Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen: ‘Er klopt geen klote van. Hij wil een transfer afdwingen bij Ajax’

Laatste update:

Valentijn Driessen denkt dat Georges Mikautadze een weg naar de uitgang van Ajax aan het forceren is. De aanvaller van Ajax die op huurbasis voor FC Metz speelt, liet zich onlangs zeer kritisch uit over de wijze waarop hij is opgevangen in Amsterdam. “Totale onzin”, concludeert Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Mikautadze haalde afgelopen week hard uit naar Ajax. In gesprek met L’Équipe vertelde hij onder andere dat hij zich totaal niet thuisvoelde in Amsterdam. De Georgische aanvaller zat namelijk maandenlang alleen op een hotelkamer. “Maar de club hielp me ook niet veel met het zoeken naar een appartement. Ik heb op eigen houtje een Airbnb gehuurd”, zei hij onder meer.

Voor journalist Mike Verweij is het verhaal van Mikautadze herkenbaar. “Ik heb ook al eerder geroepen dat Václav Cerny destijds in zijn eentje in een huis in de P.C. Hooftstraat zat, waar de supporters voor de deur stonden nadat hij een kans miste tegen De Graafschap.”

“De begeleiding en opvang van spelers bij Ajax kan en moet zó veel beter. Trek een blik studenten open die voor die gasten klaar staan, rennen en vliegen. Vang die spelers op en zorg dat ze een goed appartement krijgen, zodat ze niet wekenlang in een hotel zitten”, aldus Verweij, die onderbroken wordt door zijn collega.

Driessen vindt dat de spelers die dat aangeven zich aanstellen. “Het zijn allemaal volwassen gasten. Ze zijn getrouwd en hebben kinderen. Dan zitten ze te janken, ik word daar zo moe van.”

“Die zielepoten man... Waar die Mikautadze mee bezig is, en dat begrijp ik ook wel, is dat hij Ajax heel erg zwart aan het maken is. En er klopt helemaal geen klote van. Maar hij wil een transfer afdwingen.”

“Ajax vraagt nu misschien nog te veel, dus om die prijs naar beneden te duwen gaat hij dit soort dingen roepen”, besluit Driessen. “Daardoor wordt een terugkeer nauwelijks mogelijk. Als meneer drie weken in een hotel moet zitten is de wereld te klein.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Zat Mikautadze zonder familie bijvoorbeeld? Je kunt makkelijk roeptoeteren dat de man volwassen in, maar hij spreekt de taal niet, komt in een vreemde omgeving, zit waarschijnlijk eenzaam in een hotel. Dan zou het de club sieren hem gewoon op weg te helpen. Al was het maar om hem zo goed mogelijk in zijn vel te laten zitten. Maar vooral dat laatste doen ze bij Ajax echt tergend slecht. Dit is niet het eerste verhaal.

22 april 2024 om 17:28

Transfer was gepland, kan je ook een cursus Engels plannen.

22 april 2024 om 17:30

Hij kwam op het allerlaatste moment. En moet dus gelijk volle bak meedraaien met het elftal. Had echt de tijd om in 1 week Engels te leren.

22 april 2024 om 17:31

Dat zal. Maar dat neemt niet weg dat Ajax de laatste jaren wel echt als een kille club overkomt. En dat stelt me als Ajacied wel echt teleur. Laten we niet doen of we met robots te maken hebben.

22 april 2024 om 18:40

Ik vraag me af of Valentijn uberhaupt wel eens Nederland uit is geweest. Vraag me af, stel hij zou nu even een halfjaar in een hotel in Georgië moeten wonen hoe die dat zou vinden haha.

22 april 2024 om 20:47

Inderdaad, neem alvarez als voorbeeld. Zat ook alleen in het begin en speelde bij ajax als natte krant, zn vrouw en kinderen kwamen later naar nl en toen ze er waren ging het met hem ook veel beter. Maar hij is wel blijven strijden en niet alleen maar zitten janken. Dus moet ook een beetje vannuit je zelf komen en niet alleen vanaf een club

Waarom denkt iedereen dat een voetballer van 23 echt volwassen is? 23-jarigen zijn nog volop aan t ontwikkelen. Als die in hun 1tje in een airbnb in het buitenland de boel maar moeten uitzoeken, dan komen ze nog van een koude kermis thuis.

Het hoofd van de gemiddelde 23-jarige bij feestjes, vrouwen en lol maken. Voetballers hebben ook een stukje algemene ontwikkeling gemist. Dus de meesten zijn niet heel volwassen.

Dan kun je wel doen alsof ze verwende snotneuzen zijn, maar daar schiet je als club niks mee op. Overigens vind ik Driessen zelf ook vrij infantiel. Maar hij is wel echt volwassen.

22 april 2024 om 17:23

Als je 23 bent en je kunt wel voor een kind zorgen dan mag je toch wel verwachten dat je in een wereldstad als Amsterdam waar iedereen Engels en zelfs een hoop mensen een aardig woordje Frans spreken een beetje kunt landen. Ik vind de hele persoon Mikautadze overkomen als een jankbal. Heeft ook te maken met de slappe instelling die hij op het veld liet zien. En ik ben echt niet iemand die dat snel over spelers zegt want ik heb bijvoorbeeld met een hoop spelers van Ajax wel echt te doen met wat ze doormaken dit seizoen ( Gaaei en Forbs bijvoorbeeld).

Maar dit zielige gedoe gaat er bij mij echt niet in. Je draagt ook verantwoordelijkheid voor je eigen leven en van die bakken met geld die je verdient kun je makkelijk een bemiddelaar of makelaar inschakelen. Ajax had meer kunnen doen maar laten we niet doen alsof Mikautadze een jongetje van 12 is die naar een ontwikkelingsland is verhuisd.

Dat hij moeite had met zich aanpassen aan de omgeving is zuur voor hem, maar je kunt ook in de spiegel kijken en toegeven dat je daar zelf een rol in te spelen hebt. Vind dit maar overkomen als moddergooien en ben het hier dan wel eens een keertje met Driessen eens. Kijk naar Akpom bijvoorbeeld, heeft ook aangegeven dat het zwaar was, heeft er toch iets van gemaakt voor zichzelf en het negatieve begin om weten te zetten in iets positiefs nu. En blijft bescheiden en dankbaar dat hij bij voor een miljoenensalaris bij Ajax kan spelen. Zo kan het ook.

22 april 2024 om 17:29

Waren zijn kind en partner mee? Ik kan me best voorstellen dat dat grote invloed heeft. Dat hebben we bij Alvarez gezien. Die had daar echt last van.

Hij komt wellicht wat zeurdiger over. Maar ik vind persoonlijk wel dat hij een punt heeft. Helemaal als je nu als Ajax niks meer laten horen. Hoe moeilijk is het om hem even te bellen en van je te laten horen. Hi, Georges, je speelt nu daar maar we zien je nog als Ajacied. Dat kost echt maximaal een half uurtje per kwartaal.

22 april 2024 om 17:33

Ik vind dat jtjeVtt & Driessen als een "jankbal" overkomen. Iedereen hier heeft begrip voor hem behalve jullie twee. Driessen heeft een zeer makkelijk leven met veel geld met relatief weinig werk, namelijk alleen maar zeuren.
Driessen zegt dat het "getrouwde mannen met kinderen zijn". Als in: meerdere personen. Geen idee of dat dit ook voor deze speler geldt, nu ik dat nergens in dit artikel kan lezen of internet snel kan vinden.
Iedereen is anders en op 23 jarige leeftijd ben je nog niet hoogbejaard met veel levenservaring.
Probeer meer begrip te tonen en lees eens zo'n beetje alle comments hier.

22 april 2024 om 17:34

Ajax heeft zeker een rol te spelen en moet dat echt wel beter gaan doen, maar Mikautadze heeft echt vanaf het begin af aan voor mijn gevoel totaal geen enkele moeite gedaan om zelf te landen. Dat deed Alvarez nog wel, ondanks dat die helemaal niet lekker in zijn vel zat. Het is niet voor niks dat zowel onder Steijn als JvtS Mikautadze nauwelijks minuten maakte, leek zich ook op de trainingen af te zonderen.

Dat Ajax ook fout zat betekent niet dat Mikautadze zelf helemaal geen enkele moeite meer hoefde te doen, en nu in de media je huidige werkgever gaan zwartmaken vind ik al helemaal niet getuigen van volwassenheid.

22 april 2024 om 17:38

Mag je vinden Nr.11. Niet 'iedereen' heeft er begrip voor, jij vertegenwoordigt niet de stem van 'iedereen'. De meningen zijn overduidelijk nogal verdeeld hier.

Ik vind persoonlijk dat voetballers redelijk ver verwijderd staan van de maatschappij en ondanks dat het best even zwaar zal zijn geweest vind ik typerend voor het karakter van Mikautadze om hier nu zo'n punt van te maken. Misschien dat ik wat harder ben opgevoed. Uiteindelijk draag je ook verantwoordelijkheid voor je eigen leven en als je bakken met geld verdient kun je best ook zelf eens gaan rondkijken om de situatie voor jezelf te verbeteren in plaats van te verpieteren op een hotelkamer en achteraf terwijl je nog onder contract staat je hudige werkgever zo te kakken te zetten in de media. Het komt allemaal niet erg professioneel over.

22 april 2024 om 17:40

Hij zal anders in elkaar steken Alvarez. Ik ken hem niet goed genoeg om hier iets over te zeggen, maar het kan zomaar dat hij een speler is die voor je door het vuur gaat als je hem weet te prikkelen, en met zijn ziel onder zijn arm loopt wanneer je hem wat verwaarloosd.

Niet iedereen haalt het uit haar- of zichzelf en helemaal als je zoveel geld voor een speler betaald vind ik het zelfs bijna een verplichting om als professionele organisatie je best te doen een speler optimaal te laten renderen. Wat Ajax nu doet is bijna het tegenovergestelde.

22 april 2024 om 17:43

Tinus ik ben het met je eens over Ajax en het feit dat dit echt veel en veel beter kan- en moet gaan in de toekomst. Maar dat staat even los van hoe Mikautadze met de situatie is omgegaan (en nu achteraf omgaat). Ik heb bijvoorbeeld heel veel sympathie voor een Akpom die het ook heel zwaar had (en kan het me goed voorstellen, ook bij Mikautadze). Maar blijf erbij dat je zelf genoeg kunt doen om die situatie te verbeteren, zoals Akpom bijvoorbeeld wel heeft gedaan.

22 april 2024 om 17:50

Begrijp me niet verkeerd, ik vind ook dat hij zich wel iets aanstelt hoor. Hij moet ook zelf in de spiegel kijken.

Ik zie bij hem alleen wel potentie. Dit is echt een prima speler, die bij Ajax echt keer op keer door de ondergrens zakte en er zelfs tegen Hercules belabberd uitzag. Bij hem leek het in Amsterdam vooral een mentale kwestie en dat vind ik dan wel jammer. Natuurlijk heeft hij Brobbey voor zich, maar er valt echt voldoende uit deze jongen te halen. Ook wellicht voor volgend seizoen. Dan vind ik het ergens wel pijnlijk wanneer de club niets van zich laten horen. Dat zou echt het minste zijn dat je als club moet doen naar spelers toe die je uitleent. Een simpel belletje kan een half uur duren, kost helemaal niks en kan een wereld van verschil maken.

22 april 2024 om 17:39

Hij krijgt toch ook een volwassen salaris? Dan mag je best wat verwachten van hen

22 april 2024 om 21:45

Wat een onzin. Er zijn er zat die zich voor een appel en een ei vanaf hun 18e kunnen rooien in de stad. Deze gasten zijn 5 jaar ouder, hebben 2 extra nullen op hun bankrekening en bovendien wel een hele entourage als ze gaan praten voor een contractje en de centen. Als je met dergelijke middelen geen appartementje kunt vinden als je om 14 uur smiddags thuis komt na je training, dan is dat niets anders dan treurig.

Het werkt twee kanten op. Als profclub moet je er alles aan doen om je grote goed (de spelers) tot volledig wasdom te laten komen. Begeleiding buiten het veld is volgens mij redelijk gemakkelijk te organiseren. Ajax laat dat na en dat is kwalijk! Aan de andere kant heeft Driessen een punt. Mikautadze is een volwassen vent met geld als water. Regel je eigen shit!

22 april 2024 om 17:38

Dus omdat je geld als water hebt hoef je niet meer als mens behandeld te worden??
En geld als water zal wel reuze meevallen kwam vanaf het 2de niveau Frankrijk.
En wat wil je nou moet Ajax zijn spelers beter begeleiden of moeten ze hun eigen shit regelen??
En elke week even 10 min bellen met een verhuurde speler kost ook niet al te veel moeite.

22 april 2024 om 17:55

Ik ben toch duidelijk in wat ik van Ajax verwacht?! Maar je moet niet doen alsof Mikautadze zielig is. Gast verdient miljoenen en jij claimt dat hij niet als mens wordt behandeld.

De hulp/begeleiding van ajax zal voor verschillende individuen uiteenlopen. De een wil meer hulp dan de ander. Er moet wel duidelijk zijn bij de "intake" welke begeleiding iemand nodig heeft en wie contactpersoon is wanneer dit niet lekker loopt en hulpbehoevend is. Ik denk dat er wordt onderschat hoeveel impact dit ook op het spel van de betreffende speler heeft. Wanneer iemand op dat vlak lekker in zijn vel zit en zich alleen hoeft te richten op voetbal, lijkt mij al pure winst. Is ook gewoon een stukje professionaliteit van ajax natuurlijk. Je mag to h verwachten dat er goede begeleiders zijn...

Voor beide is wat te zeggen. Maar een club die een speler voor veel geld haalt en een vorstelijk salaris betaald, wil ook dat hij slaagt. Dan mag je van een club verwachten dat ze hem in de begin periode steunen. Ze kennen zijn taal beperkingen, dus logisch dat hij even zijn weg moet vinden. Hoe komt hij aan een appartement/huis. Wat moet er voor een gezin geregeld worden en waar moet hij daarvoor zijn, allemaal kleine dingen die je als club makkelijk kan regelen, na verloop van tijd kan je de begeleiding afbouwen. Want of hij gaat weer weg of heeft zijn draai inmiddels gevonden. Wat Driesen zegt sluit ik af ok niet uit als reden voor de uitval richting Ajax, maar ik hoor het niet voor het eerst, waar rook is, is vuur moet je maar denken. Het gezeur op een hotel is wat overdreven, want het zal best een aardig hotel zijn. Vast niet een hotel wat Henk en Ingrid boeken.

Het is vrij normaal als je een werknemer uit het buitenland haalt dat je die ondersteuning geeft bij het settelen in een nieuw land. Als je onze taal niet spreekt (en ook nog eens geen Engels) is de bureaucratie die daarbij komt kijken nog best lastig te ontrafelen. Dat geldt voor iemand die hierheen komt met 3 masters voor een goed betaalde baan en al helemaal voor een laagopgeleide voetballer van 23.Gewoon een kwestie van goede bedrijfsvoering. Zeker bij een organisatie die zoveel mensen uit het buitenland haalt. Daarnaast is het ook gewoon, weet ik veel, gastvrij om iemand een beetje wegwijs te maken? Beetje warmte?

22 april 2024 om 19:30

Niet onjuist, maar is het geen taak voor de zaakwaarnemer om hier achter aan te gaan?
Ik las hier lang geleden dat wijlen de heer Raiola zich vol inzette voor zijn jongens. Van alles regelde hij voor ze.

22 april 2024 om 19:42

Ja lijkt me idd ook een taak voor een zaakwaarnemer om zoiets te regelen. En ja, ik zou zelf ook wat proactiever zijn en teamgenoten desnoods om hulp vragen, maar goed.

22 april 2024 om 20:52
Migi, in de meeste gevallen zal een bedrijf dat een buitenlandse werknemer naar Nederland haalt een extern bureau inschakelen voor hulp bij huisvesting. En guess what? Dat doet Ajax ook al jaren....ik ken de dame die Mikautadze heeft begeleid en op zijn zachtst gezegd imatched het verwachtings patroon van de Mikautadze family (lees: Georges zelf, ouders,broers, zussen en de overige leden van die Georgische diaspora in Metz en Lyon die allemaal graag samen met Georges in een luxe villa buiten maar niet te ver van A'dam willen zitten. Het ging er bij Georges en co. niet echt in dat de huurprijzen in Amsterdam ietwat hoger liggen dan in een stadje in Lotharingen zo groot als Zwolle. en Ajax betaalt het salaris van Georges en niet zijn huur of hypotheek. Dus bleef Georges mokken op zijn luxe hotelkamer.
Valentijn heeft helaas gelijk: Mikautadze weet dat zolang Brobbey bij Ajax blijft, hij op zijn best tweede spits is en daarom probeert hij een verkoop te forceren, waarbij klaarblijk alle trucs en verzinsels uit de kast mogen worden gehaald.Het gaat er niet om of hij dit zelf ook kan regelen. Het gaat erom dat Ajax voor zijn spelers moet zorgen, hun het gevoel geven dat ze gewaardeerd worden.
Geld maakt natuurlijk wel wat goed, maar waardering en ondersteuning moet je ook niet uitvlakken.

Toen ik dit las van Mikaukadze vond ik het ook zo een zielig verhaal. Grow up boy , dat is wat ik dacht
Sommige mensen beseffen niet hoe goed ze het hebben en toch klagen
Driessen doorziet hem wellicht

Met 18 ben je formeel meerderjarig, met 21 jaar volwassen en betrokken speler is assertief genoeg om een volwassen contract te tekenen met zoveel inkomen dat je jezelf op alle vlakken kunt redden. Als je dan ook als voetballer niet levert en in het buitenland kennelijk wel, dan is er wat anders. Ik ben het zelden met Driessen eens maar in dit geval wel. Een zeer volwassen zaakwaarnemer heeft hier de hand in. Niet klagen maar dragen en Ajax nog eens bezien hoe het beter kan want nieuwe spelers hebben aandacht nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren