Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Drie tegengoals deren Internazionale niet: halve finale tegen AC Milan een feit

Laatste update:

Internazionale heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Champions League. De ploeg van trainer Simone Inzaghi speelde woensdagavond met 3-3 gelijk tegen Benfica en dat was na de 0-2 zege vorige week in Lissabon meer dan genoeg om de volgende ronde te bereiken. Nicolò Barella zette i Nerazzurri na een fraaie kapweging op voorsprong, waarna voormalig Feyenoorder Fredrik Aursnes het nog spannend maakte via een kopbal. Na de treffers van Lautaro Martínez en Joaquín Correa was het definitief beslist. Wel voorkwam het strijdende Benfica in de absolute slotfase dat het met een nederlaag van het veld stapte. In de halve finale wacht Inter een tweeluik met stadgenoot en aarsrivaal AC Milan.

Aan de kant van Inter had Inzaghi een basisplaats in huis voor Denzel Dumfries. De vleugelverdediger stond rechts op het middenveld geposteerd. Stefan de Vrij moest het ondanks de afwezigheid van de geblesseerde Milan Skriniar doen met een reserverol. De spitsposities werden als verwacht ingevuld door Lautaro Martínez en Edin Dzeko, wat ten koste ging van onder meer Romelu Lukaku. Bij Benfica keerde Nicolás Otamendi na een schorsing direct terug in de basis. Aursnes was de hangende linksbuiten in de 4-2-3-1-formatie van Roger Schmidt. De oefenmeester gaf op de rechtsbuitenpositie de voorkeur aan Rafa Silva, waardoor David Neres op bank plaatsnam.

Nadat Martínez vanwege zijn slechte pass naliet om Federico Dimarco een goede kans te bieden, kwam Inter na een klein kwartier alsnog op voorsprong. Martínez had een strakke pass in huis op Barella, die meerdere verdedigers uitkapte en met een strak schot met links de winkelhaak vond: 1-0. Benfica creëerde niet veel kansen, maar had ook de pech dat Dimarco en Barella zeer attent verdedigden bij mogelijke schietkansen voor Gonçalo Ramos. Benfica bleef echter proberen de voetballende oplossing te zoeken en werd daarvoor in de 38ste minuut beloond. De verdedigende organisatie bij Inter stond totaal niet goed, waardoor Dumfries niet kon voorkomen dat Aursnes een panklare voorzet van Rafa Silva binnenknikte: 1-1. Het deed Benfica zichtbaar goed, al werd er voor rust niet meer gescoord.

Schmidt besloot in de rust aanvallend te wisselen door rechtsback Gilberto te wisselen voor Neres. De Braziliaan zag dat Martínez in de zestien het been raakte van Aursnes, die niet als zijn ploeggenoten direct een strafschop claimde. Arbiter Carlos del Cerro Grande wuifde het voorval echter weg. Het eerste grote gevaar van Inter in de tweede helft kwam op naam van Dzeko. De Bosniër kopte een fraaie voorzet van Alessandro Bastoni echter naast. Halverwege de tweede helft was het tweeluik beslist. Henrikh Mkhitaryan gaf goed mee op Dimarco, wiens uitstekende lage voorzet door Martínez werd binnengelopen: 2-1.

Correa zorgde ervoor dat de fans van Inter nogmaals konden juichen. De Argentijn kopte landgenoot Otamendi vakkundig uit en zag zijn inzet richting de verre via de paal binnenslaan: 3-1. Toch bleef Benfica voetballen. Zo schoot Neres vanaf een meter of twintig op de paal, maar was het even later wel raak voor de ploeg van Schmidt. Een vrije trap van Álex Grimaldo kon fraai worden binnengekopt door centrumverdediger Antonio Silva: 3-2. Benfica maakte er in minuut 93 zelfs 3-3 van. Grimaldo zette goed door, waardoor invaller Musa kon binnenschieten. Voor de manschappen van Schmidt resteert de strijd om het Portugese kampioenschap.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pfff milan derby. Dat wordt smullen

Ja, ja! We gaan een Milanese derby krijgen! Geweldig om deze prachtige wedstrijden in de halve finale te krijgen en dan ook nog eens sowieso een Italiaanse ploeg in de finale te zien. Forza Inter, het is jullie zo ongelofelijk gegund!

20 april 2023 om 05:31

Dat wordt een ouderwetse saaie Italiaanse onderonsje.

20 april 2023 om 12:09

ik vind dat ac wel leuk is om naar te kijken hoor. en dat het tegen inter is maakt het alleen maar mooier!

Andiamooooo❤️🖤! Ik heb hier al vanaf de loting tegen Napoli op gehoopt

Dat wordt me toch een burenruzie. Geweldig!

Halve finale en dan ook nog tegen rivaal Milan. Dat had niemand durven te voorspellen denk ik. Toch wel een klein smetje dat ze die pot niet gewoon goed uitspelen en winnen en nu nog even onnodig 2 goals weggeven en de winst. Maar ach halve finale waar maak ik me ook druk om...

Kan niet wachten op deze prachtige affiches en mooi dat Correa en Lautaro scoorde. Hopelijk dat ze nu weer wat vertrouwen tanken want ze stonden al een tijdje droog.

Begrijp me niet verkeerd, Milan derby is een vd mooiste ter wereld, en in CL extra speciaal maar ik heb hier een heel slecht gevoel over… tegen Napoli was ik van overtuigd dat we door zouden gaan, maar tegen inter heb ik dat helaas niet. Ondanks Milan stats in CL geweldig zijn tegen Italiaanse ploegen; 6 wedstrijden nog nooit 1 verloren, heb ik het gevoel dat Milan helaas het onderspit gaat delven. Wat niet mag. Met alle respect voor Inter, maar er hoort maar een Italiaanse ploeg in CL finale en dat is Milan. Als mensen denken aan Italiaanse ploeg in CL, denken ze aan Milan. Daarbij telt een derby winst in CL dubbel. Dus ik weet niet hoe, al is het op de eigen goals van inter, maar Milan moet door… we kunnen er toch niet uitgaan tegen ons rivaal man, weetje hoe pijnlijk dat is! succes aan beide teams. Inter heeft het verdiend, dat zeker. Laten we teminste er een spektakel van maken, dat als er eentje verliest, heb je er teminste mooie wedstrijd van gemaakt!

19 april 2023 om 23:13

De laatste Italiaanse ploeg die in de CL finale stond was Juventus en de laatste die m won was Inter, dus niks AC Milan. Beetje arrogant, er hoort maar 1 Italiaanse ploeg in de CL finale...

19 april 2023 om 23:32

Was niet arrogant bedoeld maar als je hebt over een Italiaanse ploeg in CL, kan je alleen Milan noemen. 7 CL girls, meer dan de gehele serie A bij elkaar, 11 CL finales. Tis gewoon een feit dat Milan de grootste Italiaanse club is in CL. Maar denk dat Inter wint helaas.

19 april 2023 om 23:42

Niks arrogant aan. Milan staat bovenaan als het gaat om de CL in Italië. Niemand heeft het zo goed gedaan als hun.

19 april 2023 om 23:49

Natuurlijk heeft Milan de beste cl prestaties, maar dat maakt ze niet gelijk de enige, wat een hoop onzin.
Resultaten uit het verleden....

19 april 2023 om 23:44

Dat we dit mogen meemaken, in deze tijd waarin geld de grootste rol speelt in het voetbal. Ondanks dat ik me zeker een week slecht zou voelen als we de halve finale van jullie zouden verliezen.. Ik hoop dat uiteindelijk een Italiaanse club eindelijk weer eens de cup met de grote oren omhoog mag houden! Kan het uberhaupt nog steeds niet geloven Derby di Madonnina in de halve finale lets go!

19 april 2023 om 23:47

Uhmm nee hoor. Milaan is jarenlang vergane glorie geweest. Inter heeft als laatste de cl gewonnen, juve succesvolle campagnes.

Enige reden dat Milaan er staat is dat napoli op lijkt, de schwung is er een beetje uit.

Maar goed... sowieso niet onder de indruk van de andere Italiaanse ploegen

20 april 2023 om 07:48

Ik heb altijd moeite met "deze club hoort in XYZ competitie", "deze club hoort in XYZ finale". Dat is onzin. De club die presteert, die verdient het plekje. Als je zou zeggen "op basis van de laatste 10 jaar" zou Juve de beste Itaiaanse club "horen" te zijn. Ik hoor zeker 4x per week dst mijn clubje in de Eredivisie "hoort". Dat is allemaal bullshit. Je cluppie hoort te staan daar waar ze presteren. Voor Groningen is dat 17e, voor AC wellicht de CL finale, maar misschien verdient Inter het wel meer. Prestaties in het verleden betekenen helemaal niets, en dingen als "horen" en "verdienen" zijn begrippen die geen plaats hebben in het voetbal.

Oplevinkje daar in Italië hoor! Prachtig dat Milan er ook weer bij zit na al die jaren.

Prachtige clash, pure nostalgie. Het voetbal heeft dit nodig, 3 prachtige klassieke clubs in de halve finale van de CL en slechts een dissidente olieclub. Oude tijden herleven (bijna, daarvoor had Bayern door moeten gaan).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren