Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dit zijn de zorgelijke statistieken van het Nederlands elftal mét en zonder Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners

Laatste update:

Na twee overtuigende oefenzeges lijkt het Nederlands elftal klaar voor het EK. Toch werd de 4-0 zege tegen IJsland overschaduwd door een flinke aderlating: Frenkie de Jong zal niet meegaan naar het eindtoernooi. Voetbalzone schijnt een licht op de statistieken van Oranje mét en zonder de geblesseerd afgehaakte De Jong.

Het kwik in de Oranje-koorts-thermometer sloeg maandagavond eventjes een enthousiasmerend hoog cijfer aan. Het Nederlands elftal heeft zojuist voor de tweede keer in vijf dagen tijd een eclatante oefenzege geboekt. Nadat de ‘reserves’ donderdag Canada in een sprankelende tweede helft met 4-0 huiswaarts stuurde, leverde de A-ploeg een evenzeer overtuigende zege tegen een iets stuggere opponent: IJsland, het elftal dat enkele dagen eerder EK-topfavoriet Engeland versloeg (0-1).

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Maar de oranje shirts, sjaal en, tsja, zweetbanden waren nog niet van boven uit de kast gehaald, of de moed zakte bij sommigen alweer in de schoenen. Frenkie de Jong gaat niet mee naar het EK in Duitsland, zo communiceert de KNVB vrijwel direct na het laatste fluitsignaal. Euforie maakt plots plaats voor Hollands pessimisme. De Oranje-koorts is weer gaan liggen.

De Jong ziet de aarde om hem heen instorten. In een emotioneel bericht op Instagram deelt de controleur zijn verdriet. Zijn teamgenoten steken hem een hart onder de riem. Na afloop was er dan ook beperkte blijdschap bij de selectie.

De ploeg lijkt immers een spoedcursus troosten te hebben moeten ondergaan. Naast De Jong verdient ook Teun Koopmeiners een arm om de schouder. De later aangesloten Atalanta-middenvelder greep in de warming-up naar zijn lies. Volgens bondscoach Ronald Koeman zag het er ook voor Koopmeiners ‘niet goed uit’.

En dus lijkt Oranje zich op te moeten maken voor een eindtoernooi zonder zijn ‘beste middenvelder’, zoals Joey Veerman De Jong bij ESPN typeerde. En ook op de in bloedvorm verkerende Koopmeiners kan Koeman dus vermoedelijk geen beroep doen.

De cijfers van het Nederlands elftal zonder De Jong bieden weinig soelaas. Oranje noteert zónder Frenkie een lager winstpercentage (61,5%) dan mét de spelverdeler (63%).

Bovendien: tegen de top-10-landen op de FIFA-wereldranglijst overlegt het Nederlands elftal zonder De Jong geen bemoedigende cijfers. Zonder De Jong wordt namelijk slechts 20 procent van de wedstrijden omgezet in overwinningen, mét Frenkie is dat 33 procent.

De Jong debuteert in de septembermaand van 2018 in het Nederlands elftal. Na zijn debuutinterland duel tegen Peru (2-1 winst), waarin hij na rust in de ploeg komt en direct met een assist de wedstrijd ombuigt, speelt het Nederlands elftal nog 66 daaropvolgende duels.

De Jong mist 11 van de 67 interlands wegens verscheidene blessures. In de overige 56 wedstrijden komt de balansbewaker 54 keer in actie. De Jongs debuut tegen Peru en het Nations League-duel met Wales (1-2 winst in blessuretijd) zijn de twee wedstrijden waar hij op de bank begint, maar wel binnen de lijnen komt.

Van zijn 54 wedstrijden in een Oranje-shirt wint Frenkie er 34, speelt het Nederlands elftal 11 duels gelijk en verliest het nationale elftal 9 keer. Dat komt neer op een winstpercentage van 63%. In slechts 16,7% van de gevallen verliest het Nederlands elftal met De Jong binnen de lijnen.

Oranje met Frenkie de Jong.

In de 13 interlands zónder De Jong (sinds zijn debuut) boekt Nederland 8 overwinningen, eindigt het duel 1 keer in een gelijkspel en gaan er 4 wedstrijden verloren. Dat levert een winstpercentage van 61,5% op en een verliespercentage van 30,8%.

Oranje zonder Frenkie de Jong.

De Jong en Nederland tegen toplanden


De statistieken zijn bovendien weinig rooskleurig als je alleen naar de cijfers kijkt van het Nederlands elftal tegen toplanden. Volgens de huidige FIFA-wereldranglijst behoren naast Nederland (nummer 7) ook Argentinië, Frankrijk, België, Engeland, Brazilië, Portugal, Spanje, Italië en Kroatië tot die lijst.

Sinds De Jongs debuut bij de nationale ploeg speelt het Nederlands elftal exact twintig keer tegen een toptienploeg. In vijftien van die twintig duels speelt de geboren Gorinchemer mee. Daarin wint Nederland vijf keer.

In 2018 wordt in Groep A van de Nations League afgerekend met Duitsland (3-0) en Frankrijk (2-1). In het volgende jaar wint de ploeg na verlenging van Engeland (1-3) in de halve finale van de Nations League en verslaat de ploeg Duitsland opnieuw (2-4), ditmaal in de EK 2020-kwalificatie.

De laatste top 10-zege van Nederland met De Jong dateert terug naar juni 2022, als België met 1-4 opzij wordt gezet in Groep A van de Nations League. Van de overige tien wedstrijden tegen toplanden gaan er zeven verloren, en worden er drie gelijkgespeeld. Oefeninterlands tegen Spanje (1-1) en Duitsland (1-1) leveren remises op, net als het Nations League-groepsduel met Italië: 1-1.

Op het afgelopen WK werd de enige ontmoeting met een topland Nederland direct fataal. Argentinië won een heetgebakerde kwartfinale na strafschoppen. In de Final Four werd er daarna achtereenvolgend verloren van Kroatië (2-4 na verlenging) en Italië (2-3). Eerder in De Jongs interlandcarrière dienden Frankrijk (2-1), Duitsland (3-2), Portugal (1-0) en Italië (0-1) de Nederlander(s) ook al nederlagen toe.

De opgemaakte balans levert na 15 topwedstrijden met De Jong een winstpercentage van 33,3% op. In 46,7% van de topduels verloor Oranje, dat bovendien de laatste vijf ontmoetingen met een toptienland verloor.

Nederland zonder De Jong in topduels


In de vijf topwedstrijden van het Nederlands elftal zónder De Jong in de basis zijn de statistieken nog beroerder. Dan wint het elftal namelijk maar één keer, in een Nations League-ontmoeting met België in september 2022. Die zege is overigens de laatste overwinning van Oranje tegen een topland.

De andere vier topduels leveren drie verliespartijen op: twee in de recente EK-kwalificatie tegen Frankrijk (4-0 en 1-2), en ook de meest recente oefennederlaag tegen Duitsland eindigde voor Nederland resultaatloos (2-1). Een vriendschappelijke pot met België in 2018 mondt uit in een gelijkspel: 1-1.

Het betekent dat Oranje slechts twintig procent van de duels met toplanden zonder De Jong winnend besluit. Zestig procent van de interlands, daarentegen, eindigt zonder de belangrijke kracht in mineur.

Oranje tegen toptienlanden met en zonder Frenkie de Jong.

Koopmeiners in Oranje


Koeman lijkt zonder De Jong en Koopmeiners dit EK te kiezen voor een driemansmiddenveld met Tijjani Reijnders en PSV’ers Veerman en Jerdy Schouten. Schouten leek tegen IJsland aanvankelijk genoegen te moeten nemen met een reserverol, maar nestelde zich na het afhaken van Koopmeiners tussen Veerman en Reijnders.

Ook in de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland maakt de voormalig Bologna-voetballer een stabiele indruk. Toch heerst er ondanks het puike optreden van vooral Veerman, maar ook Schouten, na afloop een beklemmend gevoel bij sommige Oranje-fans. Is dat middenveld wel sterk genoeg als straks de EK-duels met toplanden wachten?

Koopmeiners draait een sterk seizoen, maar lijkt niet altijd zijn draai te kunnen vinden in de nationale ploeg. Slechts negen keer verscheen hij aan de aftrap, waarbij hij één keer, tegen Polen (2-0 winst), al na acht minuten het veld moest verlaten.

Zijn (basis)debuutwedstrijd tegen Mexico ging verloren, waarna Nederland met Koopmeiners in de basis (en 45 minuten of langer op het veld) 4 keer won, 2 keer gelijkspeelde en 2 keer verloor. Daarin was hij twee keer trefzeker en even vaak aangever.

In zijn twee ontmoetingen met toplanden won Koopmeiners als basisklant niet. In een oefeninterland tegen Duitsland werd met 1-1 gelijkgespeeld en het Nations League-duel met Kroatië ging dus ook verloren. Tegen Argentinië deed invaller Koopmeiners lange tijd mee, en was hij ook nog belangrijk met een assist, maar won hij dus niet.

Voor de door liesklachten geteisterde Koopmeiners gaat er vermoedelijk ook een streep door het EK. Na de gewonnen Europa League-finale met Atalanta is dit voor hem het zuurst mogelijke einde van een bitterzoet seizoen. Samen met De Jong zal de middenvelder Oranje hoogstwaarschijnlijk aanmoedigen vanaf de zijlijn. Hopelijk brengen de twee pechvogels het nodige geluk. Hup Holland, hup.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

" De cijfers van het Nederlands elftal zonder De Jong bieden weinig soelaas. Oranje noteert zonder Frenkie een lager winstpercentage (61,5%) dan met de spelverdeler (60,7%)."

Ik weet dat het nog vroeg is, maar hier klopt natuurlijk niks van.

11 juni 2024 om 08:16

Haha je schrijft dus een heel artikel om een punt te maken dat het percentage zonder Frenkie lager is en het belangrijkste deel van het artikel maak je dan een fout...

Of het percentage klopt wel, maar de rest van het artikel niet...

11 juni 2024 om 09:06

Verderop zeggen ze het wel goed, overigens, dit gaat misschien om 1 wedstrijd meer of minder gewonnen gemiddeld onder Koeman. Ik vond het middenveld vrij goed lopen zonder Frenkie eigenlijk. Schouten Rijnders lijken me verzekerd van een plekje, en dan is het denk ik afhankelijk van de tegenstander of Gravenberch of Veerman daar het beste naast kan. Tegen verdedigende teams sws veerman, maar denk dat het fysiek en de dribbel van Gravenberch tegen Engeland of Frankrijk meer tegenover die middenvelders zet dan veerman die dan net traag kan zijn.
Ik heb er echt vertrouwen in gekregen! Hup Holland! Hup!

11 juni 2024 om 17:40

Ik maak me ook niet echt zorgen door Frenkie. In oranje valt hij toch vaak enigszins tegen en afgelopen wedstrijden speelde men best prima.

Denk dat Schouten - Veerman wordt

11 juni 2024 om 09:05

Ik moest ook even knipperen... pure kwaliteit dit hoor

11 juni 2024 om 13:31

Haha goed stuk ja. Volgens Opta lag het winstpercentage zonder Frenkie overigens hoger, namelijk 66,7 en waren het 15 wedstrijden waarin hij niet mee deed. Ik weet niet wat er nu klopt...

Het komt er uiteindelijk op neer dat het niet zo heel veel uitmaakt of Frenkie wel of niet mee doet zo lijkt.

11 juni 2024 om 13:52

Het verschil in statistieken in wat Opta gisteren bracht en die van VZ zit hem in twee invalbeurten van Frenkie de Jong. Opta bekeek de cijfers op basis van duels van NL met De Jong in de basis en heeft die twee duels dus als winst van Oranje zonder De Jong genoteerd, terwijl deze hier tellen als interlands mét De Jong. De reden dat hiervoor gekozen is heeft te maken met het feit dat De Jong bij zijn twee invalbeurten een positief effect had op de uitslag. Bij zijn debuut tegen Peru viel De Jong direct na rust, bij een 0-1 achterstand, in en hielp hij met een assist Nederland die achterstand ombuigen in een voorsprong: 2-1. In het duel met Wales won Nederland pas in blessuretijd, nadat De Jong na een kleine 70 minuten inviel. Het is dus maar net welke statistieken je erbij pakt. Ook Opta’s cijfers zijn dus verklaarbaar, maar schetsen wel een iets anders beeld.

11 juni 2024 om 15:22

Helder! Goed uitgezocht larscapiau.

12 juni 2024 om 12:11

Het is allemaal lood om oud ijzer. Er worden 54 wedstrijden afgezet tegenover 13 (of 15). Dus een overwinning meer of minder heeft bij een totaal van 13/15 wedstrijden gelijk veel grotere impact. 1 wedstrijd meer gewonnen van die 13, had gelijk geresulteerd in een winstpercentage van ruim 69%. Dan was dit hele artikel of niet gepubliceerd of gesuggereerd dat we zonder Frenkie beter af zijn.

Tja, met een fitte De Jong heb je gelijk een sterker middenveld. Maar deze statistieken komen ook uit wedstrijden dat de gemiddelde kwaliteit op het middenveld en aanval sowieso wat minder was. Depay bijvoorbeeld was ook al voor het WK anderhalf jaar terug aan het kwakkelen.

Je hebt nu spelers die zich verder ontwikkeld hebben én gretig zijn, met Reijnders, Schouten, Veerman, Simons, Malen, Frimpong en een fit ogende Depay. Inclusief kekke, hippe haarband.

Linksom of rechtsom, deze jongens zullen het moeten laten zien.

Het is erg jammer en sneu voor zowel De Jong als Oranje dat hij er niet bijzit. En ik snap ook totaal dat Koeman het risico nam hem in eerste instantie bij de selectie te halen. Bij Depay goed gegokt, bij De Jong helaas niet.

Toch heb ik er een stuk meer vertrouwen in dat Nederland het prima gaat doen op het EK, je ziet duidelijk veel meer lijn in het spel dan het afgelopen jaar. Topfavoriet zijn ze niet, maar dat hoeft ook niet.

Zonder frenkie gaat n verademing worden. Sneu voor hem.

11 juni 2024 om 08:50

Verademing nog wel. Frenkie is onze beste middenvelder. Zonder hem is de kans groter dat je niet onder de druk uit kan voetballen tegen een topland. Veerman als alternatief zien is lachwekkend. Doet het net als bij PSV leuk tegen mindere teams, maar als er meer gevraagd wordt zakt hij door het ijs. Komt totaal niet in de buurt van Frenkie. Op het EK hoort hij gewoon op de bank. Zie dan liever Schouten en Reijnders naast elkaar met Wijnaldum op 10. Wijnaldum en Frimpong hebben een goede klik.

11 juni 2024 om 09:42

Niet op reageren Redondono5.. Het zijn of trolls of "supporters" die niet de beste in het veld willen zien. Maar alsjeblieft geen Wijnaldum. Die heeft zijn waarde gehad in NL maar komt ondertussen handelingssnelheid te kort.

11 juni 2024 om 10:51

Eens over Wijnaldum. Is zeker niet meer de oude. Wat me echter wel opviel is de klik met Frimpong. Hij ziet wanneer hij Frimpong kan lanceren. Denk dat we niet meer van Wijnaldum kunnen verwachten dan een 'luie' 10.

11 juni 2024 om 14:53

Dit is ook weer zo'n populaire kreet om te roepen. Een aantal jaren geleden had ik je gelijk gegeven, maar Veerman is ontzettend gegroeid. Maakt veel meters, staat defensief zijn mannetje en heeft echt een geweldige pass. Veerman speelde in de champions league gewoon heel goed. En was thuis tegen Dortmund de beste speler van het veld. Sterker nog hij was die week ook speler van de week in de Champions league. Een fitte Frtenkie is zeker de beste middenvelder. Echter is Frenkie al een hele lange tijd niet fit en dus zie ook ik veel liever een fitte Veerman, die wel alles kan geven.

13 juni 2024 om 06:31

Veerman kun je bij lange na niet vergelijken met Frenkie de Jong. Veerman is een leuke voetballer, welke momenteel speelt voor PSV. Veerman is geen absolute topper, zoals welke Frenkie waar elke club achteraan zit.

Verschil Frenkie en Veerman is levensgroot.

13 juni 2024 om 15:56

Frenkie kan veel beter verdedigen als Veerman en Schouten.. die ziet er schattig uit maar kan een goede sliding maken en gaat er bij kopduels ook gewoon volop in

13 juni 2024 om 16:59

Mensen denken dat Veerman wereldtop is als hij met passes strooit tegen b categorie. Ja hij is beter geworden het afgelopen jaar, maar het is bizar dan men hem vergelijkt met Frenkie.

Hahah wat is dit voor journalistiek... totaal geen nuance, net of het allemaal rondom frenkie ging. We moeten nu echt niet gaan doen of onze Cruyff niet meer mee kan doen, het is sneu mr dit wordt wel heel triest.

Op zich zijn statistieken in sport prima om te gebruiken. Maar resultaten van 54 wedstrijden vergelijken met 13 wedstrijden zegt mij niet zo veel. En omdat iedere tegenstander anders is, is het sowieso appels met peren vergelijken. De cijfers liggen daarbij ook nog eens superdicht bij elkaar. Kortom: we gaan Europees kampioen worden, ook zonder Frenk.

Ondertussen is Oranje wel gewend geraakt om zonder Frenkie te voetballen.

Deze statistieken zijn inderdaad niets zeggend.

Het is natuurlijk jammer dat een goede voetballer als Frenkie er niet bij is, want dat is het natuurlijk gewoon. Ik ben absoluut geen groot fan van hem, maar dat die kan voetballen is zelfs voor iedere leek te zien.

Toch heb ik hier een ander gevoel bij als dat Robben toen uitviel tegen ik meen Hongarije, net voor WK 2010, toen zat ik echt met buikpijn thuis. Die konden we echt niet missen!

Het vergelijken met Veerman, Schouten, of wie dan ook op die positie is in die zin ook niet relevant. Is Veerman een waardig vervang of 'net zo goed'? Dat is onmogelijk te zeggen. De dribbels van Frenkie zijn niet te evenaren, maar qua passing rondom het vijandelijke doel is Veerman dan weer beter.

Er is maar 1 iemand die kan zorgen dat het middenveld complementair is aan elkaar, en dat is Koeman. De Frenkie kwaliteiten ga je missen, maar diens vervangers hebben kwaliteiten waar ook wedstrijden mee te winnen zijn, ook tegen de grotere landen.

Maar al met al is onze selectie naar mijn mening ook niet goed genoeg om het EK te winnen, dus aan het eindresultaat van dit toernooi gaat het ben ik bang niet heel veel af doen. Kwart/ halve finale zal het uiterste zijn wat er uit deze groep te persen is, maar dat was het met Frenkie ook

Hebben we niet ooit een ek zonder hem gewonnen? 🤔

Natuurlijk is het een gemis, maar we moeten niet doen of het, het einde van de wereld is. We hebben dit jaar een veel sterker team dan tijdens het wk. Ik zie Nederland echt als outsider. Zeker de afgelopen wedstrijden heb je kunnen zien wat voor sterke wapens we allemaal hebben. We speelden deze landen gewoon overhoop en de toplanden konden niet eens winnen. Daarnaast hebben we zo'n beetje de beste verdediging van de wereld. Altijd maar dat negatieve en het gras is groener bij de buren. Wees eens positief en ga er met zijn allen achter staan.

Je kunt beter kijken of Oranje met Verbruggen, Frimpong hoe de statistieken dan zijn. Want ja dan zie je dat het veel beter draait.

12 juni 2024 om 13:54

Haha huh? Verbruggen heeft 7 interlands en Frimpong 4. Heeft totaal geen nut om daar dan überhaupt de statistieken van te vergelijken :

13 juni 2024 om 18:59

Of gewoon Boadu oproepen. Heeft iedere interland 5-0 gewonnen en altijd gescoord

Wat heb je aan de kwaliteiten van Frenkie?, ik kan er 1 bedenken, namelijk lekker dribbelen en daarmee het hele spel vertragen om vervolgens een risicoloze pass te geven. Ongekend dat ophemelen van een speler. Veerman creëert zoveel kansen, dan zie ik Frenkie of een andere middenvelder niet doen. Daarnaast is Veerman op alle fronten gegroeid en heeft een perfecte klik met Schouten. Is het genoeg tegen de betere tegenstanders?, geen idee, maar dat is met Frenkie niet anders, die gaat iig geen counter inleiden met een splijtende pass.

11 juni 2024 om 20:37

Als dat het enige is dat je kunt bedenken, heb je hem zelden zien spelen of ben je totaal niet objectief. Nou vind ik dit soort artikelen nogal overtrokken en ik ga echt niet beweren dat De Jong een levende legende is bij wijze van spreken, maar het is absoluut met afstand de beste middenvelder die we hebben.

Dat je vervolgens Veerman half de hemel in loopt te prijzen is wel ronduit lachwekkend. Als er 1 jongen is die totaal onzichtbaar wordt als er weinig ruimte en tijd is, is het Veerman. Die jongen heeft zeldzame kwaliteiten en creativiteit, maar z'n algemene niveau en handelingssnelheid ligt niet bijster hoog. Een speler met die kwaliteiten en een daadwerkelijk hoge handelingssnelheid speelt namelijk op z'n 25ste niet meer bij PSV.

Beetje raar om de oefenwedstrijden in de Nations League erbij te rekenenen in die statistieken, niemand speelt voluit in die wedstrijden, en bondscoaches gebruiken dat toernooi voornamelijk om te experimenteren met opstellingen, jonge spelers de kans geven, etc.

Ik bedoel, het is wel jammer dat Frenkie er niet bij is, potentieel onze beste middenvelder en zeker nu ook De Roon weggevallen is wordt de spoeling qua verdedigende middenvelders veel te dun.

De Jong gaan we echt niet missen. Die risicoloze breedtepassjes leiden nergens toe. Met Veerman staat er in ieder geval iemand die een diepe pass kan geven.
Nog nooit iemand zo gehyped zien worden als de Jong, terwijl hij eigenlijk altijd teleurstelt.

11 juni 2024 om 20:38

Je gaat toch niet serieus beginnen over De Jong die opgehyped wordt om vervolgens Veerman de veren in de reet te steken? Dat is echt lachwekkend. Dan moet je ook echt wel supporter zijn van een specifieke club...

13 juni 2024 om 06:34

Waar speelt Veerman en waar de Jong? Welke clubs zitten er elke transfer periode achter de Jong aan? Welke bij Veerman?

Veerman mag de veters nog niet eens strikken van Frenkie, wereld van verschil qua niveau. Veerman een leuke voetballer, Frenkie een echte topper.

Tegen IJsland deed Veerman het goed, maar men zette totaal geen druk en NL had alle tijd. Zo'n wedstrijd zegt dus niks.

Tot op heden zijn we zonder Koopmeiners en Dd Jong nog 100% ongeslagen en het heden is telt toch.....
Trust in Reijnders,Veerman, Schouten en Xavi

Leuk die nietszeggende statistieken. Alsof NL met deze 2 welk Europees kampioen zou worden. Wijnaldum in de basis is mogelijk Blind ook. Dat gaat echt helemaal niks worden. De groep kom je wel als 2e door, maar daarna houdt het direct op.

De meningen over De Jong zijn verdeeld hier, maar er is natuurlijk geen andere middenvelder in Oranje die zoveel rust uitstraalt aan de bal als Frenkie. Juist tegen toplanden die hoog druk zetten gaan we zijn rust en hem als aanspeelpunt missen. Neemt niet weg dat de kwartfinale nog steeds het hoogst haalbare is, dan begint het EK pas eigenlijk.

13 juni 2024 om 06:37

Men is hier goed in het hypen van spelers. Veerman komt niet eens in de buurt van het niveau van Frenkie, wat geen schande is, want Frenkie is echt een top middenvelder.

13 juni 2024 om 08:00

Precies, tegen landen als Canada en IJsland doet ie leuke dingen en kun je hem prima erbij hebben. Tegen de echte toplanden laat hij, net zoals het merendeel van Oranje, het afweten omdat ie dan handelingssnelheid tekort komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren