Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'De eerste maanden waren verschrikkelijk, ik speelde alleen op de PlayStation'

Laatste update:

Abiola Dauda heeft indruk gemaakt in zijn eerste wedstrijden voor Vitesse. Mede dankzij een hattrick staat hij op vier treffers in zes optredens, maar naar eigen zeggen kan het nog veel beter. In Voetbal International legt de 26-jarige spits uit dat hij van ver heeft moeten komen, letterlijk en figuurlijk.

/

Zo verliet de Nigeriaan zijn geboorteland op jonge leeftijd om zijn geluk te gaan beproeven in Zweden. Daar kreeg hij te maken met een zware cultuurschock. "Die eerste zes maanden in Zweden waren verschrikkelijk. De taal, het weer, de mensen, het eten, de cultuur… Alles was anders. Bleef ik hele dagen binnen, speelde ik alleen op de PlayStation", vertelt hij in Voetbal International.

Dauda herpakte zich en ging uiteindelijk houden van de mensen in Sölvesborg, het plaatsje waar hij neerstreek na zijn reis vanuit Afrika. Hij noemt het het begin van een voetbalsprookje, dat hem later langs Kalmar FF, Rode Ster Belgrado en nu dus Vitesse zou voeren. In Arnhem treedt hij in de voetsporen van spelers als Zlatan Ibrahimovic, Markus Rosenberg, Ola Toivonen en eerder al Henrik Larsson. "Dat wilde ik ook. Uiteindelijk heb ik een paar jaar moeten wachten, maar toen Vitesse kwam heb ik de kans gepakt."

Gaat Abiola Dauda in Arnhem in de voetsporen treden van Wilfried Bony?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha, en dat noemt die verschrikkelijk. Fifa15 all day while getting paid? Waar kan ik mij inschrijven?
Hij heeft het echte leven nog niet gezien van een gemiddeld iemand die werkt dan denk ik.

Bij Kalmar FF vond ik hem wel altijd een irritant ventje overigens. Speelt Elfsborg de hele wedstrijd beter en komt die gozer van een Dauda weer die in het laatste minuut een doelpunt maakt. Zeer frustrerend, mooi dat die weg is.

10 oktober 2014 om 16:30

Als je naar Europa komt om te voetballen en een mooie carrière te beginnen, maar je totaal niks kan met de cultuur en de mensen in het begin zal je je vervelender voelen dan het lijkt. Je komt je huis niet uit en raakt in een sociaal isolement. Zal denk ik niet zo'n pretje zijn.

10 oktober 2014 om 16:37

In Zweden is het inderdaad vrij lastig voor een Afrikaan om zich aan te passen. Wij zijn daarin tegen wel in het algemeen warme mensen en sociaal, alleen de taal aanleren wens ik zo iemand dan veel succes mee.

10 oktober 2014 om 16:50

Det är inte svart... För en Holländare

In vergelijking met zijn 'voorgangers' in dit artikel, is deze jongen toch al een stuk ouder.

11 oktober 2014 om 11:17

Ik denk niet zozeer dat hij het playstationen niet leuk vond. Je bent in een ander land andere cultuur en je kent niemand. Dat kan verschrikkelijk zijn. Ik heb het ook wel eens gehad. Het gaat wel over maar op dat soort momenten kan het heel eenzaam zijn

10 oktober 2014 om 16:30

Geen Fifa 15 in 2011 hoor toen liep het allemaal nog niet zo soepel.

10 oktober 2014 om 16:31

Helemaal alleen in een vreemd land zonder vrienden of familie en alleen fifa tot je beschikking, lijkt me een hel…

10 oktober 2014 om 16:45

Het gaat er niet om dat hij de hele dag op zijn PlayStation kon spelen maar de grote verschillen en dat voor zo'n jonge knaap. Dat lijkt mij ook hartstikke moeilijk.

10 oktober 2014 om 17:28

Nou elke dag binnen zitten achter je spelcomputer, is niet echt gezond hoor. Beetje sociale contacten hebben en af en toe wat leuks doen, is een stuk minder deprimerend.. ouwe game verslaafde, je kan trouwens als je niet elk potje verliest met Fifa daar je geld mee verdienen hoor!

10 oktober 2014 om 17:57

Dan paten we wel over 08/09 hoor, en verder had hij volgens mij nog geen club en kon met niemand communiceren

10 oktober 2014 om 21:41

Ga jij eens in Afrika wonen zoals het gemiddelde volk daar woont en ga dan eens klagen over dat die het werkende leven niet kent.

Die snap ik even niet. Hij treedt in de voetsporen van Zweedse voetballers die niet bij Vitesse speelden? Hij is Nigeriaan? Of heeft hij ook een dubbel paspoort? Zelfs dan snap ik niet helemaal waarom hij in hun voetsporen zou treden met deze overstap.

10 oktober 2014 om 16:31

Hij heeft een Zweeds paspoort, ja. Dus in principe gaat hij als een 'zweed' naar Nederland om te voetballen. Beetje vergezocht, maar wel correct.

10 oktober 2014 om 16:34

Zeer vergezocht. Puur sensatie zoeken.

10 oktober 2014 om 16:36

Om dan vervolgens als poll te hebben: "gaat Abiola Dauda in Arnhem in de voetsporen treden van Wilfried Bony?"

Veel voetsporen om in te stappen voor hem, dat is een ding dat zeker is.

Eigen schuld, gewoon erop uit gaan, boeiend dat je de taal niet kent, dan wijs je maar aan wat je wilt hebben.

10 oktober 2014 om 16:45

Iets te snel met oordelen denk ik. Dat is voor jou misschien gemakkelijk om te doen, maar dat geldt niet direct voor iedereen.

10 oktober 2014 om 16:51

Wat houd je tegen? Je zit er toch en hebt op dat vlak niets te verliezen. Verlegen? Je kunt alles zeggen, ze verstaan je toch niet.

10 oktober 2014 om 16:48

Dat zal hij ongetwijfeld wel hebben gedaan, of heeft hij 6 maanden niks gegeten of gekocht?! Ook dan blijft het lastig en is logisch dat je moeite hebt om je aan te passen in een compleet ander milieu.

10 oktober 2014 om 16:54

Ik bedoelde iets anders dan boodschappen doen met er op uit gaan... Natuurlijk heeft ie moeite met aanpassen, wie niet! Maar zorg dan in ieder geval dat je iemand regelt om PS mee te spelen, online is ook zo alleen.

In de voetsporen van Bony is misschien te veel van 't goeie, maar kan zeker van waarde zijn denk ik komend seizoen.

Had ie online kunnen spelen tegen Atouba, die geniale aankoop van martin Jol, die ook de hele dag Fifa speelde.

Toen ik de titel zag dacht ik: weer een speler die terug komt van een blessure en ontzettend zielig was

Snap ik, koop dan ook een xbox

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren