Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Derksen onthult naam van trainer die er bij PSV ‘iets beter’ voorstaat dan Bosz

Laatste update:

Johan Derksen weet maandagavond in Vandaag Inside te melden dat Phillip Cocu een streepje voor heeft bij de directie van PSV ten opzichte van Peter Bosz. De Eindhovense club zoekt een opvolger voor de onlangs opgestapte Ruud van Nistelrooij en volgens Derksen is Cocu een serieuze optie daarvoor. De momenteel bij Vitesse werkzame trainer was eerder enkele jaren als hoofdtrainer verbonden aan PSV en won in die periode drie landstitels.

"Bij PSV schijnen ze dus een beetje uitgekeken te zijn op jonge trainers die door beginnen na hun loopbaan, na Van Bommel en Van Nistelrooij", zo opent Derksen zijn betoog over de zoektocht van PSV naar een nieuwe sterke man. "En ze schijnen dus te kiezen tussen Bosz of Cocu. Maar ik had de indruk dat Cocu er iets beter voorstond in Eindhoven. Want het argument is dan dat hij ze drie keer kampioen heeft gemaakt." Presentator Wilfred Genee werpt op dat Bosz nu ook weer in beeld is bij Ajax.

"Bosz is nu wel weer in beeld bij Ajax had ik het idee. En wie moet je er anders naartoe halen, een Duitser?" Derksen haakt daar direct op in door kritische noten te kraken over de aanstelling van Sven Mislintat als nieuwe technisch directeur. "Die Duitse technisch directeur is een gevaar, want die heeft hele andere netwerken." Volgens René van der Gijp moet Ajax 'gewoon' een Nederlandse trainer aanstellen.

Cocu niet bezig met PSV
Cocu zelf is overigens niet bezig met een eventuele rentree bij PSV. "Uiteraard heb ik de ontwikkelingen bij PSV meegekregen”, zei de Vitesse-coach in aanloop naar het uitduel met Feyenoord van zondag. "Maar een rentree is is nu absoluut geen item. Volgens mij is PSV nog helemaal niet bezig met het aanstellen van de nieuwe trainer. Er staat met AZ een enorm belangrijke wedstrijd op de agenda. Daar zijn alle ogen op gericht. Bij mij is PSV geen punt. Ik zit hier, bij Vitesse."

Welke trainer past het beste bij PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

AUB Haal Cocu ipv van Bosz. Ps ik zeg dit als Ajax fan.... Wat heeft de sympathieke Cocu nou eigenlijk laten zien?

29 mei 2023 om 23:35

3 landstitels. Genoeg laten zien dus.

29 mei 2023 om 23:36

Frank de boer 4 met drama slecht voetbal

29 mei 2023 om 23:38

Wat heeft Frank hiermee te maken ? Helemaal niks dus.

29 mei 2023 om 23:39

Dat het bij beide drama was

29 mei 2023 om 23:46

De Boer werd vier keer kampioen met resp. 73, 76, 76 en 71 punten terwijl Cocu gewoon drie seizoenen dik boven de 80 punten heeft behaald. Cocu krijgt te weinig credits voor zijn werk bij PSV. Zeker dat laatste seizoen was fenomenaal: 83 punten met Zoet, Brenet, Isimat, Schwaab en Hendrix als bassispelers

29 mei 2023 om 23:48

Nog zo'n iemand die alleen de laatste maanden van Frank nog in zn geheugen heft staan. Frank de Boer speelde helemaal geen dramatisch voetbal. Helemaal niet met het materiaal wat hij had. Onder Frank de Boer begon juist de succestijd die onder Ten Hag tot een climax kwam. Frank heeft zelfs in Europa een paar weergaloze potten gespeeld tegen City, Milan en Barcelona en heeft hij met een Real Madrid, Lyon en Zagreb ontzettend weinig geluk gehad.

29 mei 2023 om 23:48

Het had wel een houdbaarheidsdatum ja, die laatste titel onder Cocu was niet met goed voetbal nee. Maargoed, wie praat daar nog over als je kampioen wordt. Kampioen worden met Isimat, Schwaab en Brenet achterin is sowieso al een puike prestatie.

29 mei 2023 om 23:50

Die puntenaantallen zegt me altijd zo weinig. Frank de Boer is ook een paar keer op minimaal verschil geen kampioen geworden.

30 mei 2023 om 00:09

@myvision nog zo'n iemand???
Ik genoot vd kampioenschappen maar de wedstrijden waren een drama, op een enkele na dan.
75% of meer balbezit en dan vaak nog niet winnen, constant dat rondspelen achterin en dat eeuwige getik

30 mei 2023 om 05:36

@llampen,

Best veel, net als cocu meerdere landstitels. En beide vreselijk voetbal

30 mei 2023 om 07:34

Bijzonder hoe we hier weer van Cocu en Psv naar de Boer en Ajax gaan. Ik snap dat het voor sommige mensen lastig is om on-topic te blijven, maar doe in ieder geval een poging zeg...

Cocu en Bosz is nogal een verschil trouwens. De een gaat voor zekerheid en stabiliteit, de ander wil vol gaan druk zetten. Benieuwd welke kant ze opgaan!

30 mei 2023 om 15:11

Gluubster,

Cocu hoeft van mij echt niet terug te komen. Kudos en respect voor de successen die hij realiseerde, maar het voetbal was op 2014-2015 na gewoon bijna constant afgrijslijk. Vooral dat laatste seizoen waarin hij de titel haalde in 2018! Voor mij geen punt verder, voor mij tellen titels.

Maar ik snap werkelijk niet dat een Schmidt zó verketterd werd terwijl het voetbal onder hem gewoon tig keer beter en een stuk aantrekkelijker was on naar te kijken dan dat onder Cocu. Alleen haalde Schmidt geen landstitel.

Maar Cocu zie ik liever niet terug als hoofdcoach. Voor eeuwig een PSV icoon voor mij, maar doe maar gewoon een andere trainer.

29 mei 2023 om 23:35

3 kampioenschappen bij PSV wat heeft Bosz achter zijn naam 0 titels.

29 mei 2023 om 23:53

Hij heeft ook alleen 1 seizoen bij een topclub gezeten in de ED, dan kan je dat moeilijk evenaren. Overigens deed Cocu het gewoon goed bij PSV.

30 mei 2023 om 00:22

Welke buitenlandse ervaring heeft Cocu als coach? 1! ... Tsja zo kun je van alles tegenwerken. Bosz naar PSV en anders Jonk. Zo moeilijk is het niet!

30 mei 2023 om 15:13

Ik ben ook voor Peter Bosz maar PSV moet realistisch blijven. Die was om Sar te treiteren wellicht naar PSV gegaan, maar nu Sar daar is opgestapt zal hij het allerliefste gewoon weer voor Ajax werken. Als hij echt de keuze heeft dan kiest hij op zeker voor Ajax en niet voor PSV.

Wim Jonk vind ink daarentegen net als jij dan een prima alternatief en zeker eentje die ik beter vind dat Cocu.

29 mei 2023 om 23:36

PSV kampioen gemaakt met een centraal duo Schwaab Isimat... niet genoeg laten zien?

29 mei 2023 om 23:41

Ik denk met alle respect dat Cocu niet echt kan bouwen aan een elftal en herkenbaar voetbal kan laten spelen. Maar ik laat me graag het tegendeel bewijzen. Voor de PSV kenners heeft hij echt een elftal kunnen bouwen met die titels of was het een erfenis?

30 mei 2023 om 00:10

Was geen erfenis. Hij heeft toch echt zijn eigen elftal wel gebouwd. Maar in die tijd moet ik wel zeggen dat PSV ook gewoon het beste materiaal had.

Zijn voetbal was in de meeste seizoenen niet bijzonder indrukwekkend hoewel PSV in 14/15 wel echt super voetbal op de mat legde.

30 mei 2023 om 00:18

Thanks ik beschouw hem niet echt als manager geen idee hoe dat komt. Ik vind hem we altijd sympathiek en hij is zeker niet dom. Maar Vitesse deed pijn aan mijn ogen dit jaar.

30 mei 2023 om 07:36

Ook een hele matige selectie waaruit alle kwaliteit verdwenen was. Maar nadat hij instapte, Vitesse wel vanuit degradatieplekken naar de 10e plek gebracht. Wel prima resultaten altijd.

30 mei 2023 om 05:35

En Ron Jans? Die vind ik ook al bij psv passen, veel ervaring laat zijn ploegen goed spelen

30 mei 2023 om 15:18

Ajaxglobal

Stel jezelf de volgende vraag. Zou jij het een prima vinden als Ron Jans nu als trainer van Ajax aangesteld zou worden? Nee? Dan geldt exact datzelfde voor PSV. Gewoon te licht, niet aan de orde, Ajax en PSV gaan voor trainers van een ander kaliber.

Dus nee, Ron Jans is géén optie voor PSV.

31 mei 2023 om 07:37

@Constant kante,

Ik vind hem als persoon minder bij Ajax passen. Qua kwaliteit zeker wel.

Ik vind hem echt bij psv passen waarin hij vaderlijk zijn selectie beter maakt

Tja, dit baseert Derksen allemaal op helemaal niets. Lijkt mij heel sterk dat hij inside informatie heeft. Vermoed dat het Bosz wordt of anders een buitenlander. Het sentiment om Cocu is leuk, maar onlogisch om hem nu weer trainer van PSV te maken.

30 mei 2023 om 07:32

Je doet eerst een aanname, spreekt vervolgens een vermoeden uit en trekt daarna een niet-onderbouwde conclusie. Serieuze vraag; waarom zou een terugkeer van cocu (op dit moment) vreemd zijn?

Ik zou persoonlijk graag Jesse Marsch zien komen. Is Amerikaans en zou dus een goede link met Stewart kunnen hebben. Heeft buiten Leeds toch leuk voetbal laten zien met jeugdspelers.

29 mei 2023 om 23:42

Dat vind ik nou een creatief voorstel! Lijkt mij ook meer dan geschikt. Heeft het bij Salzburg uitstekend gedaan (helaas wat minder bij Leipzich en Leeds). Het feit dat hij uit het Red Bull concern komt vind ik al een enorme plus, waar ze een hyper moderne visie hebben en gericht op jonge spelers.

29 mei 2023 om 23:48

Je club moet natuurlijk wel klaar zijn voor die visie en het is al gebleken dat dat bij PSV niet het geval is. Ze hebben niet de selectie en de speelwijze staat ook wel haaks op het voetbal dat we in Nederland gewend zijn te spelen. Dat laatste hoeft niet zozeer doorslaggevend te zijn, maar PSV is momenteel gebaat bij ervaring en een duidelijke spelopvatting waar men nu al op kan gaan bouwen. Iets compleet nieuws ontwikkelen, dat werkt op dit moment niet.

Snap ik wel is een clubicoon. En is tenminste wel een prijzen pakker, in tegenstelling tot Bos. Cocu Kreeg het voor elkaar om met het blok Schwaab , Isimat en Hendrix kampioen te worden. In dit geval zou ik dus eerder voor Cocu kiezen dan Bos. Zou overigens wel voor een buitenlandse trainer gaan.

Ik denk persoonlijk dat PSV voor Maurice Steijn gaat.
Bij Feyenoord stond hij naar verluidt bovenaan het lijstje als Slot weg zou gaan en ik denk dat hij bij PSV ook bovenaan staat.

Lijk mij ook geen verkeerde keuze, zal die waarschijnlijk Lauritsen en Kitolano meenemen wat 2 zeer goede spelers zijn en zal die zijn zoon bij FC Twente oppikken.

29 mei 2023 om 23:49

Die zoon staat bij FC Twente nog niet eens in de basis. Een aardig talent, maar die moet eerst maar eens laten zien dat hij goed genoeg is voor de basis van FC Twente. PSV komt echt nog veel te vroeg.

30 mei 2023 om 07:38

Steijn heeft op geen enkel lijstje bij Feyenoord bovenaan gestaan, hoe kom je erbij 😂? Genee heeft hem genoemd maar helemaal niemand vanuit Feyenoord heeft zijn naam als meest serieuze optie genoemd. Hij haalt wederom knappe resultaten maar past volledig niet in de stijl die Feyenoord onder Slot is ingeslagen.

30 mei 2023 om 10:18

Hij is wel degelijk genoemd als voornaamste kandidaat

30 mei 2023 om 10:23

Dat zeg ik; door Genee. Ben verder benieuwd naar jouw bronreferentie

30 mei 2023 om 15:28

Raubaht

Maurice Steijn was, is en zal nooit een kandidaat zijn voor de functie van hoofdtrainer van PSV. Je stelt dat die 'naar verluidt' bij Feyenoord op een lijst stond, maar als dat zo was dan heb ik dat nergens gezien of gelezen. Dat hij kandidaat zou zijn bij PSV is hier op VZ een keer gemeld inderdaad. Maar dat maakt natuurlijk niet dat hij ooit werkelijk binnen PSV als mogelijkheid gezien zou worden als hoofdcoach.

Daarnaast ook even de realiteit. Maurice Steijn heeft uitstekend gepresteerd met Sparta. Maar zijn avonturen in het buitenland waren een drama en in feite heeft Steijn altijd clubs in de marge getraind. Ervaring met topclubs is nihil. Waarop zou dus ooit gebaseerd moeten worden dat Steijn in aanmerking zou komen voor een functie bij topclub PSV? Ik zie dat niet.

Dan heb ik het nog niet eens over het imago, het gedrag van hem aan de zijlijn en zijn uitstraling als trainer. Hij acteert in de eredivisie, maar zijn uistraling is van het niveau van een gemiddelde Vierdeklasser in de amateurs. Je kent ze wel. Dat past totaal niet bij een keurige en nette club als PSV. Dat vloekt zelfs.

Dus als jij echt denkt dat Steijn zelfs maar op een lijstje binnen PSV voorkomt, ja daar zelfs bovenaan staat, dan denk ik dat je bedrogen uitkomt.

Ga maar na, PSV dat met Steijn moet gaan proberen de voorrondes voor de CL door te komen??? Not in a million years.

Slap zeg om cocu terug te halen die ook nergens wat bereikt heeft kom is een keer met nieuws ipv altijd op oude namen terug vallen.

Kom ik heel dom over als ik aan Ron Jans denk??

30 mei 2023 om 00:20

Misschien, maar Dan kom ik zelf ook Dom over. Zou Ron Jans zelf ook heel graag bij een topclub zien. Heeft het overal goed gedaan behalve kerkhof Standard Luik.

30 mei 2023 om 15:30

Niet dom. Zijn naam wordt wel vaker genoemd.

Maar onthoudt dat PSV op een ander type coach mikt. Ron Jans is te licht, PSV zoekt een grotere naam.

Iets met een Groningen en/of Twente achtergrond doet het meestal goed bij PSV, ik zou dus eerder denken aan Ron Jans.

Na Van Bronckhorst wordt nu ook Cocu genoemd... Dan wil ik graag ook nog even Frank De Boer noemen als mogelijke nieuwe trainer van PSV.

Cynisch denk ik: oh, leuk, Cocu; de laatste PSV legende die niet helemaal naar de knoppen is ge - PSV ' t , laten we in een tweede poging ook zijn nalatenschap tot een tragisch einde brengen.

Maar dit is wel echt een Cocu groep. Zoveel kneuzen waarvan je al lang blij moet zijn dat ze op de goede plek lopen, en waarvan je zonder bal meer van moet verlangen dan met de bal (want kundigheid zit er echt niet in). Een stug geheel, waarin drie spelers het voor je moeten doen. Xavi Simons, natuurlijk, Luuk de Jong, en Veerman.

Idealistisch denk ik: Cocu, redt ons nog één keer. Laat oude tijden herleven. Voor PSV is dit wel een heel bijzondere man, hoor. Als speler, en als trainer.

Daar zeg je nooit 'nee' tegen.

30 mei 2023 om 08:27

Mt87

"cocu, redt ons nog één keer. Laat oude tijden herleven. "

Cocu is toch helemaal niet zo goed en verbloemen de kampioenschappen juist.
Beeld wat ik had is dat hij erg behoudend is, ook met het doorstromen van talent.

Op dat gebied is PSV juist goed bezig. Jonge gasten die doorbreken en kansen krijgen.

Bij Cocu zal Luuk, Til ook gewoon vaste basisspelers zijn en weer weinig wissels

30 mei 2023 om 11:30

Valt toch wel mee. Bakkali, Depay, Hendrix, Locadia, Mauro JR, Zoet, Brenet, Bergwijn, etc. hebben allemaal de kansen gehad van Cocu en zich ontwikkeld. Daarnaast heb je nog gasten als Bruma, Rekik, Arias en Willems die zich onder Cocu sterk ontwikkeld hadden en een mooie transfer maakte. Ook wat meer bewezen spelers als Wijnaldum en de Jong hebben zich goed ontwikkeld.

Dus al met al vind ik het beeld dat jij schetst niet helemaal kloppend.

In sommige seizoenen was het voetbal wel wat verdedigend onder hem, maar de prestaties waren natuurlijk gewoon goed 3 keer kampioen in 4 seizoen dat was gewoon top en ook nog een keer overwintert in de cl.

30 mei 2023 om 06:34

De bondscoach heeft het bij Portsmouth... ehhh southampton prima en bij Barcelona niet slecht gedaan.sinds zijn Feyenoordtijd gewoon een prima coach gebleken. Hij houdt wat vast aan zn stokpaardjes, maar verder niks over te klagen. Hij heeft van Feyenoord destijds weer een club gemaakt en zelfs van Immers een uitstekend functionerende speler gemaakt.

30 mei 2023 om 07:17

Portsmouth gezeten??
Is gewoon een middelmatige coach bijna overal ontslagen of na 1seizoen weer weg gegaan.
De man kan niet veel zie Barça zijn droomclub.

30 mei 2023 om 07:42

Southampton dus. Hij heeft t sinds uitstekend gedaan bij Oranje, bij Feyenoord en Southampton. Met een zwaar afgetakeld elftal ook redelijk gedaan bij Barca. Bij Everton was het niet zo'n succes. Mede dankzij het vertrek van Lukaku.

30 mei 2023 om 08:29

Feye88

Koeman was gewoon slecht bij Barca. Geen toppers gewonnen, geen tactische aanpassingen om eens te verrassen.

Is gewoon een matige coach. Heeft ook nu aangegeven dat hij zelf helemaal geen trainer wil zijn. Gewoon beetje aansturen

30 mei 2023 om 08:39

Mrkrillin

Hoe kun je ooit een topper winnen als je Luuk de Jong en Braithwaite moet opstellen? Dat is toch niet te doen? Messi was weg en er kwam gewoon geen kwaliteitsimpuls. Wat moet je dan precies? Alleen Dembélé en Fati waren redelijk maar die zijn ook vaker geblesseerd dan niet. Griezmann was in de slechtste vorm van zn leven.

Hij had in zn laatste clasico Dest en Yusuf Demir als rechtsbuiten tot zn beschikking. Daarnaast Aguero bij wie t al niet meer ging, Luuk de Jong en Coutinho op de bank. Depay-Fati-Dest of Vinicius-Benzema-Rodrygo.

Het is al bijna knap dat het maar 2-1 werd.

Bosz is echt de laatste die ik bij PSV wil zijn met zijn kamikazevoetbal. Dan liever Cocu, maar ik zou ook Steijn weleens willen zien bij een topclub.

Cocu past perfect bij Psv: saai, ongeïnspireerd voetbal met de nadruk op de verdediging leggen

30 mei 2023 om 10:48

PSV is in de afgelopen 15 jaar slechts drie keer kampioen geworden. En bij alle drie die titels was Cocu trainer. Dus wat mij betreft is hij van harte welkom.

30 mei 2023 om 15:33

Haha Cabinessence, je hebt nog gelijk ook zeg. 3 in 15 jaar is wel heel karig als je dat zo bekijkt. Maar goed, die vier seizoenen voorafgaand aan die laatste 15 jaar werd PSV ononderbroken kampioen he!

Ik ben niet tegen Cocu (wel tege rare namen als Jans en Steijn), maar zie gewoon liever een keer iets anders. Want dat vietbal onder Cocu was meestal weinig soeps. Zelfs onder Schmidt was het voetbal stukken beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren