Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De showman

Laatste update:

Met veel bombarie werd hij binnengehaald. Hij had vooraf al niet mijn voorkeur en de persoon in kwestie heeft mij mijn mening nog niet doen bijstellen. Ik heb het natuurlijk over Robert Maaskant, de nieuwe trainer van FC Groningen. De man die heel verstandig overkomt en veel van voetbal weet, tenminste, zo doet hij dat voorkomen. Net alsof hij het voetbal heeft uitgevonden, iets wat overigens een vervelende eigenschap is die veel trainers hebben. Hij kan zijn verhaal in elk geval goed verkopen en dat werkt ontzettend in zijn voordeel.

Met goede moed begon de FC aan het nieuwe seizoen. Er werden veel aankopen gedaan, het waren alleen niet die aankopen die het publiek of in elk geval ik verwacht had na het vertrek van publiekslieveling Dusan Tadic en een zeer matig seizoen. Een Género Zeefuik die vorig seizoen bij NEC niet kon imponeren en moeilijk tot scoren kwam moet voor de trots van het noorden nu de doelpunten gaan maken. Een Mitchell Schet die me vorig seizoen niet was opgevallen bij RKC Waalwijk. Paco van Moorsel die meer gehaald is voor op de langere termijn net zoals Filip Kostic en Marco Bizot. Toen Kostic werd binnengehaald zei de directie dat het net zo een speler is als de vertrekkende Tadic. Maaskant heeft daar blijkbaar geen boodschap aan, want tot nu toe hebben we Philip nog geen enkele keer in actie gezien.

De slechte seizoensstart zoals alle media het noemen valt overigens wel mee. Wedstrijden tegen FC Twente en PSV zaten erbij en die kan je gewoon verliezen. Tegen het Vitesse van nu is dat ook mogelijk, alleen verwacht de gemiddelde toeschouwer in de Euroborg natuurlijk wel iets meer dan een 0-3 eindstand. Hetgeen mij meer stoort is het gebrek aan creativiteit en kwaliteit. Het ontbreekt nu aan alle vormen van creativiteit. Dat kan en mag je de directie dan ook kwalijk nemen. Had dan iets minder spelers gekocht, maar wel spelers die qua niveau op een hogere tree staan.

Maaskant is natuurlijk ook niet de schuldige van dit alles, althans niet de hoofdschuldige. Het ligt vooral aan het aankoopbeleid dat gevoerd is dit seizoen. Alleen de manier waarop deze man zich presenteert; ik stoor me daar echt aan en in mijn omgeving ben ik niet de enige. Ik vind het gewoon een zwakke coach die het toevallig leuk kan presenteren, maar hij is niet een presentator van een of ander slecht programma van SBS6 maar de coach van FC Groningen. Hij heeft gewoon het verkeerde beroep gekozen.

Al met al zie ik een moeilijk seizoen tegemoet voor de FC. Het is allemaal eigenlijk ‘net niet’ en dat is echt zonde, want er zitten natuurlijk wel een paar leuke spelers tussen. Als je daarop verder was gaan bouwen door een aantal spelers van een hoger niveau te halen, dan zag het er al heel anders uit. Eén ding waar ik me geen zorgen over maak dat zijn de persconferenties, want Maaskant zal er wel een leuke show van maken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben het helemaal met je eens, 4 sterren

20 september 2012 om 19:06

Fijn om te horen dat ik niet de enige ben die me stoor aan zijn arrogante houding.

Kort, maar krachtig.
Wat mij betreft had je mening wel meer naar voren mogen komen.

Lekker stuk. Ik kan me er wel in vinden. Groningen had beter wat minder, maar goede, aankopen kunnen doen in plaats van een blik vol middelmaat-spelers. De Leeuw doet het overigens lekker. Maar ik mag de bluf van Maaskant wel, maar dan moet hij het ook waar maken. Zoals je zegt, behalve Willem 2 waren de verliespunten te verwachten. Zwolle wordt erg belangrijk.

Dat je twijfelt over de selectie van Groningen kan ik heel goed begrijpen. In mijn optiek zitten er weinig goede spelers tussen. Ik verwacht ze dan ook niet in het linkerrijtje.

Dat je twijfelt aan de trainerskwaliteiten van Robert Maaskant snap ik ook nog wel. Hoewel hij met RBC en Wisla Krakow toch goede dingen gepresteerd heeft.

Maar dat hij zich goed kan presenteren is toch geen minpunt? Tuurlijk kan het misschien een beetje wrang voelen als Maaskant zich 'popie jopie' neerzet in de media terwijl de prestaties achterblijven. Maar dit is toch alleszins beter dan hoe Pieter Huistra overkwam? Die had echt de uitstraling van een kamerplant.

Ik denk dat dit Groningen heus nog wel een beetje op gang komt.alleen je moet geen wonderen van deze ploeg/ of Maaskant verwachten. Daarvan komt Groningen kwaliteit tekort.

Vind het niet helemaal kloppen eerlijk gezegd.
Zeefuik kon idd in het begin niet imponeren maar de tweede seizoens helft nadat hij eindelijk zijn eerste goal maakte (geeft toch een bevrijding) begon hij toch aardig te scoren ook bij jong Oranje 10 goals in 11 wedstrijden daarnaast was hij voetballend altijd een aanspeelpunt en een meerwaarde.
Kostic is nooit verkocht als het zelfde type als Tadic hij was sneller en meer een dribbelaar maar Tadic meer een technische speler met een uitzonderlijke voorzet.
Als je Kostic in de voorbereiding hebt zien spelen (onder andere Asia cup) kun je ook de conclusie trekken dat hij nog niet rijp was/is.
Grote probleem is het systeem met 1 spits we spelen veel te ver terug en hebben alleen de snelheid op de flanken. Achterin spelen we zelden op de 0 (al is het met Kappelhof wel beter) en dat met 2 verdedigende middenvelders!
Creatieve speler misten we vorig jaar een type Alberg en dat zelfde missen we dit jaar meer het is allemaal te voorspelbaar. Ook Maaskant heeft idd verkeerde keuzes gemaakt en heeft geroepen aanvallend voetbal met name thuis te willen spelen maar hij vergeet dat je dat niet op je eigen helft kan doen! Mensen praten zichzelf ook verwachtingen aan want Bij Nac en Rbc stond hij niet bekend om zijn sprankelende voetbal maar meer een defensieve machine met een goede teamgeest en wedstrijd instelling en ik hoop nog steeds dat hij die hardheid bij deze jonge groep erin krijgt want we spelen al 2 jaar een goede helft en 1 helft zo naief als de neten.

20 september 2012 om 19:09

Bedankt voor je reactie.
Ik had gewoon een hele andere transferperiode verwacht na het verkopen van Tadic en na zo een slecht seizoen. Het team mist inderdaad alle vormen van creativiteit en tijdens de wedstrijden erger ik me echt dood aan het geploeter van de ploeg. Ze willen maar maar ze kunnen gewoon niet.
Ik weet da Maaskant niet bekent staat om mooi en sprankelend voetbal, daarom ging mijn voorkeur uit naar een jonge frisse coach a la Groenendijk.

27 september 2012 om 10:17

Hoe zit het met die Texeira? Die deed het toch prima vorig seizoen? Ik ben het eigenlijk wel met je eens. Ik had wel verwacht dat Groningen weer de weg omhoog in zou gaan slaan.

27 september 2012 om 17:41

Texeira heeft het vorig seizoen aardig gedaan met volgens mij een stuk of 8 competitiedoelpunten. Waarom hij geen kans krijgt weet ik niet precies en als hij erin komt gebruikt Maaskant hem verkeerd door of het om de vleugel te zetten of achter de spits.

27 september 2012 om 19:55

Ja klopt het is als supporter ook pijnlijk om ze te zien ploeteren.
En idd de meeste willen wel maar zoals tegen Zwolle ook zijn ze niet eens in staat om 3x een bal over te spelen of in staat zijn een bal over 4 meter te geven.
Maar Groenendijk kan ik het niet mee eens zijn dat vind ik nou net zo doetje als Huistra en onze jongens hebben een type nodig die ze ook op hun flikker kan geven daarom hoop ik dat Erwin Koeman in de toekomst trainer word dat lijkt me nou net het type die bij de club past..geschiedenis bij de FC een positief uitstraling en kan kwaad worden als het nodig is. Maar goed toch heb ik het idee dat het nog wel goed kan komen met dit team want we kunnen alleen maar beter en we hebben sterke tegenstanders gehad en toch wel wat punten behaald in een slechte fase.
Wat wel een keer beter moet is dat we al jaren een slechte en een goede helft spelen en nooit een keer 2 helften gewoon goed.

Ik begrijp helemaal niet waarom Groningen juist voor Maaskant kiest.

Die past totaal niet bij de club. Hij heeft een hautaine uitstraling, weet alles beter, snoept vrolijk wat bij als voetbalanalist, maar ondertussen speelt Groningen heel matig voetbal. Nu hebben ze niet zo'n geweldige selectie, maar er staat ook totaal geen team op het veld. Het is los zand. Ik denk niet dat Maaskant het aan de gang gaat krijgen en dat hij als een van de eerste weggestuurd gaat worden.

22 september 2012 om 17:21

In principe kun je dat ook van Jans zeggen, ook analist en stronteigenwijs alhoewel hij wel een wat minder arrogante uitstraling heeft. Het is wel verfrissend om niet zo'n saaie bescheiden Huistra voor de groep te hebben, maar iemand die Groningen goed kan representeren. Groningen is de laatste jaren financieel enorm gegroeid en heeft een trainer nodig die als uithangbord kan functioneren, Jans was dat, Huistra niet en met dat idee is Maaskant aangesteld.

Het elftal heeft heel veel potentieel op techniek, maar het ontbeert aan ervaring in de verdediging. Daarom is het ook doodzonde dat Wieleart of Derijck niet gekomen is.

22 september 2012 om 17:52

@ Ernofcg

Ik vind Maaskant niet bepaald reclame voor je club. Je hebt liever iemand met meer uitstraling dan Huistra, dat begrijp ik. Maar de uitstraling van Maaskant is een verkeerde uitstraling. Die is ergerlijk en vind ik ook totaal niet passen bij Groningen. Wielaert mag je blij om zijn dat die niet gekomen is. Een speler als Wisgerhof of Derijck was wel een goede versterking geweest.

24 september 2012 om 14:05

Ik bedoelde inderdaad Wisgerhof, niet Wielaert. Je hebt wel gelijk dat Maaskant een blaaskaak is, maar als sponsors met een trainer praten praten ze denk ik liever met zo'n kroegbrabander dan stille muis Huistra.

Maaskant is inderdaad niet de juiste man voor Groningen, maar dat is niet het enige wat daar mis is. Het publiek is namelijk ook helemaal niks meer, want als ik naar Groningen - Vitesse op tv kijk en Vitesse staat met een man minder en het staat nog 0-0 dan verwacht ik het Groningen publiek hun spelers naar de overwinning te horen schreeuwen. Als je dan ook nog eens met Tadic je beste speler verliest heb je de ideale mix voor een slecht seizoen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren