Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen: ‘Belachelijk dat Ajax het toestaat dat hij daar plotseling rondloopt’

Laatste update:

Johan Derksen heeft weinig positieve woorden over voor Michael Valkanis. De Griekse coach is sinds de aanstelling van John van 't Schip bij Ajax assistent-trainer in Amsterdam, maar Derksen vindt het 'belachelijk' dat Valkanis bij Ajax 'rondloopt'.

Daags na de nederlaag die Ajax in Alkmaar tegen AZ leed (2-0) verbaast de oud-prof zich over het feit dat de Nederlandse media 'zo'n heisa maken van het feit dat Ajax heeft verloren'. "Dit Ajax kan van iedere normale tegenstander in de Eredivisie verliezen, daar moet je niet gek van opkijken."

"Ajax heeft een heel matig elftal", vervolgt Derksen. "En een schat van een trainer, die nergens waar hij gewerkt heeft ook maar één speler beter heeft gemaakt. Het is een trainer die afhankelijk is van de kwaliteit van zijn spelers."

Op maandag schreef Willem van Hanegem in zijn column namens het Algemeen Dagblad dat hij vermoed dat Valkanis een behoorlijke vinger in de pap heeft in de Johan Cruijff ArenA.

"Het is natuurlijk belachelijk dat Ajax het toestaat dat er zo'n Griek plotseling rondloopt daar", reageert Derksen op de suggestie van de Kromme. "Wat weet een Griek van het Nederlandse voetbal, van de Nederlandse voetbalcultuur, van de Ajax-cultuur en hoe je spelers opleidt?"

Presenator Wilfred Genee haalt gekscherend aan dat Ajax eerder een Duitse directeur (Sven Mislintat, red.) aanstelde die 'er alles van wist'. "En je ziet hoe het is afgelopen", reageert de Snor.

"Ze zijn nog tien jaar aan het reorganiseren voordat het oude Ajax weer terug is. En dat kost ook nog eens een godsvermogen", besluit Derksen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat reorganiseren van 5 tot 10 jaar wat Derksen hier, en Van der Gijp eerder zeggen snap ik persoonlijk niet. Ajax is een enorme puinhoop hoor, maar in het voetbal gaat het altijd juist snel de andere kant op. 17/18; Ajax haalt voor het eerst in de clubgeschiedenis geen Europees voetbal, seizoen d’r op halen ze de halve finale CL. Met 2/3 goede aankopen als Tadic en Blind. PSV al 6 jaar geen kampioen, halen 2/3 goede echte aanwinsten en ze worden kampioen. Of ben ik nu te optimistisch? 😅

26 februari 2024 om 22:41

Nog een groter voorbeeld. Twente was een grote puinhoop en bijna failliet en degradeerde. Paar jaar later, met wat verstandige mensen aan de top, staan ze 3e, grote kans op vcl en ze zijn op dit moment zelfs de gezondste club van Nederland.

27 februari 2024 om 13:12

Goed voorbeeld van Twente en ze zijn inderdaad goed bezig, maar waarom denk je dat Twente de gezondste club van Nederland is?

26 februari 2024 om 22:44

Nee, het is exact zoals jij schetst. Echter heeft Ajax wel in korte tijd miljoenen verbrast waardoor de opgebouwde financiële voorsprong wel verdampt.

Ik maak mij wel zorgen om de jeugd, want in jong lopen momenteel ook niet de sterren. Dan moeten de aankopen wel toegevoegde waarde leveren.

26 februari 2024 om 23:21

Ik hoor dat wel steeds over de uitgaven. Maar het lijkt wel alsof we vergeten dat Ajax de laatste twee seizoenen ondanks het deels weggegooide geld. Gewoon voor 150 miljoen meer verkocht heeft dan gehaald..

Natuurlijk hebben we ook een duur salarishuis en dergelijke. Maar er wordt net gedaan alsof we financieel aan de afgrond staan, en dat valt ook wel reuze mee..

26 februari 2024 om 23:28

@martijn: nouja, Dnsdkr zegt terecht toch juist dat de opgebouwde financiele voorsprong aan het verdampen is en niet dat het geld allemaal opgemaakt is. Dat eerste klopt ook wel (zeker met de startpremie CL volgend jaar) omdat Feyenoord en PSV nu gewoon weer kunnen aanhaken bij Ajax. Terwijl je mijlenver voor op die twee had kunnen (en misschien wel moeten) staan op basis van de financiele voorsprong.

Ik heb het vandaag even uitgerekend. Sinds 19/20: 748 miljoen binnen gekomen aan verkochte spelers, en 364 uitgegeven aan vervangers. Zelfs zonder CL voetbal dit seizoen toch nog 30 miljoen meer aan startbudget dan Feyenoord (en 40 miljoen hoger dan Psv). En over 2023 alsnog dikke winst gemaakt. Ik maak me vooralsnog ook niet zo'n zorgen.

27 februari 2024 om 04:03

Geinig. Die Griek waar ze het over hebben is namelijk een Australiër.

27 februari 2024 om 08:09

Natuurlijk wordt het overdreven. Dat gezegd hebbende. Je zult eerst van veel spelers af moeten die goed verdienen. Lukt dat of moet je die salaris meegeven? Dat geld krijgen ze niet zo snel elders, dus denk dat Ajax moet bijleggen om er af te komen. De selectie is niet veel meer waard in transfersommen en heeft ook geen podium om zich te laten zien. Dit zal zijn weerslag hebben op de sponsoring. Oude contracten zijn wat ze zijn, maar nieuwe sponsors aantrekken zal wat lastiger worden. En die willen ook niet de hoofdprijs betalen voor con ligue. De staat van de jeugdopleiding is momenteel ook niet best als ik het goed inschat. Kortom nieuwe spelers, nieuwe trainers op alle niveaus, nieuwe manier van de club leiden. Alles is moeilijk geworden.

27 februari 2024 om 09:15

Moridin,

Ajax is veel te lang stuurloos geweest.
Kroes is bijna aan boord, dan wordt weer het fundament onder de organisatie rechtgetrokken. Dat kan gepaard gaan met onpopulaire maatregelen.

Zodra de club weer stabiel is, zullen de sponsoren wel blijven hoor. Ajax komt er altijd wel weer bovenop en het merk blijft sterk.

27 februari 2024 om 12:06

Toch vind ik het wel jammer dat het zo lang duurt. Ik erger me wel dat niemand nu iets doet en verantwoordelijk neemt. Bij een goede ingreep had Ajax mogelijk nog derde kunnen worden, nu zal dat niet meer lukken...

26 februari 2024 om 22:44

Nee, je bent niet te optimistisch. Je ziet het hier ook, mensen vinden de downfall van Ajax net iets te mooi en dan gaan ze het ineens hebben over dat Ajax jaren van het strijdtoneel om het kampioenschap zal verdwijnen. De wens is de vader van de gedachten. Ajax doet één keer in 20 jaar echt niet mee om het kampioenschap en dan krijg je ineens deze uitersten.

26 februari 2024 om 22:57

Ik kan er wel van genieten hoe melodramatisch sommige Ajax fans zijn.
Het zou mij echter ook niks verbazen als Ajax volgend seizoen gewoon weer mee doet om het kampioenschap.

27 februari 2024 om 01:35



Ja in het voetbal kan het snel gaan, 1 goede transferzomer en je kan weer terug zijn en spelers die nou tegenvallen of afhaken door blessures kunnen er volgend jaar weer staan. Kijk naar PSV als perfect voorbeeld hiervan. Vorig jaar was het allemaal drama en streden ze met een eveneens dramatisch Ajax om de 2e plek tot aan de laatste speeldag. Dit seizoen hebben we achter dezelfde keeper, rechtsback, 2 centrale verdedigers(waarvan 1 er wel zo ongeveer het hele seizoen geblesseerd was) en alleen een nieuwe linksback in Dest.

Op het middenveld standaard 1 nieuwe middenvelder, 1 die er al was en op 10 wisselend 2 spelers die er al waren waarvan er 1 vorig jaar op de verkeerde positie werd gebruikt en 1 nieuwkomer.

In de aanval dezelfde rechtsbuiten, een spits die er al was maar niet fit en op links 2 nieuwe spelers waarvan er 1 nog niet presteert en 1 constant geblesseerd is en die vervangen je beste speler van vorig seizoen.

Al met al is het verschil tussen drama en een tot nu toe records brekend team que verbeteringen een nieuwe linksback en middenvelder, een fitte CB en spits die er al waren, versterkingen in de breedte waarvan 1 het uitvecht om de 10 positie met een herboren speler op zijn eigen positie en een nieuwe coach. Lozano en Lang zijn natuurlijk ook belangrijke aankopen maar ten opzichte van vorig jaar een achteruitgang tot nu toe.

27 februari 2024 om 06:30

Lozano is niet in vorm, maar niet presteren is totaal overdreven. Hij presteert zelfs in slechte vorm nog altijd beter dan Paixao, Minteh en Berghuis (in mijn ogen).

27 februari 2024 om 10:08

Minteh: 5 goals 2 assists. Berghuis: 4 goals 8 assists. Lozano: 5 goals 3 assists.

Het ontloopt elkaar allemaal niet zo veel en PSV speelt natuurlijk hyper aanvallend, de ploeg is lekker in vorm en krijgt ontzettend veel ruimte als je het afzet tegen Ajax en Feyenoord (zitten bij PSV ook meerdere potten bij waar ze vanaf het begin al met 11 tegen 10 kwamen te staan).

Overigens vind ik de kritiek op Lozano ook wel wat overdreven want die begint ook wat meer in vorm te komen nu, en bovengenoemde cijfers zijn alsnog gewoon prima.

Paixao hoort niet in dat rijtje die doet het echt heel slecht dit seizoen. Ook slechte statistieken en is vaak een van de minsten op het veld bij Feyenoord.

26 februari 2024 om 23:06

MessiBazoer@ .Wat heeft psv er mee te maken? Derksen heeft het over 1 man . Van de Gijp bedoelt met zoveel verlies van veel te dure gekochte spelers. Snap ik wel dat het wat jaren kan duren.

27 februari 2024 om 08:11

??? Ik geef het gewoon even als voorbeeld

27 februari 2024 om 11:58

Het slaat ook nergens op, want goede voetballers lopen in Nederland doorgaans niet langer dan 3 jaar bij een club.

Een Griek zou volgens mij juist behoorlijk wat van Ajax moeten weten.

Geen idee waar overigens de illusie vandaan komt dat Ajax 10 jaar moet reorganiseren. Feyenoord ging in een transferperiode tijd van een dramatische selectie met een nog slechtere spelopvatting, naar een prachtige selectie met attractief voetbal en de UECL finale.
Als Ajax dat niet lukt met alle kennis, ervaringen en middelen die daar nog altijd aanwezig zijn, weet ik het ook niet meer.

De snor die roeptoetert soms ook maar wat... maar het grote gedeelte van NL vind het, gevoelsmatig, maar wat leuk dat maar niet erbovenop kan komen. Kan wel even duren maar 10 jaar echt niet...

Haha, alles wordt uit de kast gehaald om die tactische onbenul van een trainer uit de wind te houden. Nou ligt het waarschijnlijk aan z'n assistent.

26 februari 2024 om 23:22

Tactisch falen van John is de schuld van Valkanis, dramatisch spelen van Taylor en Tahirovic is de schuld van Henderson en de foutjes van Hato en Gooijer zijn allemaal de verantwoordelijkheid van Sutalo als we onze analisten moeten geloven. Oja en Steijn is een tactische meesterbrein die echt wat langer de kans had moeten krijgen.

27 februari 2024 om 07:56

Derksen benoemt toch echt dat Van 't Schip in z'n hele carrière nog geen enkele speler beter heeft gemaakt. Dat is nou niet echt een positieve noot lijkt me..

Heb sowieso het gevoel dat die assistenten daar niks toevoegen. Ook Bakkati en Maduro vind ik nou geen toegevoegde waarde. Hebben ook amper bij een topclub gewerkt en dat zie je ook wel. Van Maduro hoorde je zoveel lovende verhalen bij Almere City. Maar ja werken bij Ajax en Almere is toch wel hele andere koek. En van die Valkanis en Bakkati idem dito...

26 februari 2024 om 23:57

Ik heb stiekem de hoop dat na eventueel puntverlies tegen Utrecht (waar ik uiteraard niet op hoop maar wel een beetje vanuit ga) Alex Kroes als eerste zet gelijk ingrijpt door een tactisch ervaren man naast John op de bank te zetten. Die gasten die er nu zitten kun je volgens mij allemaal weglaten, en je gaat er nog beter van spelen ook.

27 februari 2024 om 09:19

Nee inderdaad , wat voegen Bakkati en Maduro toe aan deze staf. Maduro daar was zo veel om te doen, maar ik snap niet waarom? Lijkt er op dat het met Maduro het zelfde zal eindige als Reiziger, beide veel belovend maar als assistent bij Ajax komt het er niet uit.

Grappig dat Derksen nationaliteit - als in: niet de Nederlandse - blijkbaar heel belangrijk vindt, want hij heeft het steeds over "die Duitser" (mislintat) en nu over "een Griek" (valkanis), maar dat hij even vergeet dat Valkanis geen Griek maar een Australiër is. Als je ongefundeerd wil sneren, zorg dan toch in ieder geval dat je de meest basale feiten juist hebt. Prutser.

27 februari 2024 om 13:36

Kan je wel de wijsneus uithangen, maar Valkanis is gewoon een Griekse naam, en hij heeft daarbij familiebanden in het noorden van Griekenland. Dus heel slim van je om te zeggen dat het een Australiër is, wat technisch gezien zo is, maar hij heeft Grieks bloed.

27 februari 2024 om 14:48

Ik heb ook historische familiebanden over de grens, maar ben toch echt een Nederlander. Dus wat is je punt?

Om er nog even een "Derksen"-tje achteraan te gooien: het is natuurlijk belachelijk dat Talpa zo'n snorremans rond heeft lopen die het niet zo nauw neemt met de journalistieke waarden, of enigerlei fatsoenlijke waarden in het algemeen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren