Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Graafschap ontvangt opnieuw bod op alom begeerde De Ridder

Laatste update:

Zulte-Waregem heeft een nieuwe poging gedaan om Steve De Ridder te kopen. De Belgische club, die onder leiding van voormalig De Graafschap-trainer Darije Kalezic staat, verhoogde het bod op de aanvaller van De Graafschap. In een eerder stadium hadden AZ en FC Utrecht ook belangstelling.

/

"Het bod komt nog niet overeen met het bedrag dat wij voor Steve willen hebben", zegt Leen Looyen, directeur voetbalzaken van De Graafschap, donderdagavond aan de Gelderlander. "Bovendien zijn er nog andere clubs die Steve willen contracteren."

De Ridder heeft in Doetinchem een contract tot 2012. De Belg mag vertrekken voor ongeveer 1,5 miljoen euro. Dat is vastgelegd in zijn contract. "Als het gewenste bedrag niet komt, laten we Steve niet zo maar vertrekken'', stelde trainer Andries Ulderink eerder.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel goed van de Graafschap want ik vind Steve de Ridder dat geld dubbel en dwars waard.
Denk zelfs dat Steve bij de subtop in de eredivisie moeiteloos mee kan.

21 juli 2011 om 23:17

Dit is een grap? Wat heeft die jongen gepresteerd? 3 goals in het afgelopen seizoen terwijl hij 4 assists had. Een leuke aanjager, meer niet!

21 juli 2011 om 23:23

Een grap? Hoezo...

Je kunt hem niet alleen beoordelen op assists/doelpunten, vaak hield die de verdediging van de tegenstander zo bezig dat de andere aanvallers veel meer ruimte kregen.

21 juli 2011 om 23:28

Dubbel en dwars waard, dit betekend dat hij die anderhalf miljoen waard is terwijl hij nog een 1-jarig contract heeft. Dat betekend dat hij bij een 3-jarig contract 2.5-3 miljoen euro waard is, voor Steve de Ridder!! Dat is in mijn ogen een grap.

22 juli 2011 om 00:08

Die rekensom is natuurlijk waanzin. Hij bedoelt het ten eerste niet letterlijk dubbel en dwars en bovendien is de prijs van een speler niet rechtstreeks te berekenen met zijn contract. Als Zulte hem nu wil hebben en niet volgend jaar pas met het risico dat anderen er mee weg lopen, zullen ze de knip moeten trekken. De Graafschap laat die jongen niet voor een paar ton gaan want moet dan zelf ook weer op zoek naar een vervanger. De club heeft geen noodzaak om hem te verkopen, dus is deze houding volkomen logisch.

1,5 miljoen euro is enorm veel geld voor een speler als de Ridder. Heeft niet veel gepresteerd bij de Graafschap. Een ideale 12e man, niet meer, niet minder!

21 juli 2011 om 23:18

De Ridder heeft juist wel gepresteerd bij de Graafschap afgelopen seizoen. Hij was veruit de meest dreigende speler bij de Graafschap.

Maar 1.5 miljoen lijkt mij een heel redelijk bedrag voor de Ridder ook omdat hij nog maar een contract heeft voor 1 jaar.

21 juli 2011 om 23:22

Naar mijn mening is het toch echt een dertien in een dozijn voetballer, en laten we ook eerlijk zijn dat je met de Leeuw en Poepon nu een aantal betere spelers hebt.
Over vorig jaar, dit zegt natuurlijk wel wat over de kwaliteiten onderin de competitie van vorig jaar, met mijn club als absoluut dieptepunt uitereaard (willem II)

22 juli 2011 om 00:06

Het is appels met peren vergelijken wat je doet. Poepon is een pure spits en wordt terecht op zijn doelpunten afgerekend. Hij heeft het goed gedaan, maar had ook veel baat bij de acties van De Ridder. De Ridder was in de meeste wedstrijden van begin tot het eind dreigend en haalt nagenoeg altijd de achterlijn. Als hij zijn voorzet nog iets kan ontwikkelen, kan hij een van de beste vleugelspelers van de lage landen worden, daar ben ik van overtuigd.

22 juli 2011 om 00:25

Dat is het mooie aan Nederland, iedereen is vrij in zijn mening en daarom respecteer ik wat je zegt. En misschien heb je ook wel gelijk, jij, als DGS fan zal meer wedstrijden kijken van je ploeg dan ik. Maar wil alleen benadrukken dat ik 1.5 miljoen enorm veel geld vindt voor Steve

22 juli 2011 om 02:01

@hugoalmeida

Echt complete onzin wat jij allemaal typt!
De leeuw is dit seizoen pas aangetrokken en heeft tot op heden nog niks gepresteerd op het hoogste niveau dus daar kunnen we nog helemaal niet over oordelen, en Poepon is een echte spits die er staat voor de doelpunten, wat hij overigens voor een club als graafschap zijnde zeer goed gedaan heeft..
Steve is een aanvaller die (kijkend naar afgelopen seizoen)de complete verdediging van zowel top als subtop clubs bezig hield met zijn acties..

Amen!

22 juli 2011 om 00:04

Hij heeft zeer zeker wel gepresteerd, maar nog wat weinig rendement geboekt in zijn spel, dat zijn twee totaal verschillende zaken naar mijn mening. Hij heeft in ieder geval de potentie om uit te groeien tot een ware smaakmaker bij een topper in Belgie of subtopper in Nederland. Als je hem hebt zien spelen tegen bijvoorbeeld Utrecht, waar hij Nesu compleet wegspeelde, zul je dat wel beamen.

Ligt het aan mij of hebben de Belgische clubs nieuwe geldbronnen aangeboord? Jaren geleden verdwenen er ook vele talenten naar Belgie en de geschiedenis lijkt zich te herhalen.

Niet dat ik afgunstig ben, maar het valt mij gewoon op. D e ridder lijkt mij toch een talent dat een gokje van menig hollandse club waard lijkt.

22 juli 2011 om 00:02

Zulte is nu net een voorbeeld van een club die nu wat meer te besteden heeft. Ze zullen in Zweden nu ook wel denken dat hier het geld te halen valt met de vele transfers. Bovendien zijn er genoeg grote talenten uit Belgie hier heen gekomen de afgelopen jaren, waaronder De Ridder zelf.

22 juli 2011 om 00:27

Dat er veel grote talenten uit Belgie hierheen verdwenen was mij uiteraard bekend. Ik bedoelde er ook mee dat het jaren geleden omgekeerd was en er nu opnieuw een ommekeer is. Zijn er in Belgie nieuwe geldbronnen aangeboord (nieuwe sponsoren / tv-gelden o.i.d)? vroeg ik mij af. Bedoel je met Zweden de transfers van Utrecht?

22 juli 2011 om 09:16

Zulte waregem heeft een nieuwe steenrijke eigenaar die veel geld in de club pompt waardoor hun begroting in 3 jaar tijd verdriedubbeld word daardoor hebben ze al veel spelers aan kunnen trekken. Club Brugge heeft de bezem door de selectie gehaald daardoor is er weer veel geld vrijgekomen voor nieuwe spelers en daar hebben ze gretig gebruik van gemaakt. Voornamelijk deze 2 clubs zijn veel in het nieuws geweest met betrekking tot nieuwe spelers. Vandaar denk ik dat het voor veel mensen lijkt dat het in Belgie weer helemaal hosanna is. In principe is er in de algemene situatie in Belgie niet veel veranderd. Qua tv-gelden is er ook niet veel veranderd als is het wel zo dat er in Belgie meer binnenkomt dan in Nederland. Nederland is het einige land in europa die zelfs verlies maakt met tv-uitzenden. Vraag me niet hoe dat komt want volgens mij hebben genoeg mensen eredivisie-live tegenwoordig.

Het lijkt me dat De Graafschap vroeg of laat, richting de transferdeadline, tóch water bij de wijn zal moeten gaan doen, als geintresseerde clubs niet meer dan 1,5 miljoen willen betalen.

Hij heeft immers 'n contract tot (slechts) 2012, waardoor-ie na as. sezoen gratis de deur uit loopt!

21 juli 2011 om 22:52

Aj, ik wist niet dat zijn contract maar tot 2012 doorliep. Typisch Fer-gevalletje dus, zo lijkt nu...

22 juli 2011 om 00:01

Het lijkt er ook op dat er nu ook een uitweg wordt gezocht. Als men uitkomt op een bedrag boven het miljoen, is dat voor De Graafschap gewoon netjes en kan men ook vooruit op de transfermarkt. Als zijn vertrek betekend dat er naast geld voor een keeper en aanvaller voor de breedte, ook geld komt voor een goede centrale verdediger extra en een basiswaardige, beweeglijke spits, kon de club er wel eens beter uitkomen dan zonder de transfer.

22 juli 2011 om 00:34

Helaas appelflapj kan ikm je betoog niet helemaal volgen. Na zijn vertrek een nieuwe keeper, aanvaller voor de breedte, centrale verdediger en beweeglijke spits? Beetje tovenarij ... Maar misschien mis ik iets of zijn er een paar zinnen aan mij ontgaan????

22 juli 2011 om 09:26

Hoezo zou dat tovenarij zijn ?? Als je de Ridder verkoopt voor 1 miljoen kun je 5 transfervrije spelers halen met een salaris van 2 ton ( dit is meer dan het salarisplafond maar dit even terzijde) Of je haalt 3 spelers waarvan 2 met een bescheiden afkoopsom. Het is algemeen bekend dat de Graafschap de selectie nog lang niet rond heeft en er nog minimaal 3 spelers bij moeten komen. Als de Ridder vertrekt zelfs 4.

22 juli 2011 om 11:05

Precies wat ik bedoel. Een gemiddelde selectiespeler verdient bij De Graafschap echt niet meer dan 2 ton. Nu is er wel wat geld, maar alleen voor talentvolle spelers waar investeerders heil in zien (naar verluid hebben die liefst 3 miljoen beschikbaar, mits voor de juiste spelers, die ook maar moeten wìllen komen).

Je hebt alleen ook nog spelers nodig die een team gelijk kunnen dragen, bijvoorbeeld een geroutineerde centrale verdediger. Daar wil een investeerder niet snel geld in stoppen, maar is wel belangrijk. Met anderhalf miljoen kan De Graafschap (ik durf te stellen met gemak) een centrale verdediger, talentvolle buitenspeler én aanvaller voor de breedte halen en houdt dan misschien nog wel geld over om een paar talenten langer te binden ook nog.

Weeg dat af tegen het transfervrij weg zien gaan over een jaar en je zult snappen dat verkoop voor iedereen nu het best lijkt.

De ridder was de smaakmaker van de graafschap afgelopen seizoen. Ik hoop dat hij vertrekt naar een subtopper in NL. Ik denk wel iets voor utrecht

Als ik de Ridder was zou ik dit niet doen. Het is geen sportieve verbetering en de Graafschap lijkt mij gewoon een mooiere club als Zulte Waregem. Er komen ook echt nog wel kansen voor mooiere clubs.

Belachelijk vraagprijs als je ziet dat boerrigter voor 5,5 ton verkocht is met ook 1 jarig contract. Bovendien vind ik boerrigter een klasse beter

21 juli 2011 om 23:51

Bedenk wel dat Boerrigter vorig jaar in de 1e Divisie had en de stap nog moet zetten naar de Eredivisie. Bovendien, wat is er belachelijk aan? Is het niet het goed recht van De Graafschap om een goede prijs te vragen als er geen noodzaak is een speler te verkopen? Spelers die denken dat ze bij het minste of geringste wel weer weg kunnen terwijl ze met het volle verstand een contract tekenden, dat is pas belachelijk.

Ik ben het deels wel met je eens, het is misschien meer dan hij werkelijk waard is, maar de opstelling van de club vind ik gewoon correct en verstandig. Als een club hem hebben wil, zal er een ruim miljoen moeten komen, anders wachten ze maar een jaar. Uiteindelijk zal hij wel vertrekken denk ik, maar Looijen zal het beste er uit halen, wat gewoon ook zijn taak is.

22 juli 2011 om 09:21

Boerrigter heeft ook een jaar met rkc in de eredivisie3 gespeeld hoor

22 juli 2011 om 20:40

belachelijke redenatie van jou kant, je wilt als club toch het onderste uit de kan?!

Hij zal waarschijnlijk wel vertrekken en dat lijkt me gezien de huidige situatie voor alle partijen ook maar het beste. De Ridder had wellicht op een aansprekender stap gehoopt, maar was volgens mij wel geinteresseerd. Zulte-waregem wil vooruit de komende jaren en een speler als De Ridder zal zeker in de smaak vallen daar denk ik.

Anderhalf miljoen is gewoon een bedrag waarvoor De Graafschap een speler niet kan laten gaan als hij een jaar later gratis de deur uit loopt. Hij is goed voor ons, maar mist nog het rendement om van zoveel meerwaarde te zijn om zo'n bedrag te laten lopen. Met anderhalf miljoen kan de Graafschap met gemak 3 waardige spelers terughalen en er uiteindelijk wellicht zelfs beter van worden.

Desalnietemin vindt ik het als supporter spijtig dat ik hem waarschijnlijk niet meer in ons blauw-wit zal zien. Echt een genot om zo'n speler met zoveel strijd en actie op het veld te hebben. De eerste jaren werd ik soms nog gek van zijn gedribbel en gebrek aan rendement, maar dit jaar was hij een ware revelatie. Ik zal nooit vergeten dat hij tegen Fortuna ooit 3 man uitkapte, 1 op 1 richting de keeper ging en terugkapte om de verdediger nogmaals tegen te komen. Toen erg frustrerend, maar wel tekenend voor de dribbelkoning die hij voor Graafschap-begrippen is.

Als je het vergelijkt met Boerrigter is het natuurlijk erg veel. En ik ga ook niet zeggen dat Boerrigter zich niet heeft laten zien op het hoogste niveau want dat is niet zo. Denk maar aan seizoen 2009-2010, toen was hij al de smaakmaker daar. Maar nu terug naar het onderwerp, De Ridder is van grote meerwaarde voor de Graafschap, deze prijs is wel wat te hoog, maar een club als RKC had ook veel hoger kunnen gaan, ik weet net waaraan dit ligt, het gunnen van succes aan Boerrigter of dat ze gewoon bagger hebben onderhandeld. Maar als de Graafschap nou echt als een ' gentleman' wil overkomen, dan wachten ze tot een subtopper in nederland of een aanzienlijke club in het buitenland (dus geen zulte) zich aandient en dan verkopen ze hem voor een schappelijke prijs (ongeveer de helft).

22 juli 2011 om 00:13

Klinkt allemaal leuk en aardig, maar welk goedlopend bedrijf gaat zich nu als 'gentleman' opstellen en hem onder de mogelijke verkoopprijs verkopen aan een club in dezelfde competitie, terwijl een tamelijk gefortuneerde Belgische club waarschijnlijk al over het miljoen heen is met de prijs?

Het is wel erg idealistisch om te denken dat een voetbalclub een van zijn beste spelers en een smaakmaker laat gaan voor een bedrag waar ze maar net een vervanger voor terug kunnen halen, puur om zich netjes op te stellen. Dit is allemaal deel van de onderhandelingen en ik durf je te garanderen dat De Ridder zijn laatste wedstrijd hier allang gespeeld heeft. Wat nu gebeurd is puur nog een spelletje om de prijs ergens rond de 1.2/1.3 miljoen uit te laten komen. Dan zijn alle 3 de partijen er tevreden mee.

Bovendien, het 'spel' wordt gewoon eerlijk gespeeld. Vraagprijs is vraagprijs en daar wil de club zelfs nog wel over onderhandelen, maar je verwacht toch ook niet van een boer dat hij het best paard van het stal voor een vriendenprijsje weg doet als hij niet eens zo hard om het geld verlegen zit?

22 juli 2011 om 01:20

Ik zeg niet dat de Graafschap dat Moet doen, ik zeg dat ALS de Graafschap dat wil.

Ik blijf me ergeren aan de reacties op zgn belachelijke vraagprijzen voor spelers, als een club een speler voor een x bedrag wil verkopen dan betekend dat dat zij bereid zijn elk bedrag dat daaronder valt geen compensatie vinden voor het verlies van die speler, dit is ook een vorm van investeren in je elftal en het komende seizoen en heeft niets te maken met geldklopperij ofzo, het eerste belang van een club is presteren.

Snap er niet zoveel van, Utreg heeft een bod gedaan van 1 miljoen, vraagprijs is 1,5 miljoen, moet je elkaar toch kunnen vinden lijkt me. Las hier dat Nesu door hem werd zoek gespeeld, maar dat lijkt me stug, Nesu is een linkerverdediger en de Ridder een linkerspits, komen elkaar dus niet tegen. In Utrecht zat de Ridder op de bank, scoorde wel een fantastische goal toen hij er in kwam, dekkingsfout Cornelissen

22 juli 2011 om 20:44

de ridder komt van links én rechts, in utrecht scoorde hij een weergaloos doelpunt inderdaad

Aan de ene kant is het te hopen, dat deze smaakmaker van de Superboeren blijft. Hij maakt samen met Poepon echt het verschil bij de Achterhoekers.

Aan de andere kant zijn contract loopt af, dus De Graafschap kan het geld niet zomaar laten lopen. Maar indien hij vertrekt, wordt het sowieso een aderlating. Want welke speler(s) haal je er voor terug met zijn rendement ???

22 juli 2011 om 11:11

Dat laatste is niet zo moeilijk; zijn rendement is namelijk nog altijd niet je van het. Zijn voorzetten komen nog maar weinig aan en scoren doet hij slechts heel sporadisch. Het is wel een groot talent want hij dribbelt met het grootste gemak overal langs en zorgt altijd voor gevaar. Het talent dat in hem zit, dat dus blijkbaar ruim een miljoen waard is, weegt echter niet op tegen het rendement die 3 nieuwe spelers voor dat bedrag kunnen brengen op het veld. Klink misschien wat onduidelijk, maar je zult me wel snappen denk ik.

22 juli 2011 om 11:27

Oke het rendement is nog niet heel hoog. Maar zijn spel zorgt er wel voor, dat tegenstanders extra alert zijn op zijn acties. Daarbij is hij jong en talentvol, waarbij hij het nodige moet leren.

Maar kun jij mij Eredivisie-waardige suggesties doen, wie De Graafschap moet halen ?

Ik verwacht een moeilijk jaar voor jullie (helaas). Ik zou sowieso een Swinkels halen bijv.

22 juli 2011 om 15:05

Ik moet bekennen dat ik de namen ook niet zo paraat heb. Er waren een aantal 1e Divisie-spelers die me wel wat leken, maar die hebben allemaal al wat gevonden (De Leeuw dan wel naar De Graafschap). Swinkels zou een optie kunnen zijn inderdaad. Verder zijn Auassar of Molhoek leuke spelers, maar niet op de positie die nodig is.

Die Zweedse keeper moeten ze maar proberen te halen en Swinkels dan inderdaad. Misschien zou Schaken van Feyenoord een optie kunnen zijn voor de aanval?

Snap er niet zoveel van, Utreg heeft een bod gedaan van 1 miljoen, vraagprijs is 1,5 miljoen, moet je elkaar toch kunnen vinden lijkt me. Las hier dat Nesu door hem werd zoek gespeeld, maar dat lijkt me stug, Nesu is een linkerverdediger en de Ridder een linkerspits, komen elkaar dus niet tegen. In Utrecht zat de Ridder op de bank, scoorde wel een fantastische goal toen hij er in kwam, dekkingsfout Cornelissen

22 juli 2011 om 08:39

Utrecht heeft een bod gedaan van 1 miljoen? Waar haal je dat vandaan.

De Ridder maakt het verschil bij de Graafschap. Door zijn drijging krijgt Poepon alle ruimte. Daarbij met de nieuwe aanwinsten Johnson en de Leeuw krijgt de Graafschap een drijgende aanval/middenveld. Valt de Ridder weg dan blijft hier niet veel van over en moet je de vraag stellen wat kost nacompetitie/degradatie.

Misschien komen er wel mooie spelers voor terug, maar nu weet je iig wat je in huis hebt. Mooi dat Leen Looyen stand houd! Hij zal misschien wel gaan, maar dan wel voor een fatsoenlijk bedrag. En voor de clubs die dat te hoog vinden, jammer dan.

Even een andere invalshoek:
Als Verhoek vertrekt bij ADO zou De Ridder daar zeker niet misstaan. Wel die voorzetten een beetje bijschaven maar die van de vroegere Verhoek zijn ze nu ook nog uit de sloot aan het vissen. Eerst nog Verhoek verkopen natuurlijk...

22 juli 2011 om 15:06

Maar ADO heeft niet zo veel te besteden dat ze anderhalf miljoen neer leggen voor één speler denk ik. Zelfs een verkoop van Verhoek zou daar weinig aan veranderen, dan zou er maar weinig winst overblijven.

Update...

De Graafschap raakt aanvaller Steve De Ridder kwijt.

De Belg stapt over naar Southampton, dat uitkomt in het Championship, het tweede niveau in Engeland. De Ridder kwam in 2008 naar De Graafschap. Het eerste seizoen was hij geen vaste waarde, maar in het seizoen 2009/2010 vervulde hij een belangrijke rol in de ploeg die kampioen werd van de eerste divisie. Ook vorig seizoen blonk hij vaak uit op eredivisieniveau.

Dat leidde tot belangstelling van onder meer AZ, FC Utrecht en het Belgische Zulte Waregem. De transfersom die De Graafschap ontvangt voor De Ridder is niet bekend.

Bron: Omroep Gelderland

Nou ja einde aan de speculatie, leuk voor hem, jammer voor de eredivisie. Die soms blinde en opportunistische pijl-uit-een-boog acties hadden toch wel wat

Ligt het aan mij of hebben de Belgische clubs nieuwe geldbronnen aangeboord? Jaren geleden verdwenen er ook vele talenten naar Belgie en de geschiedenis lijkt zich te herhalen.

Niet dat ik afgunstig ben, maar het valt mij gewoon op. D e ridder lijkt mij toch een talent dat een gokje van menig hollandse club waard lijkt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren