ook de Eredivisie moet blij zijn met de gigantische investeringen in Engeland. Regent het bij de buren dan druppelt het bij jou. Zorg voor talent voor de Premier League en profiteer zo van de miljardendeal. Heeft Nederland ook direct zijn local heroes op het wereldpodium.”

De Premier League is mijn favoriete competitie in het buitenland

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En waT gebeurt er met al die clubs als de inkomsten afnemen?....
Zou financial fair play hier niet ook iets over moeten roepen?

13 februari 2015 om 07:41

Zo lang ze niet meer uitgeven dan er binnen komt kan je met het ffp niks bereiken.

13 februari 2015 om 07:42

FFP heeft hier toch niks mee te maken? Het is een bron van inkomsten die ook alle andere clubs uit de wereld hebben. Het enige daar is, is dat de bedragen enorm hoog zijn.

13 februari 2015 om 08:00

Ik snap zelf dus ook niet waarom iedereen deze oneerlijke concurrentie legitiem vindt. Omdat de naam premier league zo waardevol is krijgen de clubs miljarden, het sportieve telt helemaal niet meer. En dat is gewoon de doodsteek voor het Internationale voetbal.

13 februari 2015 om 08:24

Wie het niet eens is met de bedragen in het profvoetbal, moet het dan boycotten en niet meer naar kijken geen voetbal kleding meer kopen ook niet sites zoals deze bezoeken ook geen nieuws blaadjes meer lezen ook geen toto meer spelen. Voetbal is business net zoals films series en muziek. Zolang er naar gekeken en geluisterd wordt levert het veel geld op.

13 februari 2015 om 08:25

Eens met je reactie alleen het is maar net wat de "gek" er voor betaald.
De naam is wat tegenwoordig telt. zo gaat het overal in de wereld.
De kleding branche is bijvoorbeeld hetzelfde is een broek van Levi's nou zoveel beter als die van de zeeman? Toch zit er wel 50% verschil in de prijs.
Geld speelt helaas tegenwoordig overal een rol en dat is verdomde jammer want zoals je al aangeeft is dat op den duur de doodsteek voor het spel genaamd voetbal.

13 februari 2015 om 08:37

Nou rara wie geeft de premier league naam, jullie en de andere miljoenen kijkers over heel de wereld. Vraag en aanbod. Sky verkoopt zijn rechten ook weer aan andere rv zenders zoals fox waar heel Nederland dik geld voor betaald.

13 februari 2015 om 08:58

wat is hier oneerlijk aan.? bently is ook duurder dan een Nissan, is dat ook oneerlijk.? weet je wat pas oneerlijk is dat de verschillen in de zelfde competitie enorm. zijn, barca real 300 miljoen en de rest 20 miljoen... dat is pas schandalig!!!

13 februari 2015 om 09:03

@psv1988

Jij hebt kennelijk nooit Levi's broeken gehad, die zijn namelijk echt wel beter dan een doorsnee broek van de Zeeman. Betere kwaliteit, gaat dus ook langer mee en daar betaal je gewoon voor.

Zelfde geldt voor bijvoorbeeld voedselwaren. Voor betere kwaliteit (zeg bijvoorbeeld Unilever) betaal je gewoon meer dan voor een simpele huismerk of budgetmerk.

De Premier League heeft meer topclubs dan andere landen, de meeste grote spelers die spelen er, de atmosfeer is er heel vaak prachtig (ook via tv) en het land heeft een zeer rijke voetbalhistorie. Allemaal factoren die meetellen en ervoor zorgen dat EPL de grootste is.

Niet dat ik het eens ben met de koers die de clubs daar varen, maar dat is hun pakkie aan. Die komen er nog wel achter wanneer ze jaren op rij grote toernooien gaan missen met het nationale team.

13 februari 2015 om 09:17

Ik bepaal zelf wel als ik het er eens of oneens ben en hoe ik dat verder behandel.
Wie ben jij om te zeggen hoe mensen zich moeten gedragen?
Volgens mij haat 95% Blatter en we kijken nog met zijn allen het WK, jij ook..

13 februari 2015 om 09:17

Dat simpele huismerk is hetzelfde product andere verpakking cursus marleting haha

13 februari 2015 om 09:27

Dat simpele huismerk is hetzelfde product als een premium merk? Weet je zeker wat je zegt?

Totaal verschillende fabrikanten/producenten...

13 februari 2015 om 09:38

@fcromario Bentley is duurder maar niet beter dan een Nissan. Doordat de Engelse clubs nog meer geld te besteden krijgen, zullen ze nog sneller nieuwe spelers kopen. Ik denk dat dit dan ten koste gaat van de affiniteit wat de kijker met de Prenier League heeft. Voor mij blijft de Bundesliga de mooiste competitie om te kijken.

13 februari 2015 om 10:32

@wehave ik kijk voetbal omdat ik het een leuk spelletje vind. Blatter of wie dan ook interesseert mij niet. Wat clubs verdienen of spelers of wat dan ook lekker interessant. Het is entertainment. Ik ga me niet druk maken om Blatter waar ik niks mee te maken heb, terwijl ik ondertussen zwaar genaaid wordt door de regering die geld van mij pikt. Het ligt allemaal aan ons wat een ronaldo of Justin beaber krijgt aan geld de, eerste schuldigen zijn wij, zonder geïnteresseerden stelt een voetballertje, acteur of een stom zangertje niks voor.

13 februari 2015 om 10:57

Croky en AH chips komen gewoon uit dezelfde fabriek.

Bij Kassa winnen vaak de goedkopere merken de tests. Batterijen van de Aldi waren beter dan de duurste van Panasonic bijvoorbeeld.

13 februari 2015 om 11:05

De sfeer die de PL heeft geen enkele andere competitie.
Historie, supporters, alles.
BuLi en Primera zijn zeker geen slechte competities alleen kijk ik liever naar West Ham dan bijv. Hoffenheim of een Espanyol.

13 februari 2015 om 12:45

De sfeer bij engelse clubs is een stuk minder geworden de afgelopen tien jaar. Daar zijn de kaartjes belachelijk duur geworden. Ik prefereer dan de Bundesliga, normale prijzen, fantastische sfeer en voetbal is daar minder fysiek en veel meer tactisch!

13 februari 2015 om 20:28

Ik weet het heel zeker haha
Met bepaalde producten 200% zeker

13 februari 2015 om 22:14

Wat een onzin.. Je mag dus geen commentaar hebben. Heb je dat wel dan mag je er niet meer van genieten. Rare redenatie houd jij erop na..

Je moet ook niet zeuren maar gewoon veel meer geld vragen voor een speler.
40 miljoen voor depay 30 voor willems 40 voor klaassen gewoon gebruik van maken.

13 februari 2015 om 07:52

Je hebt gelijk. Het probleem is dan echter dat de ego van de speler zich tegen je zal keren, want die wil koste wat kost weg.

13 februari 2015 om 08:14

De goeie spelers zullen en hebben bijna altijd een enorm ego hebben.

13 februari 2015 om 09:04

@wve

Wat is je punt? Als zij naar de arbitrage commissie stappen is de kans vrij aannemelijk dat je verliest.

13 februari 2015 om 10:14

Denk dat zo'n jongen als Klaassen hier zeker voor zal staan. Bij die andere twee heb ik daar helaas mijn twijfels over.

13 februari 2015 om 08:11

Het probleem is dan dat de opvolger van deze spelers ook weer veel duurder zal zijn, als je deze wilt kopen. Waar deze nu 1 tot 5 miljoen kost, gaat dit bijvoorbeeld naar 5 tot 10 miljoen. Dus per saldo schiet je er niet zoveel mee op, als je een vervangende speler koopt. En zoals wij weten dat er geld in Engeland zit en daar gebruik van willen maken, zo weten andere clubs natuurlijk donders goed dat jij net 40 miljoen hebt gevangen. Daarom wordt een speler zelf opleiden of jong scouten nog belangrijker. Als dat lukt, dan kan je mega winsten maken richting Engeland.

13 februari 2015 om 08:13

Dat is geen probleem.
Maar je hebt dat geld en mocht je bijvoorbeeld al een leuke speler in je jeugd hebben rondlopen dan is het een lekkere winst.

13 februari 2015 om 08:39

Ja, dat zeg ik ook Mocht je die opvolger al hebben, dan is het feest. In alle andere gevallen ben je er niet zo heel veel me opgeschoten. Dan is de gekte alleen overal keer 2 gegaan en lachen de zaakwaarnemers zich een breuk!

13 februari 2015 om 08:16

Helaas denkt een zaakwaarnemer niet altijd met een club mee maar aan zijn eigen portemonnee. Nu helemaal met al dat geld wat vrij gaat komen. Zij zien de commissies stijgen.

13 februari 2015 om 11:32

Klaasen die koekenbakker in het ruitje zetten voor toppers van Psv?

13 februari 2015 om 11:55

Wat bedoel jij in hemelsnaam?

Dus als iets niet het aller aller schrijnendste voorbeeld ergens van is moeten we het maat gewoon accepteren?

En waarom blijft iedereen maar heilig geloven in het trickle down effect? Iedereen met ogen in zijn kop ziet dat dat niet werkt...

Deze miljardendeal werkt alleen maar tegen het voetbal.

Best treurig dat Veel mensen de Premier Leaguea als favoriete competitie zien. Het voetbal is nergens top en het ademt geld. Kaartjes voor supporters zijn nauwelijks te betalen.

Bij mij komt de competitie op plek 54... Net onder Luxemburg maar net boven andorra....maar die hebben dann ook geen eigen competitie.

13 februari 2015 om 09:20

Bedankt voor je medelijden maar liever de Premier league dan 2 ligas met 2-3 topteams die hun hele competitie leegkopen en 90% van de tijd wedstrijden hebben die nergens over gaan.

13 februari 2015 om 09:27

Hahahaa dan raad ik je toch echt aan de volgende kerstvakantie de BPL te volgen. Tottenham Hotspur - Chelsea 5-3 much? nee, niks top aan hoor. Wilde je hip zijn met je reactie ofzo?

Lekker heb je misschien een idee hoe mensen in de derde wereldlanden naar de rijken kijken.

Kromme redenatie. Johnny Depp speelt niet voor een club tegen een ander club.
Maar ook dat is een absurd bedrag..

13 februari 2015 om 09:00

nou alle clubs krijgen toch veel, dat is dus een eerlijke competitie Engeland... weet je wat pas oneerlijk is dat de verschillen in de zelfde competitie enorm. zijn, barca real 300 miljoen en de rest 20 miljoen... dat is pas schandalig!!!

13 februari 2015 om 09:17

Ach in de eredivisie krijgen we weinig en is het verschil een miljoen of 6. Om de PL eerlijk te noemen met een verschil van 90 miljoen gaat mij te ver.
Nederland gaat steeds meer last krijgen van de Engelsen met hun TV gelden en buitenlands kapitaal. Volgens mij is Tottenham de enige uit de top met een Engelse eigenaar. De rest Arabisch, Russisch, Amerikaans of Indisch.

13 februari 2015 om 09:07

@vierdag

Het is een vergelijking, voetbal is ook entertainment maar over acteurs als Depp hoor je niemand klagen over de topsporters wel. Terwijl het leven van een topsporter (over het algemeen gezien) toch wel iets zwaarder is.

13 februari 2015 om 11:54

Depp speelt niet tegen jou club in degradatie nood. Als de plaatselijke toneel vereniging met dit soort praktijken te maken had zou je het kunnen vergelijken. Nu compleet niet. Depp is een solist zonder team of tegenstanders.
Messi wordt niet betaald om een balletje hoog te houden lijkt mij.

16 februari 2015 om 08:47

@vierdag

Dep als topacteur vergelijk je volgens mij met een topspeler a la Messi. Depp is volgens mij niet de enige personage in de film. Hij is de ster van de film, zoals Messi bij Barca is.

Toch erg om te zien dat de Engelse clubs met zo'n grote budgetten, die ze nu ook al hebben, zo'n waardeloze teams neer kunnen zetten. Hadden de Nederlandse clubs dit geld maar..

weet je wat pas oneerlijk is dat de verschillen in de zelfde competitie enorm. zijn, barca real 300 miljoen en de rest 20 miljoen... dat is pas schandalig!!!

het is gewoon jaloezie. Nederland wordt aan alle kanten voorbij gelopen, omdat ze vast blijven houden aan een zuinige mentaliteit. men is nu ook al jaren aan het roepen dat die bubbel gaat knappen, maar zie hier een miljarden deal waardoor men nog meer kan uitgeven.
men gaf hier af op PSV omdat ze creatief uit de schulden kwamen, want ja zo hoort het niet in Nederland. hoe het schijnbaar hoort is vasthouden aan oude gebruiken en zeuren als je achterop loopt. Om succes te hebben moet je risico's nemen en investeren, ja het kan misgaan, maar het kan ook goed gaan. nu zijn alle topclubs in Nederland gezond, maar ze spelen geen rol van betekenis en blijven wijzen naar successen die ze haalde in tijden waarop spelers van nu net 2jaar oud waren.

De enige redding is een Europese competitie bestaande uit 2 poules van 18 clubs en de beste 6 uit iedere poule mag gaan bepalen wie er Europees kampioen gaat worden. Elke club die er aan deelneemt krijgt 3 jaar de tijd om schoon schip te maken wat betreft schulden met als sanctie uitsluiting van de Euro liga. De CL komt dan te vervallen en de EL een soort 2e divisie met de zelfde opzet als de Euro Liga waar de finalist(en) kan of kunnen promoveren. Met deze opzet heb je geen kleine of grote landen meer omdat iedere club de zelfde startkapitaal uit de TV rechten krijgt dat alleen kan oplopen op basis van prestaties.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren