‘Dierentuin’ compleet binnen Ajax: ‘Jij bent een dictator, een potentaat!’

Vrijdag, 26 mei 2023 om 21:24Jeroen van Poppel

Binnen de organisatie van Ajax wordt over en weer met modder gegooid, zo schetsen Valentijn Driessen en Mike Verweij in Kick-off van De Telegraaf. De journalisten halen hard uit naar Frank Eijken, de vertrekkend voorzitter van de bestuursraad. "Wat deze man doet is echt beneden alle peil. Het is gewoon geen Ajacied", aldus Driessen in de voetbalpodcast.

Woensdag stapte de voltallige bestuursraad van Ajax, onder wie dus Eijken, op tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV). Dat ging niet zonder slag of stoot. "De manier waarop deze Frank Eijken daar een aantal ereleden afserveerde sloeg helemaal nergens op", zegt Driessen. "Hij schoffeerde ze gewoon, terwijl ze zelf niet aanwezig waren. Als je iemand een draai om de oren geeft waar diegene bij is, kan hij tenminste weerwoord bieden. Dat kon nu helemaal niet."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Verweij spreekt van een 'dierentuin' in Amsterdam. Ook bij de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (3-1 winst) afgelopen zondag was dat merkbaar. "Eijken heeft daar, en dat is echt heel kwalijk, Hennie Henrichs in het bijzijn van heel veel anderen 'een potentaat' en 'een dictator' genoemd. Zo praat je niet over ereleden, en Henrichs is zelfs erevoorzitter. Het is echt beneden alle peil wat die Frank Eijken doet."

Binnen Ajax staat een hoop te gebeuren. De ereleden gaan een nieuwe bestuursraad formeren, die zich mag uitspreken over het al dan niet aanblijven van de Raad van Commissarissen. Een nieuwe RvC zou vervolgens zelfs een nieuwe directie kunnen formeren. "Voordat die carrousel echt op gang komt en er echt wat gebeurt, ben je een half jaar verder", zegt Driessen. "Edwin van der Sar (algemeen directeur, red.) kan voorlopig blijven zitten, tenzij de huidige RvC al zegt: 'We hebben geen vertrouwen meer in je.'"Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door daneman)

Klinkt heel heftig, maar er staat heel veel ALS in dit verhaal. Echt Valentijn verhaaltje dus!

26 mei 2023 om 21:50

Hoeveel dan? En in welke context?

26 mei 2023 om 23:21

Het was Verweij die dit bracht. Worden jullie niet moe van jezelf? Het wordt wel vermoeiend. Die vast hangende plaat, die papegaaien die elkaar continue napraten. De Telegraaf, Verweij, Driessen en co kunnen het nooit goed doen. Als een Kapteijns breaking nieuws brengt over PSV janken jullie allemaal dat het onzin is en wat blijkt.. Juist.

Daarom vertrekt hij ook Valentijntje

Mensen die Hennie Henrichs aanpakken altijd +1. Grootste hater van Cruijff ooit.

Ah Valentijn die de oudgediende ereleden verdedigd, ik al wel een gevoel wie zijn vriendjes zijn. De raad zal wel steeds minder bekend zijn met wat er intern gebeurt vandaar dat Mike en Valentijn de laatste 2 jaar in het duister tasten betreffende transfers etc.

Als je Hennie Henrichs aanpakt dan scoor je gelijk punten. Goede teksten van Eijken in dit geval.

Heerlijk vanaf mijn vakantie adres de ontwikkelingen bij Ajax volgen deze zomer. Wie komt er en wie gaat er? Ben heel benieuwd.

Hennie Henrichs mag je noemen wat je maar wil, wat een engnek, en notoire Cruijff-hater.

ze hadden voor de verandering ook een keer een lekker weekend kunnen hebben, zoals de meeste supporters. Maar goed, als we toch al een jaar bezig zijn met fouten en ruzie maken op het ereterras kan er best nog wat extra ruzie erbij.

Overigens vind ik het zeer discutabel om zowel Verweij als Driessen in het artikel als journalist aan te duiden. Dat je Verweij dat nog toeschrijft kan ik nog inkomen, hoewel hij flink is afgedreven en steeds meer op Valentijn lijkt. Maar Valentijn Driessen dienen we als opiniemaker te beoordelen. Want zijn stukken zijn vrijwel altijd opiniestukken. Wanneer komt Valentijn nou met echt nieuws?

Hennie heinrichs is de grootste anti Cruijff man die Ajax ooit gekend heeft. Flikker op met deze ouwe fossiel!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord8251
2.PSV7549
3.Ajax6948
4.AZ6733
5.FC Twente6439
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. TimberVerdediger342
D. TadićAanvaller3411
D. KlaassenMiddenvelder338
K. TaylorMiddenvelder328
B. BrobbeyAanvaller3213
S. BergwijnAanvaller3212
E. ÁlvarezMiddenvelder313
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 3 juni
De familie van Ajax-target Arda Güler is op huizenjacht in Amsterdam. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren