Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Donyell Malen maakt grote indruk op Van der Vaart in eerste helft tegen PSV

Laatste update:

Donyell Malen heeft in de eerste helft tegen PSV grote indruk gemaakt op Rafael van der Vaart en Youri Mulder. De aanvaller zette Borussia Dortmund in de 24ste minuut knap op voorsprong en was volgens de analisten van Ziggo Sport de beste man op het veld. "Malen had een paar geweldige momenten", zegt Van der Vaart.

Malen had na een sterke demarrage over de rechterkant van het strafschopgebied wat geluk dat zijn schot via een blok van Sergiño Dest en de onderkant van de lat binnenviel: 0-1. "Dit is gewoon een goede goal", vindt Van der Vaart.

Mulder ziet dat Malen een belangrijke rol speelt bij BVB. "Hij is bepalend bij Dortmund. Als iemand anders aan de bal is, dan zoeken ze hem, dat zie je gewoon. Wat hij ook goed doet: tussen drie man schiet hij op doel, waar je misschien zou denken: waarom schiet je? Maar hij zoekt het juist het geluk op."

"Het is wel dramatisch verdedigd van PSV", vindt Mulder. Van der Vaart benadrukt de klasse van Malen. "Wat hij goed doet: hij wacht even op de man die in zijn rug komt (Malik Tillman, red.). Die vangt hij even op. Dat doet hij heel slim. Daarna versnelt hij. Dan is er niemand sneller weg dan hij."

De grootste kans voor PSV was al in de zestiende minuut voor Malik Tillman. De Amerikaanse middenvelder vuurde vrij ver naast. "Tillman leek geen vertrouwen te hebben in zijn eigen snelheid aan de bal", zegt Van der Vaart. "Hij schrikt van de ruimte die hij krijgt en schiet dan meteen. Hij moet de bal eigenlijk meteen in de loop meenemen. Op dit niveau moeten deze ballen er gewoon in."

André Ooijer, die de wedstrijd analyseert voor RTL 7, prijst Malen eveneens voor zijn treffer. "Malen heeft gewoon een specifieke kwaliteit en dat is in de zestien", aldus Ooijer. "Hij ontvangt de bal, versnelt en schiet. Nu schiet hij hoog in plaats van laag, dat maakt niet uit. Dit is gewoon zijn kwaliteit."

Ook Theo Janssen is lovend over Malen. "Hij was de gevaarlijkste man. Volgens mij had hij de meeste schoten, dus kan je wel spreken van veel dreiging." Malen vuurde in de eerste helft drie keer op doel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had bij PSV vaak veel kansen nodig maar ik ben wel echt fan van hem, enorm goede speler.

Saibari is echt overal op het veld. Die man heeft een conditie van een paard voor mijn gevoel.

20 februari 2024 om 23:44

Speelde een draak van een wedstrijd. Zat er totaal niet lekker in.. Ik had Schouten een linie opgeschoven in de 2e helft en Teze naar het centrum gedaan met Mauro op de back.

21 februari 2024 om 00:11

Dat zou geen zin hebben. Dan doe je een groot gedeelte van de kwaliteiten van Schouten teniet. Hij is weliswaar leuk aan de bal, maar dan vooral voor de verdediging. Verderop worden er weer andere aspecten van je verwacht en die (aanvallende kwaliteiten) heeft hij niet per se. Hij zou het adequaat kunnen invallen (de 8-positie), maar daar blijft het dan bij.

21 februari 2024 om 00:28

Hoezo? Schouten op 6 en Veerman op 8, zo staat het meestal toch?

Vind deze jongen zo wisselvallig altijd. Heb het gevoel dat hij al jaren dit soort goede periodes in het jaar heeft, om vervolgens weer in te kakken en op de bank te belandden. Waarschijnlijk is 'ie zn vorm vlak voor het Ek weer kwijt

21 februari 2024 om 07:53

Klopt hoor. Bij Dortmund heeft hij fases van 2-3 maanden waarin hij goed speelt en veel scoort. Zo ook nu. Om vervolgens ook weer richting bank te belanden bij dortmund, want ook daar heeft hij ook periodes gezeten als het niet liep bij hem. Same in oranje.... komt daar nog niet echt tot wasdom terwijl het de enige serieuze optie is voor de rechtsbuiten positie naar mijn mening

Tja, de waan van de dag. Malen is veel te wisselvallig en presteert bovendien vooral tegen de bodem van de Bundesliga. In de CL is het eigenlijk ook alleen tegen ploegen uit middelgrote competities dat hij zich eens laat zien. Voor Dortmund is hij een redelijke kracht, maar zeker niet meer dan dat. Als je als topclub in Duitsland stappen wilt zetten, is dat kaliber simpelweg niet goed genoeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren