Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dit is Kenneth Taylor x10: heeft meer techniek, overzicht, snelheid en kracht'

Laatste update:

Süleyman Özturk heeft lovende woorden over voor Warren Zaïre-Emery. Het zeventienjarig toptalent is een onbetwiste basisspeler bij Paris Saint-Germain onder Luis Enrique en Özturk is vooral onder de indruk van de spelintelligentie van de jongeling.

“Wat ik leuk vind aan Warren Zaïre-Emery, is dat hij heel vaak loopacties maakt om passlijnen open te zetten”, begint Özturk in een video-item van Voetbal International. “Dat doen jongens van 25 jaar, zoals een John McGinn (29 jaar, red.) bij Aston Villa. Zaïre-Emery loopt ook nog eens door, omdat hij weet dat hij de volgende actie in balbezit kan komen.”

"Dan denk ik: iemand die net zeventien jaar is en dat al doorheeft… Jeetje, dat vind ik echt waanzinnig.”, vervolgt de journalist. “Zaïre-Emery doet het niet één keer, dat je denkt: het kan toeval zijn. Kenneth Taylor maakt bij Ajax bijvoorbeeld ook weleens zulke loopacties en de volgende keer doet hij het niet en denk je: oh, hij snapt het niet.. Zaïre-Emery is Taylor met meer techniek, overzicht, snelheid en kracht. Hij is Kenneth Taylor keer tien.”

Özturk noemt Zaïre-Emery ‘een hele speciale speler’ en is van mening dat diens trainer Luis Enrique telkens met zijn neus in de boter valt. “Hij wordt bondscoach van Spanje en een zestienjarige Gavi breekt door. In de finale van de Nations League (2021, 1-2 verlies tegen Frankrijk, red.) stelt hij hem dan gewoon op. Pedri is een ander voorbeeld. Spanje speelt in 2021 een EK en hij is net doorgebroken bij Barcelona. Luis Enrique posteert hem ook in de basis.”

Özturk krijgt bij Zaïre-Emery hetzelfde gevoel als bij de twee talenten van FC Barcelona. “In zo’n eerste trainingsweek zijn veel belangrijke spelers nog afwezig en valt zo’n jongen direct bij PSG op. Uiteindelijk speelt hij alles in de voorbereiding en in de Ligue 1 heeft hij bijna geen minuut gemist. Dat Zaïre-Emery Manuel Ugarte achter zich heeft als defensieve middenvelder is natuurlijk zeer belangrijk, maar Zaïre-Emery is nu al de baas op het middenveld bij Paris Saint-Germain”, stelt Özturk.

Het toptalent van PSG brak in februari een record toen hij tijdens de kraker tegen Bayern München in de basis mocht starten in de achtste finales van de Champions League. Met zijn 16 jaar en 343 dagen werd hij de jongste basisspeler ooit in de knock-outfase van het miljardenbal.

Inmiddels heeft Zaïre-Emery al 45 officiële duels achter zijn naam staan voor les Parisiens, waarin hij goed was voor 4 goals en 5 assists. Eind oktober liet hij doelman Marco Bizot kansloos met een geweldig afstandsschot bij een 2-3 zege op Stade Brest. De verwachting is dat hij deze donderdag voor het eerst door bondscoach Didier Deschamps wordt opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden van Frankrijk tegen Gibraltar en Griekenland, die later deze maand op het programma staan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een middenveld met Ugarte - Zaïre Emery en volgend seizoen Simons erbij gaat smullen worden.

9 november 2023 om 11:15

Moet Simons het wel vanaf de 10 laten zien hé. Bij Oranje is hij op 10 ook geen schim van de linksbuiten die hij is bij Leipzig en bij PSV.

9 november 2023 om 11:33

Bij PSV was hij op 10 juist heel sterk en als linksbuiten minder.

9 november 2023 om 11:50

Dat was dan ook de Eredivisie. Is wat anders dan de Bundesliga of Ligue1, klaarblijkelijk.

Vind Simons ook beter vanaf die zijkant hangend in mijn ogen. Simons is als 10 te veel een ''dribbelaar'' en ''solist'' in mijn ogen.

9 november 2023 om 12:03

Hoe vaak staat Simons bij oranje op 10? Volgens mij heeft hij bij Oranje ook juist op linksbuiten en rechtsbuiten gespeeld.

Op 10 gaf hij bij PSV ook juist mooie passjes. En de oude '10' zie je bijna nergens meer.

9 november 2023 om 12:08

Ik vond hem hij PSV juist ook op de flanken veel beter presteren. In theorie zou hij op tien goed kunnen zijn gezien zijn kwaliteiten, maar het komt er nog niet helemaal uit. Hij leidt nou eenmaal nog veel balverlies, iets wat me bij PSV toch altijd nog wel opviel. Hij compenseert het echter overal, behalve bij NL, met geweldige momenten van klasse.

9 november 2023 om 12:50

Ik vond juist dat hij bij PSV beter speelde als hij meer de ruimte had, dus op de vleugel of juist meer aan het eind van de wedstrijd als er meer ruimte was.

9 november 2023 om 11:38

In de competitie wel ja, ik kan mij niet voorstellen dat je daarmee in de CL tegen de echte tegenstanders van gaat smullen.

Dit is echt een geweldig talent. Ik kan me nog herinneren dat menig leden hier hem waardeloos vonden na zijn optreden tegen Bayern vorig jaar. Een zestienjarige knul die in de CL debuteerde en ook nog eens op een vreemde positie (stond toen rechtsbuiten), werd afgeschreven door de vele orakels die voetbalzone rijk is.

Waar komt Taylor precies vandaan in deze vergelijking? Totaal andere club, andere nationaliteit, andere leeftijd en zelfs een andere competitie. Bovendien ander niveau. Het is toch ook niet zo dat we in NL Taylor gebruiken als de maatstaf van voetbal. 'hoeveel sta je op de schaal van Taylor'. Het is ook niet zo dat er sprake is dat deze gozer naar Nederland of Ajax gaat komen. Dus dat maakt het een beetje een vergelijking waarbij het meer gaat over (het wederom) bashen van Taylor dan over het aanprijzen van een talent.

9 november 2023 om 15:14

Misschien is het dan handig om het artikel te lezen voordat je reageert. Hij legt namelijk duidelijk uit waarom hij Emery vergelijkt met Taylor. Of je het ermee eens bent is een 2e.

9 november 2023 om 16:29

Dat stond hier boven ook al, maar heel dat gesprek is verwijderd. Maar als je hem gaat vergelijken met Taylor om zijn loopacties, dan is dat toch een vergelijking van niks? Dat is als elke keeper met Gorter vergelijken omdat hij ook met zijn handen kan stoppen. Loopacties maken is de definitie van een voetballer. Wil je hem zo graag vergelijken met een Nederlandse speler: vergelijk hem dan met Timber, Veerman of Gravenberch. Gaat het over de passjes pak dan Bakayoko. Dat zijn spelers die het op hun niveau in de eredivisie ook goed doen/ deden. En Gravenberch momenteel ook (weer) bij Liverpool. Taylor ligt onder een vergrootglas en speelt misschien op die positie, maar bij een zoekend en kwakkelend Ajax. Hem vergelijken met een potentiele wereldtopper om aan te geven hoe goed iemand is slaat nergens op. Dat is dan toch meer gedaan om te sneren dan dat je het doet om aan te geven hoe goed dat jochie is?

Als 9 jarige jongen maakte hij al furore op het geweldige Rood-Wit U10 Tournament. Mooi om te zien dat steeds meer talenten van dat toernooi hun doorbraak maken in het hedendaagse voetbal.

9 november 2023 om 16:30

Heb jij die gozer serieus al op 9 jarige leeftijd aan het werk gezien? Wauw

9 november 2023 om 18:06

Zeker, was immers bij mijn lokale clubbie dus dan kan je er niet omheen hè.

10 november 2023 om 09:24

Heel tof om dan te zien dat zon kereltje dan helemaal uitgroeit tot zoiets.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren