Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Diepgewortelde problemen Sancho blootgelegd: ‘Weinig slaap door spelcomputer’

Laatste update:

BILD heeft een boekje opengedaan over de problemen rond Jadon Sancho. De buitenspeler komt totaal nog niet uit de verf bij Manchester United en heeft dat moeten bekopen met een berisping van manager Erik ten Hag. Sancho is niet langer welkom bij activiteiten van de A-selectie. Volgens informatie van de Duitse boulevardkrant zijn de problemen niet van vandaag of gisteren.

Als speler van Borussia Dortmund - Sancho speelde tussen 2017 en 2021 in het zwart en geel - was de Engelsman al een zorgenkindje. De clubleiding van Dortmund speelt met de gedachte om de voormalige smaakmaker terug te halen naar het Signal Iduna Park, maar de kans dat dat daadwerkelijk gebeurt lijkt om twee redenen ondenkbaar.

Allereerst was de discipline van Sancho in zijn eerste periode bij Dortmund intern altijd onderwerp van gesprek. Hij kwam vaak te laat op trainingen en vloog na wedstrijden vaak meteen uit in zijn privéjet. De Engels international bleef dan twee of drie dagen weg. Maar het grootste probleem, waar Sancho naar verluidt nog steeds mee kampt, is zijn levensstijl. De aanvaller slaapt niet genoeg omdat hij tot in de vroege uurtjes op zijn spelcomputer speelt, zo klinkt het.

Die problemen zouden voor dusdanig veel onrust zorgen binnen de selectie van Dortmund dat het onwaarschijnlijk lijkt dat de club hem een tweede kans gunt. Ander bijkomend probleem zijn de voorwaarden van vertrek. United is niet van plan om Sancho te verhuren en dringt aan op een definitieve breuk. Door de uitgaven van afgelopen zomer is er amper budget bij BVB om te investeren in nieuwe spelers.

De vete tussen Ten Hag en Sancho kreeg afgelopen weekend een nieuw hoofdstuk, toen de aanvaller niet was uitgenodigd voor een door de manager georganiseerde barbecue. Nadat de speler eerst al verboden werd om gebruik te maken van de faciliteiten van de eerste selectie op het trainingscomplex, is hij ook niet langer welkom bij festiviteiten in de eetzaal op Carrington. Sancho weigert vooralsnog excuses te maken richting Ten Hag.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik wist dit niet, maar dit snap ik dan weer niet van Manchester United. Je scout een speler op zijn voetbaltalent / positie, dat is helder. Maar je scout een speler ook op zijn persoon. Je moet als club toch weten, dat wanneer je zo een speler binnen haalt, je ook potentieel problemen binnenhaalt? Of nemen ze dat dan op de koop toe en hopen/verwachten ze van Ten Hag dat hij hem in het gareel houdt?

Als je als bedrijf een hoge positie aanneemt, dan komt daar ook een hele sollicitatieprocedure aan te pas. Een club als Manchester United heeft ook de middelen om dit zorgvuldig te doen.

27 september 2023 om 10:14

Maar hoe kon United weten van zijn leefstijl volgens jou? Ik lees dit ook pas voor het eerst. Jij overigens ook zie ik.

27 september 2023 om 10:21

Leefstijl is toch ook verschillend per speler? Hazard deed bij Chelsea helemaal niks op de training, Romario ging altijd uit en zo waren er nog meer spelers die dat deden. Je hebt spelers die drinken en roken etc maar wel presteren. Het probleem nu alleen is dat hij niet presteert en heb nou ook niet de indruk dat ten Hag heel goed met ‘lastige’ spelers om kan gaan.

27 september 2023 om 10:23

Als wij al geruchten konden lezen van in zijn tijd bij Dortmund, lijkt het mij dat een club die richting de 100mio voor hem neer gaat leggen toch wel even grondig onderzoek doet hiernaar... Oh wacht, het is Utd

27 september 2023 om 10:30

Wij hebben toch geen 100 miljoen euro neergelegd voor Sancho? Bij dergelijke uitgaves verwacht je toch een zekere vorm van onderzoek naar hoe zijn leven er uit ziet naast het voetballen.

27 september 2023 om 10:32

Ten Hag heeft o.a. Promes en ben z’n naam vergeten maar die speler van Utrecht die z’n goons op z’n aannemer afgestuurd had. Labayad, bedoel ik. Dus of hij niet met lastige jongens om kan gaan.. Op een gegeven moment houdt het ook gewoon op je? Voor m’n werk werk ik met lastige jongeren maar op een gegeven moment is het klaar, dan ligt de bal bij hen.

27 september 2023 om 10:37

@DRL80 dat zijn zaken die niks met voetbal te maken hebben. Op tijd slapen, genoeg je rust pakken door niet teveel te vliegen etc kunnen je prestaties beïnvloeden, familie op iemand afsturen niet.

27 september 2023 om 10:42

Sancho bij Dortmund in het seizoen 2019/2020 51 wedstrijden, 23 goals, 21 assist. Sommige jongens zijn vrije geesten, die moet je gewoon hun gang laten gaan tot op een bepaalde hoogte. Ten Hag zijn tekortkoming is dat hij voor iedere speler dezelfde werkwijze heeft. Of je moet zijn favorietje zijn ( Antony, Promes) dan mag je doen en laten waar je zin in hebt.

27 september 2023 om 10:53

FCVoetbal23, waarom zou veel vliegen in je privéjet niet veel rust kunnen geven? Ik pak daar zeker weten meer rust dan thuis 😂😂

27 september 2023 om 11:06

@messi_psg, je mag van een bedrijf als Manchester United toch wel een goede due dilligence verwachten bij de top aankopen? Jij en ik hebben zelf een baan, dus daar hebben wij geen tijd voor, maar als topclub mag je dat wel doen bij je top aankopen. Ik been geen expert, maar even in zijn omgeving rondvragen, zijn leefstijl checken, van mijn part even zijn computer gedrag bekijken n.a.v. zijn FIFA account. Als je 100 miljoen uitgeeft is het niet onverstandig hier wat tijd/geld in te steken toch?

27 september 2023 om 11:09

@fcvoetbal23 - Er is alleen iets waar je aan voorbij gaat. Sancho is kennelijk niet goed genoeg om het gebrek aan motivatie te compenseren met voetbaltalent. Hazard kon dat heel lang wel, totdat blessures hem parten gingen spelen. Bovendien wordt dergelijk gedrag steeds minder getolereerd in het huidige voetbalklimaat.

27 september 2023 om 13:13

Wat een kul argument Samcro, enorm veel voetballers gamen nou eenmaal. Van een Aguero tot Dembele, moet gewoon kunnen en dit kan je echt niet uit een "grondig onderzoek" halen. Dit zag niemand aankomen.

27 september 2023 om 14:47

Het gaat niet sec om het gamen Gaz, het is het totaalplaatje. Er waren genoeg signalen dat hij niet altijd alles gaf voor zijn vak. Kan best dat hij aangaf er vol voor te willen gaan, maar het zijn wel zaken die elke club serieus na moet gaan, wat ook bij veel clubs gedaan wordt.

27 september 2023 om 14:48

En als je presteert zal niemand er om geven, maar toen Dembele er vaak uit lag werd dit ook vaak aangehaald.

27 september 2023 om 16:58

Baradona, vrije geesten zijn prima. Maar als je niet presteert als gevolg van levensstijl, dan word je gewoon terecht eruit gezet.

Het klinkt alsof die gast gewoon verslaafd is aan gamen. Dat was hij in 2020 dan waarschijnlijk nog niet. Maar een verslaving is een serieuze aandoening, en als hij daar niet professionele hulp bij zoekt, zal zijn carriere alleen maar slechter gaan.

27 september 2023 om 17:43

aan wat voor onderzoek zat jij te denken? Ook al zouden zij dit aan Dortmund vragen. Hoe denk je dat zij reageren? Als ze alles op tafel gooien lopen ze makkelijk tientallen miljoenen mis. Ik zie ook niet voor me dat de makelaar of de speler zelf toegeven hoe de levensstijl eruit ziet. je haalt daardoor je waarde alleen maar naar beneden, met als risico dat de transfer wordt afgeketst.

Hoe zou jij het als speler vinden als een club zomaar in jouw privéleven loopt te rondneuzen? Ik kan me goed voorstellen dat er een gesprek heeft plaatsgevonden tussen speler en club. Je kan denk ik als clubzijnde ook niet meer.

het is altijd makkelijk achteraf praten.

27 september 2023 om 10:29

Hij hoeft iig niet z’n privé jet te pakken om naar Engeland te vliegen, en twee á drie trainingsdagen te missen, want daar is hij al. Bizar dat ze bij Dortmund accepteerden dat hij zo vaak niet meetrainde. Of trainen ze zo weinig bij Dortmund.

27 september 2023 om 11:35

Denk je nou echt dat ze daar zorgen over maken over je persoonlijke leefstijl? Zeg je enfant terrible Mario Balotelli niets? Die heeft aardig topclubs achter zijn naam staan met zijn gestoorde leefstijl. Toch zijn er (top)clubs die het aandurven.

Playstation CoD spelen tot in de vroege ochtend.....herkenbaar!

Hij slaapt niet genoeg omdat hij spelletjes speelt op zijn computer. Wat een rock en roll leven zeg, daar zou ik mijn carriere ook wel voor opgeven.

27 september 2023 om 10:18

Dit neigt meer naar verslaving dan rockenroll.

Overigens deed ik toen ik 23 was ook niet veel meer dan PES spelen met mijn huisgenoten, en hier ben ik, berichten aan het typen op een voetbalforum om kwart over 10 's ochtends.

27 september 2023 om 10:21

Hopelijk wel in de baas zijn tijd Kwark, anders doe je iets verkeerd.

27 september 2023 om 11:24

Tricky, want Zzp'er...

27 september 2023 om 10:18

Achja, hij had ook een reaguurder op voetbalzone kunnen zijn.

27 september 2023 om 12:55

Denk dat weinig mensen een carriere van tientallen miljoenen weggooien voor een paar potjes gamen, wat je in principe je hele leven kunt doen na je 33ste.

27 september 2023 om 13:18

Hij verdiend 13,6 miljoen per jaar sinds het tekenen van een 5-jarig contract. Denk eerlijk gezegd dat het financieel gezien wel snor zit.

27 september 2023 om 15:27

Denk dat het vooral een verslaving is. Professionele hulp zou verstandig zijn in dat geval

27 september 2023 om 17:01

Ik heb gewoon een baan waar ik functioneer Sancho krijgt meer geld maar is zijn baas aan het wegpissen, zo te horen

27 september 2023 om 10:30

Vriendje van Dembele? Samen lekker gamen. Is die ook nog steeds game verslaafd? Of heeft hij dat nu onder controle?

27 september 2023 om 11:37

Dembele heeft het ondertussen wel onder controle gekregen. Mede omdat hij wat meer verantwoordelijkheden heeft gekregen (vrouw, kind).

27 september 2023 om 13:53

Nee ik kwam een filmpje voorbij dat hij samen met Tammy Abraham aan het spelen was. Coöp gamemode op de nieuwe EA FC

27 september 2023 om 11:45

Je weet natuurlijk niet in welke setting hij computerspelletjes speelt. Misschien doet hij dat met wat partygirls naast hem op de bank, een heel goed glas 18 years old peated malt whisky in de hand, en een berg poeder met een rietje op een bijzettafeltje binnen handbereik. Het zou in ieder geval verklaren waarom hij bij Dortmund regelmatig een paar dagen training miste.

27 september 2023 om 19:27

De simpele ziel reactie waarvan je wist dat ie te vinden zou zijn. Terwijl grotendeels van de mensen hier zelf ook te weinig slapen door elektronica. Het is zo makkelijk om te sneren naar anderen. En ja jij bent geen profvoetballer, maar ook jouw werkgever verwacht een energieke medewerker. Deze gozer heeft begeleiding nodig. Vergeet niet, gamen is verslavend.

Als je dit zo leest lijkt het erop dat die jongen zijn carriere aan het vergooien is op deze wijze. Wat een ongelooflijke zonde, want voetballen kan hij zeker

Zo bevoorrecht zijn en dan niet eens de simpele dingen doen zoals genoeg slaap pakken en op tijd komen op de training. 0 medelijden mee.

27 september 2023 om 11:19

Tja als die echt verslaafd is, wordt het wel een ander verhaal. Dan kun je niet zomaar verwachten dat het wel even overgaat.

27 september 2023 om 11:34

Verslaafd aan wat? FIFA? Dat iemand van 23/24 dat überhaupt nog speelt vind ik vrij triest. Misschien moet hij maar weer bij z’n moeder gaan wonen dan.

27 september 2023 om 11:39

Beetje overdreven niet Tilburg013? Ik zal dan ook maar weer terug naar mijn moeder verhuizen, aangezien ik ouder ben dan dat en nog steeds FIFA speel.. Blijkbaar is dat triest? Gamen is gewoon een hobby, net zoals ieder andere hobby. Dat jij het zelf niks misschien niks vindt is prima. Maar om anderen die dat wel doen direct weg te zetten als triest is gewoon bekrompen.

Dat het voor Sancho problemen oplevert is een ander verhaal. Dat ligt puur aan hemzelf. En het kan een verslaving zijn inderdaad. Zeker als hij iemand is die FUT speelt en aangezien hij geld als drek heeft kan hij packs bij de vleet kopen. Dat is eigenlijk een vorm van gokken en een soortgelijk iets als gokverslaving.

27 september 2023 om 12:13

Oh jawel hoor, je moet alleen accepteren dat er een periode van ontwenning komt waardoor sportieve prestaties niet hoogstaand zijn. Echter heeft hij dat toch al niet getoond sinds zijn overgang.

Dus lijkt mij een win win om hem volwassengedrag aan te brengen en te doen waardoor hij is gehaald en wordt betaald.

27 september 2023 om 12:24

Zoals meermaals is aangetoond, zijn verslavingen niet zomaar op te lossen door "volwassengedrag aan de brengen". Leuk geprobeerd, maar niet echt realistisch dus.

27 september 2023 om 12:56

@tilburg013:

"dat iemand van 23/24 dat überhaupt nog speelt vind ik vrij triest."

Onderschat niet hij ernstig een gameverslaving kan zijn. Dat is voor lang niet iedereen iets waar je wel eventjes overheen groeit als je volwassen wordt. Een oom van mij heeft een ernstige gameverslaving gehad en die was al in de vijftig.

27 september 2023 om 13:22

@spijkenisser

Dit is wel heel simpel redeneren. Ik zal de term "volwassengedrag" aankaarten bij de lokale afkickkliniek. Denk dat men direct resultaat ziet en de heroineverslaafden je dankbaar zijn.

27 september 2023 om 17:04

Verslaving is een ziekte. Gameverslaving is niet anders dan andere verslavingen. Simpele oplossingen zoals bij je moeder gaan wonen, helpen niet.

De bron is de Bild. Ik hou bij zulke verhalen altijd mijn twijfels over de juistheid. Dat er iets speelt tussen Ten Hag en Sancho lijkt mij duidelijk, maar wie er welke rol heeft en wie welke fouten heeft gemaakt is vooralsnog gissen. Dat ga ik ook niet doen.

27 september 2023 om 10:36

Waar twijfel je dan precies aan? BILD schrijft namelijk niets over wie wat gedaan heeft in deze situatie tussen Ten Hag en Sancho. Ze schrijven alleen, gebaseerd op zijn tijd in Duitsland, dat Sancho het buiten het veld allemaal niet heel serieus neemt. Dat valt te verifiã«ren (en dat is ook geverifieerd), want er zijn gewoon beelden dat hij tot 03:00 in de nacht FIFA aan het spelen is.

27 september 2023 om 12:22

@sluitpost: geen speld tussen te krijgen. Ik denk dat de twijfel hem meer zit in wat De Bild in het verleden gepresteerd heeft. Ik krijg altijd het gevoel dat zaken opgeblazen worden naar aanleiding van één voorbeeld.

Verder complimenten voor je onderbouwing en je hebt helemaal gelijk!

27 september 2023 om 10:38

Klopt, maar op social media genoeg filmpjes van hem in het nachtleven etc. Krijg een sterk ittaharen gevoel bij hem: uitzonderlijk veel talent maar liever lekker feesten, shinen en chillen etc met zoveel miljoen op de bank. Zonde.

27 september 2023 om 10:51

Laatst was hij opeens in New York tijdens de internationale break. 2 dagen vrij, waarom zou je dan zo’n enorme reis gaan maken. Zeker als er al twijfels zijn over je professionaliteit. Zie ook veel filmpjes voorbij komen over mensen die tegen Sancho komen op FIFA op de raarste tijden..

Tot in de late uurtjes gamen, lijkt me dus gewoon een verslaving, ( iets wat nog erg onderschat word) hoop dat hij het licht gaat zien. Want talent heeft hij zeker.

27 september 2023 om 10:34

Precies dit. Zie dat er nogal hatelijke reacties zijn richting hem, maar als hij anders kan, zou hij waarschijnlijk anders doen. Dus blijkbaar gaat het intern (in zijn hoofd/leven) niet zo goed met hem. Dat is rot voor die jongen. Hopelijk weet hij het onder controle te krijgen en krijgt-ie professionele hulp hierbij.

27 september 2023 om 10:47

Verslaving? Als al je boys op de block zijn om een winnetje te pakken ben je een sukkel als je ook niet even komt

27 september 2023 om 12:38

Kom je niet opdagen op de block omdat je een sukkel bent? Of kom je niet opdagen omdat...jawel...je toch echt verslaafd bent?

27 september 2023 om 17:06

Ja, verslaving. Google maar eens op gameverslaving. Groot en serieus probleem.

De vete tussen Ten Hag en Sancho kreeg afgelopen weekend een nieuw hoofdstuk, toen de aanvaller niet was uitgenodigd voor een door de manager georganiseerde barbecue.

Jammer dat vz zo hard meedoet aan al dat tendentieuze geneuzel... Hij was wel uitgenodigd, maar hij kwam niet.

27 september 2023 om 10:35

Precies, de titel kwam totaal niet overeen met het artikel die ze zelf(?) hadden geschreven. En dan nu in het vervolg artikel nogmaals benoemen, ongelofelijk. Zo pleeg je wel karaktermoord als media zijnde

27 september 2023 om 14:26

Wat is erger?

27 september 2023 om 14:44

Het niet uitnodigen van een medewerker is sws erger dan dat een medewerker niet op de uitnodiging ingaat imo.

Deze man speelt meer voetbal op de Playstation fifa dan dat hij op het veld staat .op Twitter staat regelmatig van spelers die fifa spelen hem tegenkomen . Jammer was bij Dortmund echt geweldig .

Deden wij ook op die leeftijd met FIFA (of Pro Evo toen nog) Tegengoal = shotje. Word je ook steeds beter van. Moet wel zeggen dat wij iets lager voetbalden.

27 september 2023 om 10:48

Ah, dit doet me denken aan de geweldige bier-fifa tijden. Klote pass? Drinken. Kans missen? Drinken. Corner? Drinken. Ingooi? Drinken. En dan te bedenken met gele/rode kaarten of tegendoelpunten. Machtige tijden.

27 september 2023 om 10:58In mijn studententijd speelden we veel FIFA en PES bij vrienden die met zijn 3en in een huis woonden. Op het laatst was ik al die shotjes zo zat dat ik toch echt zelf een Playstation moest kopen om mijn eigen niveau op te krikken.
Zo goed als die drie gasten die de ''hele dag'' op de PS zaten te gamen werd ik echter nooit (waren verder geen nerds overigens, na elke game avond volgde uiteraard ook een stap avond )

In zijn laatste 3 seizoenen bij BVB was er qua prestaties toch niets te merken aan zijn 'levensstijl'. Kom maar terug jongen, je zal met open armen ontvangen worden.

sancho was/is een geweldig talent. zo performen in de bundesliga is niet voor iedereen weggelegd, maar als je goed kijkt lag dat ook aan het team. man united heeft een op papier leuke team, maar zitten daar de juiste mensen voor sancho zou je kunnen bedenken? veel voetballers moeten op de juiste manier behandeld worden en ga dan pas het beste presteren. neem Depay, Pogba, Di maria, ziyech, Rashord. die presteren allemaal in de juiste omgeving en de juiste mensen om zich heen, dat is voor een ieder anders. mij lijkt een goede stap voor sancho, mochten hun daar in mee willen gaan. een newcastle, marseille, napoli, west ham united. misschien allemaal net iets onder het niveau wat united nastreeft, maar het is eeuwig zonde voor het voetbal dat we geen sancho op zijn top zien.

De aanvaller slaapt niet genoeg omdat hij tot in de vroege uurtjes op zijn spelcomputer speelt, zo klinkt het."

Ik kan niet zeggen dat het van alle tijden is aangezien het gamen (consoles) in verhouding tot real life voetbal nog niet zo lang bestaat maar in de vorige eeuw is er al een keeper in de Premier League geweest die hetzelfde probleem had. David 'Calamity' James, de keeper van o.a Liverpool wijte zijn regelmatige blunders aan het tot in de late uurtjes nintendo'en.

Door zijn blunders hebben sowieso twee clubs naast een prijs gegrepen, Liverpool en Villa. Twee blunders in twee bekerfinales en er staat mij ook nog één bij in het nationale team. Zijn vele blunders hebben hem destijds zijn plek gekost bij Liverpool.

Snap niet hoe je nog wil gamen op de late avonden. Je hebt na de training genoeg tijd om te doen wat je wil als voetballer zijnde. Dan kan je dan toch even spelen. Of hij is echt verslaafd natuurlijk wat niet goed is. Maar ja dat zegt ook genoeg over de persoon Sancho zelf. Ook bij Dortmund heeft die nooit de discipline gehad en dan zie je sommige mensen Ten Hag alleen de schuld geven terwijl meerdere coaches het hebben aangegeven. Sancho moet zelf is heel goed in de spiegel kijken want anders wordt zijn voetbalcarrière niks voor het talent dat hij heeft...

27 september 2023 om 17:09

Als hij verslaafd is, moet hij zeker in de spiegel kijken, maar niet omdat het probleem dan ineens is opgelost. Maar om aan zichzelf toe te geven dat hij hulp moet zoeken.

Om zijn prestaties daarop te gooien is echt pure onzin. Vroeger gingen veel voetballers meerdere keren per week volgas aan de drank. Bvb Tony Adams, Brian Robson, Gazza, om maar een paar op te noemen. Dit is puur een motivatie kwestie als je t mij vraagt en daar kom je in de BuLi mee weg, maar in de PL wat minder makkelijk.

Zo zie je maar dat geen enkel bedrag genoeg is! Krijg je zo veel geld van een club om iets te doen waar je, naar mijn inziens, veel plezier aan beleeft en nog is het niet genoeg om daar de nutteloze verslavingen van het leven voor op te zeggen echt hoe dan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren